Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Κάθειρξη 5 ετών σε 5 Χειμαριώτες γιατί σήκωσαν την Ελληνική σημαία.!!!



Τρομοκρατία σε βάρος Β. Ηπειρωτών
εν όψει εκλογών...

Τελεσίδικα καταδικάστηκαν πριν λίγες ημέρες (Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου) από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας με βαριά ποινή (κάθειρξη 5 ετών) οι πέντε Χειμαριώτες νέοι που στις βουλευτικές εκλογές του 2004 σήκωσαν, διαμαρτυρόμενοι για την νοθεία σε βάρος του Κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Ελληνική σημαία.

Βέβαια εκκρεμεί σε βάρος τους η εκτέλεση της ποινής, αφού βρίσκονται και εργάζονται στην Ελλάδα και, όπως ανακοινώθηκε, η «Ομόνοια» θα καλύψει «από κάθε άποψη την προσφυγή τους στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια μέχρι την τελική δικαίωση».

Το γεγονός αυτό, λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος στην Αλβανία, δείχνει, όπως επισημαίνουν κύκλοι της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, το κλίμα που σχεδιάζεται να επικρατήσει εναντίον του ΚΕΑΔ στις επικείμενες εκλογές.
Μάλιστα υποστηρίζουν ότι η καταδίκη αποτελεί μια σαφής προειδοποίηση ότι οι μηχανισμοί προετοιμάζουν μια ακόμη εκλογική φάρσα κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Άποψη της «Ομόνοιας» είναι ότι «παλινδρομεί επικίνδυνα η Αλβανία, αφού με τέτοιες ενέργειες εκτίθεται ανεπανόρθωτα το δημοκρατικό της πολίτευμα».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χειμάρας και Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος υπογράμμισε πως η Ομογενειακή Οργάνωση «θα κλιμακώσει την προσπάθεια ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης, των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των ΗΠΑ, για την καταπίεση που συνεχίζουν να δέχονται τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, εξαιτίας της εθνικής καταγωγής τους και μόνο. Όπως επισήμανε ο κ. Μπολάνος «οι νεαροί της Ομόνοιας καταδικάστηκαν απ' όλες τις βαθμίδες της Αλβανικής δικαιοσύνης με βάση κατηγορία που είχε απαγγείλει η Εισαγγελία Αυλώνας.

Η κατηγορία λέει ότι δήθεν καθυβρίστηκαν τα εθνικά σύμβολα της Αλβανίας, ενώ στην πραγματικότητα το πλήθος των Ελλήνων εκείνο το βράδυ των εκλογών στην Χειμάρα, ιδιαίτερα ανήσυχο από την επιχειρούμενη καλπονοθεία, απλώς κρατούσε κάποιες Ελληνικές σημαίες.
Ούτε ένα στοιχείο δεν κατατέθηκε που να αφορά το αντίθετο».

Και συμπλήρωσε:
«Η πρόσφατη απόφαση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η Αλβανία είναι η δεύτερη, μετά την Τουρκία, δημοκρατία που διώκει την συνείδηση των πολιτών της και τους καταδικάζει σε φυλάκιση. Εν έτει 2009 και ενώ η Αλβανία ενδιαφέρεται να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φαίνεται πως στην χώρα που ζούμε επιβιώνουν ακόμη νοοτροπίες που θέλουν να παρεμποδίσουν την ομαλή πορεία προς την Ευρώπη».


http://gianniotis.blogspot.com/2009/02/5-5.html


Να θυμίσουμε ότι μόλις προχθές η ΥΠΕΞ της ελλάδας κ. Μπακογιάννη χαμογελαστή επισκεπτόταν την Αλβανία και συνομιλούσε με τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη και υποσχόταν μάλιστα και "Ευρωπαϊκή προοπτική"..
Άλλη μία ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ??
όπως και σε τόσα άλλα εθνικά θέματα?


Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν την ηρωική 17 Φεβρουαρίου 1914που (σε πείσμα της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης) οι Βορειοηπειρώτες κήρυξαν την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ στη β.Ηπειρο, και μάλιστα την πέτυχαν μετά από τρίμηνο ένοπλο αγώνα με τη θυσία πολλών παλικαριών, βορειοηπειρωτών, Κρητών και Κυπρίων.

2 σχόλια:

minoas είπε...

Καιρός ήταν!Ευρώπη θέλουν; Ήρθε η ώρα να δώσουν! Ως εδώ ήταν το πάρτι των Αλβανών!

ManoWAR είπε...

Opos arage dinei kai i Tourkia i opoia episis thelei na mpei stin Europi?