Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ένα ακόμη ολίσθημα της Κυβέρνησης της ΝΔ. Από σχολικό βιβλίο αφαίρεσαν την επίκληση στην Αγία Τριάδα από το Σύνταγμα της Ελλάδος

Μπαίνω στην ιστοσελίδα του ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.
Στην αρχική σελίδα μας ενημερώνει για το νέο βιβλίο μαθητή "Πολιτική και Δίκαιο" της Β Τάξης Γενικής Παιδείας (υποχρεωτικό για όλους μαθητές).

Ανοίγω τον σχετικό σύνδεσμο και το βιβλίο εμφανίζεται σε μορφή .pdf

Μεταβαίνω στην σελίδα 150, όπου υπάρχει το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ με το Σύνταγμα της Ελλάδος. Περιέχεται ΟΛΟ το κείμενο του Ελληνικού Συντάγματος ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ περικοπή, εκτός ...



Στην σελ 151 όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ το τμήμα "Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος".



Χωρίς καμία δικαιολογία το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ το Ελληνικό Σύνταγμα (προφανώς για να μην θυμίζει στα ελληνόπουλα ότι όταν αυτό το έθνος μετά από πολλούς αγώνες και πολύ αίμα αναστήθηκε, οι πρόγονοί μας, που πέρασαν από φωτιά και σίδερο, αποφάσισαν ότι αυτό που τους ενώνει είναι η Πίστη στη Αγία και Ομοούσια και Αδιαίρετης Τριάδος δηλ στην Ορθόδοξη πίστη.

Την είδηση αποκαλύπτουμε πρώτοι στο Ιστολόγιό μας και περιμένουμε την επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούνε να αφαιρέσουν τα ιδανικά από την ελληνική νεολαία.
Aριστεροί καθηγητές, ΟΛΜΕ και "προοδευτικά" ΜΜΕ στον κοινό αγώνα να αφελληνίζουν και να αποχριστιανικοποιήσουν τα ελληνικά σχολεία.
Ντρεπόμαστε όμως όταν βλέπουμε τέτοιου είδους ενέργειες να γίνονται από το ίδιο το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (και με τα χρήματα των φορολογημένων Ελλήνων).

Το πλήρες κείμενο του Ελληνικού Συντάγματος μπορείτε να κατεβάσεται από τη Βουλή των Ελλήνων (για να μην αρχίσει να αναπαράγεται διαδικτυακά το κατακρεουργημένο κείμενο από το βιβλίο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου).

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα αυτό έγινε κατά λάθος????

Ανώνυμος είπε...

πιστεύω γενικά ότι η όποιαδηποτε θρσησκεία δεν θα έορεπε να συνδέεται με το κράτος άμεσα ούτε έμμεσα...τα πιστεύω του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση άρα και το κράτος οφείλει να είναι ουδέτερο σε τέτοιες περιπτώσεις...

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Στον 1ο ανώνυμο:

Προφανώς έγινε κατά λάθος.
Την ώρα που έκαναν αντιγραφή ολόκληρο το κείμενο του Συντάγματος ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ επιλέχθηκε η αναφορά στην Αγία Τριάδα και ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ σβήστηκε.Είναι απλή σύμπτωση...!



Στον Ανώνυμο Νο2:
φίλε μου αυτό θα μπορούσες να πεις είμασταν ένα "τεχνητό" κράτος,συνήθως κατασκεύασμα ξένων συμφερόντων (όπως πχ είναι το κράτος των Σκοπίων που δεν έχει καμία εθνική/φυλετική/θρησκευτική ομοιογένεια).

Όταν ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας διακηρύσσει την χριστιανική ταυτότητα των Αυστραλών (διαβασε τις δηλώσεις με μια γρήγορη αναζήτηση στο google), πόσο πολύ περισσότερο μπορούμε εμείς να επικαλεσθούμε το κοινό μας πολιτιστικό, εθνικό και θρησκευτικό μας παρελθόν.

Οι Έλληνες που επαναστάτησαν το 1821 "πρώτα είπαν υπέρ Πίστεως και μετά υπέρ Πατρίδος" (Μακρυγιάννης). Ο συνδετικός κρίκος του ελληνικού κράτους λοιπόν είναι η Ορθοδοξία. Η Ορθοδοξία είναι και το κοινό χαρακτηριστικό του Ελληνικού ΕΘΝΟΥΣ. Οι ιερείς ήταν αυτοί που δεν άφησαν αυτό το έθνος να ΣΒΗΣΕΙ στα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιτρέπουμε την ανεξιθρησκεία. Απλά αναγνωρίζουμε ότι η Ορθοδοξία είναι κοινό μας χαρακτηριστικό. Όπως κοινό χαρακτηριστικό της Ευρώπης είναι ο χριστιανισμός (γι αυτό και έγινε προσπάθεια να γίνει σχετική αναφορά στο Σύνταγμα της Ευρ.Ένωσης).

Συνοψίζοντας, είναι δικαίωμα όσων πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους να ξεκαθαρίζουν και τα κίνητρα και το σκοπό τους. Δεν πολέμησαν και δεν θυσιάστηκαν για να δημιουργήσουν μόνο "πολίτες-καταναλωτές". Πολέμησαν γιατί ήθελαν τα παιδιά τους να λατρεύουν ελεύθερα τα δικά τους ιδανικά.Τέλος, κάποια στιγμή, οι πολέμιοι των κρατών=εθνών, καλό είναι να αναλογιστούν μήπως με τον τρόπο αυτό προωθούν την πορεία προς την παγκοσμιοποίηση. Κανένα έθνος, καμία επίσημη θρησκεία. Κυβερνήσεις φερέφωνα. Και λαός καταναλωτές υλικών αγαθών. Έτσι θα μας εξουσιάζουν όλους πιο εύκολα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά έκαναν και το αφαίρεσαν. Η Εκκλησία δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το κράτος. Όσο για αυτά που ειπώθηκαν για την επανάσταση... είναι γνωστό ότι οι παπάδες στην αρχή ήταν εναντίον της ελληνικής επανάστασης(γιατί ήταν βολεμένοι με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, τους έδινε εξουσία ο Σουλτάνος). Μετά αναγκάστηκαν να υποστηρίξουν τους Έλληνες, όταν είδαν πια ότι η επανάσταση προχωρούσε και δεν είχαν άλλη επιλογή. Θα έχαναν κάθε εξουσία, που είχαν, στο νέο ελληνικό κράτος, αν συνέχιζαν να υποστηρίζουν τους Τούρκους. Συγγνώμη αν δεν τα ξέρω πολύ καλά, άλλα το ελληνικό σχολείο δεν φρόντισε να μου μάθει όλη την αλήθεια... Αντώνης 25

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

φίλε Αντώνη,

πρέπει να καταλάβεις ότι το Σύνταγμα είναι ο πιο βασικός νόμος του κράτους μας.

Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος συγγραφέας (ή η επιτροπή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου) αυθαίρετα να το ΠΕΡΙΚΟΠΤΕΙ κατά την κρίση του. Πως θα σου φαινόταν αν αντί για το Τριαδικό δόγμα περιέκοπτε πχ ότι πολίτευμα της Ελλάδος είναι η Δημοκρατία;
Θα ξεσηκωνόταν όλοι έτσι;
Θα μιλούσαν για ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.


Αυτές οι σκέψεις που εκφράζεις γύρω από την Ελληνική Επανάσταση πρωτοακούστηκαν στην Ελλάδα γύρω στο 1920-30(δηλ 100 τουλάχιστον χρόνια μετά την Επανάσταση).
Κάποιοι που γαλουγήθηκαν με τον Μαρξισμό και ιστορικοί που ήρθαν από την κομμουνιστική ρωσσία έπρεπε να "εξηγήσουν" μια επανάσταση που δεν είχε οικονομικό λόγο αλλά "εθνικοθρησκευτικό". Ο τρόπος σκέψης τους λειτουργεί μόνο με βάσει τον υλικό πλούτο. Μέχρι τότε δεν είχε αμφισβητήσει κανένας την συμμετοχή του κλήρου αλλά και των μητροπολιτών (αρκετοί σφαγιάσθηκαν) στην ελληνική Επανάσταση.


Το τι διδάχθηκες στο σχολείο σου το ξέρουμε. Η ιστορία σε μια "βαρετή" μορφή με μπόλικη αριστερή συνήθως προπαγάνδα (από τον καθηγητή).
Τώρα που μεγάλωσες, είναι στο χέρι σου να ψάξεις και να βρεις την άκρη μόνος σου, όπως βρήκες και το ιστολόγιό μας.


Παραθέτουμε δύο συνδέσμους.
Αν έχεις αληθινά όρεξη, πιστεύουμε θα σε βοηθήσουν.

http://egolpio.com/HISTORY/1821.htmhttp://antibaro.gr (επέλεξε αριστερά στη στήλη "Ιστορία-1821 Επανάσταση")

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

οι δύο σύνδεσμοι:

http://antibaro.gr και

http://egolpio.com/HISTORY/1821.htm

Vater Panajiotis είπε...

Έλληνες είναι όσοι αυτόχθονες πιστεύουσιν εις Χριστόν".

Σύνταγμα της Επιδαύρου, άρθρο 2.

Μάλλον δεν είχαν υπόψη τους τον Σύριζα και τους θολοκουλτουριάρηδες.