Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Πολίτης σύρεται στα δικαστήρια γιατί επέκρινε την πολιτική Χριστόφια στο Κυπριακό

Συχνά καθεστώτα που βλέπουν το τέλος τους να πλησιάζει, εξοργίζονται και ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ επιστρατεύοντας κάθε μέσο.

Διαβάστε την περιπέτεια ενός 69χρονου ηλικιωμένου, που τόλμησε να πει τη γνώμη του στο καφενείο του χωριού του
Τόλμησε δημόσια να αναρωτηθεί : "με ποιο δικαίωμα ο Πρόεδρος της Κύπρου χαρίζει τις περιουσίες των πατέρων μας στους Τούρκους". 

Τότε "ανέλαβαν" δράση οι συνήθεις "πραιτοριανοί".
Διαβάστε την είδηση:

«Εγώ ποτέ δεν ύβρισα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπα απλά με ποιο δικαίωμα πάει και χαρίζει τις περιουσίες μας στους Τούρκους». Αυτό ανέφερε στην «Αλήθεια», ο 69χρονος συνταξιούχος Τάκης Ματθαίου, ο οποίος σύρεται στα δικαστήρια με την κατηγορία της εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως μας είπε ο ίδιος, δεν έχει πρόβλημα με τον Πρόεδρο για τα όσα έγιναν στο Μαρί, αλλά για το ξεπούλημα των περιουσιών μέσα από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Ο ίδιος είναι οικογενειάρχης με τρία παιδιά, πρόσφυγας από τα Λιβερά της Κερύνειας και όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ο κ. Χριστόφιας κάθεται σε ένα τραπέζι με τον Έρογλου και χαρίζει την περιουσία για την οποία μάτωσε ο πατέρας του να δημιουργήσει».

«ΔΕΝ ΕΞΥΒΡΙΣΑ». Ο ίδιος μας περιέγραψε παραστατικά το όλο συμβάν και πως κάτοικος του χωριού Παλιομετόχου, γνωστός για τις κομματικές του πεποιθήσεις, όπως μας ανέφερε, πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία και τον κατήγγειλε για εξύβριση του Προέδρου, κάτι που ο ίδιος αρνείται. «Επία στο καφενείο, τζιαμέ ανοίχτηκε μια συζήτηση, στην οποία εγώ είπα με ποιου το δικαίωμα πάει να δώκει τις περιουσίες μας στους Τούρκους. Ερώτησέ μας εμάς που έχουμε τις περιουσίες αν δεχούμαστε να δώκουμε τις περιουσίες μας στους Τούρκους; Γιατί το κάμνει μόνος του, επειδή εν Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα να πάει να αρπάξει τις περιουσίες τις δικές μας να τις δώκει στους Τούρκους;». Αμέσως, όπως μας είπε ο ίδιος, «κάποιοι που τζιαμέ εγυρέψαν να τον υποστηρίξουν», εννοώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και «λαλώ τους τούντα πράματα είναι παράλογα και ξέρω ’γω και τελοσπάντων ύβρισα εγώ, αλλά για τους Τούρκους. Τωρά κάποιος που τζιαμέ ψευτομαρτυρά ότι ύβρισα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την καταγγελία ότι ύβρισα τον Πρόεδρο την έκαμε κάποιος Παλιομεσιήτης, κουμμουνιστής».


«ΕΧΩ ΜΑΡΤΥΡΕΣ». Ο κ. Ματθαίου μας ανέφερε πως έχει μάρτυρες που θα καταθέσουν στο δικαστήριο πως δεν εξύβρισε τον Πρόεδρο. «Εγώ ήμουν έξω που τον καφενέ στην αυλή, τζίνοι ήταν μέσα στον καφενέ και επέζαν κουμάρι και έφκηκεν που τον καφενέ τζίνος, και τι σου έκαμεν ο Πρόεδρος λαλεί μου και βρίζεις τον Πρόεδρο; Λαλώ του γιατί ύβρισα τον Πρόεδρο και ξέρω ’γω;», ανέφερε ο κ. Ματθαίου. «Είπα του ότι είπα με ποιο δικαίωμα πάει και υπόσχεται τις περιουσίες τις δικές μας στους Τούρκους. Αυτά ήταν που είπα». 

Ο κ. Ματθαίου με παράπονο μας είπε πως «κάθε νύχτα τζιαμέ έξω που το Προεδρικό που επίεννα, ύβριζέν τον ο κόσμος ούλλος. Εν είχεν τίποτε», εννοώντας πως κανείς δεν κατηγορήθηκε γι’ αυτό. «Εγώ εν τον ύβρισα και κατηγορά με πως τον ύβρισα, εκατάλαβες;». «Εγώ απλά είπα ορισμένα πράματα για τις περιουσίες και τελοσπάντων αυτοί εφκάλαν ότι ύβρισα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχω μάρτυρες τζιαμέ που μαρτυρούσιν ότι εν  ύβρισα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά τούτος μαρτυρά ότι τον ύβρισα. Θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο για να με υποστηρίξουν».



ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΗΜΕΡΕΣ. Οσο για το τι ακολούθησε, ο κατηγορούμενος για εξύβριση του Προέδρου μάς είπε τα ακόλουθα: «Ετηλεφώνησε της Αστυνομίας, επερίμενα και μισή ώρα στον καφενέ πως θα έρκετουν η Αστυνομία, αλλά εν ήρτεν τελικά και επειδή οξυνθήκαν τα πράματα και μπορεί να εμπλακούμε και σε χειρότερα λαλώ, είπα καλύτερα να φύω και έφυα που τζιαμέ. Μετά που 22 μέρες με εκάλεσεν η Αστυνομία να μου πιάουν κατάθεση. Είπαν μου να πάω στον αστυνομικό σταθμό της Κοκκινοτριμιθιάς να δώκω κατάθεση. Επία, έδωσα την κατάθεσή μου και έφυα. Η Αστυνομία λέει μου, παραδέχεσαι; Λαλώ τους εν παραδέχομαι. Επία πέντε φορές δικαστήριο και αναβάλλετε η δίκη και έρκετε τζιαμέ να μαρτυρήσει. Προχτές είπεν του η δικαστίνα την ίδια ημερομηνία για να έρθει στο δικαστήριο και τζίνος επαράκουσε και είπεν γιατί θέλω εγγύηση να έρτω στο δικαστήριο; Λαλεί του εγώ εν σου είπα ότι θέλεις εγγύηση για να έρτεις στο δικαστήριο, απλώς με την ίδια μαρτυρία, την ίδια ημερομηνία να παρουσιαστείς στη δίκη». Δικηγόρος του κ. Ματθαίου είναι ο Χάρης Τσίγκης, ο οποίος μας ανέφερε ότι ο πελάτης του δεν παραδέχθηκε στο δικαστήριο την κατηγορία εξύβρισης του Προέδρου, ενώ η δίκη είναι ορισμένη για τις 23 Μαΐου.

πηγή: Αλήθεια (02/02/2012) «Τον κατάγγειλε στην Αστυνομία κομμουνιστής του χωριού»
http://alithia.com.cy/


Ακόμα μία υπόθεση εξύβρισης του Προέδρου της Δημοκρατίας οδηγείται στο Δικαστήριο, καθώς στις 23 Μαΐου θα οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ο 69χρονος Τάσος Ματθαίου από το Παλιομέτοχο. Ο 69χρονος, στις 8 Αυγούστου 2011, ενώ βρισκόταν έξω από καφενείο στο Παλιομέτοχο, φέρεται να είπε για τον Πρόεδρο ότι «είναι άνθρωπος ο Χριστόφιας να διαπραγματεύεται τα χωράφια μου, την περιουσία μου, και να θέλει να την πουλήσει για να βρει λύση ο πεζ…..;».

Κάποιος άλλος που άκουσε τα λεγόμενα, τον κατήγγειλε στην Αστυνομία η οποία στοιχειοθέτησε υπόθεση εναντίον του κατηγορούμενου η οποία ορίστηκε για τις 23 Μαΐου, μετά από μερικές αναβολές.
πηγή: Αλήθεια (01/02/2012) «Και δεύτερος στα Δικαστήρια για εξύβριση του Προέδρου»
http://alithia.com.cy/
το είδαμε εδώ

1 σχόλιο:

axilleask3 είπε...

ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΣ Ο ΣΑΜΨΩΝ ΤΟΥΣ "ΙΣΑΖΕ" ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ "ΙΣΙΑΖΕ"?