Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Εικόνες ντροπής στη Ροτόντα (Θεσσαλονίκη).


Είδηση 1η

Αγανάκτισαν όσοι μένουν στη Ροτόντα 

Γράφει στο makpress, αναγνώστρια του taxalia:

Σας γράφω αυτό το e-mail αγανακτισμένη για τη μέχρι τώρα στάση της δημοτικής αστυνομίας στη περιοχή της Ροτόντας και μπρος από τη νέα είσοδο που πρόκειται να κατασκευαστεί. Γνωρίζω ότι πολλοί συνδημότες μου και κάτοικοι της περιοχής έχουν επικοινωνήσει μαζί σας αλλά και με άλλες υπηρεσίες του Δήμου στέλνοντάς σας φωτογραφικό υλικό ΑΛΛΑ η απαράδεκτη εικόνα με..
τους μαύρους μικροπωλητές να έχουν μετατρέψει τον χώρο και κάτι χειρότερο από αποχωρητήριο και παράνομη λαϊκή αγορά συνεχίζεται.
Αντί να δράσετε λοιπόν άμεσα και να βάλετε πεζές περιπολίες ανά διαστήματα (όπως έγινε στο παρελθόν στη περιοχή των ανακτόρων του Γαλερίου) ώστε να αποτρέπουν τους παράνομους μικροπωλητές να βρίσκονται εκεί, εσείς ξεμπερδεύετε με κάποιες ..."επιχειρήσεις" τον μήνα μια φορά, (και αν) που ως σκοπό έχουν απλά να σας απαλλάξουν από την υποχρέωση, αφού την επόμενη αμέσως ώρα της "επιχείρησης", οι παράνομοι μικροπωλητές επανεμφανίζονται και εμείς είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Είστε ευχαριστημένος με αυτό; Προφανώς ναι! 
Δυο φορές τον τελευταίο καιρο έκανα παρατήρηση σε δυο από αυτούς όταν τους είδα να ουρούν μπρος στον τοίχο του μνημείου και οι οποίοι μου απάντησαν απειλητικά. Με είδαν γυναίκα αλλά δεν με ενδιαφέρει. Θα συνεχίσω να το κάνω και θα φτάσω στα άκρα με όποιο κόστος. Τη γειτονιά μου δεν θα την αφήσω να γίνει χωματερή και ουρητήριο. ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ! ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ!

Προχθές με κίνδυνο για τη σωματική μου ακεραιότητα κατάφερα και έβγαλα φωτογραφίες σχεδόν μποστά τους. Εδώ και 20 χρόνια που μένω στη περιοχή ουδέποτε τόλμησα να παρκάρω το αυτοκίνητό μου πάνω στο πεζοδρόμια, ούτε και τις δύσκολες στιγμές που έπρεπε όταν μετέφερα βαριά προϊόντα ή ψώνια από το super market στο σπίτι μου. ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ. Σαν τους χαμάληδες τα κουβαλούσαμε από πολύ μακρυά. 

Όμως, θα δείτε στις φωτογραφίες πως με την δική σας ανοχή οι αλλοδαποί αυτοί, παρκάρουν από νωρίς το απόγευμα που "πιάνουν δουλειά" μέχρι το βράδυ τα αυτοκίνητά τους πάνω στον όμορφο πεζόδρομο που κατασκεύασε πριν από χρόνια ο Δήμος. Και αυτό για να ανατροφοδοτούν τα παράνομα σεντόνια τους με τα παπούτσια μαϊμού. 

Καταλάβατε τι σας είπα; τους έχετε δώσει την ελευθερία να κάνουν ότι θέλουν. Φυσικά δεν είναι στο δικό σας σπίτι ούτε στη περιοχή σας ώστε να μην μπορείτε να κυκλοφορείτε από την απογοήτευση τις απογευματινές ώρες. Φαίνεται λοιπόν ότι, εκτός από το ότι δεν έχετε βούληση να εξαλείψετε το παράνομο εμπόριο και το υπαίθριο αποχωριτήριο που έχουν στήσει οι αλλοδαποί (με αποτέλεσμα να δυσφορούν οι περισσότεροι τουρίστες από την βρώμα και δυσωδία) αδιαφορείτε πλήρως για τα την αισθητική του χώρου και το παράνομο παρκάρισμα στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. 

Έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακαλάμε να βρέξει ώστε να μη ανοίξουν τα σεντόνια τους. ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ. ΑΙΣΘΑΝΌΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Δείτε λοιπόν στις φωτογραφίες που σας στέλνω το αίσχος το οποίο βιώνουμε καθημερινά.




Είδηση 2η

Διαβάστε και πως "τίμησαν" το Πολυτεχνείο οι αναρχικοί στη Θεσσαλονίκη (17/11/2011).
Οι εικόνες προβλήθηκαν απευθείας από τη δημοτική τηλεόραση, (το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων της 18/11/2011):






ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ ΤHΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ!

Τεράστια η ευθύνη της Αστυνομίας που τους άφησε ανενόχλητους:



Το μίσος των ενεργούμενων ξένων πρεσβειών και συμφερόντων για οτιδήποτε ελληνικό, είναι πρωτοφανές!

Ειδικά όταν πρόκειται για βυζαντινή αρχαιότητα, αυτό μετατρέπεται σε "ιερό" φανατισμό, αφού τους ενοχλούν ιδιαίτερα όσα σημάδια της συγκεκριμένης εποχής υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη (και είναι πολλά)!


Αλήθεια, γιατί δεν είδαμε ποτέ αυτά τα καθάρματα να βανδαλίζουν τζαμιά, συναγωγές κλπ;


ΜΟΝΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ!

Και τώρα νέο "χτύπημα", η καταστροφή των βυζαντινών τειχών!



Δεν υπάρχουν σχόλια: