Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Εκκληση για βοήθεια στη περιοχή Ροτόντας και Καμάρας της Θεσσαλονίκης

Φωτορεπορτάζ αναγνώστη από τα χάλια της πολύπαθης περιοχής
 
Αγαπητοί φίλοι,
Μετά από συνεχείς προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής της Ροτόντας και Καμάρας της Θεσσαλονίκης για τη πάταξη του παραεμπορίου και της παραβατικότητας, η κατάσταση συνεχίζει και είναι πραγματικά άθλια. Η πολιτεία φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει πλήρως το..
μνημείο και τη γύρω περιοχή. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι στρουθοκαμηλίζει σε ένα πρόβλημα που του θυμίζει την αδυναμία του να χειριστεί την κατάσταση. Σεντόνια σε όλο το περίγυρο του μνημείου της Ροτόντα να πουλάνε ασταμάτητα τα προιόντα τους αλλά και διάφορες απαγορευμένες ουσιες μπρος στα μάτια μας, με διάφορους αλλοδαπούς τσιλιαδόρους να βρίσκονται σε συνεχή παρακολούθηση της περιοχής. Αυτό από τις απογευματινές μέχρι τις νυχτερινές ώρες.






 
Ο τοίχος του μνημείου μυρίζει σαν αποχωρητήριο αφού το χρησιμοποιούν για την ανάγκη τους οι αλλοδαποί, ενώ οι διάφορες τσιμεντένιες γλάστρες που έβαλε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τα λουλούδια (βλέπετε συνημμένες φωτογραφίες), χρησιμοποιούνται σαν καθίσματα από τους αλλοδαπούς για να κάθονται οι πελάτες και να δοκιμάζουν τα παπούτσια "μαϊμού". Και όλα αυτά απουσία κάθε αστυνόμευσης της περιοχής. Η δημοτική αστυνομία δεν έχει πατήσει το πόδι της εδώ και μήνες ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έρχεται κάποιες φορές μόνον τις πρωινές ώρες στις οποίες όμως τότε δεν υπάρχουν σεντόνια.
 
Η οδός Δημητρίου Γούναρη δίπλα στην Εγνατία οδό και στη περιοχή της Καμάρας (βλέπετε συνημμένες φωτογραφίες), το πιο κεντρικό σημείο της πόλης της Θεσσαλονίκης δηλαδή, είναι όλη την ημέρα κατειλημμένη από τους αλλοδαπούς μικροπωλητές με τα σεντόνια και τους πάγκους περιορίζοντας τον χώρο διέλευσης των πεζών σε ασφυκτικό βαθμό. Η δημοτική αστυνομία ενώ καλείται να επέμβει και εκεί μιας και δεν θεωρούν το μέρος επικίνδυνο, εντούτοις δεν πατάει ποτέ. Η πόλη που με μεγάλωσαν οι γονείς μου και η περιοχή στην οποία παίζαμε μικρά παιδιά, αποτελούν πλέον απαγορευμένες περιοχές. Νιώθουμε όλοι μας πραγματικά ντροπή για ένα κράτος στο οποίο πληρώνουμε τους φόρους μας για να έχουμε μια αξιοπρεπή ζωή και αυτό μας αντιμετωπίζει σαν σκουπίδια και αδιαφορεί πλήρως για το πως αισθανόμαστε. Πριν από ημέρες έγινες παράσταση διαμαρτυριας στον δήμο Θεσσαλονίκης για το θέμα αυτό από κατοίκους της περιοχής, την επόμενη ημέρα έστειλαν μερικούς αστυνομικούς τυπικά για λίγες ώρες και εκεί τελείωσε. ΜΗΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Σήμερα, από τις απογευματινές ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα η περιοχή είναι παραδωμενη στους αλλοδαπούς Νηγηριανούς μικροπωλητές που ψαρεύουν ανενόχλητοι τους φοιτητές και φοιτήτριες.
Πείτε μου λοιπόν έναν λόγο να μη προσπαθήσουμεοι και εμείς οι κάτοικοι να λύσουμε το πρόβλημα με "δικά μας μέσα" κυνδινεύοντας ακόμη και τη σωματική μας ακαιρεότητα και καλώντας ανθρώπους που πραγματικά νοιάζονται για την ασφάλεια των κατοίκων. Θα θεωρηθούμε ακραίοι;
Αποφάσισα να βγάλω η ίδιος φωτογραφίες και σας τις στείλω ώστε να αντιληφθείτε το μέγεθος της υποβάθμισης της περοχής.
Με τιμή,
Αλέκος Αταλασίδης
Κάτοικος Περιοχής Μνημείου Ροτόντας (Αγ. Γεωργίου)
Πηγή
 
Προηγήθηκαν οι σχετικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια: