Σελίδες

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Οι Τουρκοκύπριοι ‘Ψηφοφόροι’ και η Κυβέρνηση μας


                                     

Γύρω στις 60 χιλιάδες, σύμφωνα με τις τελευταίες, ειδήσεις είναι οι Τ/κ που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές. Ενεγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους  χωρίς οι ίδιοι να το ζητήσουν και είμαι βέβαιος πως  κατοικία και διεύθυνση τους θα δηλώνεται η σημερινή τους διαμονή, η οποία για τη μεγάλη πλειοψηφία  τους θα είναι παράνομη, εφ’ όσον διαμένουν σε κλεμμένες Ε/κ περιουσίες. Και γεννώνται αρκετά ερωτηματικά για την ενέργεια αυτή της κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη.

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η κυβέρνηση επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή να προχωρήσει στην απόφαση της αυτή. Είμαι βέβαιος πως δεν το έκανε για να αποδείξει πως η ΚΔ είναι ένα ενιαίο Ευρωπαϊκό κράτος με ενιαίο ψηφοδέλτιο, όταν ταυτόχρονα διεξάγει συνομιλίες με το σύνοικο στοιχείο για την επίτευξη της ΔΔΟ η οποία θα δημιουργήσει δύο κράτη με χωριστές διοικήσεις και χωριστό δικαίωμα ψήφου για τους υπηκόους των. Μήπως λοιπόν ελπίζει στην εκλογή ενός ή δύο Τ/κ και έτσι να επιτύχει την εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων στο Ευρωκοινοβούλιο ενόσω υπάρχει κατοχή στη Κύπρο και έτσι να τσιμεντώσει ακόμα ένα κεκτημένο για το κατοχικό καθεστώς, όπως ακριβώς συνέβη με όλες τις άλλες παραχωρήσεις προς τους Τ/κ, στους οποίους παράνομα παραχωρήθηκαν ταυτότητες και Ευρωπαϊκά διαβατήρια χωρίς να αναγνωρίσουν το νόμιμο κράτος; Αν δηλαδή συμβεί αυτό που αναφέρω και εκλεγεί έστω και ένας Τ/κ και στη συνέχεια οι συνομιλίες αποτύχουν το κατοχικό καθεστώς θα έχει ήδη εξασφαλίσει την εκπροσώπηση του στο Ευρωκοινοβούλιο και στις επόμενες εκλογές θα διενεργήσει το ίδιο αυτές τις εκλογές για να στείλει τους δικούς του εκπροσώπους στην Ευρώπη. Εμείς δε ως μωρές παρθένες θα διαμαρτυρόμαστε για δήθεν παρανομία και ψευδοεκλογές.

Το δεύτερο ερώτημα που τίθεται είναι, μήπως με την απόφαση της αυτή η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη αποβλέπει στη νομιμοποίηση των κατοικιών στις οποίες διαμένουν παράνομα οι Τ/κ οι οποίοι μεταφέρθηκαν βίαια από τον Ντεκτάς το 1974 και έτσι να θεωρούνται πλέον ως οι νόμιμοι χρήστες, όπως προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν και όπως απαιτεί ο Έρογλου; Να ακόμα ένα κεκτημένο για τους Τ/κ που το παραχωρούμε χωρίς περίσκεψη και με τόσον επιπόλαιο τρόπο.

Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα αλλά θα περιοριστώ σε ένα ακόμα. Τι θα συμβεί αν κανένας Τ/κ δεν εκλεγεί, που είναι πολύ πιθανόν να συμβεί αν το κατοχικό καθεστώς αποτρέψει την διέλευση Τ/κ «ψηφοφόρων»; Αυτό δεν θα αποτελέσει επιχείρημα για αξιοποίηση από το κατοχικό καθεστώς και τη Τουρκία, ότι δηλαδή το 18% του πληθυσμού (αυτοί θα το ανεβάζουν σε 25-30% και ίσως περισσότερο) δεν θα έχει εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο και για αυτό υπαίτια θα κατηγορηθεί η Ε/κ Διοίκηση όπως θα πουν, η οποία δεν επιθυμεί να διαμοιρασθεί τις εξουσίες με τους Τ/κ;

Οδυσσέας Αγγελίδης,
Λάρνακας Λαπήθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου