Σελίδες

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ορθόδοξοι πιστοί στην φυλακή, η "συμφωνία" για την Εσφιγμένου και τα "30 αργύρια" εξαγοράς των Αγιοριτών. Νεότερο: Η απάντηση ενός μοναχού.

Όσο περνάει ο καιρός και όσο ψάχνουμε, τόσο διαπιστώνουμε ότι τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο ...

1. Ο Κυβερνητικός "θίασος" στο Άγιο Όρος. Για προσκύνημα;;;
Είναι ίσως η πρώτη φορά που ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό πηγαίνει στο Άγιο Όρος.
Φυσικά κανείς αφελής δεν μπορεί να πιστέψει ότι πήγαν για "προσκύνημα". Όποιος πάει για προσκύνημα στον αγιασμένο αυτό τόπο, δεν πηγαίνει με ελικόπτερο Σινούκ, ούτε με τα τηλεοπτικά συνεργεία παρά πόδας.
Μόνον online αναμετάδοση της επίσκεψης δεν είχαμε (σε ένα μέρος που για να καταγράψεις με βίντεο απαιτείται ειδική άδεια, που δεν την δίνουν σχεδόν σε κανέναν).
Σε τι εξυπηρετεί λοιπόν η πανηγυρική αυτή υποδοχή με κωδωνοκρουσίες, με τους ηγουμένους στημένους στην σειρά να περιμένουν τον "Μεσσία";;;


2. Η δέσμευση για επέμβαση του κράτους στην Μονή Εσφιγμένου
Στην χθεσινή επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, ο κ.Σαμαράς συζήτησε το θέμα της Μονής Εσφιγμένου.  Διαβάζουμε: Ο κ.Σαμαράς ενημερώθηκε αναλυτικώς και δεσμεύθηκε να δοθεί η "πρέπουσα ειρηνική λύση στο πρόβλημα".


3. Οι διώξεις Ορθοδόξων πιστών:
Πιστοί που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες ενάντια στο βλάσφημο έργο Corpus Christi,
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με βαρύτατες κατηγορίες που φθάνουν στην σύσταση εγκληματικής οργάνωσης(!). Κλήθηκαν σε απολογία και κινδυνεύουν άμεσα με φυλάκιση. Αντί να διωχθούν οι βλάσφημοι, διώκονται οι χριστιανοί που διαμαρτυρήθηκαν. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ.)


Σχηματίζοντας το παζλ:
Τα "30 αργύρια":
Με την επιβολή του "χαρατσιού" μέσω ΔΕΗ, όλες οι μονές του Αγ.Όρους βρέθηκαν να χρωστάνε πολλά χρήματα (κυρίως λόγω
ανοίκιαστων καταστημάτων, πολυκατοικιών κλπ). Εδώ και χρόνια οι Αγιορίτες λάμβαναν υποσχέσεις από την Κυβέρνηση ότι "θα λυθεί" το πρόβλημα, χωρίς όμως να γίνεται κάτι στην πράξη. Κάτι τέτοιο απαιτούσε συμφωνία και των δανειστών, όπως έλεγαν.

Διαβάζουμε λοιπόν χθες ότι οι αγιορίτες "εξέφρασαν προς τον Πρωθυπουργό  τις θερμές τους ευχαριστίες για την ικανοποίησή του αιτήματός τους για τον τρόπο φορολόγησης των εμπορικών ακινήτων των Ιερών Μονών του Άθωνα που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια".
Είδατε πόσο εύκολα έκλεισαν το στόμα των Αγιοριτών και χρησιμοποίησαν την εκκλησία ως προεκλογικό ντεκόρ της ΝΔ;

Το αλισβερίσι περιελάμβανε μέχρι και απαγγελία του "Πάτερ ημών" από τον Σαμαρά με τηλεοπτική κάλυψη:
 (η Θεία Λειτουργία είναι ότι πιο ιερό στις πολύωρες μοναχικές ακολουθίες, πως λοιπόν επέτρεψαν   στον ναό -που υπάρχουν μόνον καντήλια και απέχει πλήρως το ηλεκτρικό ρεύμα να κάνει λήψη  τηλεοπτική κάμερα με προβολέα;)


Το πάντα λιτό αγιορίτικο φαγητό περιελάμβανε ξιφία ... προς τιμήν του "πατέρα ημών" .. (όλα με δημοσιογραφική κάλυψη)
Αγιορείτικη ψαρόσουπα,  ψητό ψάρι ξιφία, τυρί φέτα και αγιορείτικο κόκκινο κράσι περιελάμβανε το μενού του δείπνου για τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στο περιβόλι της Παναγίας. (πηγή)
 



κι όμως, η Κυβέρνηση, τρέμει ...:

Η Κυβέρνηση και η Νέα Τάξη (που βρίσκεται πίσω από την συγκυβέρνηση) τρέμουν μην κάτι πάει στραβά και βρεθούν σε κίνδυνο τα σχέδιά τους.
Ανάμεσα στους εχθρούς της Νέα Τάξης, συμπεριλαμβάνονται κάθε είδους ασυμβίβαστοι και "ακραίοι":
Ορθόδοξοι πιστοί, ακομμάτιστοι Έλληνες πατριώτες, bloggers, "παλαιοημερολογήτες", η Χρυσή Αυγή, όλες οι παραπάνω ομάδες δεν καθοδηγούνται εύκολα και αντιδρούν συχνά ανεξέλεγκτα.
Ακόμη και το ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι έχει αλωθεί σε μεγάλο βαθμό από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και τις υπάκουες υποσχέσεις του κ.Τσίπρα, δεν παύει να προκαλεί ανησυχία στους ξένους και γι αυτό ετοιμάζουν ήδη τα σενάρια συγκυβέρνησης του με την ΝΔ. H τωρινή συγκυβέρνηση και  κάθε παρόμοια συγκυβέρνηση, πρέπει με κάθε τρόπο να ΑΝΤΕΞΕΙ.
Και για να γίνει αυτό, όλες αυτές οι συχνά αντιμαχόμενες ομάδες πρέπει να διαλυθούν, εν ανάγκη και να φυλακιστούν (φυλάκιση ηγεσίας Χρ.Αυγής, διώξεις πιστών που αντέδρασαν στο Corpus Christi, διώξη blogger (δείτε εδώ) πριν λίγες μέρες).


"Ξεμπερδεύοντας" με την Μονή Εσφιγμένου
Φυσικά δεν μπορούσαν να ανακοινώσουν ότι το ζήτημα της Μονής Εσφιγμένου θα λυθεί με επέμβαση της αστυνομίας, όπως πήγαν να κάνουν πριν λίγους μήνες (δείτε εδώ). Αυτό θα εξόργιζε και θα ξεσήκωνε τον κόσμο που θα έβγαινε στο δρόμο. Κι όταν οι χιλιάδες παλαιοημερολογήτες αλλά και χιλιάδες ακόμη Ορθόδοξοι που δεν ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο,  βγούνε στο δρόμο για να υπερασπιστούν την Ορθόδοξη πίστη τους, τότε, αν ανάψει το "φυτίλι", μπορεί να μην σταματήσει στο ζήτημα της Εσφιγμένου..

Ανακοινώνουν ότι "του έθεσαν οι Αγιορίτες το ζήτημα" -όπως γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, για να μην φανεί ότι παρεμβαίνει μόνο του το Κράτος. 
Διαβάζουμε ότι οι αγιορίτες "υπενθύμισαν στον Πρωθυπουργό την βαρυσήμαντη ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη για το λεγόμενο Εσφιγμενίτικο ζήτημα"!! Πάντα θα υπάρχουν τα "σκυλάκια" που θα θέλουν να δείξουν "καλή διαγωγή" στον Πατριάρχη (τόσες μητροπόλεις στο Πατριαρχείο-ας είναι και χωρίς ποίμνιο, τόσα πατριαρχικά μετόχια, κάπου θα προκύψει καμιά θέση) οπότε το ζήτημα όντως τέθηκε.


Μήπως η Κυβέρνηση, αφού θα έχει φυλακίσει και τρομοκρατήσει τους Ορθόδοξους πιστούς, θα σπεύσει στη συνέχεια να παραδώσει την Μονή Εσφιγμένου στον Πατριάρχη, ως αντάλλαγμα για τις καλές τους υπηρεσίες προς την Κυβέρνηση (συχνές επισκέψεις Πατριάρχη με παρουσία κυβερνητικών επισήμων οι οποίοι δεν τολμούν με άλλον τρόπο να εμφανιστούν στο λαό);

Πριν υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω, πρέπει να έχει διασφαλιστεί η "συναίνεση" της επίσημης εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχίζει την σιωπή του .. Οπότε, έχοντας η συν(κυβέρνηση) την κάλυψη του Οικ/κού Πατριαρχείου και έχοντας "ταϊσει" το Άγιο Όρος φοροαπαλλαγές και προγράμματα ΕΣΠΑ, ετοιμάζεται δειλά δειλά να προχωρήσει στην διάλυση των επικίνδυνων γι  αυτήν ομάδων. 


Επίλογος
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε εκτενώς για το ζήτημα της Μονής Εσφιγμένου που παραμένει εδώ και χρόνια στα χέρια καταληψιών σχισματικών.
Οι Αγιορείτες, μάλιστα, υπενθύμισαν στον πρωθυπουργό τη βαρυσήμαντη ομιλία  του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το λεγόμενο Εσφιγμενιτικό πρόβλημα. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, τον Οκτώβριο του 2013 κατά την επίσκεψή του στο Άθωνα είχε ζητήσει και ως Επίσκοπος του Αγίου Όρους από την Ελληνική Πολιτεία να ενσκύψει στο θέμα αυτό με σοβαρότητα και να δώσει την πρέπουσα και οριστική λύση…
Από το 2005 έχει συγκροτηθεί νέα Κανονική Μοναστική Αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου η οποία όμως διαμένει «εξόριστη» στις Καρυές, παρά το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για την έξωση των σχισματικών από τους χώρους του μοναστηρίου, χωρίς όμως να έχουν εκτελεστεί εκ μέρους των αρμόδιων αρχών.
Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους μοναχούς για το ζήτημα της Μονής Εσφιγμένου επαναλαμβάνοντας ότι δέσμευση της ελληνικής Πολιτείας είναι να δοθεί η πρέπουσα ειρηνική λύση στο πρόβλημα…
- See more at: http://www.amen.gr/article16977#sthash.wMfAbED6.dpuf
Εκφράζουμε την λύπη μας για την πτώση των Αγιοριτών πατέρων. Μετά την πρόσφατη υποδοχή στο Άγιο Όρος του Οικ/κού Πατριάρχη (δείτε εδώ), τώρα έχουμε και υποδοχή-συναλλαγή με την Νέα Τάξη.  Είναι ντροπή και πραγματικά αξιολύπητο, άνθρωποι που αφιέρωσαν την ζωή τους στην άσκηση και την εγκράτεια, να εξαγοράζονται τόσο εύκολα για να "σώσουν" τα ακίνητά τους.  

Πολύ γρήγορα ξέχασαν οι Αγιορίτες την κατάργηση της αργίας της ημέρας της Κυριακής από την "χριστιανική" κυβέρνηση της ΝΔ (μετά από 1700 χρόνια επίσημης αργίας), τις εξαγγελίες για την κατάργηση της εορτής των 3 Ιεραρχών στα σχολεία, την μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία, τις χιλιάδες αυτοκτονίες συμπατριωτών μας και ... και ...
Τώρα, καταργώντας και οι ίδιοι την Κυριακή ως ημέρα αργίας, συμμετέχουν στο Κυριακάτικο "παζάρι". Ο Αγιορίτης (μοναχός της Φιλοθέου) Άγιος Κοσμάς όμως έλεγε και ξανάλεγε: "Το κέρδος όπου βγάζετε την Κυριακή είναι καταραμένο και το χάνετε κατόπιν διπλό και τρίδιπλο". Ας το έχουν υπόψη.

Τους θυμίζουμε ότι όταν ο τότε Πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Χρήστος Σαρτζετάκης πήγε στην Φλώρινα έχοντας υπογράψει τον νόμο για τις εκτρώσεις, ο επίσκοπος π.Αυγουστίνος Καντιώτης  ΑΡΝΗΘΗΚΕ να τον δεχθεί και μάλιστα όταν του ανακοίνωσαν ότι παρόλα αυτά ο Πρόεδρος της δημοκρατίας θα έρθει την Κυριακή στην δοξολογία στην Μητρόπολη, ο αγωνιστής Ιεράρχης ΔΕΝ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ αλλά πήγε σε άλλο ναό. Έτσι υποδέχονται τους ανάξιους άρχοντες και τους "εμπόρους" οι αληθινοί Ιεράρχες και όχι με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.



Και επειδή καλό είναι να ξέρετε που ανήκουν οι επισκέπτες σας, παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες:
Τα επίτημα μέλη μας (Ρόταρυ Ανατόλια):  Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, Γιώργος Ορφανός, Απόστολος Τζιτζικώστας ...
επίσημες φωτογραφίες του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης (διακρίνεται ο υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης)
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με το χρίσμα της ΝΔ Ιωάννης Ιωαννίδης , ομιλητής στην εκδήλωση των Ρόταρυ

Ιωαννίδης, Καράογλου , Γκιουλέκας, Ασπασίδης, Άδωσης Γεωργιάδης, Τζιτζικώστας,Ορφανός,  προσέξτε το λάβαρο πίσω τους : Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης

Εμείς, θα παραμένουμε περήφανα στις ΕΠΑΛΞΕΙΣ και της Ορθόδοξης πίστης και της πατρίδας μας. 
Όπως ξαναγράψαμε, σημασία δεν έχει πόσοι έσκυψαν το κεφάλι τους, σημασία έχει ότι κάποιοι ΔΕΝ το έσκυψαν.
Τι να κάνουμε, καθένας προσδιορίζει μόνος του την τιμή (εξαγοράς) του. 

Επιμέλεια: Αντιπαρακμή

Σχετικά κείμενα άλλων ιστολογίων:








Νεότερη Ενημέρωση 1:
Η απάντηση ενός μοναχού του Αγ.Όρους στην ανάρτησή μας
Η παραπάνω ανάρτηση στάλθηκε σε μοναχό του Αγ.Όρους, ο οποίος και απάντησε. Δημοσιεύουμε την απάντησή του (απαντά σε 4 θέματα της ανάρτησης). Για να διευκολύνουμε τους αναγνώστες, τα δικά μας αποσπάσματα εμφανίζονται με μπλε χρώμα και οι απαντήσεις του μοναχού με κόκκινο χρώμα:



Δεν θέλω να απαντήσω ούτε προσωπικά ούτε ως εκπρόσωπος κάποιου, απλά σου γράφω ως αδελφός ότι υπάρχουν οι κάτωθι ανακρίβειες:

«για την ακρίβεια ο "πιστός" 63χρονος κύριος Σαμαράς πηγαίνει για 1η φορά στη ζωή του» 
1. Ο κ. Σαμαράς έχει ξαναέλθει στο Άγιον Όρος ως ΥΠΕΞ. Γνωρίζω μοναχό μας που ήταν στην υποδοχή του. Συνεπώς δεν είναι η πρώτη φορά. 

Σημείωση blogger (διορθώθηκε το συγκεκριμένο σημείο που προερχόταν από άλλο ιστολόγιο).
 Πάντως τελευταία χρόνια δεν είχε δημοσιοποιηθεί κάποια τέτοια επίσκεψη.



Φυσικά κανείς αφελής δεν μπορεί να πιστέψει ότι πήγαν για "προσκύνημα". Όποιος πάει για προσκύνημα στον αγιασμένο αυτό τόπο, δεν πηγαίνει με ελικόπτερο Σινούκ, ούτε με τα τηλεοπτικά συνεργεία παρά πόδας.
Μόνον online αναμετάδοση της επίσκεψης δεν είχαμε (σε ένα μέρος που για να καταγράψεις με βίντεο απαιτείται ειδική άδεια, που δεν την δίνουν σχεδόν σε κανέναν).
2. Είναι εντελώς άδικη και ανυπόστατη αυτή η κρίση. Οι πρωθυπουργοί, πρόεδροι κ.λπ. έρχονται συνήθως με τηλεοράσεις και δικούς τους δημοσιογράφους και παίρνουν ειδική άδεια από την Ι. Κοινότητα. Αυτός είχε μόνο 2-3 δημοσιογράφους χωρίς πολλά πράγματα, τους οποίους έδιωξε σχετικά γρήγορα. Δηλαδή ήταν ό,τι πιο λιτό μπορούσε να υπάρξει και καμία σχέση με άλλες επισκέψεις. Είχε την μικρότερη δημοσιογραφική κάλυψη.
Ξέρεις πολύ καλά ό,τι σήμερα πολλοί επισκέπτες κάνουν online αναμεταδόσεις με κινητά, ipad κ.λπ., πολύ πιο ασήμαντων γεγονότων στο Άγιον Όρος, χωρίς κανένας να τους ενοχλήσει, γιατί δεν ελέγχονται αυτά τα μέσα εύκολα. Σε αυτό το κορυφαίο ιεραρχικά γεγονός ήταν η πιο λιτή κάλυψη.


Σε τι εξυπηρετεί λοιπόν η πανηγυρική αυτή υποδοχή με κωδωνοκρουσίες, με τους ηγουμένους στημένους στην σειρά να περιμένουν τον "Μεσσία";;;
3. Αυτό είθισται σε όλες τις υποδοχές. Είναι έθιμο ακόμη και για κατώτερους σε αξίωμα (π.χ. ΥΠΕΞ), όταν πρόκειται για επίσημες επισκέψεις. Είναι παράδοση στο Άγιον Όρος. Αυτό γινόταν από παλιά, σε όλους τους βασιλείς, αυτοκράτορες, ακόμη και στον Τούρκο Καϊμακάμη.



Η δέσμευση για επέμβαση του κράτους στην Μονή Εσφιγμένου
Στην χθεσινή επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, ο κ.Σαμαράς συζήτησε το θέμα της Μονής Εσφιγμένου.  Διαβάζουμε: Ο κ.Σαμαράς ενημερώθηκε αναλυτικώς και δεσμεύθηκε να δοθεί η "πρέπουσα ειρηνική λύση στο πρόβλημα". 
4. Δεν υπάρχει καλλίτερη και σοβαρότερη στάση. Θα έπρεπε να επαινεθεί με διθύραμβους, αντί να επικρίνεται. Αυτή είναι η πρέπουσα στάση. Οι Εσφιγμενίτες αυτή την στιγμή είναι εντελώς παράνομοι, και εκκλησιαστικά και νομικά δεν έχουν καμία υπόσταση. Έχασαν όλα τα δικαστήρια. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα τους είχαν πετάξει εν μιά νυκτί. Παρά ταύτα εδώ η Ι.Κοινότης και η Κυβέρνηση δείχνουν ανοχή και παρά τις ασφυκτικές πιέσεις, αρνούνται την χρήση βίας και πολύ σωστά, για την διατήρηση της ειρήνης του τόπου. Στοιχειώδης λογική ερμηνεία των δηλώσεων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα τους βγάλουν με βία.


Οι διώξεις Ορθοδόξων πιστών:
Το θέμα αυτό είναι άσχετο με το Άγιον Όρος. Αφορά την Εκκλησία της Ελλάδος. Δεν είναι δυνατόν το ΑΟ να έχει λόγο επί παντός θέματος.

Το δημοσίευμα δεν είναι αντικειμενικό, πιστεύω κάνει στο Άγιον Όρος, στην Εκκλησία, στην πατρίδα, στην αλήθεια.
Από την συναναστροφή με τον Πρωθυπουργό διαπιστώθηκε ότι έχει γνήσιο πατριωτισμό, κάνει βήματα για την πνευματική ζωή, αγαπά την Παναγία, μεριμνά προσωπικά για σπουδαία εθνικά θέματα, έχει κοντά του ως συνεργάτες μερικούς σπάνιους ανθρώπους.
Αυτήν την στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι καλύτερο για την χώρα (μιλάμε για ανθρώπους που να έχουν ρεύμα, γιατί π.χ. υπάρχει ένας Παπαθεμελής, αλλά δεν έχει μεγάλο ρεύμα).



Αν υπάρξει οποιαδήπιοτε άλλη απάντηση φυσικά θα δημοσιευθεί και αυτή. Τα σχόλια όπως πάντα είναι ελεύθερα.






Νεότερη Ενημέρωση 2:
Λάβαμε και νεότερη απάντηση-προσθήκη στην προηγούμενη από τον μοναχό και την δημοσιεύουμε:

Διαβάζουμε λοιπόν χθες ότι οι αγιορίτες "εξέφρασαν προς τον Πρωθυπουργό  τις θερμές τους ευχαριστίες για την ικανοποίησή του αιτήματός τους για τον τρόπο φορολόγησης των εμπορικών ακινήτων των Ιερών Μονών του Άθωνα που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια".
Είδατε πόσο εύκολα έκλεισαν το στόμα των Αγιοριτών και χρησιμοποίησαν την εκκλησία ως προεκλογικό ντεκόρ της ΝΔ;
1. Το θέμα του φορολογικού δεν έκλεισε έτσι απλά. Καταρχήν το Άγιον Όρος έκανε τεράστιες θυσίες, πληρώνοντας οι Μονές δυσβάστακτους φόρους, που σχεδόν τις έχουν γονατίσει. Δεν έχουν απαλλαχθεί οι Μονές πλήρως από την φορολογία, όπως θα έπρεπε κανονικά. Απλώς έχουν την δυνατότητα προσκομίζοντας τις δαπάνες τους να εκπέσουν τα αντίστοιχα ποσά από το φόρο.

Το αλισβερίσι περιελάμβανε μέχρι και απαγγελία του "Πάτερ ημών" από τον Σαμαρά με τηλεοπτική κάλυψη:
 (η Θεία Λειτουργία είναι ότι πιο ιερό στις πολύωρες μοναχικές ακολουθίες, πως λοιπόν επέτρεψαν   στον ναό -που υπάρχουν μόνον καντήλια και απέχει πλήρως το ηλεκτρικό ρεύμα να κάνει λήψη  τηλεοπτική κάμερα με προβολέα;)

2. Η πάγια συνήθεια στο Άγιον Όρος είναι το Πιστεύω και το Πάτερ ημών να απαγγέλονται από τον παριστάμενο πιο επίσημο πρόσωπο. Εάν είναι πολιτικό από πολιτικό, εάν είναι εκκλησιαστικός άνδρας από εκκλησιαστικό. Δεν έγινε κάτι εξαιρετικό. Εάν έλθει ο Λιμενάρχης ό ο Διευθυντής Αστυνομίας σε μία λειτουργία και δεν υπάρχει άλλος πιο επίσημος, θα τα απαγγείλει αυτός. Αυτή είναι η τάξη όχι η εξαίρεση.
Όσο για την λήψη με προβολέα, είχε δοθεί άδεια για ένα μικρό συνεργείο της Δημόσιας Τηλεόρασης, που ήταν ό,τι πιο λιτό έχει γίνει στις επίσημες επισκέψεις.


Το πάντα λιτό αγιορίτικο φαγητό περιελάμβανε ξιφία ... προς τιμήν του "πατέρα ημών" .. (όλα με δημοσιογραφική κάλυψη)

Αγιορείτικη ψαρόσουπα,  ψητό ψάρι ξιφία, τυρί φέτα και αγιορείτικο κόκκινο κράσι περιελάμβανε το μενού του δείπνου για τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στο περιβόλι της Παναγίας. (πηγή)
3. Εάν μερικοί δημοσιογράφοι είναι αφελείς και ασχολούνται με το μενού του Πρωθυπουργού, για αυτό δεν φταίει ούτε ο ίδιος ούτε το Άγιον Όρος. Γενικά το φαγητό στις Καρυές ήταν εορταστικό, αλλά όχι εξεζητημένο. Τράπεζα με ξιφία δεν είναι ούτε συχνή, αλλά ούτε και ασυνήθιστη στο Άγιον Όρος. Υπάρχουν αλιείς που δίνουν ευλογίες, προσφορές κ.λπ. για μαζική αγορά ξιφία. Έχει το πλεονέκτημα να μην έχει κόκκαλα. Ο ξιφίας δεν σημαίνει πολυτέλεια.

4. Για το Εσφιγμένου κοινή βούληση Πολιτείας και των περισσότερων Αγιορειτών είναι να λυθεί μόνο ειρηνικά, για να μην διασύρεται το Άγιον Όρος.





Η απάντησή μας (στον Αγιορίτη μοναχό):

ΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ» ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το τελευταίο σαββατοκύριακο το άγιο Όρος «προ(σ)βλήθηκε» με ένα άθλιο μιντιακό τρόπο και αυτό είναι ότι πιο δυσάρεστο για όσους πηγαίνουν επί χρόνια ...
στο περιβόλι της Παναγίας, προσεύχονται στην χάρη της, συνδιαλέγονται με πραγματικά άγιους γέροντες και προσκυνούν τα άπειρα προσκυνήματα και αγιάσματα που αγίασαν δια μέσω των αιώνων. Για τα πέντε αργύρια της διεφθαρμένης και άθεης Ευρώπης, οι σύγχρονοι ρασοφόροι εκπρόσωποι του υποδεχτήκαν «μετά βαΐων και κλάδων» τον εκπρόσωπο της μνημονιακής κατοχής της χώρας. Αλλά ακόμα πιο ελεεινό για το τον Άθω, ήταν εκείνες οι τραβηγμένες σκηνές που προβληθήκαν από όλα τα κατοχικά ΜΜΕ δείχνοντας κάποιο γέροντα να αποθεώνει έναν από του πιο ξεπουλημένους πολιτικούς στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, που το τελευταίο του κατόρθωμα, αφού κατέστρεψε τον ελληνικό λαό, είναι η μεγάλη προδοσία της Κύπρου. Αυτό δεν είναι το άγιο Όρος των χιλιάδων προσκυνητών. Είναι το άγιο Όρος της υποκρισίας και του ξεπουλήματος. Αντί για υποδοχές με καμπανοκρουσίες οι ρασοφόροι θα έπρεπε να δηλώσουν ξεκάθαρα στον κ. πρωθυπουργό, πως η Ορθοδοξία δεν είναι… «εικονική προπαγάνδα» κάλυψης πολιτικών απατεώνων και των συνενόχων τους, που τρέμουν μην τυχόν και χάσουν την καρέκλα τους και δώσουν λόγο για τα εγκλήματα τους.


Η τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο άγιο Όρος ήταν το αποκορύφωμα της εικονικής υποκρισίας ενός κατοχικού, αλλά και σφόδρα αντιχριστιανικού καθεστώτος, που δεν διστάζει να ψηφίζει νόμους διάλυσης της οικογένειας, αλλοίωσης της ελληνορθόδοξης ταυτότητας και αντικατάστασης του μαθήματος των θρησκευτικών με ένα πολυθρησκευτικό μόρφωμα. Ποιοι ψήφησαν το σύμφωνο συμβίωσης; ποιοι προωθούν αντιρατσιστικά νομοσχέδια με ρατσιστικό μένος κατά του ελληνισμού; ποιοι προωθούν νομοσχέδια «δήμευσης» ανθρωπινών οργάνων; ποιοι προωθούν την αποχριστανοποίηση της παιδείας και την διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας ; Και όμως, κανείς από τους άγιους πατέρες δεν μίλησε για όλα αυτά» Το μόνο που τους ενδιέφερε, όπως τουλάχιστον μετέδωσαν και τα κατοχικά ΜΜΕ, ήταν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Τα τριάκοντα αργύρια σε νέα έκδοση!


Πολλοί ισχυρίζονται ότι αν ζούσε σήμερα ο μακαριστός Χριστόδουλος δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Πράγματι ο Χριστόδουλος, παρά τα αρνητικά του στοιχεία, είχε την ικανότητα να κινητοποιεί τον κόσμο και κυρίως να γοητεύει την νεολαία και να την ξεσηκώνει κατά της αποταύτησης της Ελλάδας ενώ είχε προφητέψει ακόμα απο τότε την επερχόμενη «καταιγίδα» που θα μας μετέτρεπε σε άμορφο κιμά στο μπλέντερ της Νέας Τάξης. Σήμερα όμως δεν υπάρχει Χριστόδουλος. Ο διάδοχος του είναι ότι πιο θλιβερό θα μπορούσε να υπάρξει για την ηγεσία της ελληνορθόδοξης εκκλησιάς σε αυτή την κρισιμότατη συγκυρία. Χαριεντίζετε με τους ληστές και τους πολιτικούς προδότες, απολαμβάνει την εύνοια όλων των καταστροφέων του ελληνισμού και της πατρίδας και το πιο χειρότερο, προωθεί όλους τους φιλοπαπικούς ιεράρχες ενώ αγωνίζεται να βάλει φίμωτρο σε όσους θα μπορούσαν να αντισταθούν σε όλη αυτή την «λαίλαπα». Κάποιες εξαιρέσεις από κάποιους ιεράρχες που προσπαθούν να αρθρώσουν λόγο αντίστασης, αποτελούν μόνο την επιβεβαίωση του κανόνα.


Παρά όμως τις λυσσαλέες προσπάθειες όλων αυτών να εξαφανίσουν το ποίμνιο, αυτό όχι μόνο υπάρχει αλλά συνεχίζει να γεμίζει του ναούς και να στέκεται όρθιο επί ώρες για να προσκυνήσει κάποιο άγιο που επιβεβαίωσε με την προσωπική του εμπειρία την αγιοσύνη του. Αυτό θα το δει κατάματα κάθε επισκέπτης όταν στις 11 Ιουλίου κάθε καλοκαίρι θα πάει στο μοναστήρι της Σουρωτής και θα δει τους προσκυνητές να περιμένουν επί ώρες στην ατελείωτη ουρά για να προσκυνήσουν το μνήμα του πάτερ Παΐσιου, που πολλοί αγωνίστηκαν χωρίς επιτυχία να τον γελοιοποιήσουν.


Πως μπορεί όμως όλο αυτό το υπέροχο κομμάτι του ελληνισμού που δεν ταυτίζεται με τους υποκριτές ρασοφόρους και ακόμα ζει και πιστεύει, να αξιοποιηθεί για να μην χαθεί αυτή η πατρίδα ; Ένα ερώτημα που βασανίζει όλους όσους αγωνιούν μπροστά στον γκρεμό που σπρώχνουν τον ελληνισμό. Πως μπορεί η εκκλησία να αποβάλει τους υποκριτές, «φαρισαίους» και «κόλακες» και να καθοδηγήσει το ποίμνιο για να σώσει την πατρίδα από τους πολιτικούς καταστροφείς της, από αυτούς που εχθρεύονται κάθε τι το ελληνικό και ορθόδοξο, από τους Νεοταξικούς που κατάκλυσαν και κατακυρίευσαν τις αρχές του τόπου ; Έχει την μεγάλη δύναμη αλλά δεν έχει να την ηγεσία. Η επίσημη ιεραρχία είναι στο, «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και στο «προσεύχεστε και.. κάνετε τα στραβά μάτια στην καταστροφή του τόπου». Ποιοι φωτισμένοι ιεράρχες, και υπάρχουν τέτοιοι, θα σηκώσουν ξανά το λάβαρο της αντίστασης για να αποφευχθεί η τελική καταστροφή και η εξαφάνιση του ελληνισμού ; Φωτεινά παραδείγματα υπάρχουν δόξα το Θεό πάρα πολλά στην ιστορία μας. Ο άγιος γέροντας Παΐσιος εύχονταν «να αναστήσει ο Θεός Μακκαβαίους». Ο χρόνος όμως είναι εναντίον μας και η τελική καταστροφή επέρχεται γοργά.
Μετά, θα είναι πολύ αργά και αυτή την φορά η «άλωση» θα είναι τελειωτική, γιατί η «άλωση» δεν θα είναι μόνο των σωμάτων ημών, αλλά και των ψυχών.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


    2 σχόλια:

    1. Αρχικά δεν ήταν στις προθέσεις μου να σχολιάσω την επίσκεψη Σαμαρά στο Άγιον Όρος. Σκεφτόμουν πως καθένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτό το ταξίδι της ζωής και βεβαίως εγώ είμαι η αναξιώτερη όλων για να κρίνω τις αγαθές ή όχι προθέσεις του.
      Ωστόσο όταν η επίσκεψη γίνεται με τους κανόνες της απόλυτης δημοσιότητας, όταν αυτός που παρουσιάζεται ως προσκυνητής δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και ομιλίες του εκεί που μάλλον θάπρεπε να πάει με συστολή και σκυμμένο κεφάλι (όπως ο κάθε επισκέπτης άλλωστε) έ, τότε δικαιωματικά λειτουργώ κι' εγώ σαν αυτό που είμαι, δημοσιογράφος δηλαδή.
      Αν λοιπόν ήταν ταξίδι προσκυνηματικό και περισυλλογής και όχι κάτι άλλο, εμείς δεν θα το μαθαίναμε και βεβαίως υπάρχει τρόπος να κρατηθεί μυστικό (όπως και πολλά άλλα που δεν γνωρίζουμε).
      Αν εκεί πήγαινε σαν ένας κάποιος Αντώνης, δεν θα έκρινα ποτέ την ευσέβεια ή την ασέβειά του.
      Άλλωστε κι' εγώ ως ασεβής πηγαίνω στην εκκλησία, με την ελπίδα του θείου ελέους. Πώς να μιλήσω για άλλον;
      Ετούτος όμως, ακόμη και από το περιβόλι της Κυράς, μας κάνει κηρύγματα και μας δουλεύει.
      Πώς αλλιώς εξηγείται το ότι ο πρωθυπουργός μιας χώρας που οι πολίτες αυτοκτονούν εξαιτίας της απάνθρωπης μεταχείρισης, που ο λαός υποφέρει (οι πατρίκιοι όχι, βεβαίως), που δίνονται προνόμια σε όποιον μη Χριστιανό και μη Έλληνα ενώ ό,τι χριστιανικό καταπολεμείται και βλασφημείται, ο πρωθυπουργός της χώρας όπου η αθεΐα είναι το αντίτιμο για να υπάρχεις δημόσια να τολμά να λέγει "Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι";
      Ποιές είναι οι δυσκολίες που περνά ο ίδιος και οι μετ' αυτού, παρεκτός της αγωνίας διατήρησης της εξουσίας;
      Και όχι με την βοήθεια του Θεού, Αντωνάκη, αλλά με την ανοχή Του (μήπως και μετανοήσετε αλλά και για την δική μας αποστασία). Μην ανακατεύεις Εκείνον στα έργα του σκότους. Γιατί μην μου πεις πως είναι του φωτός έργο το να σκοτώνεις μια πατρίδα, έναν λαό, τις πατροπαράδοτες αξίες και την θεόσδοτη ελευθερία του Ανθρώπου....
      Δεν ξέρω τί σου είπαν οι πατέρες που είδες. Ίσως και αυτοί να σου τα έψαλλαν και να το κρύβουν τα Μ.Μ.Ε. σου.
      Εγώ πάντως, Αντωνάκη, σου λέω πως όπου και να πας τον Θεό δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις (ακόμη κι' αν κρυφτείς κάτω από τα ράσα μοναχών).
      Διότι Εκείνος ου μυκτηρίζεται! Δεν δουλεύεται, θα πει αυτό, σε ελεύθερη μετάφραση.
      Επίσης ούτε εμάς μπορείς να μας δουλέψεις και να σου δώσουμε ψήφο διάσωσης, ως σε ευσεβή κυβερνήτη. (Και οι άθεοι πηγαίνουν στο Άγιον Όρος. Π.χ. βλέπε Τσίπρας)

      http://anazhthseis-elena.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9425.html

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Μία ακόμη απάντηση:
      Πατέρες κοιμηθείτε ήσυχοι. Δεν θα γίνετε Ελούντα…(!)
      Είπαμε να μην ασχοληθούμε ιδιαίτερα με την προεκλογική πρωθυπουργική επίσκεψη στο Άγιο Όρος. Νομίζω στο μέτρο του δυνατού τα καταφέραμε. Αλλά όταν ακούς δηλώσεις, σαν αυτή του κ. Μπαλτάκου, του Γ.Γ. της Κυβέρνησης, δεν μπορείς να μην επανέλθεις:

      «Δεν θα γίνει Ελούντα το Άγιον Όρος. Δεν το θέλουν και οι ίδιοι οι μοναχοί. Εκεί δεν πας ως τουρίστας, δεν έχει καφετέριες ούτε καναπέδες. Το νόημα είναι στην δοκιμασία. Πρέπει να ταλαιπωρηθείς για να πας»


      Σώωωωωπα. Μεγάλη ταλαιπωρία από Καρυές για Λαύρα με το ελικόπτερο. Απογείωση, προσγείωση, τι να λέμε τώρα.
      http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2014/02/4344.html

      ΑπάντησηΔιαγραφή