Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Οι συνεργάτες του αξιότιμου κύριου Χριστόφια



Μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο στην Κύπρο!
Συνεργάτης του προέδρου Χριστόφια τα έκανε πλακάκια και πήρε χρήματα από τους τούρκους κατακτητές!
Είχε διοριστεί από τον πρόεδρο για να συζητήσει για την επιστροφή των ελληνικών περιουσιών που κρατούν παράνομα οι τούρκοι από το 1974...


Ο Σάββας Δράκος (στα ΜΜΕ έγινε αρχικά γνωστός ως ΣΔ) είναι ένας από τους επίλεκτους συνεργάτες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
Ο ΣΔ λοιπόν διορίστηκε από τον Χριστόφια στην τεχνική επιτροπή για το περιουσιακό η οποία εκ μέρους των ελληνοκυπρίων θα συζητούσε με τους τουρκοκύπριους το πρόβλημα των ελληνικών περιουσιών που χάθηκαν το 1974 στην τουρκική εισβολή.
Και ενώ η Κυπριακή πολιτεία αποτρέπει τους ελληνοκύπριους από το να πηγαίνουν να ξεπουλούν τις περιουσίες τους ζητώντας αποζημιώσεις στην παράνομη επιτροπή που έστησε το ψευδοκράτος, αποδεικνύεται ότι το άτομο που ορίστηκε να διαπραγματευτεί τις περιουσίες των προσφύγων, (ο Σάββας Δράκος) έχει ζητήσει και έχει πάρει από το ψευδοκράτος 200.000 ευρώ (σύμφωνα με την εφ. Σημερινή) για περιουσία που διέθετε στα κατεχόμενα πριν του την πάρουν οι τούρκοι, ενώ εκκρεμεί προσφυγή του για άλλο κομμάτι γης!

Αυτοί είναι λοιπόν που διαπραγματεύονται την επιστροφή των ελληνικών περιουσιών πίσω στους πρόσφυγες! Αυτοί που έχουν ήδη έχουν ξεπουλήσει τις δικές τους αναγνωρίζοντας το ψευδοκράτος! Αυτοί που δεν πιστεύουν στην επιστροφή και τα έχουν κάνει πλακάκια με τους τούρκους!

Το χειρότερο απ’ όλα όμως είναι ότι ο Χριστόφιας γνώριζε (ή τουλάχιστον όφειλε να γνωρίζει) για τις πράξεις και τις απόψεις του επίλεκτου συνεργάτη του αφού του είχε κοινοποιηθεί λίστα (προσωπικά σαν προέδρου της Βουλής) με τα ονόματα αυτών που προσέφυγαν για αποζημιώσεις στους ίδιους τους κατακτητές, από το 2007!

Αυτή είναι λοιπόν και η επίσημη πολιτική του Χριστόφια για το θέμα; Αυτές τις απόψεις έχουν οι τεχνοκράτες του Χριστόφια που συζητούν για «δίκαιη» λύση του κυπριακού;

Κορόιδα πρόσφυγες εσείς περιμένετε τις τεχνικές επιτροπές του Χριστόφια να λύσουν το θέμα για εσάς! Εντωμεταξύ αυτοί που διαπραγματεύονται για εσάς τα κάνουν προσκυνούν τους τούρκους πλακάκια και τα παίρνουν από τους κατακτητές!

Πηγές:
Σημερινή: http://www.sigmalive.com/simerini/politics/123593
Πολίτης: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=853508&-V=articles

4 σχόλια:

Andkand είπε...

Οκτώ λόγοι για να μην προσφύγετε στις Επιτροπες των τούρκων όπως έκανε ο συνεργάτης του Χριστόφια:

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Χρίστος Κληρίδης είναι κάθετος. «Έχω την ξεκάθαρη άποψη ότι δεν πρέπει να προσφεύγει κανείς στην ούτω καλούμενη «επιτροπή αποζημιώσεων». Οι λόγοι, σε συντομία, είναι οι εξής:

1. Η «επιτροπή» αυτή εγκαθιδρύθηκε και λειτουργεί παράνομα και είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα και τους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν έχει οποιαδήποτε αναγνωρισμένη νομική υπόσταση και πολύ πιθανόν αυτοί οι οποίοι συμμετέχουν στην επιτροπή να διαπράττουν και ποινικά αδικήματα, παρουσιαζόμενοι ότι έχουν την εξουσία να εκδικάζουν υποθέσεις Κυπρίων πολιτών (Αντιποίηση Αρχής).
2. Η προσφυγή σε αυτήν την «επιτροπή», η οποία είναι παράνομη, ενισχύει την επιχειρηματολογία τής απόσχισης και της νομιμοποίησης του ψευδοκράτους. Προσφέρει επιχειρήματα στην τουρκική πλευρά για αναβάθμιση της de facto κατάστασης σε de jure.
3. Το ύψος των αποζημιώσεων που επιδικάζει αυτή η επιτροπή είναι κατά πολύ πιο χαμηλό, όπως απεδείχθη από τις αποζημιώσεις που μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι επιδικάζει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
4. Προσφυγή στην «επιτροπή» αυτήν ενέχει τον κίνδυνο μακρών καθυστερήσεων, όπως επίσης και «εκδίκασης» της υπόθεσης όχι κατ' αμερόληπτο τρόπο, έστω και αν για το θεαθήναι συμμετέχουν σε αυτήν αλλοδαποί «δικαστές». Αυτοί οι οποίοι συμμετέχουν, έχουν ασπασθεί πλήρως τις τουρκικές θέσεις, εξού και η συμμετοχή τους έναντι αδρής, προφανώς, αμοιβής από το ψευδοκράτος. Είναι ψευδαίσθηση να περιμένει κανείς απόδοση δικαιοσύνης από τις κατοχικές δυνάμεις και το ψευδοκράτος.
5. Διακινδυνεύει όποιος προσφεύγει σε αυτές τις διαδικασίες, αντί να πάρει αποζημίωση για τη στέρηση της χρήσης και εκμετάλλευσης της περιουσίας του, τη δήμευσή της και την πλήρη απώλειά της έναντι αποζημίωσης πολύ χαμηλότερης από την πραγματική αξία ή την αντίστοιχη αξία της στις ελεύθερες περιοχές.
6. Με την προσφυγή στην ψευδοεπιτροπή δημιουργείται πρόβλημα στις ήδη υπάρχουσες προσφυγές άλλων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ή και σε νέες προσφυγές, αλλά και στην ίδια την Κυπριακή Δημοκρατία, γιατί ενισχύεται η επιχειρηματολογία της Τουρκίας ότι το περιουσιακό λύθηκε μέσα από τη λειτουργία αυτής της επιτροπής και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και Συμβούλιο της Ευρώπης δεν έχουν πλέον αρμοδιότητα ή δικαίωμα να εξετάζουν θέμα περιουσιών.
7. Διακινδυνεύει ο προσφεύγων να μην πάρει ποτέ αποζημίωση ή και ανταλλαγή περιουσιών, που δυνατόν να του προταθεί ν' αποδεχθεί. Το σκέλος που αφορά στην ανταλλαγή εξαρτάται απόλυτα από την αναγνώρισή της από την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι το οποίο είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
8. Παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας και παγιδεύεται μέσα σε ατέρμονες διαδικασίες, άκρως αναποτελεσματικές, και κουβαλάει μαζί του το στίγμα της συνεργασίας με τις κατοχικές δυνάμεις και το ψευδοκράτος.

Anonymous είπε...

Πληροφορίες μου από Κύπρο λένε ότι ο Καταστρόφιας έχει βάλει χέρι και προσπαθεί να τα ελέγξει ΟΛΑ, από ποδόσφαιρο, παιδεία, αστυνομία, στρατό...
Αχ καημένη Κύπρος μας

Anonymous είπε...

ap oti fenete re anonume esy eise kalamaras.saste ta tou oikou sas prota kai meta na lete gia tin kypro.pername kala kai xoris esas.
oso afora ton xristofia agapite andkand edioxe ton klotsidos ton syggekrimeno 'kyrio'.kai ap oti vlepo o xristofias tha kanei polla kala se afton ton topo.eine enas exypnos anthropos kai to simantikotero den sikonei myga sto spathi tou.

Andkand είπε...

Και πολύ καλά έκανε που τον έδιωξε κλοτσηδόν. Αυτό πάντως δεν του μειώνει τις εύθηνες του ότι είχε επιλέξει κάποιον με αυτές τις απόψεις για να διαπραγματεύεται τις περιουσίες μας και ούτε με καθησυχάζει ιδιαίτερα αφού σαν αυτών μπορεί να έχει βάλει και πολλούς άλλους στις υπόλοιπες ομάδες…

(Μακάρι να μην σηκώνει μύγα στο σπαθί του ο Χριστόφιας αλλά τα καθημέρινά γεγονότα άλλα δείχνουν...)