Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Τι ακριβώς επιδιώκει ο Μακάριος Δουσιώτης και οι γύρω απ’ αυτόν στην υπόθεση του «Christofias Watch»;

Ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης θεωρώντας ότι απειλείται η ζωή του από σχόλιο που άφησε ανώνυμος στο ιστολόγιο «Christofias Watch» ζήτησε την ποινική δίωξη των διαχειριστών του ιστολογίου!

Εύλογα δημιουργούνται τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Αφού ο Μακάριος Δρουσιώτης θεωρεί ότι το συγκεκριμένο σχόλιο είναι επικίνδυνο και αποτελεί απειλή κατά της ζωή του γιατί αναδημοσιεύει ο ίδιος το σχόλιο «παρότρυνσης δολοφονίας» του; Δεν σκέφτηκε ότι με τον ίδιο τρόπο που κάποιος παράφρων μπορεί να το διάβαζε στο Christofias Watch και να τον δολοφονούσε – όπως ο ίδιος και η υπεράσπιση του ισχυρίζονται – μπορεί τώρα ο ίδιος παράφρον να διαβάσει το σχόλιο από τη δική του ιστοσελίδα;

2. Γιατί άραγε ο Μακάριος Δρουσιώτης στρέφει τα βέλη του κατά του συγκεκριμένου ιστολογίου και των διαχειριστών του και όχι κατά του επισκέπτη που έγραψε το «απειλητικό» σχόλιο; Συγκεκριμένα γράφει στην επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα με την οποία καταγγέλλει την υπόθεση (την οποία επίσης δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του) : «…Ως πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως λειτουργός του τύπου που έχει την απαίτηση να κάνει τη δουλειά του σε συνθήκες απόλυτης ελευθερίας χωρίς ψυχολογικούς και φυσικούς εκβιασμούς, σας καλώ ως Γενικό Εισαγγελέα να δώσετε άμεσα οδηγίες στην Αστυνομία να εντοπίσει τους διαχειριστές του ιστολογίου και να τους παραπέμψει ενώπιον της Δικαιοσύνης…» (Προσέξτε! Να εντοπίσουν τους διαχειριστές του ιστολογίου! Αυτός ήταν ο πραγματικός του στόχος)!

3. Πώς εντοπίστηκε τελικά η διεύθυνση του συγκεκριμένου δικηγόρου που φέρεται να είχε κάποια σχέση με το Christofias Watch; Αφού δεν ζήτησαν ποτέ από την Google να τους δώσει στοιχεία, μήπως (λέμε μήπως) παρακολουθούσαν εκ των πρότερων τον υπολογιστή του συγκεκριμένου δικηγόρου; Και αν συνέβηκε αυτό, ποιος μας λέει ότι δεν παρακολουθούν και άλλους υπολογιστές, τηλέφωνα κτλ;

Μήπως ο τελικός τους στόχος είναι η παρακολούθηση των «αντιφρονούντων», ο εκφοβισμός και τελικά η φίμωση τους;

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ BLOGS!


Διαβάστε επίσης:
- Πού είναι η ALERT, οέο;;;;;;;
- Μανία καταδίωξης ή σχεδιασμένη προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας και φίμωσης; (με αφορμή την υπόθεση «Christofias-Watch»)
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ!! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ!!!
- Bloggers θέλουν την φυσική εξόντωση του Χριστόφια ή το αντίστροφο;

8 σχόλια:

bestman είπε...

Εν νομίζω ο Δρουσιώτης να θέλει φίμωση των blogs. Αν στέκει μια θέση για το πως εβρέθηκεν ο διαχειριστής του blog υπό ανάκριση νομίζω πως ισχύει αυτό που ο Δρουσιώτης ανέφερε: Μετά την καταγγελία η Αστυνομία έστειλε email στον διαχειριστή και απο κεί μπόρεσαν να βρούν ποιος είναι.

ManoWAR είπε...

Αν δεν θέλει φίμωση του συγκεκριμένου blog τοτε προς τι όλη αυτή η φασαρία;

Μήπως ανησυχεί πραγματικά για τη ζωή του; Δεν νομίζω... Γιατί αναδημοσίευσε το σχόλιο αφού φοβάτε ότι απο αυτό θα πάθει ζημιά;

Γιατί δεν ζητά να βρουν αυτόν που έγραψε το σχόλιο και μόνη του έγνοια είναι να βρει του διαχεισστές του Christofias Watch?

ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΕΔΕΚ Η.Β. είπε...

Bestman, νομίζω ότι παραβλέπεις την ουσία. Αλλά θα σου αποδείξω ότι είσαι και μη ενημερωμένος.

Η ουσία είναι όπως λένε εδώ τα παιδιά ότι αντί να ζητά ο Δρουσιώτης αυτόν που τον "απειλούσε", ζητούσε τους διαχειριστές! Ήθελε να κλείσει το Blog. Το ομολόγησε δημόσια. Αυτό δεν σε ενοχλεί;

Επιπλέον, είσαι μη ενημερωμένος για το πως η Αστυνομία πήγε στο Δικαστήριο. Είπε ότι από εξετάσεις που έκανε, εμφανιζόταν στις 12/3/2010 από ένα ip, μεταξύ 12:30 και 8 το πρωί, το christofias-watch. Να σημειώσω επίσης το εξής: Η καταγγελία έγινε 16/3/2010.

Η Αστυνομία έκανε παρακολούθηση στις 12/3/2010!!!!!!

Το άσχετο σχόλιο του Ρήγα, γράφτηκε 4/3/2010!!!

Δηλαδή η Αστυνομία παρακολουθούσε τον Ξενοφώντος από πριν και τον έμπλεξε γιατί έκανε το έγκλημα να μπει στη σελίδα εκείνη άλλη ημερομηνία από το σχόλιο.

Αυτά δείχνουν ότι υπήρχε και παρακολούθηση και στόχευση του Ξενοφώντος και ότι το "απειλητικό" σχόλιο του Ρήγα ήταν απλά μια πρόφαση για να χτυπηθεί το christofias-watch.

Και το άλλο να ήταν που λέει ο Δρουσιώτης, πάλι παράνομη παγίδευση θα ήταν. Αλλά δεν ήταν εκείνο που έγινε. Υπήρξε παρακολούθηση και αυτό το ομολογεί η Αστυνομία.

Έγινε δηλαδή εδώ μια πολιτική δίωξη για τα μάτια του Δρουσιώτη, παρακολουθήθηκε ένας άνθρωπος παράνομα, διώκεται ένας άνθρωπος, ο Δρουσιώτης αναπαράγει συνέχεια την απειλή κι εσύ βρίσκεσαι στον κόσμο σου!

Μπράβο συναγωνιστές της Αντιπαρακμής για την ανάρτησή σας. Αποδεικνύετε ότι πράγματι κάνετε επανάσταση κατά της βλακείας!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

ο bestman έγραψε:
νομίζω πως ισχύει αυτό που ο Δρουσιώτης ανέφερε: Μετά την καταγγελία η Αστυνομία έστειλε email στον διαχειριστή και απο κεί μπόρεσαν να βρούν ποιος είναι

bestman,
είναι τελείως παράλογο να λες ότι στέλνοντας εμαιλ είδαν ποιος είναι.
Μπορείς υπό προϋποθέσεις να δεις το IP κάποιου όταν ΠΑΡΕΙΣ από αυτόν εμαιλ και όχι φυσικά όταν του στείλεις!!!
Το gmail ανήκει στην google η οποία ΔΕΝ δίνει καμία τέτοια πληροφορία.

Εξάλλου το συγκεκριμένο ιστολόγιο δεν έχει μόνον έναν διαχειριστή αλλά πολλούς, συνεπώς πολλοί μπορούνε να διαβάζουν το εμαιλ του christofia-watch.
Γιατί λοιπόν συνέλαβαν τον κατηγορούμενο και όχι κάποιον συνδιαχειριστή του ιστολογίου που έτυχε να διαβάσει το εμαιλ της αστυνομίας (ειλικρινά επιστημονικά είναι για γέλια τέτοια εξήγηση).

Είναι αυτονόητο ότι η αστυνομία έκανε "προληπτική" παρακολούθηση. Κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο σε δημοκρατικά πολιτεύματα.

bestman είπε...

Τρόπος να βρεις IP Address ακόμα και απο GMail υπάρχει (http://aruljohn.com/info/howtofindipaddress/#gmail). Οπότε δεν είναι απαραίτητο να τον παρακολουθούσε η Αστυνομία. Δεν λέω πως δεν έγινε.
Τώρα γιατί συνέλαβαν το διαχειριστή, ο Θεος και η ψυχή τους. Δεν δικαιολογώ κανέναν. Και ελπίζω να μην περάσει ο νέος νόμος για τα blogs στην Ελλάδα, ούτε να γίνουμε Ιταλία.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Look for Received: from followed by the IP address between square brackets [ ].

όπως βλέπεις εξηγεί πως θα δεις την ΙΡ από κάποιον από τον οποίο ΕΛΑΒΕΣ εμαιλ.
Και όχι φυσικά την ΙΡ αυτού στον οποίο ΣΤΕΛΝΕΙΣ εμαιλ.
Σωστά;


Όσες φορές στο παρελθόν επικοινώνησα με το gmail για αδικήματα σε ιστολόγιά του, επικαλούνταν την αμερικάνικη νομοθεσία και αρνιόταν να επέμβει ή να ασχοληθεί με αδικήματα που διαπράττονται σε τρίτες χώρες και με την κατά τόπους νομοθεσία.
Απλά συνιστά να επικοινωνήσεις απευθείας με τους διαχειριστές του αντίστοιχου ιστολογίου (αν έχουν επισημοποιήσει δ/νση επικοινωνίας) και να ζητήσεις να διορθώσει ότι δεν σου αρέσει.
Αυτή είναι η πολιτική της gmail.