Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ρουσφετιού συνέχεια...


Παραιτήθηκε ο Βάσος Γεωργίου (Διευυντής Γραφείου Δημήτρη Χριστόφια)

27 Ιουλίου 2010, 12:14 EEST
sigmalive/ΚΥΠΕ
(Τελευταία ενημέρωση 13:45)
Τις πληροφορίες που ήθελαν τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βάσο Γεωργίου να έχει παραιτηθεί επιβεβαίωσε τελικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σε δηλώσεις του, ο κ. Στεφάνου αναφέρθηκε στην προβολή χθες βράδυ από τηλεοπτικό σταθμό καταγγελίας για υποβολή μη αξιοκρατικών αιτημάτων με μήνυμα που απεστάλη προς τον ΥΠΑΜ από το γραφείο του κ. Γεωργίου για μεταθέσεις και αποσπάσεις στρατιωτών. Όπως πρόσθεσε, με εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε άμεση διερεύνηση των καταγγελιών και η έρευνα κατέδειξε ότι το εν λόγω μήνυμα είχε αποσταλεί πριν από μερικούς μήνες από λειτουργό του γραφείου του εν αγνοία του κ. Γεωργίου. ''Ανεξαρτήτως του γεγονός ότι η λειτουργός ενήργησε αυτόβουλα και χωρίς να ενημερώσει τον πολιτικό της προϊστάμενο και παρά το γεγονός ότι δεν έγινε καμία ενέργεια για ικανοποίηση των όσων αναφέρονται στο μήνυμα, ο κ. Βάσος Γεωργίου για λόγους πολιτικής ευθιξίας και αναλαμβάνοντας την ευθύνη υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος με λύπη και πόνο ψυχής την έκανε αποδεκτή'', είπε.
------------------------------------------------------
Οι νέες αποκαλύψεις περί ρουσφετιού που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, έφεραν και την παραίτηση του διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Χριστόφια, Βάσου Γεωργίου, τον οποίο και βάραιναν οι κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γεωργίου υπέβαλε την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατρίας, ο οποίος και τη έκανε αποδεκτή.
Οι κατηγορίες
Το χθεσινό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ, παρέθετε μάλιστα στοιχεία, με βάση τα οποία ο κύριος Γεωργίου εμπλέκεται σε ρουσφέτι, που έχει να κάνει με μεταθέσεις στρατιωτών «συγγενών» και «οικογενειακών φίλων». Σύμφωνα με τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, μια σειρά μηνυμάτων «ρουσφετικού» περιεχομένου στάληκε στον κ. Γεωργίου από το συνταγματάρχη Ανδρέα Σταύρου που υπηρετεί στο υπουργείο Άμυνας, υπενθυμίζοντας τον κ. Γεωργίου να μιλήσει για μεταθέσεις εθνοφρουρών. Η πρώτη περίπτωση αφορά στρατιώτη που ζητούσε μετάθεση από τη Βυζακιά στο ΓΕΕΦ φροντίδι του κ. Κ.Γ. «κουμπάρου της κυρίας Μ.Π». Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε «οικογενειακό φίλο» του «αιτητή», ενώ ακολουθούν και άλλες περιπτώσεις αιτήσεων πάντα με υποσημείωση με συγκεκριμένο άτομο το οποίο θα φρόντιζε για την εκτέλεση των μεταθέσεων. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αποκαλύφθηκαν χθες, η παρέμβαση του κ. Β. Γεωργίου έχει γίνει και μίλησε εκεί όπου έπρεπε.
Οι αντιδράσεις
Στον απόηχο των νέων χθεσινών αποκαλύψεων περί ρουσφετιού, είχαμε σήμερα και τις αναμενόμενες αντιδράσεις. Σκληρά λόγια από τον Αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ, Ιωνά Νικολάου, ο οποίος δήλωσε πως «ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν ασχολείται με τη Κυβέρνηση, ασχολείται με το ρουσφέτι κι αντί της δίκαιης κοινωνίας, μας έφερε την ‘αιχμάλωτη κοινωνία’ - την κοινωνία που οι πολίτες της αν δεν είναι ‘αιχμάλωτοι’ του κόμματος, δεν βλέπουν άσπρη μέρα». Σε δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Νικολάου ανέφερε πως «χθες αποκαλύφθηκε τεκμηριωμένα ότι η πραγματική δουλειά του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βάσου Γεωργίου είναι η επαγγελματική ενασχόληση με το ρουσφέτι».
«Διατηρεί λίστες, με πλήρη στοιχεία αυτού που εξυπηρετείται, του κομματικού συνδέσμου που ζητά το βόλεμα – κι όλα αυτά σε άρτια μηχανογραφημένη μορφή για να είναι εύκολη η αρχειοθέτηση και η αξιοποίηση τους για κομματικό όφελος», συμπλήρωσε. Ζήτησε μάλιστα την άμεση διεξαγωγή εις βάθους έρευνας, η οποία «θα είναι ανεξάρτητη και που δεν θα υπόκειται στο φόβο της προεδρικής οργής και της κομματικής εκδίκησης».
«Οταν διέρρευσε το email με τα ρουσφέτια του Αντρου Κυπριανού, από το ΑΚΕΛ μας είπαν ότι δεν είναι τίποτα. Και τελικά είχαν δίκαιο. Διότι μπροστά στον άκρως επαγγελματικό, μαζικό και ασύδοτο τρόπο που κάνει ρουσφέτι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο διάδοχος του στο ΑΚΕΛ είναι ακόμα μαθητούδι», πρόσθεσε. Ο κ. Νικολάου είπε πως «ο Δημήτρης Χριστόφιας νομίζει ότι μπορεί να άρει την πολιτική του απομόνωση με το να αλώσει την κρατική μηχανή». Κι ας μην μας πουν πάλι, συνέχισε, ότι κι εμείς κάναμε ρουσφέτι όταν ήμασταν εξουσία. Εμείς κάναμε την αυτοκριτική μας, γυρίσαμε σελίδα και μετά την ένταξη μας στην ΕΕ, ανέφερε, βλέπουμε μπροστά. «Αυτό, όμως, που γίνεται επί Χριστόφια και ΑΚΕΛ δεν ξανάγινε στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι διαστάσεις, η μεθοδικότητα του ρουσφετιού και ο αδίστακτος τρόπος που ενεργούν σε όλα τα επίπεδα – από δημόσιες προσφορές δεκάδων εκατομμυρίων μέχρι το διορισμό ενός κλητήρα - αρχίζει να λειτουργεί εκβιαστικά για την κοινωνία. Δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Ασκούν έλεγχο στους πάντες και τα πάντα», είπε ο κ. Νικολάου.
http://www.sigmalive.com/news/politics/290474

Σχόλιο ΑντιΠαρακμής:
Μα για όλα να φταίνε οι Γραμματείς και οι προϊστάμενοι τους να μην έχουν ιδέα για το ρουσφέτι που πέφτει σύννεφο σε αυτό τον τόπο;
Για το ρουσφετοεμαιλ του Άντρου Κυπριανού έφταιγε… η γραμματέας του. Για το μηχανογραφημένο ρουσφέτι του προεδρικού… φταίει μια λειτουργός – γραμματέας του Βάσου Γεωργίου που δρούσε χωρίς να τον ενημερώσει!
Για όλα φταίνε οι Γραμματείς! Ποτέ οι Φαρισαίοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: