Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Επεισόδια στην εκδήλωση του ΚΕΑ και δημοσιογραφική διαστροφή και αλητεία

Εδώ και αρκετό καιρό το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης, εξήγγειλε τη διοργάνωση εκδηλώσεων στη Λάρνακα κατά της λαθρομετανάστευσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι εκδηλώσεις θα έκλειναν με πορεία στις Φοινικούδες την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, ώρα 19.00.
Το ρόλο της 5ης φάλαγγας για μία ακόμη ανέλαβε η ΚΙΣΑ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:Ενόψει της νέας αυτής προκλητικής εκδήλωσης, η ΚΙΣΑ αποφάσισε να διοργανώσει το φετινό Φεστιβάλ Rainbow, εκτός από τη Λευκωσία, και στη Λάρνακα αντί στη Λεμεσό όπως έκανε τα τελευταία δύο χρόνια.
Η διοργάνωση του Rainbow την ίδια μέρα με την πιο πάνω εκδήλωση θα στείλει τα αντιρατσιστικά μας μηνύματα εναντίον της παρουσίας και της δράσης των ακροδεξιών και ρατισιστικών στοιχείων στη Λάρνακα.
Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ Rainbow θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου στη Λευκωσία και στις 5 Νοεμβρίου στη Λάρνακα. (Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο φυλάδιο.)
Απολογούμαστε σε όλους όσοι εργάστηκαν για την προετοιμασία του Φεστιβάλ στη Λεμεσό αλλά ελπίζουμε να κατανοούν ότι υπό τις περιστάσεις είναι σημαντικό να αντιδράσουμε στην κατάσταση που δημιουργείται στη Λάρνακα.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ στη Λευκωσία ή τη Λάρνακα και να ταδιξέψουν με τα λεωφορεία που θα διαθέσει η ΚΙΣΑ για το σκοπό αυτό, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 22878181 ή στο email kisa@cytanet.com.cy .


Μάλιστα
ενάντια σε μία απολύτως νόμιμη εκδήλωση και πορεία λοιπόν, η ΚΙΣΑ
  • μετέφερε το Φεστιβάλ από τη Λεμεσό στη Λάρνακα για να διοργανώσει αντι-εκδήλωση
  • επέλεξε την ίδια ημέρα και ώρα με την νόμιμα προγραμματισμένη εκδήλωση ενάντια στη λαθρομετανάστευση
  • διέθεσε δωρεάν λεωφορεία τόσο από τη Λευκωσία όσο και από τη Λάρνακα
Όπως μπορείτε να δείτε και στη μεγέθυνση στο κάτω μέρος της αφίσας, το φεστιβάλ και τα λεωφορεία επιχορήγησαν δύο κρατικά υπουργεία και ένας κρατικός φορέας της Κυπριακής Δημοκρατίας!!!

Για ευνόητους λόγους τα Υπουργεία αναφέρονται στα αγγλικά για να μην καταλαβαίνει ο κόσμος ότι η αντι-συγκέντρωση τελεί υπό "κρατική στήριξη".
Διαβάζουμε λοιπόν ως μοναδικούς χορηγούς της αντι-συγκέντρωσης τα:
  1. "Republic of Cyprus Ministry of Interior",
  2. "Ministry of Education and Culture",
  3. Οργανισμός νεολαίας Κύπρου (ο προϋπολογισμός του οποίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του youthboard.org.cy, «καλύπτεται από κρατική χορηγία»)!

Για κακή τους τύχη όμως, δεν κατόρθωσαν ούτε τη συγκέντρωση να ματαιώσουν, ούτε την προγραμματισμένη πορεία να ανακόψουν αφού απ ότι φαίνεται απέναντί τους βρέθηκαν παλικάρια με περήφανη Ελληνική ψυχή


Ας δούμε τώρα πως παρουσιάζουν την αντιδημοκρατική αντι-συγκέντρωση τα "ΜΜΕ". Καμαρώστε δημοσιογραφία:

Καθημερινή:
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=31155
"Βίαια επεισόδια εκτυλίχθηκαν σήμερα το απόγευμα στην παραλιακή λεωφόρο Φοινικούδων στη Λάρνακα, μεταξύ ατόμων που συμμετείχαν σε εθνικιστικές πορείες και παρευρισκομένων στο ετήσιο αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ''Rainbow'' ''Κύπριοι και Μετανάστες Ενωμένοι ενάντια στην Κρίση'' που διοργανώνει η ΚΙΣΑ".

Δείτε πως εξισώνεται η νόμιμα προγραμματισμένη εκδήλωση και πορεία του ΚΕΑ με την αντι-συγκέντρωση.
Παρατηρήστε επίσης πως οι διοργανωτές της νόμιμης εκδήλωσης αποκαλούνται "εθνικιστές" ενώ η απέναντι πτέρυγα ανήκουν στο "ετήσιο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Κύπριοι και Μετανάστες ενωμένοι".
Κουβέντα φυσικά για την αλλαγή ημερομηνίας και πόλης του Φεστιβάλ για να συμπέσει η αντι-συγκέντρωση με την νόμιμα προαναγγελθείσα πορεία.

Συνεχίζει η Καθημερινή πιο κάτω:
"Το μέτωπο το εθνικιστών (...) παρέλασε φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον των μεταναστών και των εποίκων"
έτσι, με μία φράση προκαταλαμβάνει τον αναγνώστη για το τι κακοί που είναι οι "εθνικιστές" και συνεχίζει:
Γύρω στις 19:30 η πορεία των εθνικιστών ξεκίνησε από την πλατεία Ευρώπης και διαμέσου της παραλιακής λεωφόρου πορευόταν προς την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, όταν σε κάποια στιγμή άτομα που παρακολουθούσαν το αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ανέκοψαν την παραλιακή λεωφόρο και τα πεζοδρόμια και φώναζαν συνθήματα υπέρ της διαφορετικότητας.
(οι επισημάνσεις με έντονα δικές μας).

Προσέξτε τι όμορφα παρουσιάζεται η βίαιη προσπάθεια των αναρχικών ανακοπής της νόμιμης πορείας:
ήταν λέει "υπέρ της διαφορετικότητας" ενώ οι νόμιμοι διοργανωτές για μία ακόμη φορά περιθωριοποιούνται από την εφημερίδα με τον όρο "εθνικιστές".

Ποιος λοιπόν προσπάθησε να προκαλέσει επεισόδια;;;
Οι "εθνικιστές" (!!!) που νόμιμα προγραμμάτισαν και διοργάνωσαν την εκδήλωσή τους ή η ΚΙΣΑ με τους μεταφερόμενους αναρχικούς υπό κρατική χρηματοδότηση που προσπάθησαν να διακόψουν την νόμιμη πορεία;


Και κλείνει το ρεπορτάζ:
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο www.kathimerini.com.cy, οι εθνικιστές πέταξαν πέτρες, καρέκλες, μπουκάλια, ξύλα, φωτοβολίδες και βόλια εναντίον των παρευρισκομένων στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ,
Αν δεχθούμε την περιγραφή της εφημερίδας, οι "εθνικιστές" στην πορεία τους θα έπρεπε να κουβαλούσαν εκτός από "βόλια" και "καρέκλες" για να τις πετάξουν!
Πάντως εμείς τόσα χρόνια δεν είδαμε κανέναν σε πορεία να έχει την δυνατότητα να κουβαλάει "καρέκλες"!!!!

ενώ «δε δίστασαν να σπρώξουν ακόμα και μικρά παιδιά που έπαιζαν στο χώρο του φεστιβάλ»
.
εδώ οι αναρχικοί μετατρέπονται σε "μικρά παιδιά" που "έπαιζαν"!!!!
Και φυσικά κουβέντα για την βίαια προσπάθεια των αναρχικών να ανακόψουν την νόμιμη πορεία!


Ας δούμε και μία ακόμη περιγραφή από το ΣΙΓΜΑLIVE:


(τελευταία ενημέρωση 20:40)
Δεν άργησαν να έρθουν τα επεισόδια και οι τραυματισμοί στις Φοινικούδες, μετά την παρουσία δύο εκ δια μέτρου αντίθετων οργανώσεων για το θέμα των μεταναστών.
Το φεστιβάλ υποστήριξης των μεταναστών που διαργάνωσε ο ΚΙΣΑ και η ταυτόχρονη πορεία διαμαρτυρίας από το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης εναντίον των μεταναστών έφερε την έκρηξη, όταν μέλη του ΚΙΣΑ έκλεισαν τον δρόμο απ’ όπου θα περνούσε η πορεία διαμαρτυρίας του ΚΕΑ.

Και εδώ εξισώνεται η από ημέρες προγραμματισμένη εκδήλωση-πορεία ενάντια στη λαθρομετανάστευση με την προκλητική αντι-συγκέντρωση.

Ευτυχώς τουλάχιστον εδώ καταγράφεται από την εφημερίδα ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν "μέλη του ΚΙΣΑ έκλεισαν τον δρόμο απ’ όπου θα περνούσε η πορεία διαμαρτυρίας του ΚΕΑ".



Κλείνουμε την ανάρτηση με την περιγραφή από το http://antistasi.org/?p=11450
"Σε κάποια στιγμή Μέλη μας διείσδυσαν στις γραμμές της ΚΙΣΑ, διέλυσαν τη σύναξή τους και η πορεία συνέχισε και κατέληξε στην εκκλησία Αγίου Λαζάρου όπου μίλησε ο Πρόεδρος του ΚΕΑ και η διαδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο. "Η καλύτερη απάντηση στις κρατικά επιχορηγούμενες αντισυγκεντρώσεις αναρχικών!

4 σχόλια:

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

φταιτε γιατι 1 καλεσατε μελη του ελαμ στα επεισοδια 2 δεν φερατε πολυ κοσμο παρα μονο ατομα ανω των 40 3 επειδη βλεπω οτι δεν κινειστε νομικα κατα των καναλιων.4 επειδη δεν κινηματογραφησατε το ολο σκηνικο

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Κατ αρχήν epanastatis απευθύνεσαι σε λάθος φορέα:
Ιστολόγιο είμαστε, Ιστολόγιο εθνικού κυρίως προβληματισμού.
Δεν είμασταν εμείς διοργανωτές της εκδήλωσης.

Επέτρεψε μου να σχολιάσω όμως μερικά από όσα γράφεις:
Ισχυρίζεσαι ότι κλήθηκαν μέλη του ΕΛΑΜ.

Όπως όμως μπορείς να διαβάσεις στην επίσημη σελίδα του,
http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2010/11/blog-post_2542.html
το ΕΛΑΜ όχι μόνον απείχε από την εκδήλωση-πορεία, αλλά και είχε βγάλει και σχετική μακροσκελή ανακοίνωση (στην οποία ξεκαθάριζε ότι δεν συμμετέχει).
Διάβασε επί λέξει:
"Προς αποφυγή όμως κάθε παρεξηγήσεως, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), ΔΕΝ έχει καμία σχέση με την προγραμματισμένη εκδήλωση κατά της λαθρομετανάστευσης στην Λάρνακα, την Παρασκευή. ΔΕΝ εμπλεκόμαστε ούτε ως οργανωτές αλλά ΟΥΤΕ και σαν συνδιοργανωτές αυτής της εκδήλωσης.
και λίγο πιο κάτω:
"θα θέλαμε να καλέσουμε τα μέλη και τους φίλους του κινήματός μας να ΜΗΝ συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Το ίδιο το ΕΛΑΜ,αυτοβούλως πάλι, χωρίς δηλαδή να ζητηθεί τέτοια βοήθεια από τους διοργανωτές, και αφού είχαν ξεκινήσει ήδη τα επεισόδια έβγαλε ανακοίνωση με την
καλούσε-υποτίθεται- τον κόσμο του να πάει να βοηθήσει.
Η ανακοίνωση:
http://ethnikolaikometwpo.blogspot.com/2010/11/blog-post_194.html
έχει ώρα 9:13 μμ.

Πόσοι άραγε ενημερώνονται κάθε λεπτό από την Ιστοσελίδα τους;
Και πόσοι το διάβασαν στις 9:13 μμ και πόσοι από αυτούς πρόλαβαν να πάνε;

Συμπέρασμα:
Το ΕΛΑΜ ούτε κλήθηκε, ούτε συμμετείχε.
Πιθανόν να εμφανίστηκε στο τέλος της πορείας και στο τέλος των επεισοδίων.
Εξάλλου η αρχική του ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμμετέχει, είναι ξεκάθαρη.


Σχετικά με το να κινηθεί κάποιος νομικά εναντίον των καναλιών:
Ούτε τόσο εύκολη υπόθεση είναι, ούτε θα ανακοινωνόταν κάτι τέτοιο την αμέσως επόμενη ημέρα.
Χρειάζονται βιντεοσκοπίσεις των Δελτίων ειδήσεων, απομαγνητοφωνήσεις των κειμένων, κείμενο που θα πρέπει να γραφεί από νομικούς αν βέβαια υπάρχει κάποιο αδίκημα πχ συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση από τα ΜΜΕ (η διαστρέβλωση της ταυτότητας ενός φορέα όπως το ΚΕΑ και η περιθωριοποίησή του με τον όρο "εθνικιστικό" ή "ακροδεξιό" αποτελεί κατά τη γνώμη μου συκοφάντιση αλλά μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση κλπ κλπ ...).

Με την παρούσα ανάρτηση προσπαθήσαμε να τονίσουμε πως αλλοιώνεται μία είδηση και πως εξισώνεται ο θύτης με το θύμα αλλά και πως μέσα από ένα ρεπορτάζ κατασυκοφαντείται μία αγνή εκδήλωση.


Οπότε απεύθυνε καλύτερα -αν το επιθυμείς- τις προτάσεις απευθείας στο ΚΕΑ και στους λοιπούς διοργανωτές.

ΑντιΠαρακμή είπε...

Δελτίο τύπου Κ.Ε.Α για τα γεγονότα της Λάρνακας. Όλη η αλήθεια

Διαβάστε το στο

http://antistasi.org/?p=11556

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

για οσους γνωριζουν τι ειναι το ελαμ και τι το κεα καταλαβαινουμε ποιος λεει αληθεια και ποιος οχι.ειδα τον αντιρατσιστη χθες στ σιγμα να λεει του κουλια οτι διεπραξε εγκλημα.σιγα ρε.ποτε καταδικασαν τα εγκληματα τα δικα τους?τωρα ξερουμε γιατι γινονται τα δρομολογια απο την συρια ακομα.γνωριζουμε γιατι δεν φευγουν οι παρανομοι.γνωριζουμε τι λεει ο κομμουνισμος και βλεπουμε την εφαρμογη του.αναθεμα την ωρα που ο λαος πλανημενος ψηφισε χριστοφια.η παγκοσμιοποιηση μας χτυπησε την πορτα.