Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η απάντηση του Άνθιμου για το αν έχει σχέσεις με τους Λαϊονς

Ας δούμε κατ αρχάς πως "πανηγυρίζουν" οι Λάϊονς για την φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να μιλάει με φόντο λάβαρά τους:




Γράφουν χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τη φωτογραφία:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος, ομιλών σε εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων του Θ.117Β΄ των LIONS Βορείου Ελλάδος - Κύπρου. Πίσω και δεξιά του διακρίνεται και ένα λαϊονικό λάβαρο. Αυτά για τους μικρόνοες και φανατικούς.



Για διαβάστε τώρα και την ΑΛΗΘΕΙΑ (για να δούμε ποιοι είναι οι μικρόνοες):

Μόλις εντοπίσαμε στο περιοδικό της Ι.Μητρόπολης Θεσσαλονίκης Ευλογία (τεύχος 39, σελ 28) την απάντηση σε δημοσιεύματα σε Ιστολόγια ότι ο Μητροπολίτης συσχετίζεται με τους Λαϊονς και ότι μίλησε σε εκδήλωσή τους.

Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση:
Βλέπουμε λοιπόν ότι
  • ο Μητροπολίτης Άνθιμος είχε κληθεί από πρωτοβουλία νέων σε αίθουσα ομιλιών του Δήμου Θεσσαλονίκης να μιλήσει για τη Μακεδονία και τις προπαγάνδες των Σκοπιανών.
  • Σε προηγηθείσα άλλη εκδήλωση συμμετείχαν οι Λάϊονς οι οποίοι αποχωρώντας άφησαν (πιθανώς σκόπιμα) το έμβλημά τους στην αίθουσα
  • Η αφίσα με το λιοντάρι που υπάρχει στο πίσω μέρος του μητροπολίτη δεν είναι έμβλημα των Λαϊονς αλλά έμβλημα των "Βουλγάρων εθνικιστών" και η αφίσα κάτω δεξιά με το παιδάκι είναι μία ακόμη αφίσα προπαγάνδας Σκοπιανών, με τη σημαία τους.

Το περιοδικό της Μητρόπολης μπορείτε να το δείτε εδώ.



Ας δούμε όμως ποιο είναι το σύμβολο πίσω από τον μητροπολίτη Άνθιμο που οι Λαϊονς ισχυρίζονται ότι είναι το δικό τους σύμβολο;;;
Τι είναι άραγε το BMPO που υπάρχει στο κάτω μέρος της αφίσας (μεγεθύναμε και κάναμε πιο έντονα τα χρώματα της αφίσας για να είναι ευδιάκριτη):



Κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο πληροφορούμαστε ότι:
το ΒΜPO είναι βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα
(η νεολαία του οποίου έβγαλε ημερολόγιο του 2011 με την "μεγάλη Βουλγαρία" όπως ήταν το 1941)
Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ για το ΒΜPO εδώ:
και εδώ:


Δείτε τώρα σε μεγέθυνση και τη δεύτερη αφίσα (με το παιδάκι και τη σημαία των Σκοπιανών):


Κύριοι των Λαϊονς και των Ρόταρυ και των Μασωνικών Τεκτονικών Στοών.
Στις 13/7/1974 ο σεβασμιότατος Άνθιμος εκλέχθηκε μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.
Στις 26/4/2004 μετατέθηκε με απόφαση της Συνόδου στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Ούτε ένα λοιπόν, ούτε δύο αλλά 37 ολόκληρα έτη λοιπόν υπηρετεί ως επίσκοπος.

Προφανώς ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ που τόσα χρόνια ΑΡΝΕΙΤΑΙ να συμμετέχει στις εκδηλώσεις των Ρόταρυ και των Λαϊονς.

Και βρήκατε τη φωτογραφία αυτή (μέσα από 37 ολόκληρα έτη διαρκούς δημόσιας παρουσίας του και δράσης) για να αποδείξετε ότι συμπορεύεται μαζί σας.

Η επίσημη απάντηση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης αφιερωμένη εξαιρετικά!

Έρευνα-Παρουσίαση του θέματος: Ιστολόγιο Αντιπαρακμή



Διαβάστε επίσης παλαιότερη ανάρτησή μας:

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΙ όλα σχεδόν τα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ φωτογραφίες.Μήπως έτσι εξηγούνται όλα;;;



Διαβάστε επίσης πως επίπληξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την αντιπροσωπεία των Λάιονς που ζήτησαν την ευλογία του:

Χαιρετισμός της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου προς τους επισκεψαμένους αυτόν εκπροσώπους των Lions Ελλάδος και Κύπρου (15 Σεπτεμβρίου 1996):
...
Ακούομεν περί υμών, ως συλλόγου, ότι εμφορείσθε από θρησκευτικάς συγκρητιστικάς αρχάς, θεωρούντες και υμείς ως και άλλαι συγγενείς τη υμετέρα Ενώσεις και Ομάδες τον Ιησούν Χριστόν, ουχί Κύριον της δόξης, αλλά ίσον και ανάλογόν τι προς τους φημιζόμενους ως τάχα μεγάλους ηθικοθρησκευτικούς διδασκάλους των διαφόρων εθνών.

...
ευελπιστούμεν ότι υμείς, ως τέκνα της Αγίας Εκκλησίας των Ορθοδόξων, εν η εγεννήθητε, “ου μωμητά” (Δευτ. 32, 5), θα τείνητε ευήκοον το ους υμών εις την ταπεινήν και παρά ανθρώποις εξουθενημένην φωνήν της ημετέρας Μετριότητος, ελαχίστου Πατριάρχου της Μεγάλης ταύτης Εκκλησίας, και θα αποκαθάρητε υμάς τε αυτούς και τον οίκον της οργανώσεως υμών από των αποδιδομένων εις υμάς οθνείων ιδεών και αντιλήψεων, προτιμώντες εν παντί την κληρονομίαν των πατέρων ημών, την εις Χριστόν Ορθόδοξον πίστιν.


http://news-gr.gr/2011/03/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD/

Νεότερη Ενημέρωση :
Επειδή μετά την ανάρτησή μας αυτή, ακολούθησαν 2 ακόμη εκδηλώσεις Ροταριανών, στις οποίες ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ΕΣΤΕΙΛΕ εκπρόσωπο (μάλιστα στην πρόσφατη: 2015), τους έδωσε και την αίθουσα του ξενοδοχείου ΔΙΑΚΟΝΙΑ που υπάγεται στην μητρόπολη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσής τους, (δείτε απολύτως τεκμηριωμένα δημοσιεύματα εδώ: 

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ευλογεί τους Ροταριανούς;;; 

http://antiparakmi.blogspot.com/2013/01/blog-post_20.html

και εδώ:

ΑΙΣΧΟΣ: εκδήλωση των Ρόταρυ στο ξενοδοχείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με την ευλογία του μητροπολίτη Άνθιμου; Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης παρέλαβε φιλανθρωπική βοήθεια από το Ρόταρυ; 

http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_11.html

 

γι αυτό ο συγγραφέας της παρούσης ανάρτησης προσθέτει το παρακάτω κείμενο (γράφτηκε αρχικά ως σχόλιο στο ιστολόγιο Αττικά Νέα) :


Εύλογα ερωτήματα:

1) Ποιος τελικά διοργάνωνε την εκδήλωση στην οποία μίλησε ο κ.Άνθιμος;
Ποιοι τον κάλεσαν; Δεν έχει όνομα ο Συλλογος;
Τι θα πει "εκδήλωση νέων";
Που αναγγέλθηκε αυτή η "εκδήλωση νέων";;;


2) Πως γίνεται την ίδια ημέρα να γίνεται εκδήλωση στον ίδιο χώρο για σχεδόν το ίδιο θέμα;
Δεν παραπάει η σύμπτωση;
Οι Lions έκαναν εκδήλωση για τα "εθνικά θέματα"
και άγνωστοι "νέοι" έκαναν εκδήλωση για το Σκοπιανό (που είναι εθνικό θέμα).
Την ίδια ημέρα! Στον ίδιο χώρο! Με διαφορά λίγης ώρας...
Ξέρετε πολλες εκδηλώσεις να γίνονται για εθνικά θέματα ε; Και να μην υπάρχει απολύτως τίποτε στο διαδίκτυο για εκείνη την ημέρα πέρα από την εκδήλωση των Lions.
Όντως, μπορεί να είναι σύμπτωση..


3) Που προβλήθηκε -εκ των υστέρων- η εκδήλωση στην οποία μίλησε ο κ.Άνθιμος;
Βρέθηκαν νέοι, έγινε εκδήλωση και δεν προβλήθηκε εκ των υστέρων πουθενά;;;
Σας φαίνεται λογικό;


4) Γιατί δεν απάντησε ο κ.Άνθιμος και οι συνεργάτες του επίσημα στις ιστοσελίδες και στα ιστολόγια που δημοσίευσαν την είδηση (ΣΤΟΧΟΣ, Hellas-Orthodoxy κλπ) και επέλεξε να "θάψει" την απάντηση σε ένα περιοδικό που κατ ουσίαν κυκλοφορεί μόνον σε έντυπη μορφή και αμφιβάλλω αν διαβάζεται από κανέναν; Είναι δυνατό να σε κατηγορούν για κάτι στο διαδίκτυο, και αντί να απαντάς στο διαδίκτυο να απαντάς στο περιοδικό, και μάλιστα ένα χρόνο αργότερα;;;


5) Επειδή ΕΓΩ είμαι αυτός που εντόπισα την απάντηση της μητρόπολης και την δημοσίευσα στο Αντιπαρακμή, αλλά επειδή ΕΓΩ είμαι και αυτός που από την πρώτη στιγμή ενημέρωσα στελέχη της μητρόπολης (π.Στ.) για το δημοσίευμα (το είχα δει αρχικά στον ΣΤΟΧΟ), και εγώ επέμενα και τους πίεζα να απαντήσουν,

μετά από όλα αυτά, αλλά και μετά από την παρουσία ιερέα εκπροσώπου του Άνθιμου, σε αντίστοιχη εκδήλωση των Ρόταρυ, 2 χρόνια αργότερα,
http://antiparakmi.blogspot.com/2013/01/blog-post_20.html
(μίλησα με φίλο μου ιερέα που γνώριζε τον ιερέα που παρουσιάζεται ότι ήταν στην εκδήλωση, και του έδωσα χρόνο να μου απαντήσει ότι δεν ισχύει, αλλά και πάλι σιώπησαν),

τελικά
αμφιβάλλω
αν η απάντηση που δόθηκε από την μητρόπολη -μετά από πιέσεις μου- ότι τάχα υπήρχε την ίδια ημέρα άλλη εκδήλωση στον ίδιο χώρο και απλά προηγήθηκε η εκδήλωση των Lions και "ξέχασαν " τα λάβαρά τους είναι και η πραγματικότητα.

Δυστυχώς δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος μητροπολίτης που στα πλαίσια των καλώς δημοσίων σχέσεων, συναστρέφεται με ύποπτα κέντρα (Rotary, Lions κλπ) που γνωρίζουμε όλοι πολυ΄καλά ότι λειτουργούν ως προστάδια της Μασονίας.

4 σχόλια:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

στο θέμα αναφέρθηκε ήδη και το ιστολόγιο orthodox-world:
Διαβάστε:

http://orthodox-world.pblogs.gr/2011/03/oi-la-ons-emplekoyn-ton-anthimo-se-ekdhlwsh-toys-h-alhtheia-gia-.html

ελληνοκυπριος πατριωτης είπε...

την λασπη της ριχνουν οι μασονοι τους χελλας ορθοδοξυ που με ορθοδοξα σελιδα κανουν προπαγανδα υπερ της νεας τρομοκρατιας

ΑντιΠαρακμή είπε...

epanastatis,

1ον:Κατ αρχήν γράφε σωστά Ελληνικά.
Εκτός αν είσαι κανας πράκτορας και γράφεις σε άλλη γλώσσα και μεταφράζεις στα Ελληνικά με το google translator (καθόλου απίθανο)

και έτσι εξηγείται το "χάος" στις κλίσεις (αρσενικό θηλυκό ουδέτερο
και το "χάος" στις πτώσεις (ονομαστική γενική κλπ) ακόμη και σε τόσο μικρό κείμενο.



2ον: Το Hellas Orthodoxy έχει δείξει το ήθος του εδώ και χρόνια. Και είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
Μακάρι να είχαν κι άλλοι τέτοια παρρησία και τέτοιο αγωνιστικό Ορθόδοξο και Ελληνικό φρόνημα.
Ο καθένας έχει το ύφος του και χρωματίζει με αυτό το Ιστολόγιό του.



3ον: Προφανώς το Hellas-Orthodoxy (γνωρίζοντας τον ύποπτο ρόλο των Lions και τις σχέσεις τους με τη Μασωνία) με καλή πρόθεση ζήτησε εξηγήσεις για την επίμαχη φωτογραφία. Στο θέμα αναφέρθηκαν και άλλα ιστολόγια και άλλες σελίδες.

Η μητρόπολη Θεσσαλονίκης απάντησε προς όλους και ξεκαθαρίζει απόλυτα ότι ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ με κανέναν τρόπο με τους Lions
και εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια πως τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία.


Παρεξηγήσεις γίνονται και συμβαίνουν συχνά ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ.
Και γι αυτό δίνονται οι απαντήσεις,
για να λύνονται οι παρεξηγήσεις.

Αν δεν είχε προβληθεί το θέμα από Ιστολόγια δεν θα δινόταν έκταση και θα συνέχιζαν οι Lions να προβάλουν την φωτογραφία για να αποκομίσουν οφέλη.
Οπότε καλώς υπήρξε και η κριτική, καλώς και η απάντηση της Μητρόπολης.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Παρακαλούμε διαβάστε και αυτό

ΑΙΣΧΟΣ:
εκδήλωση των Ρόταρυ στο ξενοδοχείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, με την ευλογία του μητροπολίτη Άνθιμου; Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης παρέλαβε φιλανθρωπική βοήθεια από το Ρόταρυ;

http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_11.html