Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η νικηφόρα πορεία ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ: Τη σκυτάλη πήρε η Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας. ΑΓΡΙΝΙΟ 3/7/2011 7:30μμ. Λέμε ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη.

Εγκύκλιο σημείωμα απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ, προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως, με το οποίο καλεί τα μέλη της τοπικής μας Εκκλησίας στην εκδήλωση για την «Κάρτα του Πολίτη», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 και ώρα 07:30’ μ.μ. στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

Ακολουθεί το εγκύκλιο σημείωμα του Σεβασμιωτάτου.

«Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Στην εποχή μας πολλά έχουν λεχθεί και δημοσιευθεί για την λεγομένη «Κάρτα του Πολίτη».

Γρίφος έχει γίνει η περί την «κάρτα» φιλολογία και κανείς δεν γνωρίζει τι τέλος πάντων θα ανακοινωθεί, τι θα ζητηθεί από τους Έλληνες πολίτες, αν θα μας ζητήσουν να προδώσουμε ακόμη την Ορθοδοξία μας, την πίστη μας, τον Αναστάντα Σωτήρα και Λυτρωτή μας. Ναι η όχι; Που ξέρουμε;

Πολλοί μας ρωτάνε για την «κάρτα» και πρέπει να απαντήσουμε. Δυστυχώς έγκυρη απάντηση δεν έχουμε.

Ένεκα όλων αυτών, η Ιερά Μητρόπολί μας θα πραγματοποιήσει μεγάλη εκδήλωσι για να ενημερώσει τους όντως Χριστιανούς σχετικά με την «Κάρτα του Πολίτη». Ομιλητές, ειδήμονες, με μελέτες και γνώσεις άριστες σχετικά με το μεγάλο αυτό θέμα, ομιλητές που πονούν για την ορθόδοξο Αλήθεια, την ελευθερία των Ελλήνων, ομιλητές που αγαπούν Χριστό και Ελλάδα θα μας καταθέσουν την πλουσία πείρα τους, θα μας αναλύσουν το θέμα, θα μας διδάξουν το διακριτικό και ωφέλιμο τρόπο αντιδράσεως, αν χρειασθεί, προκειμένου να μην προδοθεί η αλήθεια και απομακρύνουμε τη σωτηρία.

Η εκδήλωση αυτή, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (Παπαστράτειος) στο Συντριβάνι.

Αγαπητοί πατέρες, αγαπητοί αδελφοί, ας σημάνουμε συναγερμό, ας κάνουμε σταυροφορία για να ενημερωθούν αληθινά, γνήσια και θεάρεστα όλοι οι αδελφοί.

Μπορούμε να εκφράσουμε ελεύθερα, αβίαστα, προσωπικά την γνώμη μας, να ομολογήσουμε την αλήθεια.

Δεν αντιδρούμε κοσμικά, ομολογούμε Χριστό, ζητούμε το δικαίωμά μας, να μείνουμε ελεύθεροι από ηλεκτρονικές δεσμεύσεις, να λατρεύουμε τον Χριστό μας ανεμπόδιστα, να εργαζώμαστε τον αγιασμό μας και τη σωτηρία μας.

Σας περιμένω όλους και όλες την Κυριακή 3 Ιουλίου το απόγευμα στην Παπαστράτειο αίθουσα.


Μετά πατρικών ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑΣ


Δείτε ακόμη 2 πρόσφατα βίντεο από εκπομπή του 4Ε.
Μιλάει για το θέμα ο εκπρόσωπος της ΠΡ.Α.Ο.Σ. Στάθης Αδαμόπουλος:





Την αφίσσα είδαμε εδώ και τα βίντεο του 4Ε εδώ


Θυμίζουμε τέλος την πρόσφατη εκδήλωση στην Κόνιτσα από την οικεία μητρόπολη που άναψε νέα φλόγα στον αγώνα ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη και στο ηλεκτρονικό φακέλωμα.
Δείτε την σχετική περιγραφή της εκδήλωσης στην Κόνιτσα εδώ.

Η Κόνιτσα βροντοφώναξε: "Όχι στην Κάρτα του Πολίτη". Μητροπολίτης Ανδρέας: "Όποιες κι αν είναι οι επιπτώσεις την Κάρτα ΔΕΝ θα την πάρουμε."

2 σχόλια:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Η αίθουσα ήταν καταμεστη, όπως και το υπερώο, όπως και ο προθάλαμος της αίθουσας, όπως κ ο προθαλαμος του υπερώου, μέχρι κ έξω από την αίθουσα κόσμος.
Αυτά την Κυριακή 3/7, κατακαλόκαιρο κι όμως, ο κόσμος δεν πήγε για παραλία ή για καφέ.

Αφυπνίζονται συνειδήσεις.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

δείτε βίντεο από την εκδήλωση εδώ:

http://anavaseis.blogspot.com/2011/07/httporthodoxia-paterikiblogspotcom20110.html