Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Όταν όλοι ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ τα ιστολόγια πρέπει να ΜΙΛΗΣΟΥΝ: Ποια συμφέροντα θέλουν να κλείσει η Καρδιοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Παίδων "Αγ.Σοφία";

Αναδημοσιεύουμε από το Κλασσικοπερίπτωση που έχει εκτενώς ασχοληθεί με το θέμα, κόντρα στην ΥΠΟΠΤΗ σιωπή ΟΛΩΝ των ΜΜΕ αλλά και ΟΛΩΝ των Βουλευτών ΟΛΩΝ των κομμάτων.
Είναι η πρώτη φορά που θάβονται οι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ υπογραφές και καταγγελίες γονέων των παιδιών που νοσηλευόταν στο Καρδ/κό Κέντρο και υπογράφουν ενάντια στο κλείσιμό του αφού τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα δεν αφήνουν τίποτε να βγει στην επιφάνεια. 
Αντιθέτως συκοφαντούνται γιατροί που δεν μπαίνουν στο "κύκλωμα" και δεν "παίρνουν φακελάκι". Τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα αποφάσισαν ότι το μοναδικό δημόσιο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για παιδιά πρέπει  ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. 
(Μοναδική εξαίρεση ο Ριζοσπάστης τον οποίο και συγχαίρουμε -δείτε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας εδώ)

Διαβάστε μερικά ενδεικτικά κείμενα :

"Ο κ. Παπασάββας ,διοικητής του Ν.Π "Αγία Σοφία" και ανιψιός του γνωστού τέως διευθυντή του Ωνασείου και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κρεμαστινού σε αγαστή "συνεργασία" με το νοσοκομειακό "περιβάλλον" και ασφαλώς τον φίλο υπουργό υγείας κ. Λοβέρδο , μετά απο πολλούς μήνες προσπαθειών κατάφερε με ένα άθλιο τρυκ να βάλει τελικά λουκέτο στο παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του "Αγία Σοφία".

Αυτό που δεν κατάφεραν με τα δεκάδες εμπόδια που έστησαν κατά καιρούς ( κλείσιμο της ειδικής εντατική μονάδας, μη αντικατάσταση του συνταξιοδοτηθέντος ιατρικού προσωπικού κλπ), το πέτυχαν κατασκευάζοντας ψευδείς κατηγορίες εναντίον των δύο βασικών παιδοκαρδιοχειρουργών , χωρίς τους οποίους de facto θα έκλεινε οριστικά το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο.

Αυτά που μάθατε όμως είναι μόνο αυτά που διοχέτευσαν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής της αθλιότητας στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
  • Δεν μάθατε ποτέ ότι όταν έδιωξαν αυτούς τους άξιους γιατρούς , ξεσηκώθηκαν όλοι οι γονείς των χειρουργημένων και σε αναμονή χειρουργείου καρδιοπαθών παιδιών, και κατήγγειλαν την συνωμοσία της διοίκησης εναντίον των ευεργετών τους γιατρών.
  • Δεν μάθατε ποτέ ότι αυτοί οι γονείς είναι που αποκάλυψαν ότι τελικά πίσω απο όλα αυτά υπήρχε επι της ουσίας μόνο η πρόθεση του διοικητή και του υπουργείου να εκχωρήσουν μια ευργετική για τους μη προνομιούχους πολίτες δραστηριότητα του ΕΣΥ, στους ιδιώτες.
Απόδειξη των πραγματικών προθέσεων του κ. Λοβέρδου ήταν η ανακοίνωση ότι θα νομοθετηθεί η δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών ιατρικών κέντρων ακόμα και από άσχετους με την ιατρική εμπόρους. 
Όλα αυτά μόλις λίγες ημέρες μετά την εκδίωξη των δύο παιδοκαρδιοχειρουργών που είχε σαν συνέπεια το οριστικό κλείσιμο του δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου.


Αυτοί οι γονείς είναι οι μοναδικοί που μπορούν να πουν την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβαινε σε αυτό το κέντρο.
  • Είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν κανένα απολύτως συμφέρον ή ιδιοτέλεια στο να καταγγείλουν τους πραγματικούς υπαίτιους της ταλαιπωρίας των παιδιών τους και τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στο έγκλημα της έκθεσης ανηλίκουσε κίνδυνο.
  • Είναι αυτοί που υπέβαλλαν μήνυση εναντίον της διοίκησης και του υπουργείου κατηγορώντας τους για όλα όσα προκάλεσε η απόφασή τους να κλείσουν το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο.
  • Είναι αυτοί που επι της ουσίας διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο τους συκοφάντες των δύο διωχθέντων γιατρών και που γκρεμίζουν τις χαλκευμένες κατηγορίες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να τεθούν σε αργία με "συνοπτικές διαδικασίες" εκτάκτου στρατοδικείου.

Όλοι τους περίμεναν ότι οι δύο αυτοί γιατροί θα βρίσκονταν σύντομα με την πλάτη στον τοίχο προσπαθώντας να πείσουν τους κωφούς κατηγόρους και την κοινή γνώμη ότι δεν είναι "ελέφαντες".

Δεν υπολόγισαν πως οι δύο αυτοί γιατροί είχαν τόσο καλή "έξωθεν μαρτυρία".
Μιας μαρτυρίας που ξεσήκωσε ακόμα και τις "πέτρες" όταν βγήκε η απαράδεκτη και όπως αποδεικνύεται περίτρανα παντελώς αβάσιμη, καταδικαστική απόφαση του "εκτάκτου στρατοδικείου" του Ν.Π "Αγία Σοφία".





Ποτέ άλλοτε γιατρός "υπο κατηγορία" δεν είχε το ΣΥΝΟΛΟ των ασθενών του ως μάρτυρες υπεράσπισης.
Ποτέ άλλοτε δεν ξεσηκώθηκαν τόσοι γονείς ασθενών για να υποστηρίξουν ένα δημόσιο νοσοκομείο και τους γιατρούς που εργάζονται σε αυτό.


Εκτός λοιπόν των 225 υπογραφών γονέων καρδιοπαθών παιδιών (βλέπε  σχετικές αναρτήσεις και δελτια τύπου εδώ) , ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ δήλωση συμπαράστασης στον κ. Καλαβρουζιώτη (ένας εκ των δύο διωχθέντων γιατρών) και καταγγελία προς τη ΄Διοίκηση του Αγία Σοφία, έκαναν οι γονείς, των οποίων το όνομα χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία τους, για να στοιχειοθετηθεί ο μοναδικός λόγος της αργίας του κ. Καλαβρουζιώτη, καθώς η Διοίκηση ισχυρίστηκε ότι οι ενέργειες του γιατρού στο χειρουργείο του παιδιού τους, δημιούργησαν "ανασφάλεια"στους γονείς. 

"(...)Δηλώνουμε απερίφραστα ότι γιατροί σαν τον κ. Καλαβρουζιώτη δεν υπάρχουν. Τον εμπιστευόμαστε απόλυτα και ως γιατρό και ως άνθρωπο. Κι επειδή είμαστε σε αναμονή νέου χειρουργείου, θέλουμε ο ίδιος να αναλάβει πάλι το παιδί μας. Καταγγέλλουμε δε, όποιον χρησιμοποιεί το όνομά μας για να τον διασύρει.
Οι γονείς
Χαρίτος Θεόδωρος,  Γούλα Σοφία"


 Ακολουθεί ένα μικρό ρεπορτάζ που κάναμε σχετικά με την κατασκευή "ενόχων" εκ μέρους της διοίκησης και την δόλια μεθόδευσή της, να παραδοθούν οι μη προνομιούχοι γονείς των καρδιοπαθών παιδιών στα νύχια των ιδιωτικών κέντρων.
Μήπως όλοι εκείνοι οι εραστές του savoire vivre έκλαψαν καθόλου για το μικρό καρδιοπαθές άπορο μουσουλμανάκι απο την Ξάνθη,που πέθανε επειδή κάποιοι μεταρρυθμιστές και "συντονιστές " του ΕΣΥ, το πηγαινόφερναν απο το "Αγία Σοφία" στο "Ωνάσειο" και ξανά πάλι στο "Αγία Σοφία",όχι γιατί "τσακώνονταν οι γιατροί" αλλά επειδή  η διοίκηση  και η  ..παραδιοίκηση  είχε απορρυθμίσει μεθοδικά και δραστικά την λειτουργία του μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου;
Αυτοί που μας επικρίνουν για "λαϊκισμό",είναι εκείνοι που "φρίττουν" απο τις ψευδέστατες και ανυπόστατες κατηγορίες και συκοφαντίες του Λοβέρδου εναντίον δύο γιατρών του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου.

Εμείς και όλοι οι άλλοι φίλοι μας που συμπαριστάμεθα στον δίκαιο αγώνα των μή προνομιούχων γονέων καρδιοπαθών παιδιών, δεν θα σταματήσουμε να αντιστεκόμαστε στην φτηνή προπαγάνδα εκείνων που θέλουν να αχρηστεύσουν το υπεράνθρωπο και θαυμάσιο έργο των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ δηλαδή της μοναδικής ελπίδας του μισθωτού , του συνταξιούχου και εν γένει του κάθε μη προνομιούχου.
Όλοι αυτοί οι κοινωνικά αποστειρωμένοι και ιδεολογικά ευνουχισμένοι οπαδοί της νεοεποχήτικης "ευνομίας" και του "νέου πατριωτισμού" δεν έχουν παρά να διαβάσουν τι λένε οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του αγώνα της επιβίωσης και όχι οι κομπάρσοι της πολιτικής, της ιδιοτέλειας και των ιδιωτικών συμφερόντων.
Αν θέλουν να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει σε μια εφημερία ενός δημόσιου νοσοκομείου δεν έχουν παρά να πάνε για λίγες ώρες σαν ψύχραιμοι παρατηρητές, χωρίς δηλαδή την συναισθηματική φόρτιση του επειγομένου ασθενούς,να δούν πως ανάμεσα σε κάποιους "φακελάκηδες" (που συνήθως είναι και οι πιο ανεπαρκείς) υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία "καταραμένων δημοσίων υπαλλήλων" που σώζουν ανθρώπινες ζωές κάτω απο άθλιες συνθήκες εργασίας και με μέσα που πολλές φορές θυμίζουν ορεινό χειρουργείο στο μέτωπο.
Και όμως στην περίπτωση  του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου,  δεν έκλεισαν κάν μια μονάδα που ήταν ανεπαρκής αλλά ένα "διαμάντι" του ΕΣΥ, ένα εξαιρετικά οργανωμένο κέντρο με επιτυχίες που θα ζήλευαν ακόμα και πανάκριβα ιδιωτικά κέντρα του εξωτερικού.
Στηρίζοντας τον αγώνα για την επαναλειτουργία του μοναδικού δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου δημοσιεύουμε το τρίτο δελτίο τύπου που μας έστειλαν οι γονείς των καρδιοπαθών παιδιών και συστήνουμε σε όλους όχι μόνο να το διαβάσουν αλλά και να το διαδώσουν παντού.

ΨΗΦΙΣΜΑ


Η φωνή των γονέων καρδιοπαθών παιδιών είναι εδώ, ακόμα πιο δυνατή. Πάνω από δύο εκατοντάδες αγωνιούντες γονείς προσυπογράφουν το παρόν ψήφισμα.

Οι μάσκες έπεσαν, τα ψέματα τέλειωσαν, οι δικαιολογίες εξέλιπαν, η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος κρατούν εδώ και 40 μέρες όμηρους γονείς και καρδιοπαθή παιδιά. Για πόσο ακόμα; Ενώ μία μετά την άλλη οι «καταγγελίες» τους καταρρέουν σα χάρτινος πύργος, οι γιατροί μας κ.κ. Γεώργιος Καλαβρουζιώτης και Αντώνιος Καλλικούρδης παραμένουν σε αργία και το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο κλειστό.


Ζητάμε


1.  Άμεση αποκατάσταση των γιατρών μας, τόσο στην επαγγελματική τους θέση, όσο και στη συνείδηση του κόσμου. Για το δεύτερο, ζητάμε επιπλέον δημόσια δήλωση συγνώμης εκ μέρους του κ. Λοβέρδου.


2.  Άνοιγμα του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου της Ελλάδας και στελέχωσή του ΤΩΡΑ κι όχι σε 3 μήνες, όπως έχει εξαγγελθεί. Τα χειρουργεία των παιδιών μας δεν μπορούν να περιμένουν ούτε επιθυμούμε να παραπεμφθούμε στο Ωνάσειο ή αλλού. Έχουμε τους γιατρούς μας στο «Αγία Σοφία», τους οποίους γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε κι εκεί θέλουμε να χειρουργηθούν τα παιδιά μας.


Οι γονείς

 1. Μπουλγουρτζής Φώτιος

2. Καπετανάκη Ευδοξία


3. Τριαντάφυλλος Δημήτριος


4. Ντεκούλη Γεωργία


5. Ρόκας Ιωάννης


6. Παπαγεωργίου Μαρία


7. Βλάστος Αχιλλέας


8. Κατσανέα Μάρω


9. Κλώνης Γεώργιος


10. Καπελιέρη Θεοδώρα


11. Σταυρούλα Ασημίδου


12. Κόκκας Ηλίας


13. Παπαδοπούλου Ευαγγελία


14. Ελαφρής Γεώργιος


15. Καλαϊτζή Αναστασία


16. Σιάγκας Στυλιανός


17. Μαγδάκη Αικατερίνη


18. Γαβριδάκης Νίκος


19. Σταυροχωριαννάκη Μαρία


20. Τσιλιμιδός Γεράσιμος


21. Πέστε Κορίνα


22. Τσιάμη Εύα


23. De Giorgio Νικόλαος


24. Δηλέ Παναγιώτα


25. Δηλές Διονύσης


26. Καλογερόπουλος Βλάσσης


27. Καλογεροπούλου Σταυρούλα


28. Καραγκιόζης Χρήστος


29. Ζαχαριάδου Κωνσταντίνα


30. Αμαργιανάκης Εμμανουήλ


31. Γεωργινέα Μαρία


32. Κουτσονίκας Παναγιώτης


33. Μαλέ Μαρία


34. Λόντος Δημήτριος


35. Δραμητινού Αγγελική


36. Κοκολάκης π. Βασίλειος


37. Μιχαλοπούλου Χρυσάνθη


38. Ζάχη Ρίτμαν


39. Ζάχη Ντιάνα


40. Διακουτσίδης Δημήτρης


41. Σκαλιστήρα Μαρία


42. Μαρκουλάκης Φραγκίσκος


43. Φραντζεσκάκη Ειρήνη


44. Zήκας Μιχάλης


45. Ασλανίδου Χρυσάνθη


46. Κρητικός Χρήστος


47. Μπογιατζή Εύα


48. Ιωαννίδης Κώστας


49. Χαραλαμπίδου Ελένη


50. Χοτζάι Άλφρεντ


51. Χοτζάι Μπρούνα


52. Ζησούλης Θωμάς


53. Κρασά Αλεξάνδρα


54. Μιχαηλίδης Λάζαρος


55. Στεφανίδου Ελένη


56. Καρούτσος Δημήτριος


57. Χατζίνα Μαρία


58. Κονιαβίτης Ιωάννης


59. Αδαμαντόπουλος Παναγιώτης


60. Καπούρου Αθηνά


61. Κάιο Εμγγελέτα


62. Κάιο Ληζάρ


63. Πικριδάς Γεώργιος


64. Γενίτσαρη Οσία


65. Ικμπάλ Ανσέρ


66. Ράπτης Δημήτριος


67. Τσιγκάνου Γεωργία


68. Μαυρικάκης Άρης


69. Μαυρικάκη Άννα


70. Γεωργιάδης Σταύρος


71. Καραμλαγλίου Αγγελική


72. Κούτρας Ηλίας


73. Κούτρα Μαρία


74. Γκλάβας Βαγγέλης


75. Σπυριδάκη Αντωνία


76. Μανωλιτσάκης Γεώργιος


77. Κασσαπάκη Δέσποινα


78. Γιαννακοπούλου Βασιλική


79. Μιχαλόπουλος Ανδρέας


80. Βακαλούδη Μαρία


81. Κότσι Ιμπραήμ


82. Κότσι Εράλντα


83. Μακρίδης Παναγιώτης


84. Βαρώτση Ηρώ


85. Μάλαϊ Έρβις


86. Πετρίδου Κυριακή


87. Κυριαφίνης Πέτρος


88. Ντούρμα Μαρία


89. Μαρκάκης Νικόλαος


90. Μαρκάκη Γεωργία


91. Λουλακάκης Ανδρέας


92. Παγοροπούλου Μαρία


93. Μαντζαριάν Γρηγόριος


94. Ρουμελιώτη Μερόπη


95. Πραντσίδης Διονύσιος


96. Πόλκα Παρθένα


97. Κουρκουμέλης Αντώνιος


98. Αγγελοπούλου Σοφία


99. Σίνγκ Ρέγκμπυ


100. Κουάρ Αρπαρίτ


101. Λέντερης Νεκτάριος


102. Κανάκη Ιωάννα


103. Μάλλιος Δημήτριος


104. Κακλαμάνου Σταματούλα


105. Λακάι Μούσα


106. Λακάι Εμμανουέλλα


107. Κασιανού-Μαρκουλή Μαρία


108. Μπαμπαχανιάν Άρσε


109. Κωνσταντινίδου Ειρήνη


110. Ντρίζας Σπυρίδωνας


111. Ντρίζα Ελισσάβετ


112. Τσιτζέλης Χαράλαμπος


113. Γεωργακοπούλου Παναγιώτα


114. Βουτυράς Ελευθέριος


115. Βουτυρά Χρυσάνθη


116. Φρυγανάς Αναστάσιος


117. Φρυγανά Δέσποινα


118. Τσιακανίκας Σωτήριος


119. Κουτσώρη Ευαγγελία


120. Ντεβαλέφ Πιερ


121. Παπαδημητρίου Δήμητρα


122. Ντόντα Μπέικιν


123. Ντόντα Φλώρα


124. Μωρίσης Στυλιανός


125. Ουρμπάνικ Μαγκνταλένα


126. Παγκοζίδης Αναστάσιος


127. Παγκοζίδη Σιμέλα


128. Παλαμιανάκης Ιωάννης


129. Παλαμιανάκη Αγάπη


130. Πανουριάς Δημήτριος


131. Σαβουλίδου Αργυρώ


132. Παπαδόπουλος Αβραάμ


133. Κουτσογιάννη Μυρσίνη


134. Παπαδόπουλος Λάζαρος


135. Κοσμά Ελευθερία


136. Παρμακλής Πολυχρόνης


137. Παρμακλή Αικατερίνη


138. Αγκιάζη Αλφρεντ


139. Πίλο Αρετή


140. Ρουμάν Ιμπραήμ


141. Ρουμάν Μελβετ


142. Σαλής Ευάγγελλος


143. Τσούπρου Ελένη


144. Ισμαήλ Ιμπραχήμ


145. Ισμαήλ Γκιουλτζάν


146. Στάμος Άρης


147. Αγγελάκη Θεοδώρα


148. Σπανουδάκης Νικήτας


149. Σπανουδάκη Καλλιόπη


150. Σκέντζα Αγγελική


151. Σταυρόπουλος Αγαμέμνων


152. Φωτοπούλου Γεωργία


153. Στεργιοπούλου Ειρήνη


154. Στεφάνου Ευάγγελος


155. Μαυρομιχάλης π. Κωνσταντίνος


156. Δάνισκα Ανδριάνα


157. Μυλωνάς Νικόλαος


158. Παπαδοπούλου Ελένη


159. Δάνισκας Αντώνιος


160. Στεφανοπούλου Αδαμαντία


161. Γκουρούμπα Πήτερ


162. Κουνευ Ρουμπιανες


163. Κυρμανίδης Παναγιώτης


164. Σελ Πλόινβα


165. Οικονόμου Αναστάσιος


166. Δροσάκη Ευαγγελία


167. Πάτσο Βάσης


168. Αλέκο Δισιάννα


169. Κούτρας Παύλος


170. Δημητροπούλου Μαριάνθη


171. Κωστούρος Χρήστος


172. Αλικάη Μαρία


173. Σαρρής Κωνσταντίνος


174. Κομίνου Αμφιτρίτη


175. Σταμόπουλος Ελευθέριος


176. Παναγοπούλου Σοφία


177. Καλαμιώτης Γεράσιμος


178. Βασιλείου Σπυριδούλα


179. Κατσάκη Ευθαλία


180. Λάζι Εριόν


181. Λάζι Αλίντα


182. Μιχαλόπουλος Πέτρος


183. Μιχαλοπούλου Αικατερίνη


184. Σελαμανίδης Σάββας


185. Μαυρίδου Αναστασία


186. Καμπεράι Αρκάν


187. Κοσμά Έρκα


188. Κλέκουρας Νικόλαος


189. Ζωγογιάννη Αγγελική


190. Μαρίνης Παναγιώτης


191. Πινωτή Ευαγγελία


192. Παλαμιανάκης Ιωάννης


193. Δουλγεράκη Αγάπη


194. Αγγουριάς Πέτρος


195. Καραγεώργου Βασιλική


196. Σαλπιστής Βασίλειος


197. Τσακαλογιάννη Γεωργία


198. Κωνσταντάρα Φωτεινή


199. Παπακωνσταντίνου Δημήτριος


200. Εμμανουηλίδη Σμάρω


201. Ασπιώτης Δημήτριος


202. Θεοδωράκη Ιωάννα


203. Λαΐνας Βασίλειος


204. Μαραγκού Μαρία


205. Άλκο Δημήτριος


206. Ανδρέου Ιωάννης


207. Λέκκα Χαρίκλεια


208. Μπαρμπαγιάννης Θεοφάνης


209. Σπάσοβα Αλμπένα


210. Πετρόπουλος Νικόλαος


211. Λέντερης Νεκτάριος


212. Κανάκη Ιωάννα


213. Ακτύπης Δημήτριος


214. Κυριαζή Νίκη


215. Γεωργοπούλου Μαγδαληνή


216. Αναστασίου Ιωάννη


217. Καστή Δήμητρα


218. Καστής Ιωάννης


219. Αθηναίος Γεώργιος


220. Κασίρινα Ναταλία


221. Μυλωνά Βασιλική


222. Κοντογιάννης Ευστάθιος


223. Αναστασίου Ιωάννα


224. Θεοδωρόπουλος Άγγελος


225. Χίνου Αδαμαντία




τηλ επικοινωνίας : 6939392314

Καλούμε όλα τα Ιστολόγια να αναδείξουν το θέμα. 
Όταν ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ οι υπογραφές των 225 γονέων 
δεν μας επιτρέπουν να κλείσουνμε τα μάτια μας.
Ίσως είναι αύριο στην ίδια θέση βρεθεί το ΔΙΚΟ μας παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: