Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Καμένες φάτνες και απουσία Χριστού: Αποκαΐδια και φωτογραφίες που πρέπει να μας αφυπνίσουν

Την ημέρα των Χριστουγέννων κάποιοι φρόντισαν να τιμήσουν δεόντως τον ερχομό του Θεανθρώπου. Λίγο έξω από τον Ι.Ναό της Αγ.Βαρβάρας, στην Τούμπα, ΕΚΑΨΑΝ την μοναδική φάτνη που τοποθέτησε φέτος ο δήμος Θεσσαλονίκης.
Η φάτνη αυτή κοσμούσε κάθε χρόνο την πλ.Αριστοτέλους αλλά φέτος ο Δήμαρχος αποφάσισε να την αντικαταστήσει με λούνα παρκ και παγοδρόμιο και να "εκτοπίσει" την φάτνη στην περιοχή της Τούμπας (όλως τυχαία κοντά σε 2 αναρχικές καταλήψεις).

Κοιτάξτε τις φωτογραφίες:
Και μην ξεχνάτε ότι η φωτιά μπήκε από τα ΔΙΚΑ μας παιδιά.
Από τα παιδιά που δεν θέλαμε να τους λείψει τίποτε και τους τα προσφέραμε όλα πλουσιοπάροχα. Όλα, εκτός από αληθινά ιδανικά.


Τα ΔΙΚΑ μας παιδιά έκαψαν τη φάτνη. Οι μαθητές που είχαμε στο σχολείο μας. Που δεν ανοίξαμε ποτέ το στόμα μας να τους μιλήσουμε για το Χριστό, για τη διδασκαλία Του, για τα θαύματά Του και για την υπόσχεση Του για Αιώνια Ζωή.Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε την επιστήμη "σκέτη", χωρίς ηθική, χωρίς Θεό.
Το μόνο κίνητρο για δουλειά ήταν το "bonus" της καλής επαγγελματικής αποκατάστασης και μια ζωή γεμάτη καταναλωτικά αγαθά και απολαύσεις.
Και τώρα καμαρώνουμε τις στάχτες και τα αποκαΐδια από ότι θρέψαμε τόσα χρόνια:

Διαβάστε και την προκήρυξη που δημοσίευσαν στο διαδίκτυο, στην "επίσημη" ιστοσελίδα των αναρχικών, περήφανοι για το κατόρθωμά τους :Σε μια άλλη φάτνη, στην Αθήνα, κάποιοι φρόντισαν να "σμικρύνουν" το Θείο βρέφος. Να μην φαίνεται. ακολουθεί η περιγραφή από το Ιστολόγιο Ελεύθεροι Έλληνες:

Φάτνη πλατεία Ομονοίας
"Βλέποντας τη φάτνη στην πλατεία Ομονοίας με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Ιησούς Χριστός δεν υπήρχε. Πλησιάζοντας περισσότερο και μετά δυσκολίας διακρίναμε ένα κουκλάκι τόσο μικρό και δυσανάλογο με το μέγεθος των υπολοίπων (Μάγοι, Ιωσήφ, Θεοτόκος κλπ) πού έδειχνε ανύπαρκτο.
Άραγε τοποθετήθηκε εσκεμμένα με σκοπό τον χλευασμό;

Αναρωτιόμαστε μόνο εμείς το είδαμε;
Αυτό ο δήμαρχος που το δημαρχείο του είναι δίπλα δεν το είδε; Με τι ασχολείται τέλος πάντων;
Διαθέσανε τόσα χρήματα για να στήσουν το σκηνικό της γέννησης χωρίς να δώσουν την απαραίτητη έμφαση στο Θείο Βρέφος και το νόημα των ημερών.

Ελπίζουμε η δική μας αναφορά να αφυπνίσει τον Ελληνικό λαό και τους κατοίκους της Αθήνας ώστε να δώσουν ένα ισχυρό ράπισμα στους διοικούντες τούτου του τόπου, οι οποίοι χλευάζουν ό,τι πιο Θείο και Ιερό υπάρχει στην Ελληνική κοινωνία. Ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή που όλα είναι απατηλά και διεφθαρμένα έχοντας οδηγήσει την Ελλάδα μας στην σημερινή κατάσταση που βιώνουμε και η μοναδική αξία παντοτινή και αιώνια είναι ο Ιησούς Χριστός.

Αγαπητέ κύριε Καμίνη αν δεν έχετε Χριστό στην ψυχή σας να είστε σίγουρος ότι είστε χαμένος κι εσείς και οι υπόλοιποι που συμφωνούν μαζί σας.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά."

Κλείνουμε με κείμενο που έγραψε καθηγήτρια, μέλος της Ομάδας μας:
" Χρόνια τώρα μέσα στο πνεύμα της “ελεύθερης διακίνησης των ιδεών” γαλουχήσαμε γενιές, εντός και εκτός σχολείου, με μια ασπόνδυλη παιδεία βασισμένη σε μεγάλες και βαρύγδουπες έννοιες. Τώρα εισπράττουμε το αποτέλεσμα. Η δημοκρατία έγινε αυταρχισμός, η ελευθερία ασυδοσία, η αλήθεια ψέμα και τ’ ανθρώπινα δικαιώματα αποκαΐδια από στραπατσαρισμένες διαδηλώσεις.. Η καταστροφή φαίνεται να είναι χωρίς προηγούμενο.

Μήπως είναι ώρα, τώρα πάνω στην απελπισία μας να δούμε σοβαρά και απροκατάληπτα την πνευματική μας κληρονομιά και , ποιος ξέρει, ίσως μπορέσουμε να βρούμε ερείσματα που θα μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας."
Α.Α.
Θεολόγος-Φιλόλογος, Θεσσαλονίκη
(απόσπασμα επιστολής που μπορείτε να διαβάσετε εδώ )
Αναρτήθηκε στο Ιστολόγιο της Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια: