Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Νέα ανοικτή επιστολή στον Πύρρο Δήμα. Το ΠΑΣΟΚ υμνούσε τον Ενβέρ Χότζα.

Αγαπητέ μας Πύρρο,
Σαν βόμβα έπεσε χθες στα αυτιά  μας η είδηση ότι κατεβαίνεις πρώτος υποψήφιος βουλευτής επικρατείας  με έναν κομματικό σχηματισμό. Θα γνωρίζεις ήδη τις αντιδράσεις και τα σχόλια (καθόλου κολακευτικά) πολλών συμπατριωτών μας για την απόφασή σου αυτή, αντιδράσεις που δεν κάμφθηκαν καθόλου μετά την γραπτή ανακοίνωση που έβγαλες.

          Πύρρο, η πατρίδα σου έδωσε τα πάντα και με το παραπάνω, για ότι της πρόσφερες και πολύ περισσότερο την αγάπη και την εκτίμηση όλων των Ελλήνων που λάτρεψαν “το λιοντάρι της Χειμάρρας”. Πόσο χαρήκαμε όταν λεβέντικα και ξεκάθαρα δήλωσες το 2009 ότι αγωνίζεσαι μόνο κάτω από  την σημαία της Ελλάδος και όχι υπό την σημαία οποιουδήποτε κόμματος. Τι άλλαξε από τότε Πύρρο; Γιατί πετάς στα σκουπίδια αυτή την αναγνώριση και την εκτίμηση όλης της Ελλάδος.
Και τώρα θέλεις να κατέβεις βουλευτής με κάποιο κόμμα! Δεν γνωρίζουμε τι πρόσφερε το κόμμα αυτό σε σένα Πύρρο, γνωρίζουμε όμως πως το κόμμα αυτό έχει τεράστια ευθύνη (όπως ομολογούν τα ίδια τα στελέχη του) για την σημερινή  κατάσταση της χώρας. 
          Γνωρίζουμε επίσης  Πύρρο πολύ καλά και από πρώτο χέρι, τι προσέφερε το κόμμα αυτό στην ιδιαίτερη πατρίδα σου τη Βόρειο Ήπειρο. Ήταν ένα κόμμα που υμνούσε τον δυνάστη σας τον Ενβέρ Χότζα και τον θεωρούσε πρότυπο σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Ήταν ένα κόμμα που έστελνε στελέχη του στην κηδεία του αιμοσταγούς δικτάτορα( θα τον θυμήθηκες σίγουρα βλέποντας σκηνές από την κηδεία του Βορειοκορεάτη ομογάλακτού του), και βροντοφώναζε ότι περνάτε καλά,  κλείνοντας τα μάτια (αυτό, το δημοκρατικό κόμμα) στους εκατοντάδες εκτελεσμένους Έλληνες, στις φυλακές- κολαστήρια του Σπατς και του Μπουρέλλι, στις γκρεμισμένες εκκλησιές, στα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα  στα σύνορα, στα κλειστά σχολεία της Κορυτσάς και στην αφαίρεση της  ελληνικής ιθαγένειας από όλους τους κατοίκους της ιδιαίτερης πατρίδας σου,  της ηρωικής  Χειμάρρας.
Ένα κόμμα που ακόμη και σήμερα τα περισσότερα στελέχη του δεν ξέρουν που πέφτει η πατρίδα  σου, σας αποκαλούν Αλβανούς, σας στέλνουν προεκλογικά μηνύματα( sms) στην αλβανική γλώσσα, ένα κόμμα του οποίου όσοι βουλευτές ( και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένοι) ενδιαφέρονται ειλικρινά για εσάς, αντιμετωπίζουν τη χλεύη και την ειρωνεία των συναδέλφων τους.
 Αλβανία του Χότζα: ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα στα σύνορα με την Ελλάδα
 πάνω από 500.000 πυροβολεία διάσπαρτα παντού για να προστατεύσουν τον "σοσιαλιστικό Παράδεισο"..
          

          Θέλουμε όμως να σου εκφράσουμε και ένα παράπονο Πύρρο ως  νέοι άνθρωποι, (συνομήλικοι είμαστε περίπου) που αγαπήσαμε την ιδιαίτερη πατρίδα σου χάρη σε έναν ακρίτα λευκασμένο  ιεράρχη εκεί στα σύνορα  τη δεκαετία του 80, αγωνιστήκαμε για αυτήν από τα μαθητικά μας χρόνια  και οργώσαμε κάθε σπιθαμή της για να βρεθούμε δίπλα στους συμπατριώτες σου  που αξίζουν κάθε στήριξη και συμπαράσταση. Επέλεξες Πύρρο να σιωπήσεις για πολλά θέματα που αφορούσαν την ιδιαίτερη πατρίδα σου από το 1992 κ.ε. 
Δεν αναφέρθηκες ποτέ για την έλλειψη ελληνικού σχολείου εκεί,  για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την κατάφωρη νοθεία σε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, για τον ξυλοδαρμό και τις διώξεις πολλών συμπατριωτών σου. 
Δεν μίλησες ούτε όταν όλη η Ελλάδα και η Αλβανία συγκλονίστηκε από τη  στυγνή δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, του συνομήλικου σου λεβέντη,  που πέθανε γιατί έκανε το “”έγκλημα” να μιλά ελληνικά  στην πατρίδα σου τη Χειμάρρα! 
          Απορούσαμε για όλα αυτά Πύρρο, αλλά
σε δικαιολογούσαμε (όσο κι αν δεν μας ικανοποιούσε η στάση σου ) με τη σκέψη ότι εσύ ασχολείσαι ΜΟΝΟ με τον αθλητισμό και δεν  επιθυμείς να μπλέξεις  με “πολιτικά” ζητήματα. Αλλά τώρα Πύρρο, τι συμβαίνει; Κατεβαίνεις για να προσφέρεις τι και σε ποιόν;  
Περιμέναμε τουλάχιστον στην ανακοίνωσή σου να δηλώσεις ότι κατεβαίνεις για να είσαι  η φωνή της Βορείου Ηπείρου στο ελληνικό κοινοβούλιο, ότι θα δωρίσεις τον παχυλό μισθό του βουλευτή στο  ελληνικό σχολείο της Χειμάρρας που κινδυνεύει να κλείσει από την αδιαφορία της επίσημης Ελλάδας, ή ότι θα καλύψεις τη σύνταξη 15-20 γερόντων (από αυτούς που σάπισαν στις φυλακές του Χότζα)  που το κόμμα που στηρίζεις με την υποψηφιότητά σου, τους την έκοψε, όπως την έκοψε σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Αλλά εσύ ψέλλισες μόνο  κάτι αόριστο για συμπαράσταση σε κοινωνικές ομάδες! Μήπως εννοείς  Πύρρο, αυτές που εξαθλιώθηκαν από την πολιτική του κόμματος με το οποίο θα κατέβεις; Δεν αντιλαμβάνεσαι αλήθεια,  ότι ενός φαύλου και σάπιου πολιτικού συστήματος  και θα έχεις απέναντί σου την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που ως τώρα σε τιμούσε και σε συμπαθούσε. 
          Υποχρέωση αυτού που αγαπά Πύρρο, είναι να λέει την αλήθεια ακόμη και αν αυτή είναι δυσάρεστη. Σε αγαπούμε Πύρρο και δεν θέλουμε να κάνεις ένα λάθος που θα σε στιγματίσει στα μάτια του χιλιοπροδομένου και βασανισμένου λαού μας και θα σκιάσει την εικόνα του Πύρρου όλης της Ελλάδας.
           Τα ίδια θα σου λέγαμε αν κατέβαινες υποψήφιος και με οποιοδήποτε άλλο κόμμα Πύρρο. Δεν μπορεί να συνυπάρξει Πύρρο, η αλήθεια με το ψέμμα, το καθάριο νερό με το βούρκο, το φως με το σκοτάδι. Στα μάτια μας, παρά τους προβληματισμούς μας, συμβόλιζες πάντοτε το καλό και την αρετή! Για την Ελλάδα φώναζες τότε Πύρρο!  Για την Ελλάδα σε θέλουμε μπροστά Πύρρο και όχι για το ΠΑΣΟΚ ή οποιοδήποτε άλλο φθαρμένο κομματικό σχηματισμό! Σε θερμοπαρακαλούμε όλοι όσοι σε αγαπάμε! Διόρθωσε το λάθος σου! Άλλαξε την απόφασή σου όσο είναι καιρός! Μείνε για πάντα ο Πύρρος όλης της Ελλάδας!
Με βαθειά αγάπη και εκτίμηση για τον Πύρρο που γνωρίσαμε
Κεμεντζετζίδης Φιλόθεος - φιλόλογος
Σιχλιμοίρης Χρύσανθος  -   οδοντίατρος
Πάπιστας Παντελεήμων -   ιατρός


θυμίζουμε την πρόσφατη ανάρτησή μας:


Παραθέτουμε κι ένα βίντεο για να θυμίσουμε στον Πύρρο Δήμα τον σοσιαλιστικό "Παράδεισο" του Ενβέρ Χότζα  που υμνούσε το ΠΑΣΟΚ:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: