Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Οι συμπαραστάτες του 1ου "Gay Pride" στη Θεσσαλονίκη και φωτογραφίες από τις πρώτες αντιδράσεις

Τελικά η Θεσσαλονίκη δεν "κοιμάται"!
"Εικαστικές παρεμβάσεις"(!) όπως φαίνεται, έγιναν  στον πεζόδρομο της πλ. Αγ.Σοφίας, όπου προγραμματίζεται να γίνει σήμερα το 1ο gay pride. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σήμερα (Σάββατο πρωί).
Ως Ιστολόγιο διευκρινίζουμε ότι -αν και διαφωνούμε με το Gay Pride όπως και με κάθε προσπάθεια προβολής και προώθησης της ομοφυλοφιλίας στην Ελληνική κοινωνία- δεν μας εκφράζουν ούτε τα συνθήματα ούτε η αισθητική τους. (το κείμενο έχει διαγραφεί εκ των υστέρων, διαβάστε το σχόλιο στο τέλος της ανάρτησης κ θα καταλάβετε)





 


 



Υποθέτουμε ότι η επίθεση στον Δήμαρχο κ.Μπουτάρη -μέσω των υβριστικών συνθημάτων- σχετίζεται με την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου και της εξέδρας στο gay pride.
Ο κ.Μπουτάρης αρνήθηκε να παραχωρήσει την Πλατεία Αγίας Σοφίας πριν από μόλις ένα μήνα στην Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας και μάλιστα εξήγγειλε ότι θα τους επιβληθεί και πρόστιμο!).

Αυτό ήταν ίσως το πιο πετυχημένο σύνθημά τους όπως σχολιάστηκε και από πολλά ιστολόγια:
" ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ - ΓΚΕΪ - TV, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΜΑΖΙ!"


Θυμίζουμε τέλος ότι ο κ.Μπουτάρης ήταν ο πρώτος που ζητούσε να γίνει gay pride στη Θεσσαλονίκη (δείτε σχετικό παλιότερο βίντεο εδώ).
Πάντως όπως διαβάζουμε σε ειδησιογραφικά blogs, σήμερα θα προσέλθει για να κάνει και χαιρετισμό!


Και κάτι ακόμη:
Με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο "gay pride thessaloniki", εμφανίζεται η ιστοσελίδα gaythessaloniki.com.

Είναι ιδιαίτερα παράξενο η ιστοσελίδα που αφορά το 1o gay pride στη Θεσσαλονίκη να είναι γραμμένη εξ ολοκλήρου ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ!!




Δείτε την ιστοσελίδα τους, μέχρι και το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι στα αγγλικά.


Πολύ παράξενο ε;;!!
Τελικά δεν είναι να απορείς μήπως όλα αυτά σχεδιάζονται "αλλού";;;


1 σχόλιο:

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Την ώρα που γράφτηκε η ανάρτηση, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες (τα συνθήματα) γράψαμε ότι δεν μας εκφράζουν ούτε ως συνθήματα (αφού κάποια ήταν υβριστικά) ούτε ως αισθητική.

Έχοντας συμμετάσχει τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, και έχοντας βιώσει την προκλητική επιθετικότητα των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και τις ΞΕΦΤΙΛΑ μπροστά στα μάτια μας, ανακαλούμε τη φράση.

Δείτε το βίντεο όπου 50+ ΜΑΤ παιδεύονται για πάνω από 5 λεπτά να απωθήσουν τους διαμαρτυρομένους (που είχαν γίνει μια γροθιά και δεν το έβαζαν κάτω).

Τα πρώτα επεισόδια εδώ:
http://www.thestival.gr/society/item/39735-binteo3a-i-astynomia-apomakryne-ta-meli-ton-thriskeytikzrhhrdkwoownvnxzfjjewiiwcebfzrhhrdkwoownvnxzfjjewiiwn-organzrhhrdkwoownvnxzfjjewiiwcebfzrhhrdkwoownvnxzfjjewiiwseon-apo-ton-pezodromo-tis-ag-sofias




και τα δεύτερα επεισόδια εδώ:
http://www.thestival.gr/society/item/39747-binteo3a-epesan-mpoynies-sti-gay-parade