Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Όταν οι καθηγητές γίνονται σούργελα τότε οι μαθητές κάνουν το χρέος τους : Κατεβάζουν την Τουρκική σημαία.

Τι να πρωτοσχολιάσουμε;
την πρόκληση των καθηγητών :
  • να ανεβάσουν την τουρκική σημαία στον ιστό "για να θίξουν (τάχα!) την τουρκική αποστολή που αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο" (φοβερή δικαιολογία!!)
  • ή την επιλογή τους να συμμετέχει και η Τουρκία στο κοινό project;
  • ή τις απειλές τους ότι θα τιμωρηθούν οι μαθητές αν δεν επιστρέψουν την Τουρκική σημαία
Τη λύση στις κρίσιμες στιγμές πάντα έδιναν και πάντα θα δίνουν ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ. 
Κι όπως φαίνεται στο απόσπασμα που ακολουθεί, οι ανήλικοι μαθητές στην Κύπρο ΕΙΝΑΙ παλικάρια με γνήσια, απροσκύνητη, Ελληνική ψυχή. Και γι αυτό τους ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΟΛΟΘΕΡΜΑ!

Εξ άλλου υπήρξαν κι άλλοι μαθητές που έδειξαν το "δρόμο για τη Λευτεριά": αναδημοσιεύουμε από το sigmalive

Σάλος προκλήθηκε στο 7ο Λύκειο Πολεμιδιών, όταν μαθητές κατέβασαν την τουρκική σημαία η οποία βρισκόταν έξω από τον καθηγητικό σύλλογο και ανέβηκε στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Project Comenius.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την
συνεργασία σχολείων από την Τουρκία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Κύπρο και την Βουλγαρία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και καθηγητές οι οποίοι ταξιδεύουν με μαθητές στις χώρες που προαναφέραμε.
Το περιστατικό έγινε την Δευτέρα το πρωί, όταν μαθητές, έκπληκτοι αντίκρισαν μεταξύ άλλων σημαιών την τουρκική, έξω από τον καθηγητικό σύλλογο του σχολείου τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η τουρκική αποστολή αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο, επικαλούμενη πολιτικούς λόγους, δείχνοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά, ότι δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε σε αυτό το επίπεδο.

Μαθητές, μη μπορώντας να βλέπουν την τουρκική σημαία στο σχολείο τους, την αφαίρεσαν.

Λίγο αργότερα, δέχθηκαν απειλές από καθηγητές, ότι θα αποβληθούν αν δεν επιστρέψουν τη σημαία. Σημειώνεται ότι οι καθηγητές του σχολείου υποστήριξαν ότι ανέβασαν τη σημαία προκειμένου να θίξουν την τουρκική αποστολή η οποία αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο.
zannettos@sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: