Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ο δικός μας σχολιασμός για την Διαμαρτυρία κατά του Gay Pride Θεσσαλονίκης- Φωτογραφίες - Βίντεο


1) ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ φυσικά τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες. Πάντα θα  υπάρχουν κάποιοι που θα ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.


2) Συγχαίρουμε και τον αγωνιστή δάσκαλο Δημήτριο Νατσιό για την ομιλία του. Θα της βάζαμε τίτλο, την φράση του:
"Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους που καταστρέφουν την πατρίδα"
Ειλικρινά αξίζει να τον ακούσετε :


3) Ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την προσπάθεια που κατέβαλε για να ΜΗΝ πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Για
  • τις διαρκείς αναβολές στις συναντήσεις με την Συντονιστική Επιτροπή, ώστε να περάσουν οι ημέρες και να μην γίνει κάτι  (όπως ακριβώς έκανε και πέρσι όταν συντάκτης της Αντιπαρακμής επεδίωξε να τον συναντήσει για να οργανωθεί αντίδραση) 
  • την άρνησή του να "δώσει ευλογία" στην Συντονιστική Επιτροπή για ειρηνική διαμαρτυρία (κυριολεκτικά από συγκυρία και τελευταία στιγμή, έδωσε ευλογία σε νεοϊδρυθέν σωματείο -ελπίζοντας πιθανώς ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να επιτύχει- και με το οποίο συστρατεύθηκαν, σωματεία και αδελφότητες)
  • την άρνησή του να γίνει αγρυπνία για το θέμα αυτό (τελικά έκανε μια αγρυπνία γενικά και αόριστα για την "κρίση", στην οποία δεν παρέστη, και η οποία ΔΕΝ ανακοινώθηκε στις εκκλησίες)
  • την άρνησή του να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες
  • την άρνησή του να γίνει λιτανεία την ώρα του gay parade
  • την άρνησή του να δώσει την μικροφωνική και να παράσχει οποιαδήποτε υποστήριξη στους διοργανωτές
  • την απαγόρευση στον π.Θεόδωρο Ζήση να χαιρετήσει εκ μέρους των διοργανωτών
 
Θερμές ευχαριστίες και για 
-τα αυτοκίνητα στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου για να εμποδίζουν την ειρηνική συγκέντρωση
προσέξτε το αυτοκίνητο στο προαύλιο του ναού
-και για την απαγόρευση στο 4Ε της διαφήμισης και της προβολής της συγκέντρωσης. 
Μαχητής Θεσσαλονίκης
συντάκτης Ιστολογίου Αντιπαρακμή


Ακολουθεί σχολιασμός-φωτογραφίες από ιστολόγια: 
 Αξιωθήκαμε, μέσα από πολλές δυσκολίες και ιδιότυπη πολεμική, με συμπαράσταση μόνον από ελάχιστους Ιεράρχες, με παντελή έλλειψη βοήθειας από φορείς της πόλης μας, με απουσία δράσεως και συμμετοχής των ενοριών και σχεδόν παντελή απουσία αγιορείτικης στήριξης, με αποκλεισμό από τα μέσα ενημέρωσης, τόσο των τοπικών καναλιών, του Δήμου και των υπολοίπων, όσο ακόμη και από τον εκκλησιαστικό σταθμό, με όλες αυτές λοιπόν τις αντιξοότητες, αξιωθήκαμε να
φέρουμε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία, την ειρηνική μας διαμαρτυρία για το Cay Pride Θεσσαλονίκης 2013. Δοξάζουμε και ευχαριστούμε τον Θεό γι αυτό!


Εξ αρχής το πνεύμα που επικράτησε στην απόφαση της πραγματοποίησης της συγκέντρωσης, ήταν ομολογιακό και μαρτυρικό. Εργαστήκαμε όλοι οι συνδιοργανωτές για την αγάπη μας στον Χριστό και στους Αγίους της Θεσσαλονίκης, ιδιαιτέρως στον Άγιο Δημήτριο και Άγιο Γρηγόριο Παλαμά. Για την τιμή των οικογενειών μας και της κοινωνίας μας. Για τα παιδιά μας και τους νέους μας.


Διατρανώσαμε το αυτονόητο ενάντια στην άθλια απόφαση του Δημάρχου Μπουτάρη, να επιτρέψει την κατάληψη της Θεσσαλονίκης από τους κίναιδους και σοδομίτες. Είπαμε όχι στην προκλητικότατη παρέλαση της «Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας». Όχι στην βεβήλωση των ιερών και οσίων της Πόλης μας. Όχι στον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξίας και στον εκχυδαϊσμό της. 
Το Ιστολόγιό μας, ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας τους υπολοίπους συνεργάτες και συνδιοργανωτές. Ευχαριστεί επίσης όλους τους απλούς χριστιανούς που με την παρουσία τους απετέλεσαν τη ζύμη της αντίστασης στην άλωση της Πόλης. Κατά την περσινή χρονιά ήταν ελάχιστοι εκείνοι που αντέδρασαν. Φέτος η ζύμη εκείνων μεγάλωσε, φούσκωσε και εκφράστηκε σε πολλές εκατοντάδες λαού. Του χρόνου, ευχόμαστε να μην χρειαστεί, αλλά αν τολμήσει ο ανεκδιήγητος Δήμαρχος να δώσει άδεια για το Gay Pride 2014, ο κόσμος μας θα είναι χιλιάδες, θα πλημμυρίσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ο Μπουτάρης με τους συνεργάτες του, δε θα ξέρουν που να κρυφτούν από την ντροπή τους. 
(από Ιστολόγιο Κατάνυξις)
κύρια Πηγή Φωτογραφιών: Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό



Παραθέτουμε και τις υπόλοιπες ομιλίες (θα ανανεώνεται, καθώς θα τις εντοπίζουμε στο διαδίκτυο):

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης; Χαιρετισμός στην εκδήλωση κατά του gay pride 


Ο χαιρετισμός τῆς Ἑταιρείας Ὀρθοδόξων Σπουδῶν :

Το ψήφισμα :

http://www.impantokratoros.gr/A20D2526.el.aspx


ΟΛΕΣ οι ομιλίες, εδώ:

http://www.impantokratoros.gr/76BCE526.el.aspx

 

Τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που προηγήθηκαν της φετινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, μπορείτε να διαβάσετε και εδώ:

 

Θυμίζουμε περσινές αντιδράσεις εδώ και εδώ

Και μια ακόμη διαφορετική (φετινή) αντίδραση,  εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: