Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Χριστόφιας- Αναστασιάδης: ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ

Σφοδρή απογοήτευση αλλά και αγανάκτηση μας προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας , Νίκου Αναστασιάδη, που για ακόμη μια φορά μας απέδειξε αναμφίβολα πως δεν διαφέρουν ούτε οι θέσεις του αλλά ούτε και το εθνικό του φρόνιμα από την προηγούμενη φιλοτουρκική κυβέρνηση του Δ.Χριστόφια.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διαμηνύει στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ότι επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών και λύση του Κυπριακού, αλλά τον καλεί να ξεκαθαρίσει σε ποια βάση θα διεξαχθούν. Σε επιστολή του προς τον κύριο Μπαν, το περιεχόμενο της οποίας αποκάλυψε το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ορίζει το γενικό πλαίσιο που πρέπει να ισχύει, δηλαδή Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Είναι γνωστό πως εδώ και χρόνια, μετά τις ομόφωνες προτάσεις το 1989 ο ΔΗ.ΣΥ, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα, υποστηρίζει και διαπραγματεύεται μια «λύση» Δ.Δ.Ο. Μια λύση άκρως προδοτική που ξεπουλά την πατρίδα μας στους τούρκους  και στερεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τις ελευθερίες μετακίνησης, εγκατάστασης και ιδιοκτησίας. Δεν μας παραξένεψε καθόλου η ξεκάθαρη αναφορά του, παρόλο που η νεολαία του ΔΗ.ΣΥ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον φοιτητή με
υπεκφυγές στο να ονοματίσουν την λύση, αφού περίτρανα μας απέδειξε το 2004 ο Νίκος Αναστασιάδης ποιες είναι οι προθέσεις αυτού και του κόμματός του  για την λύση του Κυπριακού, ως πρωτοστάτης και υπέρμαχος του προδοτικού σχεδίου ΑΝΑΝ.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει την πρότασή του για επιστροφή της Αμμοχώστου υπό ευρωπαϊκή εποπτεία, με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο των Τουρκοκυπρίων από το λιμάνι της κατεχόμενης πόλης και το άνοιγμα κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
Τέτοιου είδους παζαρέματα είναι αξιολύπητα και ανεπίτρεπτα αφού είναι αδιανόητο να παραχωρηθούν ανταλλάγματα για την επιστροφή μιας πόλης που κατελήφθη παράνομα από τους εισβολείς. Επίσης ας στείλουμε σε όλους ηχηρό μήνυμα ότι δεν δεχόμαστε καμία λύση η οποία δεν θα προνοεί επιστροφή της Κερύνειας, της τελευταίας βόρειας ακτής της πατρίδας μας. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και να συγκροτήσουμε την πραγματική στρατηγική της απελευθέρωσης. 
Μέχρι την τελική δικαίωση είμαστε όλοι πρόσφυγες, μέχρι την απελευθέρωση είμαστε όλοι Κερυνειώτες!

Εκτός αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο Νίκος Αναστασιάδης σημειώνει στην επιστολή του, ότι η λύση πρέπει να αποκλείει την παρουσία και επέμβαση των μητέρων πατρίδων, ενώ δεν γίνεται καμιά μνεία στο έγγραφο συγκλίσεων και αποκλίσεων του Αλεξάντερ Ντάουνερ στις διαπραγματεύσεις με την τουρκική πλευρά.
Μάρτυρες γίναμε λοιπόν ακόμα μιας ανιστόρητης και ντροπιαστικής δήλωσης περι«μητέρων πατρίδων», μόνο που αυτή την φορά εξήλθε από το στόμα του δήθεν εθνικόφρον, της δήθεν πατριωτικής δεξιάς που τολμά να κρατά Ελληνική σημαία και να εκμεταλλεύεται τους ήρωες και τους αγώνες του έθνους μας για ψηφοθηρικούς σκοπούς.Μητέρα πατρίδα της Κύπρου «κύριε» Αναστασιάδη είναι μόνο η Ελλάδα, όχι η τουρκία. Η Ελλάδα που για χάρη της ιδέας της Ένωσις με τον εθνικό κορμό κάποια αμούστακα παιδιά πότισαν με το αίμα τους αυτή την Ελληνική γη. Μητέρα πατρίδα της Κύπρου η τουρκία; Εισέβαλε, σκότωσε, λεηλάτησε, βίασε της γιαγιάδες μας, κατέχει το 37% των εδαφών μας, μας έκανε πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα και την αποκαλείτε μητέρα πατρίδα; Αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά πως καμία μα καμία διαφορά δεν έχει  το ΔΗΣΑΚΕΛ. Το προσωπείο του πατριώτη έπεσε για πολλοστή φορά, ο λαός πότε θα το καταλάβει;
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΧΑΖΟΥΝ 
Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΝΩΝΕΙ
Γραφείο Τύπου
Π.Ε.Ο.Φ. Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: