Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μα, γιατί ανατίναξαν τον μιναρέ; - Η προβοκάτσια στην υπηρεσία της πολιτικής


Όταν οι ίδιοι οι τούρκοι καταρρίπτουν την ανθελληνική προπαγάνδα η οποία έχει δυστυχώς έχει μολύνει τους «δικούς» μας πολιτικούς και δημοσιογράφους…:

Μα, γιατί ανατίναξαν τον μιναρέ; Γιατί;

Ευτυχώς, που ήταν κι ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ στο στούντιο του ΡΙΚ και κατέθεσε κάποιες αλήθειες, ψύχραιμα κι επιστημονικά, γιατί το κρατικό ίδρυμα είτε δεν αντιλαμβάνεται τις ευθύνες του είτε συνειδητά επέλεξε να συμβάλει με αμαρτωλό πάθος στην εξαπάτηση του κυπριακού ελληνισμού. Αν ακούγαμε μόνο τους Ελληνοκύπριους συνομιλητές και τη δημοσιογράφο, που τελευταία ειδικεύεται στα ντοκιμαντέρ για τη σύγχρονη ιστορία μας, θα πιστεύαμε ότι οι πατεράδες μας δεν έκαναν άλλη δουλειά παρά να σφάζουν Τουρκοκύπριους και να κάνουν σχέδια για να τους εξοντώσουν από προσώπου γης.

Πρώτα ένα επιπόλαιο ρεπορτάζ, που το ονόμασαν «εν ονόματι της πατρίδας» (αντί εν ονόματι της παραπλάνησης) και πάσκιζε να βάλει απλούς ανθρώπους να κατηγορούν τον εαυτό τους με εξυπνακίστικη καθοδήγηση και να κρίνουν ιστορικά γεγονότα με κουβέντες του καφενέ. Και μετά η συζήτηση στο στούντιο με έναν πρώην πολιτικό, που όταν έβγαινε βουλευτής φώναζε στις πλατείες ότι θα ρίχνουμε πέτρες μέχρι να φύγουν οι Αττίλες κι αν δεν έχουμε πέτρες θα ρίχνουμε στραγάλια κι απ' όταν αποχώρησε από τα βολευτιλίκια γυρίζει στις τηλεοράσεις να αφηγείται ιστορίες από τα νεανικά του επεισόδια, όταν ήταν στις ένοπλες ομάδες όπου άλλοι, αλλά όχι ο ίδιος, έσφαζαν Τ/κ. Κι ένας άλλος, επιστήμονας κι αυτός, να είναι σίγουρος ότι οι Ε/κ οφείλουν να απολογηθούν επίσημα στους Τ/κ παρόλο που δεν υπάρχει ακόμα η ιστορική έρευνα που θα φωτίσει τα γεγονότα. Και μια δημοσιογράφος, που το όνειρό της είναι να μας κάνει να ζητήσουμε ήμαρτον όλοι μαζί οι Ε/κ για τα κακά που κάναμε και για τον απαίσιο εθνικισμό μας και να αγκαλιάσουμε μετανοημένοι τους αδελφούς μας Τ/κ, να κλάψουμε ο ένας στην αγκάλη του άλλου

Φρου φρου κι αρώματα, δηλαδή, για μια βαριά ιστορία γεμάτη σκοτεινές μέρες και σκοτεινότερες νύκτες, που δεν μπορεί να γράφεται μέσα από μουτζουρωμένες σελίδες και με την ελαφρότητα της προαποφασισμένης ενοχής ολόκληρου λαού, είτε της μιας είτε της άλλης κοινότητας και παραβλέποντας τους κύριους ενόχους της τραγωδίας μας, που ήταν πίσω από κάθε επεισόδιο και πίσω από κάθε δολοφονία: την Τουρκία και τη Βρετανία. Γι' αυτό, λέμε, έχει τεράστια ευθύνη το κρατικό κανάλι όταν καταπιάνεται με αυτά τα ζητήματα και τα μετατρέπει σε προπαγανδιστικό όργανο ξένων συμφερόντων και όχι πάντως του κυπριακού λαού.

Ευτυχώς, λοιπόν, που ήταν εκεί ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, που δεν έχει φαίνεται τα υπαρξιακά προβλήματα ψευδο-προοδευτισμού των Ελληνοκυπρίων και προσπαθούσε να λέει αποστασιοποιημένος τα γεγονότα. Ότι η ΕΟΚΑ δεν είχε ποτέ στοχοποιήσει τους Τ/κ, ότι η ένταση δημιουργήθηκε όταν οι Βρετανοί διόρισαν έναντι του αγώνα εκατοντάδες επικουρικούς Τ/κ, ότι η πρώτη οργανωμένη επίθεση κατά των Τ/κ δεν έγινε από Ε/κ αλλά από την ΤΜΤ, ότι η ΤΜΤ δολοφόνησε, ξυλοκόπησε, τρομοκράτησε Τ/κ.

Στον κόσμο τους όμως οι άλλοι. Μιαν καλήν ημέραν, λέει, ξεκίνησαν οι Τ/κ του Μούτταλλου να κατεβαίνουν πάνοπλοι στην Πάφο και να επιτίθενται στους Ε/κ, στα καταστήματα, στους δρόμους, να πιάνουν 300 ομήρους, αλλά το πρόβλημα ήταν που αντέδρασαν οι Ε/κ κι έκαναν ομάδες για να αμυνθούν και ανατίναξαν οι αφιλότιμοι και τον μιναρέ όπου οι καημένοι Τ/κ έστηναν το πολυβόλο τους και θέριζαν. Γιατί να ανατινάξουν τον μιναρέ οι Ε/κ; Μα, επειδή ήταν εθνικιστές, τι άλλο;

[του Άριστου Μιχαηλίδη, Δημοσιεύτηκε στην εφ. "Ο Φιλελεύθερος", 5/3/2014]. 
Η προβοκάτσια στην υπηρεσία της πολιτικής

Ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ γνωστός Τουρκοκύπριος [καθηγητής πανεπιστημίου], συγγραφέας και διεθνολόγος παραδέχθηκε προσφάτως, ότι η πρώτη επίθεση κατά της Τουρκοκυπριακής κοινότητος δεν έγινε από την ΕΟΚΑ, αλλά από την τουρκοκυπριακή οργάνωση ΤΜΤ. Βάλε λέω εγώ και κάποιους '''συμβούλους'' κάπου από πίσω που έπιναν και πολύ τσάι, ονόματα να μην λέμε.


Με τα χρόνια, και με τον συνήθη ερασιτεχνισμό που διακρίνει την Ελληνική πλευρά , έχουμε γίνει θύματα επανειλημμένων σκηνικών που έχει στήσει η Τουρκία κατά της χώρας μας, με πιο επώδυνη την υπόθεση Οκτάϊ Ενκίν που οδήγησε στα
Σεπτεμβριανά. Η Τουρκική φάμπρικα δεν έχει σταματήσει να στήνει προβοκάτσιες αφού στο λεγόμενο σχέδιο Βαριοπούλα και πάλι είχε σχεδιαστεί προβοκάτσια με βομβιστικές επιθέσεις σε Τουρκικά τζαμιά που θα οδηγούσαν σε θερμό επεισόδιο,κατάρριψη Τουρκικών αεροσκαφών από τους ίδιους τους Τούρκους, και ανάμεσα σε άλλα δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.Αυτά για τα καθ'ημάς. Θα έλεγε κανείς ότι οι Τούρκοι είναι οπισθοδρομικοί και βάρβαροι και η δημοκρατική δύση δεν στήνει σκηνικά τέτοιου είδους. Αμ πως! Δεν είναι μόνο οι τωρινοί ελεύθεροι σκοπευτές των εξεγερμένων της Ουκρανίας που ..σκότωναν δικούς τους αλλά η δημοκρατική δύση έχει εφαρμόσει το ίδιο σενάριο τόσο στην επίθεση στην αγορά Μαρκάλε του Σεράγιεβο που έδωσε το άλλοθι στις αυτές δυνάμεις να επέμβουν, όσο και στην υπόθεση Ράτσακ όπου κάποιοι (βλέπε Walker) έστησαν σκηνικό σφαγής ''αμάχων'' Κοσοβάρων και είχαν και πάλι το αυτό αποτέλεσμα. Και ας υπήρχαν ειλικρινείς φωνές που έλεγαν την αλήθεια όπως αυτή του Καναδού στρατηγού Lewis Mckenzie για το ποιος ήταν υπεύθυνος για τη Μαρκάλε, ή η έκθεση των Σκανδιναβών ιατροδικαστών που απέρριπταν σφαγή στο Ράτσακ.


Για να μην παρεξηγηθούμε, έγιναν σφαγές και στην Βοσνία και στο Κόσοβο. Αυτό όμως που έγινε επίσης είναι οι κατά παραγγελία και με ενορχήστρωση των Δυτικών προβοκάτσιες, για να έλθουν τα κοράκια των ΜΜΕ και να σύρουν τον χορό των εξελίξεων. Το ερώτημα είναι γιατί οι Δυτικοί νομίζουν ότι οι Ρώσοι δεν θα χρησιμοποιήσουν ανάλογες τακτικές,πολύ πιο ''προωθημένες'' από την υπόθεση Snowden. Μάταια παλεύουν κάποιες επιτροπές στην Αμερικανική Γερουσία να αποδείξουν ότι ο Snowden δούλευε από την αρχή για τους Ρώσους. Το πολύ FBI χαρακτηρίζει τις αιτιάσεις αυτές ως ''ridiculous''


Και πάλι στα καθ'ημάς. Μετά τα Ίμια και το υπετραμπάκουλο που βίωσε το πολιτικό μας σύστημα αφενός ( και σωστά επί της αρχής και ανεξάρτητα από τις μίζες) ανακοίνωσε ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα, αφετέρου υιοθετήθηκε το δόγμα του ''Ισοδύναμου Τετελεσμένου'' όπερ σημαίνει μας πήραν νησίδα, επιθετικά κάνουμε κάτι ανάλογο''.


Δεν ρωτάω αν αυτό το ''Ισοδύναμο'' ισχύει και στο επίπεδο της αντιπροβοκάτσιας. Είμαστε η σταθεροποιητική δύναμη στα Βαλκάνια. Δεν κάνουμε τέτοια. Είμαστε πολιτισμένοι. Και στο τέλος τρέχουμε να προλάβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: