Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Μουσείο "Μακεδονικού" Αγώνα. Αποκλειστικές Φωτογραφίες από νέο Μουσείο προπαγάνδας στα Σκόπια.

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε να λειτουργεί ένα ακόμη Μουσείο στα Σκόπια, το "Museum of VMRO"
Museum of the Macedonian Struggle (for Statehood and independence -  and Museum of the victims of the Communist Regime). Το νέο Μουσείο είναι μεγάλο, πολυτελές, επιβλητικό και φυσικά πολυδάπανο !!

Όταν ένας κράτος δεν έχει εθνική ταυτότητα, τότε πολλοί πρόθυμοι χρηματοδότες (Σόρος, ΜΚΟ κλπ) φροντίζουν να το βοηθήσουν να αποκτήσει. Εξ άλλου μην ξεχνάμε ότι στα Σκόπια υπάρχει μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις των Αμερικάνων. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα αφήσουν το οικοδόμημα τους να καταρρεύσει.

Ακολουθούν δεκάδες αποκλειστικές φωτογραφίες :  Αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος", το νέο Μουσείο, μεγαλοϊδεατισμός (κτήρια κλπ), αγάλματα, Ελληνισμός (αρχαιότητες, κοιμητήρια), Σκοπιανή προπαγάνδα. Οι φωτογραφίες λήφθηκαν πρόσφατα (Μάρτιος 2014) και αποκαλύπτουν αφενός τον μεγαλοϊδεατισμό και την συνεχιζόμενη προπαγάνδα των Σκοπιανών και αφετέρου την Ελληνικότητα της περιοχής :

Αεροδρόμιο: "Μέγας Αλέξανδρος":


το νέο Μουσείο:


το εισιτήριο του Μουσείου "Μακεδονικού" Αγώνα (Museum of the Macedonian Struggle)


Παιδικά Κόμικ με προπαγάνδα (να κάνουμε μια σύγκριση με την Ελλάδα; γιατί αν κυκλοφορούσε τέτοιο κόμικ στην Ελλάδα -για τους αληθινούς Μακεδόνες-, θα άρχιζαν πάλι τις "καταγγελίες" για τα "κατηχητικά του μίσους"!). Τα κόμικ πωλούνται στο εκθετήριο του νέου Μουσείου :


ο Μακεδόνας Φίλιππος, με την Σκοπιανή σημαία φυσικά!!
Το Μουσείο είναι γεμάτο με ΔΕΚΑΔΕΣ -μεγάλων διαστάσεων- (φανταστικές) "σκηνές" από τον "Μακεδονικό Αγώνα", παρόμοιες με την παραπάνω, που βρίσκεται στην είσοδο του μουσείου. Δεν επιτρέπεται όμως η φωτογράφιση στο εσωτερικό του μουσείου και ο επισκέπτης συνοδεύεται υποχρεωτικά από ξεναγό.


Ο τρούλος στο νέο Μουσείο. Πού να το βρήκαν τόσο χρήμα οι Σκοπιανοί .... Όπως επισήμανε ο ξεναγός, έχει 16 ακτίνες όπως το αστέρι της Βεργίνας!

Κέρινα ομοιώματα στο νέο Μουσείο:
"Δεκαπέντε κέρινα ομοιώματα, μεταξύ αυτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β΄, της Ολυμπιάδας, του Αριστοτέλη, του Φλάβιου και του Τσάρου Σαμουήλ θα τοποθετηθούν στο νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων, το οποίο θα εγκαινιασθεί εντός των επόμενων μηνών.
Τα κέρινα αυτά ομοιώματα, που είναι σε φυσικό μέγεθος, παραγγέλθηκαν στη Ρωσία και ορισμένα από αυτά έχουν ήδη μεταφερθεί στο νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων.

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο της ΠΓΔΜ βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη (Αξιός) που διασχίζει την πόλη, η δε αρχιτεκτονική του κτιρίου ακολουθεί το νεοκλασικό ρυθμό.
 (απόσπασμα από ειδησιογραφική σελίδα)
Σημείωση blogger: Τα κέρινα ομοιώματα που αναφέρονται στο παραπάνω δημοσίευμα έχουν τοποθετηθεί στο Μουσείο του "Μακεδονικού Αγώνα". Υπάρχουν περισσότερα από 100 παρόμοια κέρινα ομοιώματα!
εκθέματα με τον Μ.Αλέξανδρο και τον Φίλιππο προς πώληση στο νέο Μουσείο

Δείτε και το βίντεο του Μουσείου :


(περιέχονται φωτογραφίες από τις μεγάλων διαστάσεων- (φανταστικές) "σκηνές" από τον "Μακεδονικό" Αγώνα. Μια περιγραφή του νέου μουσείου των Σκοπιανών στα Αγγλικά υπάρχει εδώ  αλλά και στη Wikipedia


Μεγαλοϊδεατισμός:


προσέξτε τα "χρυσαφί" (κιτς) αγάλματα στο σύγχρονο κτήριο

αγάλματα δεξιά και αριστερά στη γέφυρα

προσέξτε τα αγάλματα στην ταράτσα του σύγχρονου κτηρίου


τι είναι αυτό; ο Λευκός Οίκος;!!!  Ποιος άραγε να τους έκανε τα σχέδια; ... ποιος ...!!





Σκαλωσιές και γερανογέφυρες ΠΑΝΤΟΥ.

Το παλαιότερο Μουσείο των Σκοπίων. "Αρχαιολογικό Μουσείο Μακεδονίας", γεμάτο Ελληνικές αρχαιότητες

 Η αψίδα!! Σύγχρονη βέβαια αλλά τι να κάνουμε!!




Αγάλματα :

Ο Μέγας Αλέξανδρος, φυσικά με την Σκοπιανή σημαία!!
προσέξτε το ύψος του μνημείου
Άγαλμα Φιλίππου
Στο βάθος το άγαλμα του Φιλίππου. Δίπλα του, γερανοί στήνουν νέα κτήρια και νέα αγάλματα..
Άγαλμα Τσάρου Σαμουήλ. Ο οποίος ήταν βέβαια Βούλγαρος αλλά, το κράτος χρειάζεται ιστορία και ήρωες ...

Άγαλμα αλλά χωρίς λεζάντα!! Αυτά παθαίνεις όταν παραγγέλνεις αγάλματα ανεξέλεγκτα !

Μην βιάζεστε, δεν τελειώσαμε, κι άλλα αγάλματα:
Ο Ιουστινιανός!!! Σκοπιανός και αυτός ...!





  




Ελληνισμός:

Αυτό είναι το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ηράκλειας. Οι Μαίανδροι, τα ψηφιδωτά και  το αρχαίο Ελληνικό θέατρο δίπλα στην σημαία των Σκοπίων και η λέξη Μακεδονία στα σλάβικα ...



Ο αρχαιολογικός χώρος στην αρχαία Ηράκλεια

Αρχαία στήλη στην πόλη Ηράκλεια, γραμμένη στα Ελληνικά φυσικά!!
 Κοιμητήριο της πόλης του Μοναστηρίου
φυσικά με θαμμένους Έλληνες και με Ελληνικά ονόματα:








και η Σκοπιανή προπαγάνδα συνεχίζεται:!!
καπάκι του δικτύου ηλεκτρισμού, με το αστέρι της Βεργίνας (στην πόλη των Σκοπίων) !
 

 Οι πινακίδες των αυτοκινήτων
ΠΡΙΝ (χωρίς το "ΜΚ"):

 και ΤΩΡΑ (με το "ΜΚ")



Θυμίζουμε παλιότερη ανάρτησή μας, πριν 5 χρόνια (Αύγουστος 2009):

Οι Σκοπιανοί χτίζουν πλατεία-μνημείο του Βασιλέα των Μακεδόνων Φιλίππου στο Μοναστήρι. Αποκλειστικές φωτογραφίες

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπραβο και παλι μπραβο!! αυτα ειναι θεματα εδω που τα λεμε οι ανωμακεδονιτες εχουν πολυ φαντασια την καλημερα μου

Stefanos είπε...

Ο Ιουστινιανός, Σκοπιανός κι αυτός!
Μα αγαοητέ blogger, ο Ιουστινιανός είναι ο μόνος ο οποίος δικαίως θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί!!!
Ο Ιουστινιανός σαφώς και αναμφίβολα ήταν ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ!
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή κοντά στη σημερινή πόλη των Σκοπίων. Ήταν αυτοκράτορας σε μια εποχή που στο Βυζάντιο δεν είχε ακόμα κυριαρχήσει η Ελληνική γλώσσα και η πηγές λένε πως κατάγεται από λατινόγλωσσους χωρικούς.
Ασφαλώς και δεν ήταν "μακεδονσκι" αλλά και μόνο το γεγονός ότι είναι τέκνο της πόλης των Σκοπίων τον καθιστά δικαιωματικά να στέκει εκεί διαμέσου του αγάλματος του.

sapphire είπε...

Πέραν της γελοιότητας από ιστορικής πλευράς...η έννοια της αισθητικής πρέπει να εγκατέλειψε τους ανθρώπους αυτούς καιρό τώρα!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ

Ο Ιουστινιανός, ο μέγας και φωτισμένος ευσεβέστατος Αυτοκράτορας, ήταν θρακικής, ελληνικής δηλαδή καταγωγής.
Όπως και ο πιστός του Στρατηγός και ένας από τους ικανότερους της Ιστορίας, ο Βελισάριος, ο λεγόμενος και «σπαθί του Ιουστινιανού», που καταγόταν από το Ορμένιο(Γερμάνιο-Τζερμένιο) του Έβρου!

Όμως ο Ιουστινιανός ήταν Θρακιώτης στην καταγωγή, αφού το αληθινό του όνομα ήταν Φλάβιος Πέτρος Σαββάτιος, από το όνομα του πατέρα του, του Σαββάτιου, ονομασία που ακριβώς παραπέμπει στην αρχαία θρακική θεότητα του Σαβάζιου ή Σαββάτιου, μια θρακική-ορφική μορφή του Διονύσου!

Αργότερα, χρησιμοποιήθηκε η σλαβική μετάφραση του ονόματος Ιουστινιανός, απ΄ όπου προέκυψε το σλαβικό «Ουπράβδα», σε μια προσπάθεια να σλαβοποιηθεί ο Αυτοκράτορας που γεννήθηκε στο Ταυρίσιο, κάτω από τα Σκόπια (Σκούποι), το 483 μ.Χ., εποχή που δεν είχαν καν κατέβει οι Σλάβοι!

http://www.hellinon.net/NeesSelides/Autokratores.htm

Σκαιός είπε...

Η περιοχή των Σκοπίων, όπου γεννήθηκε ο Ιουστινιανός, δεν κατοικούνταν από θράκες στην αρχαιότητα αλλά από Δάρδανους, που ήταν ιλλυρικό φύλο. Αλλά και θρακικής καταγωγής να ήταν ο Ιουστινιανός, αυτό δεν τον κάνει Έλληνα. Μην κάνουμε κι εμείς τα ίδια με τους Σκοπιανούς και πάμε να τους βγάλουμε όλους Έλληνες με το ζόρι. Είναι γνωστό για τον Ιουστινιανό ότι από άποψη μητρικής γλώσσας ήταν λατινόφωνος, αφού οι πληθυσμοί της Βόρειας Βαλκανικής εκείνη την εποχή είχαν εκλατινιστεί γλωσσικά και τα ελληνικά τα έμαθε όταν ήρθε στην Κωνσταντινούπολη, γι' αυτό και τα μιλούσε με ξενική προφορά.
Οι αρχαίοι Θράκες δεν ήταν Έλληνες. Όλοι οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς περιγράφουν τους Θράκες ως βάρβαρους και τη γλώσσα τους ως μη ελληνική κι ακατάληπτη απ' τους Έλληνες. Δεν υπάρχει έστω και μία αρχαία πηγή που να λέει ότι οι Θράκες ήταν Έλληνες.Η γλώσσα τους ήταν ακατάληπτη στους Έλληνες που χρειάζονταν διερμηνείς για να συνεννοηθούν μαζί τους.Ο Ξενοφών στην "Κύρου Ανάβαση" αναφέρει πως όταν οι Μύριοι έφτασαν στην περιοχή του βασιλιά της Θράκης Σεύθη, χρειάστηκαν διερμηνέα(ερμηνέα) για να μπορέσουν να συνεννοηθούν μαζί του:
"ἐπεὶ δὲ ᾔσθετο, προπέμπει τὸν ἑρμηνέα ὃν ἐτύγχανεν ἔχων, καὶ εἰπεῖν κελεύει Σεύθῃ ὅτι Ξενοφῶν πάρεστι βουλόμενος συγγενέσθαι αὐτῷ. οἱ δὲ ἤροντο εἰ ὁ Ἀθηναῖος ὁ ἀπὸ τοῦ στρατεύματος".
http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.01.0201%3Abook%3D7%3Achapter%3D2%3Asection%3D19
Κι όταν αργότερα συναντήθηκαν μαζί του και τους κάλεσε σε γεύμα, μετέφραζε ο οινοχόος του ο οποίος "ελληνίζειν ηπίστατο"=ήξερε να μιλά ελληνικά:
"κέρατα δὲ οἴνου περιέφερον, καὶ πάντες ἐδέχοντο: ὁ δ᾽ Ἀρύστας, ἐπεὶ παρ᾽ αὐτὸν φέρων τὸ κέρας ὁ οἰνοχόος ἧκεν, εἶπεν ἰδὼν τὸν Ξενοφῶντα οὐκέτι δειπνοῦντα, ἐκείνῳ, ἔφη, δός :
[25] σχολάζει γὰρ ἤδη, ἐγὼ δὲ οὐδέπω. ἀκούσας Σεύθης τὴν φωνὴν ἠρώτα τὸν οἰνοχόον τί λέγει. ὁ δὲ οἰνοχόος εἶπεν: ἑλληνίζειν γὰρ ἠπίστατο. ἐνταῦθα μὲν δὴ γέλως ἐγένετο".
http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.01.0201%3Abook%3D7%3Achapter%3D3%3Asection%3D25

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Μπήκα στο ιστολόγιό σου http://vrasmos.blogspot.gr/ διάβασα "no racism", "revolution", είδα το γνωστό αστέρι (που χρησιμοποιείται από το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την 17Ν), είδα τη διαφήμιση για το μπαρ στα εξάρχεια..
μάλλον έπρεπε να είχα μπει εξ αρχής. Να μην παιδεύομαι άδικα.

Δεν ξέρω πως τα κατάφερες και απομόνωσες τα 2 συγκεκριμένα χωρία για τους Θράκες και πως κατέληξες στα συμπεράσματά σου: "Οι αρχαίοι Θράκες δεν ήταν Έλληνες. Όλοι οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς (!!) περιγράφουν τους Θράκες ως βάρβαρους και τη γλώσσα τους ως μη ελληνική "(!)
Με τόσα εκατομμύρια ευρώ που έχουν ξοδευθεί σε ΜΚΟ από αριστεριστές καθηγητές σε Πανεπιστήμια, δεν με εκπλήσσει να ανακαλύπτουν ότι τους βολεύει. Δεν μπορεί, τόσες χιλιάδες σελίδες αρχαίας ιστορίας, κάτι θα βρεθεί να διαστρεβλώσουν.


Σε ενημερώνω ότι συγγενής μου εργάζεται σε αρχαιολογικό μουσείο της Θράκης. ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ αντικείμενα, ΟΛΑ τους στα Ελληνικά, όλα με Ελληνική τεχνοτροπία, ελληνικές θεότητες, ελληνικές ταφικές συνήθειες, ελληνικά σκεύη. Συνέχεια βρίσκουν νέα ευρήματα.
Πως σκ@τ@ βρέθηκαν όλες αυτές οι χιλιάδες ελληνικές αρχαιότητες και πως γίνεται να υπάρχουν ΜΟΝΟΝ Ελληνικές αρχαιότητες; Μπορείς να μου πεις;

2000 χρόνια μετά, οι αριστεριστές ανακοινώνουν ότι ούτε οι Μακεδόνες ούτε οι Θράκες ήταν Έλληνες.

Παρακολουθούσα μια διάλεξη κάποτε ενός καθηγητή του Παν/μίου Μακεδονίας: Δεν υπάρχει λέει Ελληνική ταυτότητα, ακόμη και στον Μακεδονικό Αγώνα όλοι ήταν με όλους, υπάρχει Αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα κλπ κλπ

Σε τι γλώσσα είναι το νόμισμα του βασιλιά Σεύθη; ΔΕΣ ΤΟ:
http://www.snible.org/coins/hn/figs/fig169.jpg
Ξεχωρίζεις τη γλώσσα;
Αντιγράφω από τη wikipedia:
Ο Σεύθης έκοψε αργυρά νομίσματα που στην όψη έχουν ιππέα και επιγραφή ΣΕΥΘΑ ΑΡΓΥΡΙΟΝ ή ΣΕΥΘΑ ΚΟΜΜΑ.
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%84


Αν θες να διαβάσεις, μπες και διάβασε, ενδεικτικά: http://www.thrakikh-estia.gr/?p=1176