Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Μετά από 8 χρόνια διαδικτυακής παρουσίας, έφθασε η στιγμή να σας αποχαιρετίσουμε

Μετά από 8 χρόνια δράσης (ξεκινήσαμε τον Αύγουστο του 2006), το ιστολόγιό μας έφθασε στο τέλος του.
Σε μια δυτική κοινωνία με πρότυπα την καλοπέραση, το σεξ, το lifestyle, τον ευδαιμονισμό, ξεκινήσαμε αρχικά ως μια δεξαμενή σκέψης, προβάλλοντας κείμενα προβληματισμού "ενάντια στην παρακμή και τη βλακεία", όπως ήταν ο τίτλος μας.

Σταδιακά, οι συνθήκες άλλαξαν και απαίτησαν  να εστιάσουμε στις αξίες και στα ιδανικά που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Ιδανικά, πρότυπα και αξίες που έχουμε ανάγκη όλοι μας. Προβάλαμε δεκάδες πατριωτικές εκδηλώσεις, στηρίξαμε αγνούς αγώνες, είμασταν στο πλευρό σεβάσμιων ιερέων, καυτηριάσαμε τις Οικουμενιστικές προκλήσεις, αποκαλύψαμε τι γίνεται στη Θράκη, στην Κύπρο, στη Β.Ήπειρο, θυμηθήκαμε τους ήρωες της πατρίδας μας και τους ιερομάρτυρες της Ορθόδοξης πίστης μας και αντλήσαμε κουράγιο και δύναμη από τους αγώνες και την θυσία τους.


Θυμίζουμε μία από τις πολλές προσπάθειες φίμωσης του Ιστολογίου μας (δείτε  εδώεδώεδώ)
Σε όλο αυτό το διάστημα, δεν ήταν λίγες οι φορές που δεχθήκαμε απειλές από εχθρούς αλλά και  "συστάσεις"  από "φίλους".
Περήφανα σας διαβεβαιώνουμε ότι ουδέποτε συμβιβαστήκαμε, ουδέποτε υποκύψαμε. Κυρίως, όταν χρειάστηκε να αποκαλύψουμε πρόσωπα και πολιτικούς που σχετίζονται με την Μασονία και τα παρακλάδια της (Rotary, Lions), τεκμηριώνοντας πάντα απόλυτα τις καταγγελίες μας με πλήθος φωτογραφικών-ντοκουμέντων.

Σήμερα, 8 χρόνια μετά το ξεκίνημά μας, με χαρά διαπιστώνουμε ότι τα πατριωτικά και ορθόδοξα ιστολόγια έχουν πολλαπλασιαστεί. Σταμάτησε πλέον η "συνωμοσία της σιωπής" του καρτέλ των ΜΜΕ και υπάρχει ελεύθερη πληροφόρηση όσο τουλάχιστον το διαδίκτυο παραμένει ακόμη ελεύθερο.

Το σημαντικό υλικό που έχει μαζευτεί όλα αυτά τα χρόνια, αποτέλεσμα χιλιάδων ωρών εργασίας, ταξινομημένο σε 160 ετικέτες (θεματικές ενότητες) θα παραμείνει φυσικά διαθέσιμο στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου και σε κάθε μελλοντικό επισκέπτη.

Ευχαριστούμε τους 339 αναγνώστες που εγγράφηκαν και λάμβαναν καθημερινά στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο την ανάρτηση της ημέρας. Ευχαριστούμε άλλους 900.000 που μας επισκέφθηκαν τα 4 τελευταία χρόνια. Ευχαριστούμε κυρίως τα δεκάδες ιστολόγια που πρόβαλαν τις αναρτήσεις μας και διέδωσαν τα μηνύματά μας, με τα οποία αναπτύξαμε μια ασπίδα αγώνα και συνδεθήκαμε χωρίς πολλές φορές να έχουμε γνωριστεί ποτέ δια ζώσης.

Σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε και πάλι παρόν.

12 σχόλια:

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αδέρφια λυπαμαι για την αποφαση σας.
Μας αφήνετε σε δύσκολη περίοδο.
Οι επαλξεις του αγωνα για Πιστη και Πατριδα θα μείνουν χωρίς μερικούς απο τους καλυτερους μαχητές τους...

Αδερφια μερα με την ημερα λιγοστεύουμε...
Τα πατριωτικα ιστολογια κλείνουν και οι φωνές για το Εθνος σωπαινουν με ταχείς ρυθμους....

Ελπίζω να το ξανασκεφτείτε...

Παντως οτι αποφαση κι αν παρετε θα γινει σεβαστη και χαιρομαι που τουλαχιστον το Αντιπαρακμη θα μεινει στον αερα σαν μια πηγή....

Καλη τυχη σε εσας και σε ολους μας.
Θα ειστε για παντα στην καρδια μας.

ΘΑΝΟΣ

kon είπε...

Ευλογημένοι και τρισευλογημένοι να είστε.

cummulus είπε...

Ὁκτώ χρόνια στήν πρώτη γραμμή δέν εἶναι λίγα. Ἡ κόπωση τῆς μάχης εἶναι φυσιολογική. Πάρτε τίς ἀνάσες σας, καί κἀποια στιγμή ἐπιστρέψτε. Ἐμεῖς θά σᾶς περιμένουμε.
Καλή ἀντάμωση :)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ειλικρινά νιώθουμε ήδη ορφανοί, καθώς μια τίμια φωνή που σωπαίνει είναι θάνατος -στους καιρούς που παλεύουμε να κερδίσουμε ζωή-.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς για την τεράστια προσφορά σας και ευχόμαστε σύντομα να είστε πάλι κοντά μας.

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ είπε...

Κανείς, δεν μπορεί να επιβάλει σε κανέναν blogger, αν θα συνεχίσει ή θα σταματήσει...
Θα ήθελα όμως, αγαπητοί συνάδελφοι, να σας πω, πως οι καιροί, επιβάλουν την παρουσία όλων όσων αποφασίσαμε να τραβήξουμε τον μοναχικό και δύσκολο δρόμο της αφύπνισης.
Σ' αυτούς τους καιρούς, ΚΑΝΕΙΣ δεν περισσεύει και όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι και με τον δικό του τρόπο, επιβάλεται να συνεχίσουμε.
Ακόμα κι όταν λυγίζουμε, ας είναι για λίγο, και με πίστη στην Πατρίδα και στην Ορθοδοξία μας, ας πάρουμε δυνάμεις να συνεχίσουμε τον δρόμο της αληθινής ενημέρωσης.

Η απόφαση είναι δική σας, η παράκληση για συνέχεια, δική μας...
Να είστε καλά.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ελπίζουμε να σας έχουμε και πάλιν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο κοντά μας.

Δεν μπορούσαμε να συμφωνούμε πάντοτε σε όλα όσα λέγατε αλλά ακούαμε πάντοτε με προσοχή τις θέσεις σας.

Σας ευχαριστώ προπαντός ως Ελληνας της Κύπρου για την πατριωτική στάση σας στο Κυπριακό.

ΑντιΠαρακμή είπε...

Με δεδομένο ότι αφενός τα πατριωτικά και ορθόδοξα ιστολόγια έχουν πολλαπλασιαστεί,
αφετέρου, αρκετά από αυτά ενημερώνονται αρκετές φορές την ημέρα διατηρώντας παράλληλα με εξαιρετική υπευθυνότητα την αξιοπιστία τους (πχ Θάνος Εύη koukfamily, Γιώργος Θαλάσσης, Αττικά Νέα, Λίθος Φωτός, Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό, Πενταπόσταγμα, Ολυμπία, κλπ), συνεπώς καλύπτουν πληρέστατα τις ανάγκες ενημέρωσης και αφύπνισης, γι αυτό δεν αισθανόμαστε ότι αφήνουμε πραγματικά κάποιο κενό με την διακοπή αυτή.
Πλέον η αλήθεια δεν φιμώνεται και διαδίδεται παντού.

Επιπλέον, επειδή θέλαμε να διαφυλάξουμε όλο αυτό το υλικό που έχει συγκεντρωθεί και που θα κινδύνευε με μια επίμαχη μελλοντική ανάρτηση (όπως έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν όταν μας μπλόκαραν, τότε, μεταφέραμε βέβαια όλο το υλικό σε νέο ιστολόγιο στο οποίο δώσαμε το ίδιο όνομα, αλλά είχαν χαθεί οι περισσότεροι σύνδεσμοι(links) στις αναρτήσεις μας),
γι αυτό αποφασίσαμε να διακόψουμε τις ανανεώσεις για να παραμείνει όλο αυτό ως αρχειακό υλικό στις μηχανές αναζήτησης.


Εξ άλλου κατά καιρούς απαιτείται να ξαποστάσεις για λίγο, να σιωπήσεις, να σκεφθείς, να προβληματιστείς, για να γίνει ενδεχομένως ο αγώνας σου πιο στοχευμένος και πιο αποτελεσματικός.


Ευχαριστούμε όλους για τα καλά σας λόγια (και εσάς που σχολιάσατε εδώ και όσους στέλνουν εμαιλ στον υποστηρικτή που προωθούσε μέσω εμαιλ τις ενημερώσεις μας).


Κλείσαμε με την πρόταση:
"Σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε και πάλι παρόν." το οποίο αποτελεί δέσμευσή μας.

NewNeuromancer είπε...

Αν κατάλαβα καλά, δεν σταματάτε, αλλά παύετε. Η παύση, για ξεκούραση και περισυλλογή, είναι κατανοητή. Ωστόσο αυτονόητη είναι και η επιστροφής σας. Διότι όσο περισσότεροι είναι οι καλοί bloggers τόσο το καλύτερο. Κανείς δεν περισσεύει.

Καλή επάνοδο, λοιπόν…

Νευρομάντης

Unknown είπε...

Θελω να πιστευω οτι κανετε πλακα... ελα τωρα δεν μιλατε σοβαρα αν κανετε κατι τετοιο θα ειναι αντικανονικο χτυπημα. Εγω δεν εχω παρα να πω να ειστε παντα καλα

Αργυρώ είπε...

Έχουμε ανάγκη από πνευματικές οάσεις, ευελπιστούμε σε μια σύντομη διακοπή για να πάρετε μια ανάσα και η επιστροφή σας να μην καθυστερήσει πάρα πολύ.. καλή δύναμη!!!

κοινωνιολόγος είπε...

αγαπητή αντιπαρακμή

στις γειτονιές μας τα πιο πολλά μαγαζιά έχουν λουκέτο

όταν άρχισε να κλείνει το ένα, αργά η γρήγορα το ακολούθησαν και τα υπόλοιπα

ας ελπίσουμε να μην βάλουμε λουκέτο και μεις που είμαστε δίπλα σου

ας ελπίσουμε να βγείς ακόμη πιο δυνατό και ανανεωμένο πχ στα σχόλια αναγνωστών να μπορώ να γράφω απάντηση κάτω από ένα σχόλιο και να γίνεται διάλογος, γιατί τώρα αν θέλω να γράψω απάντηση πχ στο πρώτο σχόλιο του θανου κουκ φάμιλυ, θα εμφανιστεί στο τέλος και πιθανόν να μην το δει κανείς. παρεπιπτόντως, το blog του θάνου με έχει αφήσει άφωνο από τις άμεσες και πετυχημένες απαντήσεις που δίνει στα σχόλια των αναγνωστών του, είναι φαινόμενο. νομίζω ότι συναγωνίζεται σε ετοιμολογία τους ταξιτζήδες και τους περιπτεράδες, που είναι πρωταθλητές στην γεωγραφία και στον διάλογο άνευ κεντρικής ιδέας συζητήσεως (αυτά τα δυο πιθανόν να πηγαίνουν μαζί) !!!

ας ελπίσουμε να δημιουργήσετε ένα δυνατό blog, όπως το ΤΡΟΚΤΙΚΟ του αδικοσκοτωμένου οικογενειάρχη Σωκράτη Γκιόλια που στις 19 Ιουλίου έχουμε το μνημόσυνό του, το πρώτο θύμα των ελλήνων bloggers που ήταν η αφορμή για πολλούς από εμάς να ασχοληθούμε ερασιτεχνικά με το blogging και να προβάλουμε τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας πάνω στις ειδήσεις της κοινωνίας μας.

ας ελπίσουμε τέλος να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια και να ξανακάνετε αυτό που θέλετε, να γράφετε δηλαδή ελεύθερα την γνώμη σας.

με τιμή,
κ

Τιπούρτης Τρύφων είπε...

Αδέρφια μας, θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι μια σύντομη στάση.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είστε και πάλι κοντά μας ανανεωμένοι, και δυναμικοί όπως πάντα.

Κανείς μας δεν περισσεύει.

Καλή δύναμη.
Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας.