Σάββατο 19 Μαΐου 2012

19η Μαΐου: Ημέρα ΜΝΗΜΗΣ, Φωτορεπορτάζ από την συγκέντρωση (Πλ.Αγ.Σοφίας) -πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη

Με αρκετό κόσμο -και με την προκλητική απαγόρευση του Δημάρχου που δεν επέτρεψε την παραχώρηση της Πλατείας Αγ.Σοφίας, μάλιστα με σημερινές δηλώσεις του είπε ότι θα επιβληθούν ΠΡΟΣΤΙΜΑ!- πραγματοποιήθηκε μία ακόμη χρονιά η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.


Μετά τη συγκέντρωση έγινε η καθιερωμένη πορεία προς του Τουρκικό Προξενείο.
Ακολουθούν φωτογραφίες και σχολιασμός:


 

Το κόμπλεξ ορισμένων δεν έχει όριο:
Στο κεντρικό πανό: τα "350.000 θύματα" συνοδεύονται με το σύνθημα :
"ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ -ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ"
Η υποκρισία και ο ραγιαδισμός σε όλο του το μεγαλείο:





 Δείτε τις Φωτογραφίες από την πορεία προς το Τουρκικό Προξενείο :
 έναρξη πορείας:
Οδός Εγνατίας:
Οδός Ιασωνίδου:
 Ιασωνίδου


Λήξη της πορείας λίγα μέτρα μακρυά από το Τουρκικό Προξενείο (είχαν παραταχθεί φυσικά δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ που απέτρεψαν τον κόσμο να πλησιάσει περισσότερο):



Ακούστηκαν  συνθήματα
πχ "ΠΟΝΤΟΣ -ΚΥΠΡΟΣ-ΙΩΝΙΑ,ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ",
"19 ΜΑΪΟΥ- ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ"
και συνθήματα για την διδασκαλία της Γενοκτονίας στα Ελληνικά σχολεία και η συγκέντρωση-πορεία έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο.

Τέλος, 
Κάποιοι από τον κόσμο, εξοργισμένοι, φώναζαν εναντίον του Μπουτάρη που αφήνει μεν να παρελαύνει κάθε ομοφυλόφιλος στην πόλη αλλά απαγόρευσε την συγκέντρωση για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πλ.Αγ.Σοφίας.


Σχετικά με την προσπάθεια αντικατάστασης και ακύρωσης της καθιερωμένης συγκέντρωσης στην πλ.Αγ.Σοφίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: