Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Πως αναρχικοί μετέτρεψαν κερκίδα οπαδών σε όχλο ανθελληνικής δράσης. Πορεία οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ με Σκοπιανές σημαίες. Λέρωμα προτομών μητροπολιτών.

Πριν μερικά χρόνια οι αναρχικοί-αντιεξουσιαστές σκέφθηκαν έναν έξυπνο τρόπο να "ψαρέψουν" πιτσιρικάδες.
Οι αναρχικοί άρχισαν να πηγαίνουν στα γήπεδα προσπαθώντας να "καπελώσουν" συνδέσμους ποδοσφαιρικών ομάδων.
Με τον καιρό έκαναν την εμφάνισή τους πανό με την ταμπέλα ANTIFA (που κολλάει τώρα αυτό με τον αθλητισμό ένας θεός ξέρει) πανό για την απελευθέρωση αναρχικών κλπ.


Στη συνέχεια προσπάθησαν να "αναλάβουν" ολόκληρες θύρες ποδοσφαιρικών ομάδων (πχ η Θύρα 10 του Ηρακλή που μετονομάστηκε σε "ΑΥΤΟΝΟΜΗ θύρα 10").
Τα ίδια και στον ΑΡΗ (super 3) και μάλλον ανεπιτυχώς στον ΠΑΟΚ (με τη Θύρα 4).
Αν έμπαιναν βέβαια στον κόπο να διαβάσουν την ιστορία της ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ που είναι συνδεδεμένη πλήρως με την απελευθέρωση της Μακεδονίας τότε ίσως οι αναρχικοί να αναθεωρούσαν την τακτική τους.


Και ερχόμαστε σε μερικά πρόσφατα γεγονότα:
Πριν λίγες ημέρες διαβάσαμε στο Indymedia μία ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1184352#1184352

Έγραφαν ανάμεσα σε άλλα:
Ετσι βάψαμε με κόκκινο σπρ'ει τα στόματα απο τις προτομές των 5 προηγούμενων μητροπολιτών (που βρίσκοβται στον χώρο της μητρόπολης) και βάλαμε με ισχυρή ψαρόκολα στρίνγκ εσώρουχα πάνω στα αστεία υμίψιλα καπέλα τους


Φίλοι της Αντιπαρακμής μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στο χώρο για να διαπιστώσουν ότι ουδέποτε διαπράχθηκαν τα παραπάνω (όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που βγάλαμε την επόμενη ημέρα, οι προτομές των μητροπολιτών ήταν άθικτες).


Χθες βράδυ (Τρίτη 22 Ιουνίου 2010), στα πλαίσια πορείας οπαδών του Ηρακλή ενάντια στον υποβιβασμό της ομάδας τους, παραδόξως ...

  • λέρωσαν τις προτομές των μητροπολιτών που βρίσκονται εντός του αύλιου χώρου της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης,
  • έβαψαν με συνθήματα τους τοίχους της μητρόπολης
  • ενώ στην ίδια πορεία εμφανίστηκαν για πρώτη φορά και 2-3 ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ σημαίες στην αρχή της πορείας.
Σε προηγούμενη πορεία είχαν λερώσει άσχημα και τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης

(ανάμεσα σε δεκάδες άλλες κλασσικές αναρχικές ενέργειες όπως καψίματα κάδων σκουπιδιών, ρίψεις μολότωφ, εισβολή στο Πανεπιστήμιο για να εξασφαλίσουν το άσυλο, αναγραφή συνθημάτων σε μάρμαρα, σε μνημεία κλπ κλπ).


  • Ποιος άραγε σκέφθηκε να εμφανιστούν ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ σημαίες στην πορεία των οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ;
Μην μου πείτε "τυχαίοι" οπαδοί του ΗΡΑΚΛΗ.
  • Πως είναι δυνατόν κάτι που προαναγγέλλεται στο Indymedia μέρες πριν (λέρωμα προτομών μητροπολιτών), να πραγματοποιείται τελικά στα πλαίσια οπαδικών επεισοδίων;
  • Θυμηθείτε και κάτι πρόσφατα δημοσιεύματα για την "ανεξαρτησία" της Κρήτης και εμφάνιση αντίστοιχης σημαίας πάλι σε γήπεδο...


Κάποιοι καθοδηγούν τους οπαδούς σε πολύ ύποπτα ανθελληνικά μονοπάτια.

Με την απαράδεκτη ανοχή-συνενοχή της ΕΛ.ΑΣ.




Νεότερη Προσθήκη
Αξίζει να διαβάσετε την Ιστορία
της ομάδα του Ηρακλή εδώ:
http://www.istorikathemata.com/2011/05/blog-post_05.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2Flqgn+%28%CE%98%CE%95%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91+%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3+%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%A3%29

Όπως βλέπετε ο "Ηρακλής" ήταν η ευκαιρία των υπόδουλων Ελλήνων να εκφράσουν την Ελληνικότητά τους στην Τουρκοκρατούμενη τότε Θεσσαλονίκη.

10 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

H φύση των εξουσιαστικότατων αναρχοανοήτων αποδεικνύεται μισελληνική,προπαγανδιστική και εξόχως κατευθυνόμενη.Τα ίδια έπραξαν και στα Ιωάννινα με το άγαλμα του Πύρρου,σε αγάλματα της Μακεδονίας μ α ς,στην Αττική και αλλού ανά τη Ελλάδι.
Ευτελίζουν ζωγραφίζοντας π ο λ λ ά μνημεία,ό χ ι μόνον ελληνικά αλλά και ξένα.
Οι ''ιδεολόγοι'' των σπεύδουν παντού να εκμεταλλευθούν τις περιστάσεις και τις ''αδιέξοδες''καταστάσεις και να οδηγήσουν τα πράγματα τεχνηέντως και προκλητικώς στην απώλεια ελέγχου.Εδώ,με την ''ΑΥΤΟΝΟΜΗ θύρα 10'' πρωτοτυπούν,άραγε,με σκοπιανικές(!),μάλιστα,σημαίες;

Π ο τ έ ας μη σιωπήσουμε και ας μην εφησυχάζουμε,αδελφοί,όταν διακυβεύεται το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ μ α ς κ α ι με κάποιες τέτοιες μεμονωμένες αλλά ενδεικτικές συνεχών αθλίων προκλήσεων ενέργειες κατά της ελληνικής εθνικής υπόστασής μ α ς,κατά της ίδιας της Ελλάδας,της Χώρας μ α ς.

Ίδας είπε...

Ντροπή για την ιστορία του Ηρακλή!

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

Οι αναρχικοί είναι φορείς ξένων εθνικισμών και ξένου υπερ-σοβινισμού. Δεν θα παραξενευτώ αν τους δω στο μέλλον να σφάζουν παππούδες γιαγιάδες και παιδιά βοηθώντας αλβανοτσάμηδες, σκοπιανούς, βούλγαρους και τούρκους...

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Δείτε εδώ πως αξιοποιούν άμεσα την εμφάνιση ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ σημαιών στην πορεία οπαδών του ΗΡΑΚΛΗ οι Σκοπιανοί στις εφημερίδες και στις ιστοσελίδες τους,


Τέτοιες προδοτικές ενέργειες μόνον ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ (έμμισθοι) ή αναρχικοί νεροκουβαλητές κάθε ανθελληνικής προπαγάνδας μπορούν να κάνουν.

Διαβάστε τα σκοπιανά δημοσιεύματα στο:
http://taxalia.blogspot.com/2010/06/fyrom_23.html

Anorthosis1911 είπε...

για τις σκοπιανες σημαιες λενε ταχα οτι θελουν να πανε στα σκοπια να παιζουν και οχι στο Ελληνικο ποδοσφαιρο με τις βρωμιες τους..ετσι εχω διαβασει στο γκρουπ τους που κανανε στο facebook

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Η Π Ρ Ο Σ Υ Π Ο Γ Ρ Α Φ Η ΜΟΥ:Α Π Ο Μ Ο Ν Ω Σ Η ΤΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ Σ Υ Μ Μ Ο Ρ Ι Τ Ω Ν,Ο Υ Δ Ε Ν Α ΕΛΕΟΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ Π Ρ Ο Κ Α Λ Ο Υ Ν ΚΑΙ Σ Υ Ν Α Σ Π Ι Ζ Ο Ν Τ Α Ι ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΦΙΛΟΥΣ'' ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ..
Κ Α Μ Μ Ι Α ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ Δ Ε Ν ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΙΜΑΣΣΟΥΣΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!
ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Κ Α Θ Ε Β Ε Β Η Λ Ο Υ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΥ,ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ,ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ!Ο Π Ω Σ ΕΠΡΑΞΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ,ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ''ΠΑ.Μ.Ε.''!!Κ Α Ι 'ΛΙΓΑ ΗΤΑΝ,ΒΕΒΑΙΑ!!!!!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Φίλε unleast
απ όσο γνωρίζω, με την αλλαγή διοίκησης στον ΑΡΗ (πριν 5 χρόνια περίπου) έγινε προσπάθεια να "ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ" οι Ελληνικές σημαίες που εμφανιζόταν στον γήπεδο.

Στο indymedia έγιναν τουλάχιστον 2 αναφορές με καψίματα Ελληνικών σημαιών στην θύρα 3 όπου κ συχνάζουν κάποιοι αναρχικοί.
Γενικά οι αναρχικοί αισθάνονται "πολύ άνετα" θα έλεγα από πλευράς διοίκησης του ΑΡΗ. Δεν δέχονται καμία "πίεση" να μαζευτούν.

Πρόσφατα έγινε μέχρι κ ερώτηση στη Βουλή γιατί από τη σεκιούριτυ του γηπέδου του ΑΡΗ ζητήθηκε από φιλάθλους να "κατέβει" Ελληνική σημαία με το αστείο επιχείρημα ότι είναι εντολή της ΟΥΕΦΑ (φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, πουθενά η ΟΥΕΦΑ δεν αναφέρει ότι απαγορεύονται σημαίες κρατών σε αγώνες).
Δες εδώ:
http://afoilumpen.blogspot.com/2010/03/live.html

Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε ότι στην μεριά της Παπαναστασίου, ψηλά στις κερκίδες, κυματίζει ψηλά η Ελληνική σημαία (σε μόνιμο κοντάρι) δίπλα στη σημαία του ΑΡΗ.


Όσο για τον ΠΑΟΚ, συνέβησαν από μία φορά το καθένα απ όσο γνωρίζω αλλά τους έκραζε όλο το γήπεδο (αυτούς που το έκαναν).
Κάτι τέτοιο σκέφθηκαν να κάνουν και αναρχικοί που συχνάζουν στην 4 φέτος, σε αγώνα με Θρακική ομάδα αλλά γνωστοποιήθηκε (πριν γίνει), είδαν τις αντιδράσεις που ετοιμαζόταν και έτσι δεν τόλμησαν να το κάνουν (σχεδίαζαν να βγάλουν την τουρκική σημαία).


Συνοψίζοντας,
δυστυχώς μικρές ομάδες αναρχικών προσπαθούν να "περάσουν" τέτοια ανθελληνικά μηνύματα και δράσεις και προσπαθούν να παρασύρουν τους υπόλοιπους οπαδούς.
Αυτό επισημαίνει και η παρούσα ανάρτηση.

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Μερικές μου σποράδην αλλά και αλλαχού περισυλλεγείσες σημειώσεις περί του ''αναρχισμού'' ή του αναρχισμού που ελπίζω να τύχουν κάποιας προσοχής και να μελετηθούν:

α.Είναι ανέφικτο να προχωρήσουμε πέραν ενός αφηρημένου αυθορμητισμού χωρίς να έρθουμε σε αντίφαση με τα ίδια τα αναρχικά ιδεώδη.
β.Είτε οι απανταχού της γης αναρχικοί απλώς περιμένουν να διαποτισθούν οι βυθισμένες στην άγνοια μάζες από το πνεύμα του ορθολογικού διαφωτισμού όσο και αν διαρκέση αυτή η διαδικασία,είτε ο λαός χρειάζεται κάποιο είδος χείρας βοηθείας.Ένα γενικό επιτελείο πρέπει να δράση ως ενδιάμεσος ανάμεσα στην ''επαναστατική ιδέα και τα ένστικτα του λαού''.Αυτό το γενικό επιτελείο καταφεύγει όχι μόνο στην οργάνωση αλλά και σε μία οργάνωση με αυταρχική εκδικητικότητα.
γ.Το συχνά εκθειαζόμενο από τους ''αναρχικούς'' ιδεώδες του αυθορμητισμού αποδείχτηκε και αποδεικνύεται μειονέκτημα και πρέπει να εγκαταλειφθή καθώς,έτσι,οι ''αναρχικοί'' υιοθετούν στρατιωτικές μεθόδους οργάνωσης.
δ.Εάν οι ''αναρχικοί'' αξιώνουν μιαν απόλυτη αυτονομία για το άτομο,τότε καθίσταται ανέφικτη η ερμηνεία της ανάγκης για συνεργασία καθώς και η πραγματικότητα της κοινότητας.
ε.Οι ιδεολόγοι αναρχικοί προσπαθούν απεγνωσμένα και ανεπιτυχώς να θεμελιώσουν λογικοφανώς μία αντικομμουνιστική και αντικαπιταλιστική ''ακρατική κοινωνία'' κομίζοντας στο παρόν ιστορικό προσκήνιο,όπως και παλαιότερα έπρατταν ομογάλακτοί των,παράλογες έννοιες και μυθοπλάττοντας δημιουργούν μία εικόνα των του κόσμου,σύμφυτη με τα πάθη και τις ανομίες των,σύμφυτη,τελικά,με την ενδογενή και επιπόλαιη πνευματική των ακαταστασία.
στ.Ο ουτοπισμός του αναρχισμού ενθαρρύνει την πεποίθηση ότι δύναται να πραγματωθή ένας ''χρυσούς αιών'' μέσω μιας έσχατης αποκαλυπτικής έκρηξης,ενώ η έμφαση στην φυσική και ενστικτώδη επιθυμία για εξέγερση δεν 'μπορεί παρά να προωθή αυτό που ο Bakunin αποκαλεί ''ποίηση της καταστροφής''.
ζ.Ο σχεσιακός χαρκτήρας της κάθε κοινωνίας δεν 'μπορεί να ταιριάξη με έναν αυθορμητισμό που ταυτίζει την κυριαρχία του ατόμου με μιαν απουσία κάθε περιορισμού.
η.Ο αναρχισμός διαπερνάται και διαπνέεται από μια ροπή ψυχοπαθολογικής βιαιότητας σε κάθε του έκφανση και εκδοχή μέσα στην εναγώνια προσπάθειά του να ''αντιπαλέψη'' το ''κράτος''.
θ.Ο αναρχισμός πάντοτε και ανέκαθεν περιπλεκόταν μεταξύ της υποστήριξης της ατομικής αυτονομίας και ελευθερίας και της διαχρονικής τραγικής κατάληξης της ''πάλης'' του σε ευθύ πανικό και σε εκφυλισμό κάθε εθνοκοινωνικού συνεκτικού ιστού.
ι.Σε πολλούς ''αναρχικούς'' εμφανίζεται τυπικό ένα άβολο μείγμα ησυχασμού και επιθετικών στοιχείων.


Σημαντικά ιστορικά στοιχεία θα 'μπορούσε κάποιος να 'βρη στο myths-of-anarchism.blogspot.com.

MacedoniaIsGreek είπε...

Ντροπή και αίσχος στους οπαδούς του Ηρακλή που επέτρεψαν αυτό. το.... άντε μην βρίσω. ΑΙΣΧΟΣ

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Διαβάστε μια επιστολή συνδεσμίτη που περιγράφει -δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια- την παρούσα κατάσταση στην κερκίδα του Ηρακλή:

http://www.stoxos.gr/2011/05/blog-post_4230.html