Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Αξίζουν στήριξης στις επερχόμενες (κυπριακές) βουλευτικές εκλογές

Η ΑντιΠαρακμή δεν άντεξε και σπάει την σιωπή της εν όψει των κρίσιμων επερχόμενων βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο (22 Μαΐου 2016).
Κατά τη δική μας άποψη, οι σοβαρές πατριωτικές δυνάμεις που αξίζουν στήριξης σε αυτές τις εκλογές είναι αυτές που δηλώνουν έτοιμες να εναντιωθούν σε επιβαλλόμενα σχέδια λύσης τα οποία καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, εξυπηρετούν αποκλειστικά ξένα συμφέροντα και θέτουν σε κίνδυνο τον κυπριακό ελληνισμό.


ΔΗΚΟ
Το ΔΗΚΟ είναι ένα κόμμα το οποίο έχει κυβερνήσει τον τόπο και φέρει (και αυτό – όπως και τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ) βαριές ευθηνές για την οικονομική κατάντια του τόπου καθώς και για τις αρρωστημένες νοοτροπίες που έχουν αναπτυχθεί στην κρατική μηχανή (και όχι μόνο).
Αξίζει πάντως στήριξης για τις θέσεις του στο κυπριακό και στο κυπριακή και την μαχητικότητα που επιδεικνύει στην προάσπιση της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενάντια σε σχέδια τύπου Ανάν.  Στα υπέρ του Νικόλα Παπαδόπουλου και η εκκαθάριση που έκανε (όσο μπορούσε βέβαια, γιατί απολιθωμένα απομεινάρια της προηγούμενης – απαράδεκτης - τάξης πραγμάτων, με την οποία ως ΑντιΠαρακμή ήρθαμε επανειλημμένα σε σύγκρουση, εξακολουθούν να υφίστανται).

ΕΔΕΚ
Η ΕΔΕΚ και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της Μαρίνος Σιζόπουλος αξίζουν στήριξης λόγω της τόλμης τους να ξεκαθαρίσουν (επιτέλους) τη θέση τους ενάντια στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. 
Η προάσπιση της συνέχειας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ένα από τα κύρια συνθήματά τους ενώ η πρόσφατη ενημέρωση του λαού από τον Μαρίνο Σιζόπουλο για τις απαράδεκτες θέσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο κυπριακό – σπάζοντας την αμήχανη σιωπή του Εθνικού Συμβουλίου - μόνο θετικά και ως μαγκιά μπορεί να αποτιμηθεί από εμάς.

Συμμαχία Πολιτών
Το νεοσύστατο κόμμα του Γιώργου Λιλλίκα (κατεβαίνει για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές) δείχνει να έχει μια καλή δυναμική  ενώ απαρτίζεται από άτομα που έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στους αγώνες κατά του Σχεδίου Ανάν. 
Η Συμμαχία σαν κόμμα αλλά και τα στελέχη της ως μονάδες αξίζουν στήριξης αφού θα αποτελέσουν ανάχωμα (και αυτοί μαζί με άλλους) σε απαράδεκτα σχέδια λύσεις που συζητιούνται.

Κίνημα Οικολόγων
Οι Οικολόγοι είχαν πάντα ξεκάθαρη θέση στο Κυπριακό και αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι ενάντια στη διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία. 
Το γεγονός και μόνο ότι ο ένας βουλευτής που είχαν μέχρι τώρα (Γιώργος Περδίκης) τα έλεγε πάντα έξω από τα δόντια ενοχλώντας τους μεγάλους και το κατεστημένο, αποδεικνύει ότι το Κίνημα αξίζει στήριξης και μεγαλύτερής εκπροσώπησής του στη νέα βουλή.

Κίνημα Αλληλεγγύη
Το νεοσύστατο κόμμα της Ελένης Θεοχάρους απαρτίζεται από άτομα που ασπάζονται πατριωτικές θέσεις στο Κυπριακό. 
Θεωρούμε ότι και η Θεοχάρους αξίζει να στηριχτεί ώστε να έχει παρουσία στη Βουλή, πιστώνοντάς τη με εμπιστοσύνη και ευελπιστώντας ότι η ίδια και οι γύρω της (π.χ. Συλλούρης) δεν θα εκτεθούν ξανά διολισθαίνοντας προς περίεργες κατευθύνσεις (όπως ο ΔΗΣΥ) με τις απαράδεκτες θέσεις στο Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: