Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑΤΙ οι Ορθόδοξοι πιστοί ΔΕΝ ψηφιζουν το κόμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" (2η ανάρτηση -νέα στοιχεία)

Πριν 2 περίπου χρόνια, παραθέσαμε μερικές σκέψεις μας,  ΓΙΑΤΙ  οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ΔΕΝ ψηφίζουν την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ".

Αναφερθήκαμε
  • στο πως ξεκίνησαν (τελείως μόνοι, τα πνευματικά παιδιά ΕΝΟΣ και μόνου ιερέα, λες και δεν υπάρχουν άλλες σωστές Ορθόδοξες κινήσεις), 
  • αναφερθήκαμε στο ιδιόρρυθμο προφίλ του ιερέα-πνευματικού τους (και στις επίμαχες θεολογικές απόψεις του) , 
  • αναφερθήκαμε στις απαράδεκτες θέσεις που υιοθέτησε κατά καιρούς το κόμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" (πχ αποδοχή Κάρτας του Πολίτη) που προέρχονται φυσικά από τις εξίσου "παράξενες" θέσεις του πνευματικού τους (δείτε εδώ), 
  • αλλά και στις πολιτικάντηκες μεθόδους που χρησιμοποιεί ως πολιτικό κόμμα.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, Ιούνιος 2012, η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" έλαβε 17.770 ψήφους και ποσοστό 0,29% (δείτε τα επίσημα αποτελέσματα εδώ.) Και επειδή οι Ορθόδοξοι πιστοί πανελλαδικά ΔΕΝ είναι μόνον 17.770,  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ο τίτλος της ανάρτησης μας, ότι πράγματι οι Ορθόδοξοι πιστοί ΔΕΝ την ψηφίζουν.  Το ΓΙΑΤΙ, θα το δούμε σε λίγο.

Μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε ότι με εξαίρεση την συγκεκριμένη ανάρτηση προβληματισμού -αυτοκριτικής που θα έπρεπε να κάνει η ίδια η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"-, ΔΕΝ ασχοληθήκαμε και δεν δημοσιεύσαμε έκτοτε τίποτε εναντίον του μικρού αυτού κόμματος.
Επιπλέον, θεωρούμε αυτονόητο ότι όταν κάποιοι χριστιανοί επιλέγουν να δημιουργήσουν πολιτικό κόμμα, ΘΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ  ως πολιτικό κόμμα.  Δεν είναι δυνατόν να απαιτούν -σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα- αυτοί να απαλλάσσονται κριτικής. Δεν τους "συκοφαντούμε" αλλά τους βοηθάμε, όταν αποκαλύπτουμε τα λάθη τους.


Τις τελευταίες εβδομάδες δεχθήκαμε επανειλημμένα δημοσιεύματα από το κόμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", επειδή ένας από τους συντάκτες μας "τόλμησε"(!) να απαντήσει -μέσω εμαιλ- στο δημόσιο "κάλεσμα  συστράτευσης" που έλαβε επίσης μέσω εμαιλ.

Την στιγμή της μάχης, όταν η πατρίδα μας ξεπουλιέται κάθε μέρα και οι συμπολίτες μας αυτοκτονούν είναι ειλικρινά "πολυτέλεια" να ομφαλοσκοπούμε.
Αλλά αφού οι "εν Χριστώ αδερφοί" μας από την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ασχολούνται διαρκώς μαζί μας, ας τους κάνουμε τη χάρη, να διακόψουμε για μία μέρα τον αγώνα για την πατρίδα μας και μέσα από μια σύντομη αναζήτηση, να ασχοληθούμε μία 2η φορά μαζί τους.


ΓΙΑΤΙ λοιπόν οι Ορθόδοξοι πιστοί ΔΕΝ ψηφίζουν την ΚΟΙΝΩΝΙΑ (6 νέα στοιχεία);

Επιγραμματικά:

1) Όταν μια ενορία στηρίζει ένα πολιτικό κόμμα

2) Οι προκλητικές θέσεις του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη για τον π.Παϊσιο

3) Η καταγγελία του πατρός Βολουδάκη προς την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!!

4) Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ θέση της ΚΟΙΝΩΝΙΑ για τις εκτρώσεις

5) Ψηφίστε "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" για για να έχουμε "σχολεία αθρήσκων"

6) Απαράδεκτες Πολιτικές πρακτικές


Ας τα δούμε αναλυτικά:

1) Όταν μια ενορία στηρίζει ένα πολιτικό κόμμα

Πατέρα Βολουδάκη, αναρωτηθήκατε πως αισθάνεται ένας ενορίτης σας που επιλέγει κάποιο διαφορετικό κόμμα από αυτό το οποίο ιδρύσατε, όταν στο περιοδικό της ενορίας διαβάζει τα καλεσμά σας να ψηφίσει το κόμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ";;

Προβληματιστήκατε τι θα συμβεί αν και άλλοι ιερείς, ή και μητροπολίτες (πχ Δημητριάδος, Σιατίστης, κλπ), πιθανώς με θέσεις αρκετά διαφορετικές από τις δικές σας, ιδρύσουν αντίστοιχα "χριστιανικά" κόμματα  και εκδίδουν αντίστοιχες εκκλήσεις στους ενορίτες τους για το ποιον να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές;


Ας κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στο περιοδικό και στην ιστοσελίδα της ενορίας σας για του λόγου το αληθές:

Περιοδικό ενορίας Ι.Ν.Αγ.Νικολάου Πευκακίων, τεύχος 120, Ιούνιος-Ιούλιος 2012 (εν μέσω εκλογών).
Αφού καταγγέλλονται σε 2 σελίδες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα αριστερά κόμματα, παρουσιάζεται ως λύση η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"!

Περιοδικό Ενοριακή Ευλογία, τεύχος 119 (Μάϊος 2012), επίσης σε περίοδο βουλευτικών εκλογών.

Άρθρο-κάλεσμα του "π.Β.Ε.Β." (δηλαδή του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη) που μας ενημερώνει ότι "Οἱ «Συνεχιστές τοῦ Καποδίστρια» βρέθηκαν (...)  ἔχουν ἀρχίσει τόν ἀγῶνα τους ἀπό τό 2008 καί μᾶς περιμένουν δίπλα τους σ’ αὐτές τίς Ἐκλογές! Δημιούργησαν τήν Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»"




Ενοριακή ευλογία, τεύχος Νοεμβρίου 2010, τεύχος 101, παραμονές δημοτικών εκλογών.
Δημοσιεύεται "Φωνή- Εγερτήριο Σάλπισμα" και ακολουθεί το κάλεσμα να ψηφίσουν την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ" στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010:


Αυτό θα πει περιοδικό ενορίας! Περιοδικό ΜΕ ΑΠΟΨΗ για το τι πρέπει να ψηφίσουν οι ενορίτες!!

Αντέχετε; Ένα ακόμη παράδειγμα, περιοδικό Ενοριακή ευλογία, τεύχος 87, Σεπτέμβριος 2009 (λίγες μέρες πριν την 4η Οκτωβρίου 2009, οπότε γινόταν οι εθνικές εκλογές)
Πολυσέλιδο κείμενο που υπερασπίζεται την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", επίσης γεμάτο ειρωνεία για Ορθόδοξο περιοδικό που "τόλμησε" να τους αμφισβητήσει και να προβλέψει ότι θα έχουν την τύχη της Χριστιανικής Δημοκρατίας (του Ψαρουδάκη):
Πάντα με τα αρχικά του πατρός Βολουδάκη ("π.Β.Ε.Β.")
(για να μην έχετε καμία αμφιβολία, τα τεύχη του περιοδικού "Ενοριακή Ευλογία" μπορείτε να βρείτε εδώ) .


Δείτε και πως η Ιστοσελίδα του ναού, διαφημίζει τις εκδηλώσεις-ομιλίες του π.Βολουδάκη με θέμα "Η Πολιτική είναι Ποιμαντική", οι οποίες γίνονται Πανελλαδικά και οι οποίες φυσικά καταλήγουν σε παρουσίαση του κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΑ :
ο Ι.Ν. Αγ. Πευκακίων ενημερώνει για την εκδήλωση στο Περιστέρι "Η Πολιτική είναι ποιμαντική"

Ας δούμε πως η Ιστιοσελίδα της ενορίας, παρουσιάζει την εκδήλωση (στην Πάτρα), με το ίδιο πάντα θέμα, και με ομιλητές τον π.Βολουδάκη και τον Πρόεδρο της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" κ.Ηλιάδη:

"πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Κέντρο Ενοριακής Διακονίας του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών, η παρουσίαση του βιβλίου... «Η Πολιτική είναι Ποιμαντική» του πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Βολουδάκη.
Προλόγισε ο θεολόγος κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος και το βιβλίο ανέλυσε ο Μαθηματικός κ. Μιχαήλ Ηλιάδης, μέλος της ΚΕ της Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
"

Η Ιστοστελίδα του ναού και το περιοδικό της ενορίας στην "υπηρεσία" του κόμματος "ΚΟΙΝΩΝΙΑ".



2) Οι προκλητικές θέσεις του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη για τον π.Παϊσιο
Το άρθρο έχει τον τίτλο "Απάντηση λοιπόν του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη στον Αγιορίτικο λίβελλο"!!
Διαβάζουμε:
"Εδημοσιεύθη πρόσφατα στον Ορθόδοξο Τύπο επιστολή 24 Αγιορειτών με θέμα "την κάρτα του πολίτη", εμπλέκοντας απρόκλητα και άνευ λόγου και την Παράταξή μας "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", με τρόπο συκοφαντικό.(...)"

Πρέπει να έχει κάποιο σύμπλεγμα καταδίωξης ο π.Βολουδάκης και η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ". Δεν εξηγείται αλλιώς.. Όλοι (από το Άγιο Όρος, μέχρι την Αμερική τους "συκοφαντούν"!)

 Γράφει ο π.Βολουδάκης απευθυνόμενος στους 24 αγιορίτες:
"6. Ποια «ασύστολα ψεύδη έγραψα για τον π. Παϊσιο»;  
Άραγε, τις παραπομπές σε Πατερικά κείμενα στην περί Αντιχρίστου Επιστολή του τις ευρήκε ο ίδιος;  Ήταν ερευνητής θεολόγος ο όντως άγιος αυτός άνθρωπος;  (...)"
Όπως βλέπετε, ο πατήρ Β. Βολουδάκης υπονοεί ότι  κάποιοι παρέσυραν τον π.Παϊσιο.
Αφού δεν είναι "ερευνητής-θεολόγος" ο π.Παϊσιος, άρα αποκλείεται να τα βρήκε ο ίδιος. Τον καημένο τον π.Παϊσιο .. παρασύρθηκε!!

"Μήπως ο κάθε άγιος έχει το χάρισμα της αυθεντίας;(...)"
"(...) επειδή έχω διαφορετική άποψη από αυτήν που εκφράζει μία και μόνη επιστολή του π. Παϊσίου;"
Δυσκολεύεται λίγο να το ομολογήσει αλλά τελικά το παραδέχεται ο π. Βολουδάκης: Έχει "διαφορετική άποψη" από την επιστολή του π.Παϊσίου. Υποτιμητικά την αναφέρει ως "μία και μόνη" επιστολή.

Και λίγο παρακάτω τους ειρωνεύεται λέγοντας
"Εσείς οι Αγιορείτες έπρεπε να πρωτοστατείτε στη δημιουργία μιάς Παρατάξεως που θα εκφράζη τους εκκλησιαζομένους και όχι τους αμοραλιστές Χριστιανούς, αντί να κυνηγάτε ταυτότητες και τσιπάκια!"


Πατέρα Βολουδάκη, 
θεολόγοι μπορεί να μην είμαστε αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι στην Ορθοδοξία, η αλήθεια δεν πηγάζει από "θεολογικές γνώσεις" αλλά δίνεται με την Χάρη του Θεού.
Διαβάζοντας τα παραπάνω, συμπεραίνουμε ότι μάλλον ο Θεός προίκισε εσάς με την χάρη του και με "το χάρισμα της αυθεντίας", και όχι τον Πατέρα Παϊσιο ούτε τους 24 αγιορίτες πατέρες που σας απάντησαν με τον "λίβελλο".
Σας θυμίζουμε ακόμη ότι η συγκεκριμένη "μία και μόνη" επιστολή του πατρός Παϊσίου μόνον ασήμαντη δεν είναι και γι αυτό γράφτηκε ΙΔΙΟΧΕΙΡΩΣ από τον ίδιο τον π.Παϊσιο.. 



Τον παραπάνω θέσεις του π.Βολουδάκη εναντίον των Αγιοριτών, τις βρήκαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΑ:
http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/2010-02-10-16-11-27/ekklisia/339-apantisi-stin-agioritiki-libello
Αυτό θα πει "πολιτικό κόμμα"!
Με "θεολογική" αμφισβήτηση στον π.Παϊσιο !!




3) Η καταγγελία του πατρός Βολουδάκη προς την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος!!

"Ιερέας καταγγέλει blogger"!
Κατανοούμε τον πόνο του π.Βολουδάκη, που σχεδόν κανείς από τον χώρο της εκκλησίας δεν τον στηρίζει αλλά όπως φαίνεται ο εκνευρισμός του, τον οδηγεί σε πολύ επικίνδυνες και καθόλου χριστιανικές επιλογές.
Για πρώτη φορά ιερέας της Ορθοδόξου εκκλησίας, ανακοινώνει δημοσίως ότι κατήγγειλε blogger και μάλιστα θεολόγο, στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ο ίδιος λέει ότι τον γνωρίζει προσωπικά.
Αναγγέλλει μάλιστα ότι θα του κάνει και μήνυση!

Δείτε τη συνέντευξη :


Πατέρα Βολουδάκη, 
ο Χριστός μας δίδαξε τον δρόμο της αγάπης, της συγχώρεσης. Όχι να καταφεύγουμε στα δικαστήρια. Αν και "θεολόγος-ερευνητής", δεν φαίνεται να το θυμάσαι καλά το ευαγγέλιο ε;;

Πάντως αυτό που σίγουρα χαρακτηρίζει τον π.Βολουδάκη είναι η βεβαιότητα για τις απόψεις του, πχ διαβάστε εδώ:

π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ: «Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΟΡΚΟ!»

 (τι να κάνουμε, έφυγες νωρίς πατέρα Αυγουστίνε Καντιώτη, που αγωνίστηκες για την κατάργηση του όρκου. Άραγε τις παραπομπές σου στα θεολογικά κείμενα "τις βρήκες ο ίδιος;" ή παρασύρθηκες κι εσύ"!!)



4) Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ θέση της ΚΟΙΝΩΝΙΑ για τις εκτρώσεις

Ας διαβάσουμε κατ αρχήν το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα πριν 1 χρόνο, του Προέδρου της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" (διαβάστε το στην επίσημη σελίδα τους, εδώ):

"Θα ήθελα να τονίσω αυτές τις Άγιες μέρες ότι, σύμφωνα με το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα, το Κράτος δεν θα καλύπτει πλέον δωρεάν τα έξοδα των εκτρώσεων –όπως γίνεται τώρα με τις αφιλάνθρωπες πολιτικές του Τόπου μας– αλλά οι γυναίκες που θα κάνουν έκτρωση θα καλύπτουν με δικά τους χρήματα τα έξοδα του Νοσοκομείου."

Αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο δεν είναι η υιοθέτηση μιας τόσο απαράδεκτης θέσης.
Μας προβληματίζει που μόλις επισημάνθηκε το λάθος τους, αντί να ζητήσουν συγνώμη, άρχισαν φυσικά να μιλούν και πάλι για "συκοφάντες".

Και εξέδωσαν νέα ανακοίνωση (δείτε την και αυτήν στην επίσημη ιστοσελίδα τους, εδώ) με την οποία  επιμένεουν στην λανθασμένη θέση τους.

"Η Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», για το θέμα της ποινικοποιήσεως των εκτρώσεων, θα διενεργήσει πανελλήνιο δημοψήφισμα ...
...Η διακοπή της κρατικής καλύψεως των εξόδων νοσηλείας για εκτρώσεις απαλλάσσει τον Ελληνικό λαό από τη συμμετοχή του σ' αυτές ..."
Ψηφίστε λοιπόν "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" για να δούμε τι θα βγάλει το δημοψήφισμα.
Μέχρι τότε θα συνεχίσουν να γίνονται νόμιμα οι εκτρώσεις και απλά δεν θα γίνονται δωρεάν.
Άραγε το σκέφθηκαν μόνοι τους ή είναι μία ακόμη ευφυής σκέψη του πνευματικού τους πατρός Βολουδάκη;

Έναν χρόνο μετά ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να μην διορθώνουν το λάθος τους:




5) Ψηφίστε "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" για να έχουμε "σχολεία αθρήσκων"

Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", υπόσχεται τη δημιουργία "σχολείων άθρησκων"!!!
Τέτοια προνόμια για τους "άθρησκους", ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση δεν τα φανταζόμασταν!

Εξαγγέλουν: "Δεν θα επιβάλλουμε την Πίστη με τη βία στον λαό και γι’ αυτό θα καλέσουμε τους αθρήσκους να ρυθμίσουν μόνοι τους το περιβάλλον των σπουδών των παιδιών τους και τις δραστηριότητες τους" ...
και λίγο παρακάτω:
"Οσοι διαφωνούν με αυτές τις Αρχές θα σπουδάζουν σε Σχολεία αθρήσκων ώστε να εισπράττουν και τις επιπτώσεις των επιλογών τους."



Δείτε και το προεκλογικό τους βίντεο που ομολογούν ακριβώς το ίδιο :


"Ψηφίζουμε ΚΟΙΝΩΝΙΑ για αληθινή ανεξιθρησκεία. Για Παιδεία σε σχολεία Χριστιανών και αθρήσκων. Όχι στην αναγκαστική αθεΐα που μας επέβαλαν!"
Ψηφίστε "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" λοιπόν για "σχολεία χριστιανών και αθρήσκων"!!!



6) Απαράδεκτες Πολιτικές πρακτικές
α) Βλέποντας ότι "δεν τραβάνε" πλέον ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δημιούργησαν τον "Πολιτιστικό" Σύλλογο ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ!

Τα άτομα που στελεχώνουν τους δύο Συλλόγους είναι σχεδόν τα ίδια.

Επιπλέον, η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" μας καλεί στην εκδήλωση της ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ! Δείτε το:

στην οποία εκδήλωση μίλησε φυσικά πάλι ο Πρόεδρος της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" Μιχάλης Ηλιάδης  και ο π.Βασίλειος Βολουδάκης!!

Όπως βλέπετε η ανακοίνωση είναι από την επίσημη Ιστοσελίδα του Ι.Ν.Αγ.Νικολάου Πευκακίων (ο ναός στον οποίο είναι εφημέριος ο π. Βολουδάκης).   
Είπαμε, η ενορία στην υπηρεσία του πολιτικού κόμματος!!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, Πρόεδρος της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ήταν εξ αρχής, ο γιος του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη, Εμμανουήλ (Μανώλης) Βολουδάκης. Απλά μετά από διαμαρτυρίες, αναγκάστηκε -υποτίθεται- σε παραίτηση. Και τώρα είναι εκπρόσωπος τύπου του κόμματος!
"Οικογενειοκρατία" με τον Παπανδρέου, με τον Μητσοτάκη, με τον Καραμανλή, με τον Μιχαλολιάκο, τώρα μας προέκυψε οικογενειοκρατία και στο κόμμα του π.Βολουδάκη..
Για γέλια ... και για κλάματα..



β) Συνεχιζόμενα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος του Ιστολογίου μας
Το κόμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" γνωρίζει πολύ καλά, ότι συντάκτης του Ιστολογίου μας, έσπευσε από την πρώτη στιγμή να τους στηρίξει ως προσπάθεια, διαβάζοντας καλοπροαίρετα τις θέσεις και τις αρχές της (ενάντια στην Μασονία, από ανθρώπους που λένε ότι είναι συνειδητά μέλη της εκκλησίας και πιστεύουν σε Χριστό και Ελλάδα). Είμασταν από τα πρώτα Ιστολόγια που τους πρόβαλλαν (διαπιστώστε το εδώ). Επικοινωνήσαμε με γνωστούς μας ιερείς και φίλους για να τους προωθήσουμε.
Τα πρώτα "αρνητικά δείγματα" φάνηκαν με την αδιαφορία του κόμματος όταν οι πιστοί είχαν βγει στο δρόμο για να σταματήσουν τα σχέδια για την Κάρτα του Πολίτη. Τότε η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" ειρωνευόταν τους συμμετέχοντες αποκαλώντας τους "όχλο θρησκευομένων" και χαρακτήριζε την Κάρτα του Πολίτη "οργανωτικό θαύμα" (διαβάστε σχετικά εδώ).
Διαθέτουμε την αλληλογραφία που είχαμε μαζί τους και δεν αποκλείουμε κάποια στιγμή να την δημοσιεύσουμε-η παρούσα ανάρτηση έχει ήδη ξεφύγει σε έκταση-, για να αποδείξουμε τον ζήλο με τον οποίο προάσπιζαν τις τότε Κυβερνητικές επιλογές στην Κάρτα του Πολίτη.

Λίγο αργότερα ακολούθησαν κι άλλα, κι άλλα, που αποκάλυπταν τον εγωισμό και την μονομέρεια, όσων ξεκίνησαν την προσπάθεια αυτή.

Ακομμάτιστοι Ιστολόγοι είμαστε, κανείς δεν θα μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ να εκφράζουμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας.
"Η Κ.Ε. (Κεντρική Επιτροπή) ΔΕΝ αλλάζει".   Η "δημοκρατία" μέσα στο κόμμα και τα "ανοίγματα" σε όλο τους το μεγαλείο!
Πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν ψάχνει "αδερφούς" για να επεκταθεί. Ψάχνει απλά υποψηφίους και ψηφοφόρους, γιατί μόνον αυτό της λείπει.
Οι θέσεις στην Κεντρική επιτροπή του κόμματος έχουν κλείσει εφόρου ζωής με τα πνευματικοπαίδια του π.Βολουδάκη (διαβάστε το απόσπασμα από την επίσημη σελίδα της). Κατά τα άλλα "είναι ανοιχτοί" και "δεν καταλαβαίνουν" γιατί οι υπόλοιποι χριστιανοί δεν τους στηρίζουν!! Όπως δεν καταλαβαίνουν και τα λάθη τους σε τόσα σοβαρά θέματα. Όπως δεν καταλαβαίνουν και τις παράξενες "θεολογικές" απόψεις του πατρός Βολουδάκη. Όπως δεν συνειδητοποιούν και τις απαράδεκτες πολιτικές πρακτικές τους.



Κλείνοντας,
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ γνωστό Ιστολόγιο, που αφού υποστήριξε διαδοχικά και με πάθος ΝΔ (Σαμαρά), ΛΑΟΣ (Καρατζαφέρη), ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τώρα κατέληξε κονδυλοφόρος της "ΚΟΙΝΩΝΙΑ", της οποίας ο ίδιος δημόσια ομολογεί ότι είναι μέλος της και ο οποίος συνεχίζει να δημοσιεύει συκοφαντικά άρθρα χωρίς να δημοσιεύει τις απαντήσεις μας - δεν τις δημοσιεύει ούτε καν σε μορφή σχολίων.
Η στοιχειώδης αξιοπρέπεια κάθε Ιστολόγου, είναι να αφήνει ελεύθερα τα σχόλια για απαντήσεις.
Κανένα από τα 3 σχόλια (απαντήσεις μας) δεν δημοσιεύθηκαν. Αναγκαστήκαμε να του ζητήσουμε να δημοσιεύσει τα σχόλια μας, επικοινωνώντας μαζί του  και μέσω εμαιλ και με φανερή κοινοποίηση στους Ακομμάτιστους Ιστολόγους. ΣΙΓΗ.  Ο "blogger της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ", συνεχίζει να αναπαράγει την λάσπη.
Αν δεν θέλει να δημοσιεύονται οι απαντήσεις, ας ανοίξει ένα δημοσιογραφικό site ή ας γράφει απευθείας στην Ιστοσελίδα του κόμματός του (Εξ άλλου είναι από τους ελάχιστους blogger που εμφανίζεται επώνυμα παίρνοντας συνεντεύξεις και ο ίδιος δήλωσε σε σχόλιο ότι δεν αποκλείει να κατέβει κάποια στιγμή και υποψήφιος σε εκλογές. Οι bloggers, ουδέποτε εξαγοράσαμε τον πολυετή αγώνα μας με βουλευτικές υποψηφιότητες, γι αυτό και επιλέγουμε την ανωνυμία μας.).

Μετρήστε πόσες απαντήσεις λάβαμε στην πρώτη μας ανάρτηση ("Γιατί οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ΔΕΝ ψηφίζουν την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"). Δημοσιεύθηκαν ΟΛΕΣ, χωρίς καμία λογοκρισία, όπως κάνουμε τόσα χρόνια.
Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να χρησιμοποιούν το όνομα "Ελλάδα Ορθοδοξία" (προσέξτε τις διαφημίσεις "τριχόπτωσης" κάτω από την εικόνα του Χριστού .. ) και να μην διαθέτουν ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ αξιοπρέπεια στους κανόνες  λειτουργίας του Ιστολογίου τους.




Νεότερη Ενημέρωση :
Μπορείτε να διαβάσετε και τις αναρτήσεις που ακολούθησαν: 

26 σχόλια:

Νικαιλέτος Ιωάννης είπε...

Μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το πάθος εναντίον του συγκεκριμένου κόμματος. Δε το ξέρω, αλλά θα ψάξω να το βρω. Δεν μπορώ να πω πως είμαι πολύ της Εκκλησίας, αλλά τόση έχθρα δεν μου φαίνεται καθόλου χριστιανική. Δεν ξέρω βέβαια τι διαφορές έχετε, αλλά δεν μοιάζει να είναι πολιτικές.

Επιφυλάσσομαι να επανέλθω, αφού μελετήσω προσεκτικά.

Μιλτιάδης Νικαιλέτος
Δικαστικός

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

κ.Νικαιλέτο,
με το κόμμα "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" είχαμε να ασχοληθούμε σχεδόν 2 χρόνια, μπορείτε να το διαπιστώσετε.
Αν δείτε στις ετικέτες του ιστολογίου μας, υπάρχουν κριτικές σε όλα τα πολιτικά κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΧΡ.ΑΥΓΗ). Επαινούμε τα σωστά και -κυρίως- επισημαίνουμε τα λάθη τους.


Πριν από 10 μέρες, κάποιο σεβάσμιο πρόσωπο, ο κ.Ασλανίδης, μου έστειλε EMAIL (με δημόσια κοινοποίηση σε δεκάδες άλλους παραλήπτες), καλώντας επί λέξη "σε συστράτευση με το κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ".

Μέσω EMAIL τον προέτρεψα να διαβάσει την προηγούμενη ανάρτησή μας, που εξηγεί "ΓΙΑΤΙ -κατά τη γνώμη μας- οι Ορθόδοξοι πιστοί δεν ψηφίζουν την ΚΟΙΝΩΝΙΑ" (με φανερή κοινοποίηση και στους υπόλοιπους παραλήπτες -ζητώντας συγνώμη για την ενόχληση και δεσμευόμενος ότι δεν θα τους ξαναενοχλήσω).

Ακολούθησε απάντηση μέσω EMAIL, του κ.Εμμ.Βολουδάκη (πάλι σε όλη τη λίστα παραληπτών) που αντί να απαντήσει στα επιχειρήματα της ανάρτησης, με συκοφαντούσε ως "συκοφάντη", ως "μέλος της Χρυσής Αυγής" και "στέλεχός της", ως "Γκαίμπελς" κλπ. Δεν απάντησα αφενός γιατί έτσι είχα δεσμευθεί στους δεκάδες παραλήπτες και αφετέρου γιατί με θερμοπαρακάλεσε ο κ.Ασλανίδης ο οποίος έστειλε άμεσα εμαιλ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ με την λύπη του για το ύφος τους και εκφράζοντας τις επιφύλαξη για το αν θα συνεχίσει μαζί τους (αλλά οι πολιτικάντηδες της ΚΟΙΝΩΝΙΑ επιμένουν να εμφανίζουν το "κάλεσμα συστράτευσης" του κ.Ασλανίδη αγνοώντας την νέα του στάση).


Έκτοτε η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" όχι μόνον δεν ζήτησε συγνώμη για τις συκοφαντίες (που αν ήταν άλλος θα το κυνηγούσε και νομικά) αλλά ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ στο ιντερνετ την δυσφημιστική και συκοφαντική απάντησή του εκπρ.τύπου της, κ.Εμμ.Βολουδάκη. Πολύ "εύκολα" εξηγούν τα χαμηλά τους ποσοστά τα πνευματικοπαίδια του π.Βολουδάκη, ότι τάχα φταίνε οι αποκαλύψεις μας. Δεν φταίει λοιπόν η "ασθένεια" αλλά αυτός που την αποκαλύπτει.


Προχθές, δημοσίευσαν νέα επιστολή τάχα "φίλου της παράταξης" σε βάρος μου, (κάποιου "κ.Αντωνίου Κουτσουρά", που με μια απλή αναζήτηση θα διαπιστώσετε ότι τον γνωρίζουν πολύ καλά αφού ήταν ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στην Πέλλα).


Με αυτά τα δεδομένα, ασχοληθήκαμε μία ακόμη φορά με την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ".
Δεν έχουμε κανένα "μένος" εναντίον της. Αφού επιμένουν να προκαλούν, θα αποκαλύπτουμε την αλήθεια.
Τα στοιχεία που παραθέτουμε είναι από τις ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ τους (της ΚΟΙΝΩΝΙΑ και του Ναού του π.Βολουδάκη).
Υπάρχουν όλοι οι σύνδεσμοι στα πρωτότυπα κείμενα, μπορείτε να το διαπιστώσετε.



Αν χρειαστεί σας βεβαιώνω ότι έχουμε ακόμη περισσότερα και ισχυρότερα στοιχεία . Με μια απλή αναζήτηση, βρίσκεις τα πάντα στο διαδίκτυο.
Απλά δεν συνηθίζουμε να ασχολούμαστε με μικρότητες, ειδικά σε τέτοια συγκυρία για την πατρίδα μας.
Η υπομονή όμως έχει και τα όριά της.
Εμείς δεν καταφεύγουμε στην Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ούτε κάνουμε μηνύσεις όπως εξαγγέλλει ότι έκανε ο ιερέας π.Βολουδάκης σε άλλους blogger.
Εμείς όταν χρειαστεί απλά θα δημοσιεύσουμε και πάλι τα ΔΙΚΑ τους ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, τα ΔΙΚΑ τους κείμενα.

Αντί ως "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" να κάνουν την αυτοκριτική τους και να διορθώσουν τα λάθη τους, αναζητούν "συκοφάντες". Σε τελική ανάλυση, αν ένας ιερέας θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, φυσικά μπορεί να το κάνει, αλλά ας βγάλει προηγουμένως τα ράσα. Η ενορία ΔΕΝ είναι "τσιφλίκι" του για να διαφημίζει το κόμμα του γιου του.

ΝΙΒΑ είπε...

Για το θέμα του π. Παισίο και όσα λέει για το 666 δείτε την άποψη του Άγιου π. Πορφυρίου και το επιτίμιο του στον γ. Παίσιο. http://www.youtube.com/watch?v=9aeF6-fPAJMcontext=C4f37a7aADvjVQa1PpcFO4O1lfsV5Zdv2BgPb8oD_VYVZxIg3lv7c=
καθώς και http://www.youtube.com/watch?v=YhQRQTMI6EY

Εάν ίσχυε όπως λες : Βλέποντας ότι "δεν τραβάνε" πλέον ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δημιούργησαν τον "Πολιτιστικό" Σύλλογο ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ!, τότε και σε συνδυασμό με την πονηριά και την διπλοπροσωπία που κατηγορείς τους ανθρώπους της παράταξης,δε θα είχαν όφελος να συνδέσουν την ΕΘΕΓΕΡΣΙΑ με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ κάτι που κάνουν καθαρά και απροκατάληπτα όπως και εσύ παραδέχεσαι. Λες για συκοφαντικά δημοσιεύματα της ΚΟΙΝΩΝΙΑ εναντίον του ιστολογίου σου, αλλά ξεχνάς πως εσύ πρώτος με τα δημοσιεύματα σου επιτίθεσαι στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ και αυτοί απλά σου απαντούν. Εσύ συνεχίζεις την επίθεση, που την έχεις βαφτίσει ελευθερία έκφρασης και προβληματισμού.(Τώρα βέβαια τι είδους προβληματισμός είναι να βρίσκεις τα πάντα λάθος και ούτε ένα σωστό και να το εκφράζεις αυτό με εμπάθεια είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης)

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

1) Προφανώς ένας νέος (άφθαρτος) σύλλογος, με νέο όνομα, είναι ότι πρέπει για να δελεάσει κόσμο και ομιλητές.
Αφού συμμετέχουν οι ίδιοι, εξήγησέ μου ποιο το νόημα να κάνουν, ΟΙ ΙΔΙΟΙ, νέο "πολιτιστικό" σύλλογο; Μαθαίνουν πχ παραδοσιακούς χορούς;
Απλά θέλουν να δημουργούν την εικόνα "συστράτευσης". Ότι πολλοί σύλλογοι τους στηρίζουν.
Εκτός αν δεν είχαν τι να κάνουν, και είπαν, "μια και καθόμαστε και δεν έχουμε δουλειά στο κόμμα, δεν κάνουμε κι ένα πολιτιστικό σύλλογο να περνάμε την ώρα μας";
Ο κ.Σύρπης, (εκπρ.της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στη Θεσ/κη), μου είπε τι τράβηξε μέχρι να κατορθώσει να κάνει την "ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ Θεσ/κης" ως χωριστό σύλλογο και όχι ως παράρτημα Αθηνών.
Βλέπεις πως ταυτίζονται και τα πρόσωπα στους 2 συλλόγους;
Μα για πόσο "χαζούς" μας έχουν;


2) Γράφεις:
"αλλά ξεχνάς πως εσύ πρώτος με τα δημοσιεύματα σου επιτίθεσαι στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ και αυτοί απλά σου απαντούν."
Μπορείς να μου δείξεις το δημοσίευμά μου στο οποίο απάντησαν;
(ή μετά από 2 χρόνια ξύπνησαν και θυμήθηκαν το "δημοσίευμά μου" και είπαν να απαντήσουν;)
Ποιος λοιπόν ξεκίνησε πρώτος;
Στις συνεχιζόμενες συκοφαντίες απαντάμε με ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. Εκτός αν δεν θέλεις να ενημερώνεται ο κόσμος για την αλήθεια.
Χρόνο δεν έχω -και φυσικά ούτε διάθεση- αλλιώς, σε βεβαιώνω αν συνέχιζα την έρευνα στα περιοδικά της ενορίας θα γέμιζα πολλές αναρτήσεις με το πως το περιοδικό μιας ενορίας προβάλει ένα πολιτικό κόμμα και παροτρύνει τους ενορίτες να το στηρίξουν και να το ψηφίσουν.


3) Για την υπόθεση με τον π.Παϊσιο, (γιατί εκεί καταντήσαμε, να χρειάζεται να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα), διάβασε όλο το υλικό που υπάρχει σε παραπομπές εδώ :
http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/04/blog-post_23.html
(υπάρχουν οι επιστολές ΟΛΩΝ, και όχι μόνον οι απαντήσεις του π.Βολουδάκη, όπως αντιδεοντολογικά κάνει στην ιστοσελίδα της η ΚΟΙΝΩΝΙΑ):


4) Προέβαλα παραπομπές και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΑ και από το περιοδικό και την ιστοσελίδα της ενορίας.
Υπάρχουν ΟΛΟΙ οι σύνδεσμοι ώστε να διαπιστώνει ο αναγνώστης του λόγου το αληθές.
Που βλέπεις την δυσφήμιση;
Που είναι η συκοφαντία;
Εγώ φανερώνω τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ θέσεις.
Δεν πρέπει να γνωρίζουν οι μελλοντικοί ψηφοφόροι πχ τι σχεδιάζει το κόμμα για τις εκτρώσεις;

Νικαιλέτος Ιωάννης είπε...

Εξακολουθούν να με προβληματίζουν δύο τινά:

1) Τι είναι αυτό που σας ώθησε να γράψετε (μετά από 2 χρόνια όπως μου είπατε) τώρα. Συνειρμικά ο νους μου πάει στις εκλογές. Δεν είμαι απόλυτος, την σκέψη μου λέω.

2) Τα μόνα ονόματα που διαβάζω και στο άρθρο και στα σχόλια είναι των κατηγορουμένων. Ποιοι τους κατηγορούν; Αυτό δεν μου είναι καθαρό, εκτός αν έχει αναφερθεί σε άλλες συνομιλίες που εγώ δεν γνωρίζω και στις οποίες θα ήθελα παρακαλώ πολύ να με παραπέμψει κάποιος.

Μιλτιάδης Νικαιλέτος
Δικαστικός

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Νικαιλέτος "νοιάζεται" πολύ για την " ΚΟΙΝΩΝΙΑ " , τόσο πολύ που όντως ασχολείται πολύ. Τόσο πολύ, που έχει ν' ασχοληθεί από το 2012. Και αυτή η περιοδική ενασχόλησή δεν είναι τυχαίο που ακολουθεί ΠΑΝΤΑ την προεκλογική περίοδο. Ας μην ανησυχεί όμως. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ στο οποίο αρέσκεται. Πριν συνεχίσω όμως ας μας απαντήσει. ΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ; Αυτά προς το παρόν.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Το πρώτο ερώτημά σας έχει απαντηθεί:

Ξαναασχοληθήκαμε με το κόμμα αυτό επειδή δεχθήκαμε δυσφημιστικές και συκοφαντικές επιθέσεις (την προηγούμενη εβδομάδα) μέσω διαδικτύου (συγκεκριμένα: από την ιστοσελίδα του κόμματος και από τον blogger-μέλος τους που τα αναπαράγει). Το "έγκλημά μου" ήταν ότι "τόλμησα" να απαντήσω μέσω εμαιλ, στο εμαιλ (κάλεσμα) που έλαβα. Πάλι καλά που μας ειδοποιούσαν φίλοι που έβλεπαν τα δημοσιεύματα αλλιώς δεν θα είχαμε ιδέα ότι μας συκοφαντούν. Για τέτοιο "χριστιανικό ήθος" μιλάμε.


Δεν υπάρχουν "κατηγορούμενοι" κ.Νικολαίτο. Πολιτικό κόμμα έχουν συστήσει.
Για το πολιτικό κόμμα δεν χρειάζεσαι "άδεια" για να το σχολιάσεις και να κρίνεις τον ηγέτη του και τις απόψεις του κόμματος.
Τα σχόλια μας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ όπως διαπιστώνετε, μπορούν να απαντήσουν όποτε και όπως θέλουν.
Εξηγήσαμε τα λάθη τους (από την ίδρυσή τους μέχρι και σήμερα).
Τα περισσότερα λάθη τους, τους τα έχουμε επισημάνει εδώ και χρόνια, απευθείας στους ίδιους μέσω εμαιλ. Οι απαντήσεις τους ήταν συχνά ειρωνικές (ή στις προφορικές μας προτάσεις απαντούσαν "ναι" και έκαναν τελικά το αντίθετο).

Δικό τους είναι βέβαια το κόμμα, δεν μας πέφτει λόγος, αλλά δεν είναι δυνατόν να λένε μετά ότι τάχα "δεν τους ξέρουν" και γι αυτό δεν τους ψηφίζουν.
Ο κόσμος τους ξέρει. Από 28.514 (Μάϊος 2012) ψήφους, έπεσαν στους 17.770 (Ιούνιος 2012) και ακόμη δεν έκαναν την αυτοκριτική τους. Οι "συκοφάντες" τους φταίνε.
Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν και να καταλάβουν αν τους συκοφαντούμε ή αν είναι πράγματι λάθη του κόμματος όλα αυτά.


Δέσμευσαν όλες τις θέσεις στην Κ.Ε. μόνοι τους (λες και δεν υπάρχουν άλλες αξιόλογες Ορθόδοξες κινήσεις, μοναστήρια, αδελφότητες, μητροπόλεις να βάλουν κι αυτοί εκπροσώπους), πήραν και τις αποφάσεις τους για όλα τα θέματα και τώρα ζητάνε ψηφοφόρους (και υποψηφίους γιατί ούτε υποψηφίους έχουν). Τώρα που είδαν ότι 5 χρόνια δεν μπορούν να μαζέψουν κόσμο, εξαγγέλλουν "άνοιγμα".
Αν όλα αυτά είναι Ορθόδοξες πρακτικές, το αφήνουμε στην κρίση του καθενός.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Unknown, λίγη αξιοπρέπεια απέναντι στους άλλους σχολιαστές δεν βλάπτει.

1) Κατ αρχήν αν πρόσεξες, και ο κ.Νικαιλέτος και εσύ θέτετε το ίδιο ερώτημα: Αν γίνεται για προεκλογικούς λόγους η παρούσα ανάρτηση. Γιατί το δικό του ερώτημα είναι ύποπτο και κομματικά υποκινούμενο, και το δικό σου όχι;
Το ερώτημα απαντήθηκε (τι προηγήθηκε της παρούσας ανάρτησης και μας έκανε να ξαναασχοληθούμε με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ).

2) Από πότε εγκαλείς τους σχολιαστές για το που ανήκουν. Σε όποιο κόμμα θέλει ανήκει ο καθένας και ότι θέλει ψηφίζει.
Οι αναρτήσεις είναι βήμα διαλόγου, ο καθένας λέει την γνώμη του και γίνεται συζήτηση. Αντί να ασχολείσαι με άλλους μπορείς αν θέλεις να γράψεις την δική σου άποψη.

Νικαιλέτος Ιωάννης είπε...

Να λοιπόν που παρά τον πιεσμένο μου χρόνο, ξεκίνησα την διαδικασία ενημέρωσης.

Είναι απορίας άξιο πως μια αρκετά παράτολμη και πρωτότυπη ιδέα δεν έχει ακουστεί τόσο. Εγώ, να σκεφτείτε, τυχαία βρέθηκα εδώ από σελίδα που διάβαζα για την Κύπρο! Αλήθεια, έχουν δραστηριότητα στην Κύπρο; Δεν είδα κάτι τέτοιο.

Είδα αρκετά πράγματα στην ιστοσελίδα τους, αλλά είναι διαφορετικά από αυτά που διαβάζω εδώ! Δεν κατάλαβα να πρόκειται για μια κίνηση μοναστηριών ή κληρικών. Αυτό που εγώ κατάλαβα είναι πως πρόκειται για ανθρώπους πιστούς στην Ορθόδοξη εκκλησία που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά, γιατί όπως οι ίδιοι λένε δεν τους εκπροσωπεί κανείς σήμερα στη βουλή.

Θα συνεχίσω να διαβάζω και θα ψάξω να βρω και πως δουλεύουν.

Πάντως η πρώτη ανάγνωση και επαφή μου έδωσε θετική εικόνα και την περιέργεια να ψάξω κι άλλο.

Τα άλλα μου μοιάζουν λεπτομέρειες ανούσιες. Πρόκειται για πολιτικούς, αν καταλαβαίνω καλά, και όχι για θρησκευτική οργάνωση. Σε μια θρησκευτική οργάνωση ίσως ταίριαζαν οι ενστάσεις σας, που και πάλι δεν είμαι σίγουρος γιατί είδα, με πολύ πρόχειρη ματιά ομολογώ, πως οι παραπομπές σας έχουν φραστικές επιλογές που δίνουν άλλο χρώμα και τόνο στο κείμενο. Βέβαια, ξαναλέω, οι αναγνώσεις μου ήσαν πολλές και σε σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε ενδέχεται να κάνω λάθος.

Υπόσχομαι να επανέλθω, αφού μελετήσω πιο προσεκτικά!

Μιλτιάδης Νικαιλέτος
Δικαστικός

ΥΓ. Ευχαριστώ πολύ για την τοποθέτησή σας απέναντι στην αναίτια επίθεση που δέχθηκα από άγνωστο με ένα σχόλιο που δεν κατάλαβα. Απλά να προσθέσω πως στην Κύπρο η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη! Μόνο ένας πυρήνας που δεν έχει απήχηση παρά σε κάποιους σκληροπυρηνικούς που ουσιαστικά δεν έχουν πολιτικό λόγο. Άλλωστε πέραν της άρνησης, δεν είδα ποτέ θέσεις στον συγκεκριμένο χώρο. Μόνο απειλές!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

κ.Νικαιλέτο,
στις διακηρύξεις τους, όλα τα κόμματα "θετική εικόνα" δίνουν.
Και στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ και της Νδ να μπείτε, ευγενικό προφίλ θα δείτε, υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις θα διαβάσετε.

Μακάρι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ να ήταν απλά άτομα της εκκλησίας που αποφάσισαν να ασχοληθούνε με την πολιτική. Έτσι νομίσαμε κι εμείς και γι αυτό τους προβάλαμε.

Το τι είναι πραγματικά η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, το ξέρουν οι περισσότεροι από όσους ασχολούνται με την εκκλησία και γι αυτό αποφεύγουν να τους υποστηρίξουν. Και γι αυτό αντί να ανέβουν σε ψήφους, κατεβαίνουν.
Ο π.Βασίλειος Βολουδάκης, ο ιερέας που βρίσκεται από πίσω, που ο ίδιος δηλώνει ότι :"Η απόφαση της δημιουργίας του κόμματος, ήταν κοινή με την πρεσβυτέρα του"
διαπιστώστε το εδώ:
http://aganaktismenospolitis.blogspot.gr/2011/09/blog-post_4560.html

έχει στο παρελθόν υιοθετήσει εξαιρετικά ακραίες θεολογικές απόψεις, οι οποίες και επηρεάζουν τις θέσεις του κόμματος σε ένα σωρό ζητήματα.

Είναι πολιτικό κόμμα, ζητάνε την ψήφο μας και γι αυτό δικαιούται ο καθένας να τους κρίνει. Είναι το μοναδικό κόμμα που όσους τολμούν να το κρίνουν, τους αποκαλεί "υβριστές", "γκαιμπελίσκους" και "συκοφάντες". Από πότε απαγορεύθηκε η κριτική σε πολιτικό κόμμα; Ας αποφασίσει ο π.Βολουδάκης, είναι ιερέας ενορίας ή ιδρυτής και αρχηγός κόμματος;

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Επειδή όμως το ήθος τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο, σας αποκαλύπτω ενδεικτικά τι συνέβη χθες, Κυριακή 2/2/2014:

Χθες Κυριακή, στις 13:00μμ, μου τηλεφώνησε ο εκπρόσωπος της ΚΟΙΝΩΝΙΑ στη Θεσ/κη κ.Σύρπης Γεώργιος, ψυχίατρος, και μου ζήτησε να συναντηθούμε.
Φυσικά αποδέχθηκε άμεσα την πρόταση του και βρεθήκαμε στις 3:30μμ.
Συζητήσαμε πάνω από 3 ώρες σε πολύ καλό, εμπιστευτικό -όπως μου τόνισε επανειλημμένα- και φιλικό κλίμα.

Μου αποκάλυψε και τα σχέδιά του για να κατέβει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο κοινής αποδοχής, ακομμάτιστος, σοβαρός, που τον σέβονται όλοι και είναι άτομο της Εκκλησίας ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας. Του υποσχέθηκα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, θα το στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις αρκεί να κατέβαινε ακομμάτιστα κάτι που με διαβεβαίωσε και ο ίδιος. Του υπέδειξα δεκάδες πρόσωπα που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν.

Το ιδιο βράδυ, μου τηλεφώνησε ο κ.Σύρπης και μου είπε πόσο χαρούμενος είναι για την κουβέντα που είχαμε, με παρακάλεσε να μην ξαναασχοληθώ με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ για να σταματήσει η διένεξη (του το διαβεβαίωσα), και μου ζήτησε (τάχα τυχαία) το επίθετό μου.
Του το είπα, χωρίς να πονηρευθώ καθόλου, εκτιμώντας ότι η όλη συζήτηση έγινε με ειλικρίνεια όπως μου υποσχέθηκε επανειλημμένα κατά τη συζήτησή μας.

Μπαίνω τυχαία πριν λίγο στην ιστοσελίδα της ΚΟΙΝΩΝΙΑ και βλέπω το πλήρες ονοματεπώνυμό μου, ως
με νέες συκοφαντίες :
-ότι τάχα τους χαρακτηρίζω "θρησκευτική οργάνωση",
-ότι "θεωρώ την "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" σαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το μέλλον της Χώρας" (πότε το δήλωσα αυτό και δεν το ξέρω;),
-ότι είμαι "(α-)ήθους, τυφλά φανατικός, χωρίς όσια και ιερά" (οι 350 αναγνώστες που λαμβάνουν κάθε μέρα στο εμαιλ τους την νέα ανάρτηση του αντιπαρακμή και οι 1000 περίπου ακόμη αναγνώστες που επισκέπτονται καθημερινά την ιστοσελίδα μας, γνωρίζουν και το αν σεβόμαστε τα "όσια και τα ιερά".
Όσο για το "ήθος" μας, βρεθήκαμε στον δρόμο του αγώνα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φορές. Όσοι συμπορεύθηκαν και αγωνίστηκαν μαζί μας, όσοι προπηλακίστηκαν από αναρχκούς για να προστατεύσουμε τα παρεκκλήσια από τις βεβηλώσεις, όσοι έφαγαν δακρυγόνα από τα ΜΑΤ έξω από το τουρκικό Προξενείο, όσοι ρίσκαραν μαζί μας την ζωή τους για να μεταφέρουν τρόφιμα στους βορειοηπειρώτες για να τους ενισχύσουν, ξέρουν πολύ καλά και το ήθος και τον ανιδιοτελή αγώνα μας, που δεν εξαγοράσαμε ΠΟΤΕ ούτε με υποψηφιότητες ούτε με βουλευτιλίκια, γι αυτό και κάνουμε 25 χρόνια τώρα τον αγώνα μας ΑΝΩΝΥΜΑ).


ΑΥΤΟ είναι το ήθος της ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Άλλα να υπόσχονται "εμπιστευτικά", ως τάχα "εν Χριστώ αδερφοί ", και άλλα να κάνουν λίγες ώρες αργότερα.
Αυτή ήταν πάντα η κουτοπονηριά τους.


Κλείνω με μια φράση που μου έστειλε ο κ.Γιώργος Ασλανίδης, τέως υπεύθυνος της εξωτ.Ιεραποστολής, που συνεχίζουν να τον εμφανίζουν ως τάχα υποστηρικτή τους:
" Όσο για την σπέκουλα του ονοματός μου από τους ψευδαδέλφους χριστιανούς (της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ) με την βοήθεια του Θεού την αντιμετωπίζω καταλλήλως. Περισσότερα θα σου αποκαλύψω δια ζώσης.
Το πράγμα με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν έχει ευλογία δεν θα περπατήσει. "
(24/1/2014, ώρα 22:09)

Πολύ σύντομα θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις.

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Αγαπητέ Ιστολόγε,πλανάσε πλάνην οικτράν,θα έπρεπε για να εκφράζεις γνώμη να έχεις καλυτέρα γνώση των δεδομένων που καταγγέλεις!Οι απόψεις και οι θέσεις του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη είναι άπαντες καταγεγραμένες εις το βιβλίο του "Η πολιτική είναι ποιμαντική"!Ως επιστήμων θεολόγος προσωπικά το έχω μελετήσει αυτό το βιβλίο του 2 φορές για να μπορώ να αποκτήσω άποψη και γνώμη τι εστί "ΚΟΙΝΩΝΙΑ",θα μπορούσατε ειδικά,μια και εφόσον έχετε σοβαρές ενστάσεις εναντίων του να μελετήσετε σοβαρά και σε βάθος το βιβλίο του και να επαναδιατυπώσετε τις θέσεις και απόψεις σας,διότι είστε πρώτον θεολογικά εκτεθειμένοι και κατά δεύτερον υπάρχει ενδεχόμενο να πέσετε εις την συκοφαντίαν και ιεροκατάκρισην,διότι,ακόμα να δούμε αναφορά εις το βιβλίο του πατρός Βασιλείου παρα μόνον σε σκόρπιες συγκεχυμένες σκέψεις σας!Θα έπρεπε μήπως να ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα θεολογικά πρώτα και είτα να ασκήσετε κριτική;Μόνο ο παπαΒασίλειος διαφωνεί με τον γέροντα Παϊσιο εις το θέμα τις επιστολής περι του Αντιχρίστου;Είστε σοβαροί;Αλλά με τα αθεολόγητα σχόλιά σας είναι κατανοήτον η έλειψη θεολογικών προϋποθέσων!Ο σεβαστός δάσκαλός και καθηγητής μας παπαΘόδωρος Ζήσης,έκφρασε δημόσια σε ένα μάθημα ότι διαφωνεί και αυτός στο θέμα αυτό τις επιστολής του πατρός Παϊσίου και μάλιστα είπε ότι έκανε λάθος και με ξένισε προσωπικά,αλλά μετά απο χρόνια κατάλαβα τι εννοούσε!Την ίδια περίοδο μαθήτευα εις τον έταιρο καθηγητή και δάσκαλό μου κ.Δημήτρη Τσελεγγίδη,ο οποίος έκανε τους αγώνες που όλοι γνωρίζουμε και φυσικά μας ενημέρωνε και τον στηρίζαμε σε όλα τα επίπεδα!Φυσικά,τόσο ο παπαΘόδωρος Ζήσης είχε δίκαιο θεολογικά στον τρόπο που αντιμετωπίσε το θέμα(στο ίδιο μοτίβο είναι και η στάση του παπαΒασίλη αν δεν κάνω λάθος) ενώ και η στάση του κ.Τσελεγγίδη ήτο θεολογικά τεκμηρειωμένη με τις ενέργειες και θέσεις του....Δεν θέλω να εστιάσω στα πολιτικά λεχθέντα,ας δώσει απολογία η πολιτική παράταξη γιαυτό αλλά στα θεολογικά θέματα αγαπητέ Ιστολόγε,μπάζεις....

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

ΠΡΟΣ:Μιλτιάδης Νικαιλέτος
Δικαστικός
Αγαπητέ κ.Νικαιλέτο,δυστυχώς,στην μαρτυρική Κύπρο μας δεν αξιώθηκε ακόμα ένας πνευματικός άνθρωπος,ένας φωτισμένος κληρικός να πράξη κάτι ανάλογο ως σαν την έμπνευση του πατρός Βασιλείου Βολουδάκη!
Προσωπικά δεν γνωρίζω τον π.Βασίλειο,αλλά έχω μελετήσει πάμπολλα άρθρα του,έχω μελετήσει βιβλία του και τον θεωρώ ως διδάσκαλο του Γένους μας και θεωρώ ως σαν να τον έχω γνωρίσει,με την έννοια,ότι μελετώντας τα γραπτά και συγγράμματά του πλησίον(αδελφού ή πατέρα)σου γνωρίζεις τον συγγραφέα σε βάθος και μαθητεύεις σε αυτον εάν ειδικά είναι και φωτισμένος/πνευματικός(είτε λαϊκός ,είτε κληρικός)....
Θεωρώ ότι το πνεύμα του Ιστολόγου είναι πνεύμα ασυναρτησιών,πνεύμα συγχύσεως και πλάνης,διότι έμπλεξε τα θεολογικά με τα πολιτικά,προσπαθεί να βρεί λάθος για να εκθέσει τους αδελφούς του...θα το εκτιμούσα αφάνταστα εάν ειδικά τα θεολογικά θέματα στα οποία συκοφαντεί αδίκως τον π.Βασίλη έθετε και τα θεολογικά επιχειρήματά του και να μην καπηλεύτετε τον γέροντα Παίσιο(ο Ιστολόγος) δια να κάμει την τρίχα τριχιά,θα πρέπει επιτέλους κάποιοι Χριστιανούληδες να κατανοήσουν ότι οι άγιοι Πατέρες μας ,ήτο άνθρωποι,με ελεαττώματα,και μάλιστα κυρίοι/ες,εκφράσαν και λάθη και πλάνες ακόμα και αιρέσεις εν αγνοία τους!ΕΙΔΙΚΑ στο θέμα του αγίου πατρός Παϊσίου έχει δίκαιο ο σεβαστός πατέρας Βασίλειος Βολουδάκης,διότι στο ίδιο μήκος κύματως έκφρασε άποψη και ένας απο τους σεβαστούς καθηγητές μου!
κ.Μιλτιάδη,βρείτε το βιβλίο η Πολιτική είναι Ποιμαντική και ξεκαθαρίζει ο ίδιος πατέρας Βασίλειος Β.πολλά και εκπληκτικά και ειδικά όταν δεν χαρίζεται κάν ούτε και στους συναδέλφους του κληρικούς απάντων των βαθμίδων....

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

κ.Νούνη,
παρακαλώ εδώ μέσα θα εκφράζετε τις δικές σας θέσεις και σκέψεις.
Δεν θα μας λέτε τι θέση νομίζετε ότι έχει ο π.Θεόδωρος Ζήσης, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί ο ίδιος να απαντήσει.

Το ποια είναι η στάση του π.Θεοδώρου απέναντι στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ το γνωρίζουμε πολύ καλά. Είναι σαφώς ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Το γιατί -έναν από τους λόγους- τον εξήγησα στον ίδιο τον κ.Ηλιάδη, στα γραφεία της ΚΟΙΝΩΝΙΑ στην Θεσσαλονίκη, αλλά συνεχίζουν να κάνουν ότι "δεν καταλαβαίνουν". Όπως "δεν καταλαβαίνουν" και γιατί δεν τους έχει απομείνει ούτε μια αδελφότητα ή ένα μοναστήρι που να τους στηρίζει. Δυστυχώς η Θεσσαλονίκη ξέρει πολύ καλά τι είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Ως θεολόγος, αν το κρίνετε σωστό ένας ιερέας ΝΑ ΙΔΡΥΕΙ πολιτικό κόμμα (ο ίδιος το βεβαιώνει σε πλήθος συνεντεύξεων) και να διαφημίζει το κόμμα μέσω του σχήματός του και μέσω της ενορίας του, τότε λυπάμαι αλλά έχετε πλήρη θεολογική ανεπάρκεια. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ένας άλλος ιερέας ίδρυε ένα άλλο πολιτικό κόμμα και το διαφήμιζε κι αυτός από την ενορία του και γυρνούσε κι αυτός όλη την Ελλάδα για να το διαφημίσει;

Οπότε πείτε ελεύθερα την άποψη σας και αφήστε τις συστάσεις προς τους άλλους. Δόξα τω Θεό, και μυαλό έχουμε όλοι και εμπειρία το ήθος των προσώπων που στηρίζουν την ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Νικαιλέτος Ιωάννης είπε...

Λυπάμαι πολύ, αλλά διαπιστώνω εμπάθεια ή κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω! Τόσο η παραπομπή σας στην συνέντευξη του πατρός, όσο και η ιστορία που μας διηγηθήκατε, έχουν κενά! Αν ήταν συζήτηση εντός δικαστηρίου, θα υπήρχε θέμα αξιοπιστίας του μάρτυρος!

Η ιστορία σας έχει κενά! Συναντηθήκατε με κάποιον άνθρωπο του οποίου γνωρίζετε το ονοματεπώνυμο κι αυτός δεν ήξερε πως λέγεστε; Μάλιστα, σας κάλεσε! το βράδυ να το μάθει, για να το δημοσιεύσουν στη σελίδα τους;

Η παραπομπή στη συνέντευξη είναι αποσπασματική! Εκεί ο ιερεύς εξηγεί πως οι οικείοι του αντιμετώπισαν το γεγονός της ιδρύσεως! Που το κακό; Πήρατε όμως εκ νέου μία πρόταση και στρέψατε το νόημα εκεί που θέλατε!

Δεν ξέρω αν είναι ανιδιοτελής ο αγώνας σας, ξέρω πως δεν είναι καθαρός τουλάχιστον όσον αφορά στην "ΚΟΙΝΩΝΙΑ"!

Σας το λέω με αγάπη και ως ουδέτερος παρατηρητής. Είδατε πως είμαι πολύ προσεκτικός στις θέσεις μου, αλλά δεν μου αρέσει να προσβάλλεται, η όποια, νοημοσύνη διαθέτω!

Μια τελευταία ερώτησις: Αυτό ο κ. Ασλανίδης τελικά, τι ρόλο έχει στην ιστορία; Καλεί δημόσια τους ανθρώπους σε μια προσπάθεια την οποία ο ίδιος αργότερα συκοφαντεί κατ' ιδίαν; Πολλά σκοτεινά σημεία έχει η όλη ιστορία!

Μιλτιάδης Νικαιλέτος
Δικαστικός

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Προς κ.Νούνη:
Γράψατε 8 νέα σχόλια όλσ μεγάλης έκτασης.
Είναι φανερό ότι δεν μπορούν να δημοσιευθούν 8 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ δικά σας σχόλια. Γράψτε ΕΝΑ σχόλιο με όλες τις απόψεις σας.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Απόλυτα λογικές και κατανοητές οι επιφυλάξεις σας κ.Νικαιλέτο. Φυσικά και πλέον έχω εμπάθεια. Όταν άλλα συμφωνείς και άλλα κάνουν το επόμενο πρωί, όταν διαπιστώνεις ότι σε εξαπάτησαν, πως γίνεται μετά να μην εκνευριστείς.

Με μια κουβέντα: Την ΚΟΙΝΩΝΙΑ την στηρίζουν όσοι δεν την ξέρουν. Όσοι την μαθαίνουν, απομακρύνονται. Όπως έκανε και ο σεβαστός κ.Γ.Ασλανίδης (το ήθος του είναι γνωστό σε όλη την Θεσσαλονίκη και στην Β.Ελλάδα).

Στις ιστοσελίδες τους και στις διακηρύξεις τους όλοι καλοί μοιάζουν..

Βασίλειος Λιάκος είπε...

Αυτό το μένος εναντίον της ΚΟΙΝΩΝΙΑ και η εμπάθεια λέει πολλά...Αλλά τα ερμηνεύω: ο γράφων ή βαλτός είναι ή κολλημένος. Προσωπικά θα εκλάβω την δεύτερη περίπτωση."Κολλημένος τω πνεύματι" σε ιδεολήψίες και αγκυλώσεις που δεν επιτρέπουν να δή την πραγματικότητα κατά πρόσωπο.Δεν μπορεί να δεχθή την άποψη ότι δεν είναι Ορθόδοξο να είσαι ο Χριστιανός του διώρου της Κυριακής, που μόλις βγαίνεις από τον Ι. Ναό συμπεριφέρεσαι άκρως κοσμικά! Είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός,και αυτό που βιώνω είναι ότι οι κοσμικοί άρχοντες με τις πολιτικές τους μου βάζουν εμπόδια στον αγώνα για την σωτηρία της ψυχής μου! Έ, λοιπόν θα προσπαθήσω να τους αλλάξω μαζί με άλλους αδελφούς που έχουν τήν ίδια άποψη με την δική μου! Αυτούς τους αδελφούς τουσ βρήκα στην πολιτική παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Όλα τα άλλα είναι εκ περισσού!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω με το ίδιο ερώτημα;
Εσείς κ.Λιάκο, είστε "βαλτός ή κολλημένος"; Γιατί ο ίδιος ομολογείτε ότι είστε στο κόμμα ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


Όσο για μένα, "βαλτός" προφανώς δεν είμαι, γιατί επί σειρά ετών στήριξα την ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Γιατί από την 1η στιγμή που έμαθα για την ύπαρξή τους, έσπευσα, τους στήριξα και έγινα μέλος τους.


Όταν βλέπεις όμως ότι μια προσπάθεια δεν πάει καλά, πρέπει να επισημάνεις τα λάθη.
(διαβάστε εμπιστευτικές επιστολές μου προς την ΚΟΙΝΩΝΙΑ εδώ:
http://antiparakmi.blogspot.com/2014/02/blog-post_5.html
τις οποίες αναγκάστηκα να δημοσιοποιήσω σήμερα, 5/2/2014, για να μην με κατηγορούν ότι τάχα δεν τους τα είπα ποτέ αυτά πριν τα δημοσιοποιήσω στο διαδίκτυο)

Όταν λοιπόν (Μάρτιος 2012), είδα ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να βελτιωθούν, διατύπωσα και δημόσια τις σκέψεις μου για το κόμμα αυτό (στην μία και μοναδική ανάρτηση, που έγινε το 2012).
Έκτοτε, το θέμα έπαψε να με απασχολεί.


Πριν 1 βδομάδα έλαβα το εμαιλ όπως σας είπα, και απάντησα σε αυτό, μόνον μέσω εμαιλ. Και ακολούθησε ο "οχετός" δημοσίων ανακοινώσεων της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ σε βάρος μου στην ιστοσελίδα και σε δικό τους ιστολόγιο.
Μα αφού μόλις πριν 1 βδομάδα ξαναασχολήθηκα μαζί τους, που το βλέπετε το "κόλλημα".
2 φορές την προηγούμενη εβδομάδα, συμφωνήσαμε να σταματήσει η διένεξη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον υπεύθυνο τους στην Θεσσαλονίκη κ.Σύρπη. Και τις δύο φορές, το επόμενο μου μου την έφεραν.
Αλλά τελικά τίποτε δεν πάει χαμένο. Αποκαλύφθηκε το ήθος τους σε πλήθος ατόμων. Εγώ ούτε κόμμα έχω, ούτε υποψήφιος βουλευτής υπήρξα, ούτε και σκοπεύω να γίνω ποτέ. Θα εκφράζω ελεύθερα τις σκέψεις μου, όπως έκανα πάντα. Εκτός αν απέκτησε και "αστυνομία σκέψης" το κόμμα του π.Βολουδάκη και αποφάσισε να μας το απαγορεύσει. Δεν καταλαβαίνει φαίνεται ότι είμαστε ιστολόγιο και όχι το περιοδικό της ενορίας του, για να δικαιούται να μας λέει τι να ψηφίσουμε και να το αποδεχόμαστε.

Βασίλειος Λιάκος είπε...

Είναι ψευδολογία χειρίστου είδους να αποκαλής την ΚΟΙΝΩΝΙΑ "κόμμα του π. Βολουδάκη" διότι απλώς δεν είναι! Η παράταξη ιδρύθηκε από πνευματικά του τέκνα και ως πρός αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον π. Βασίλειο διότι ως πνευματικός έπραξε εις το ακέραιον το καθήκον του προτρέποντας τέκνα της Εκκλησίας σε ρηξικέλευθες διαδρομές με οδηγό το Ευαγγέλιο.Όταν λοιπόν το πνεύμα σου δεν μπορεί ή δεν θέλει να αποδεχθή αυτήν την ρηξικέλευθη διαδικασία που ανατρέπει δεδομένα όζοντα, αυτό σημαίνει ότι είναι "κολλημένο" στο χθές.
Από εκεί και μετά, δεν ασχολείσαι κάν με τις πολιτικές θέσεις της παρατάξεως (και όχι κόμματος) και ...χάνεις την μπάλλα! Τις πολιτικές θέσεις να κρίνης!

Βασίλειος Λιάκος είπε...

Είναι ψευδολογία χειρίστου είδους να αποκαλής την ΚΟΙΝΩΝΙΑ "κόμμα του π. Βολουδάκη" διότι απλώς δεν είναι! Η παράταξη ιδρύθηκε από πνευματικά του τέκνα και ως πρός αυτό αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον π. Βασίλειο διότι ως πνευματικός έπραξε εις το ακέραιον το καθήκον του προτρέποντας τέκνα της Εκκλησίας σε ρηξικέλευθες διαδρομές με οδηγό το Ευαγγέλιο.Όταν λοιπόν το πνεύμα σου δεν μπορεί ή δεν θέλει να αποδεχθή αυτήν την ρηξικέλευθη διαδικασία που ανατρέπει δεδομένα όζοντα, αυτό σημαίνει ότι είναι "κολλημένο" στο χθές.
Από εκεί και μετά, δεν ασχολείσαι κάν με τις πολιτικές θέσεις της παρατάξεως (και όχι κόμματος) και ...χάνεις την μπάλλα! Τις πολιτικές θέσεις να κρίνης!

Βασίλειος Λιάκος είπε...

Με τι κριτήρια δεν δημοσίευσες όλα τα σχόλια του κ. Νούνη; Πολύ θα μ΄ενδιέφερε να διαβάσω όλες τις απόψεις του!

Unknown είπε...

ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ κου. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΙΑΚΟΥ.ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΤΟ ΣΧΟΛΙΑ κ.ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ!ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο κος.ΝΟΥΝΗΣ!ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙΝ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Όταν ο άλλος γράφει ασταμάτητα σχόλια, προφανώς, δεν αφήνεις τον θεσμό των σχολίων να διαλυθεί. Αν θελήσει και όποτε θελήσει ας συγκεντρώσει τις σκέψεις του και ας γράψει σε 1-2 σχόλια την άποψή του. Δεν θα επιτρέψουμε ατελείωτα κατεβατά, χωρίς να σέβεται τους αναγνώστες. Και καφέ να έπινε, αν μιλούσε ασταμάτητα, θα ήταν ασέβεια και θα τον σταματούσαν.

Γενικά, αν και οι αναγνώστες μας είχαν πάντα επίπεδο, ακόμη κι αν είχαν διαφορετική άποψη την διατύπωναν και την τεκμηρίωναν με αξιοπρέπεια, δεν έλειψαν έστω και ως εξαιρέσεις απειλές, εκβιασμοί, βρισιές. Σεβόμαστε φυσικά την ελευθερία στην άποψη αλλά σταματάμε την ασυδοσία. Όποιος θέλει μπορεί να γράφει με αξιοπρέπεια και με σεβασμό προς τους αναγνώστες την άποψή του.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Επεισή ο κ.Νούνης, εξέφρασε την άποψη ότι:
"κάποιοι Χριστιανούληδες"
(σαν κι εμάς θα εννοεί..)

" να κατανοήσουν ότι οι άγιοι Πατέρες μας ,ήτο άνθρωποι,με ελεαττώματα,και μάλιστα κυρίοι/ες,εκφράσαν και λάθη και πλάνες ακόμα και αιρέσεις εν αγνοία τους!ΕΙΔΙΚΑ στο θέμα του αγίου πατρός Παϊσίου έχει δίκαιο ο σεβαστός πατέρας Βασίλειος Βολουδάκης"

(ΕΝΝΟΕΙ: ότι ο π.Παϊσιος ήταν "άνθρωπος με ελαττώματα", "έκφρασαν λάθη και πλάνες"!! "και αιρέσεις εν αγνοία τους", και ήρθε ο π.Βολουδάκης να τους διορθώσει)


ΑΠΑΝΤΑΜΕ :
1) Οι Αγιορείτες Πατέρες είχαν απαντήσει απο το 1997 στους ισχυρισμούς του π. Βασιλείου Βολουδάκη
http://orthodox-watch.blogspot.gr/2011/02/1997.html

2) Ἀπάντηση στίς ἀπορίες καί στίς συγκεχυμένες τοποθετήσεις τοῦ π. Βασιλείου Βολουδάκη σχετικά μέ τήν ἐσχατολογική διδασκαλία τῆς Ἁγίας Γραφῆς, τῶν Ἁγίων Πατέρων καί τή στάση τοῦ «ὄχλου τῶν θρησκευομένων ἀνθρώπων».
http://orthodox-watch.blogspot.gr/2011/02/blog-post_09.html?utm_source=BP_recent

3) Ο π.Ιωάννης Φωτόπουλος απαντά στο άρθρο του π. Βασιλείου Βολουδάκη που δημοσιεύθηκε στον "Ορθόδοξο Τύπο" της 25ης Μαρτίου
http://orthodox-watch.blogspot.gr/2011/03/25.html

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Ε λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε:
μπαίνω και βλέπω σε αναμονή 6 ΝΕΑ σημερινά μακρόσυρτα σχόλια του κ.Νούνη (πρέπει να έχει γράψει συνολικά καμιά 20αριά ακόμη συνεχόμενα αδημοσίευτα σχόλια, όλα στην παρούσα ανάρτηση!!!) και όλα με μορφή θεολογικών αναλύσεων στην καθαρεύουσα!Ειλικρινά απίστευτο!!!!
Φυσικά δεν μπορώ να κάτσω να διαβάσω μία ώρα τι "θέλει να πει ο ποιητής". Τον παραπέμψαμε σε 3 θεολογικές αναλύσεις, ας τα συζητήσει εκεί, δεν μπορεί να απαντάει εδώ, για το τι διάβασε εκεί. Η αξιοπρέπεια πρέπει να είναι αυτονόητη στον καθένα μας.