Παρασκευή 18 Αυγούστου 2006

Τελικά ποιος κέρδισε αυτό το πόλεμο;




Παρόλο που οι Λιβάνιοι, είδαν τον στρατό του Ισραήλ να εισβάλει στη χώρα τους χωρίς οι ίδιοι να προβάλουν καμιά αντίσταση, ενώ είδαν την μισή τους χώρα να ισοπεδώνεται, και παρόλες τις ανθρώπινες (και όχι μόνο) απώλειες που είχαν, πανηγυρίζουν, υποστηρίζοντας ότι κέρδισαν τον πόλεμο με το Ισραήλ!

Οι μαχητές (οι τρομοκράτες σύμφωνα με την άλλη πλευρά) της Χεζπολάχ πανηγυρίζουν επίσης υποστηρίζοντας ότι κατατρόπωσαν τον εχθρό (!!!!!).

Το επίσημο Ισραήλ πανηγυρίζει επίσης υποστηρίζοντας ότι πέτυχε να απωθήσει τους τρομοκράτες σε απόσταση ασφαλείας από το έδαφος του.
Τώρα τι τους κάνει να πιστεύουν ότι οι τρομοκράτες δεν θα βρουν τρόπο να ξαναχτυπήσουν, ειδικά μετά την συσπείρωση (που ίδιοι οι Ισραηλινοί κατάφεραν να πετύχουν) ανάμεσα στις εξτρεμιστικές αραβικές οργανώσεις, είναι άλλη ιστορία…

Γενικό συμπέρασμα: Στο πόλεμο αυτό κέρδισαν όλοι! Αφού έτσι νοιώθουν, μάλλον έτσι θα είναι…

Υγ: Οι μόνοι που δεν νοιώθουν κερδισμένοι από αυτό τον πόλεμο είναι μια μεγάλη μερίδα του Ισραηλινού λαού.
Αυτοί δυσανασχέτησαν και ζητούν την κεφαλή της ηγεσίας τους (στρατιωτικής και πολιτικής επί πινάκι) επειδή σταμάτησε τον πόλεμο!

3 σχόλια:

Anonymous είπε...

Einai aplo. Ton polemo auto ton kerdise o Haros!

X είπε...

An kerdise kapoios, autos einai to Israel pou edeixe gia akoma mia fora tin ishi tou.
An ehase kapoios autos einai i anthropotita, o OHE kai oloi oi adynati tis gis

Γόρδιος Δεσμός είπε...

Το Ισραήλ έχει ετοιμάσει το έδαφος για την άλωση των δύο μη ελεγχόμενων κρατών της Μέσης Ανατολής δηλαδή της αδύνατης Συρίας και του ισχυρού Ιραν.

Η νίκη έστω προσωρινά ανήκει στο Ισραήλ που μεταβίβασε το πρόβλημα του, στους Μαλάκες της Ευρώπης και τους έθεσε υπεύθυνους να του φυλάγουν τα σύνορα του.

Για να είναι απερίσπαστο στην οργάνωση του νέου του πολέμου ενάντια στη Συρία για αρχή.

Ο νέος πόλεμος που θα είναι σίγουρα μεγαλύτερος έρχεται και θεωρώ σίγουρο πως θα εμπλακούν και οι ΗΠΑ αν είναι σίγουροι πως έχουν σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.