Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ: υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας


Δεν άντεξα τελικά στον πειρασμό και αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ με τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχίζοντας με σύντομες αφιερώματα σε όλους τους υποφήφιους.
Επειδή, προσωπικά είμαι ενάντιων των αποκλεισμών και των φιμώσεων, αρχίζω με τον Κώστα Θεμιστοκλέους ο οποίος ήταν και ο πρώτος που έθεσε την υποψηφιότητα του ενώπιων του λαού (θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, πάλι με τη σειρά υποβολής της υποψηφιότητας τους).



Ο Κώστας Θεμιστοκλέους λοιπόν, παρουσιάζεται σε αυτές της εκλογές σαν ένας μοναχικός καβαλάρης. Σαν ένας Δον Κιχώτης (για την ακρίβεια, πιο μοναχικός και από τον Δον Κιχώτη αφού αυτός δεν έχει ούτε καν τον Σάντσο Πάντσα) έτοιμος να κτυπήσει με το κοντάρι του τους ανεμόμυλους της πολιτικής και του Τάσσου!

Στα ΣΥΝ του: το γεγονός ότι έχει καθαρές (κρυστάλλινες απόψεις) στο Κυπριακό. ΝΑΙ, ήταν υπέρ του ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν. ΝΑΙ, θα ευνοούσε ακόμα και επαναφορά του σχεδίου ως έχει! ΝΑΙ, είναι υπέρ της επαναπροσέγγισης (Σε βαθμό παρεξηγήσεως! Είναι ο μόνος πολιτικός ας πούμε που δεν του γυρίζει η γλώσσα να χρησιμοποιήσει το συνθετικό «ψευδό» όταν αναφέρεται στο ψευδοκράτος, τον ψευδοπρωθυπουργό των τουρκοκυπρίων, κλπ).

Στα ΠΛΗΝ του: το γεγονός ότι δεν φαίνεται να τον εμπιστεύεται ούτε το κόμμα από το οποίο προέρχεται (Ε.ΔΗ) αλλά ούτε και οι μέχρι πρότινος στενοί του συνεργάτες! Αν δε, πιστέψουμε στις δημοσκοπήσεις, δεν θα τον ψηφίσει ούτε η μάνα του…

1 σχόλιο:

Anonymous είπε...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕ ΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ
ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Στη Φιλοσοφική Αθηνών πρόκειται να εφαρμοστεί την επόμενη εβδομάδα ο νόμος – έκτρωμα της κ. Μαριέττας Γιαννάκου για την κρίση μελών ΔΕΠ.
Ο νόμος «προβλέπει εξωτερικούς κριτές» οι οποίοι λειτουργούν ως «εντεταλένοι χειρουργοί» σύμφωνα με τη ρήση του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου για να «αφαιρέσουν» από την Πανεπιστημιακή κοινότητα επιστήμονες αναγνωρισμένης αξίας και δημοκρατικού ήθους. Στη θέση αυτών θα «εκλεγούν άτομα μειωμένης έως ανύπαρκτης επιστημονικής κατάρτισης, όπως οι πάτρωνές τους και «απόλυτα ελεγχόμενοι».
Η «πρόβα τζενεράλε» θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 23-01-08 με "σύμπλευση δεξιών και δήθεν δημοκρατικών " με την προσπάθεια εκλογής στη θέση του Λέκτορα «Παιδαγωγικής Ψυχολογίας» της Φιλοσοφικής Αθηνών ενός Δασκάλου διετούς φοίτησης με ελάχιστο έως ανύπαρκτο σοβαρό επιστημονικό έργο, λες και η Φιλοσοφική δεν έχει πτυχιούχους επιστήμονες και διδάκτορες ανεγνωρισμένου κύρους!!!
Ο κ. Ευριπίδης Συλιανίδης για το σκάνδαλο αυτό τι λέει?
Καλούνται οι σώφρονες Καθηγητές, Πολιτικοί και ο Εισαγγελέας να παρέμβουν για να σταματήσει η πρώτη «εκλογή – παρωδία»...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ