Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, Αρχηγέ!


Ο Αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, ο παίκτης που σήκωσε το ευρωπαϊκό τρόπαιο και μαζί του σήκωσε ένα ολόκληρο έθνος, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, αποχαιρέτησε τον κόσμο παίζοντας για τελευταία φορά με τα γαλανόλευκα εναντίων της Ισπανίας, σε φιλικό αγώνα που έγινε προς τιμή του.

Ήταν 4 Ιουλίου του 2004 όταν ο Θοδωρής σήκωνε την κούπα και οι απανταχού Έλληνες ξεχύνονταν στους δρόμους όλου του κόσμου.

Αυτή την εικόνα δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ!

Σε ευχαριστούμε Αρχηγέ!

ΧΡΟΝΙΑ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟ 2004 ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ

Το 2004 είναι χρονιά - σταθμός για τον Θόδωρο Ζαγοράκη. Ως αρχηγός της ελληνικής εθνικής ομάδας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης κατακτώντας την πρώτη θέση στο Euro 2004 της Πορτογαλίας. Mετά από ψηφοφορία ανακηρύχθηκε από τον απλό κόσμο και την τεχνική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο MVP του τουρνουά και συμπεριλήφθηκε στην All star 23αδα της διοργάνωσης. Νωρίτερα είχε ψηφισθεί MVP στον εναρκτήριο αγώνα της Ελληνικής ομάδας με την Πορτογαλία, αλλά και στον μεγάλο τελικό της 4ης Ιουλίου.

Κορυφαίες στιγμές μέσα στο Δεκέμβριο του 2004, η ανάδειξη του ως 5ος καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ευρώπης στο έγκυρο δημοψήφισμα του γαλλικού περιοδικού FRANCE FOOTBALL, η 18η θέση στη ψηφοφορία της FIFA, η συμμετοχή του στην καλύτερη ενδεκάδα της γαλλικής εφημερίδα L' EQUIPE και η ανάδειξη του ως κορυφαίου Έλληνα αθλητή για το 2004 από τον Π.Σ.Α.Τ.


ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ

Το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2004 ο Θόδωρος Ζαγοράκης έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας των Ανδρών.

Τεράστια τιμή για τον Καβαλιώτη ποδοσφαιριστή, που ξεκίνησε την πορεία μέσα στο χρόνο στο μακρινό για τους Ελληνες, Τόφτιρ των Νησιών Φερόε στις 7 Σεπτεμβρίου 1994 και συνεχίστηκε με τελευταία στάση ένα άλλο λιμάνι: τον Πειραιά. Εκεί το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2004, απέναντι στο Καζακστάν, ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας πέτυχε το ακατόρθωτο: Αγωνίστηκε για 100η φορά με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Η νίκη με 3-1 στο δρόμο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γερμανίας το 2006, όπου θέλει να είναι και ο τελευταίος του σταθμός, λίγη σημασία έχει μπροστά στο απίστευτο ρεκόρ.

Στις 9 Φεβρουαρίου ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας στην 101η συμμετοχή του με τη γαλανόλευκη φανέλα σημείωσε το πρώτο γκολ της καριέρας του με το εθνόσημο στο στήθος, ανοίγοντας το δρόμο για την επικράτηση επί της Δανίας με 2-1 στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Γερμανίας.

Ομάδες που αγωνίστηκε:
1988-1992: Καβάλα Α.Ο. (GRE)
1992-1998: ΠΑΟΚ (GRE)
1998-2000: Leicester F.C. (ENG)
2000-2004: ΑΕΚ (GRE)
2004-2005: Bologna FC (IT)
2005-2007: ΠΑΟΚ (GRE)

Διεθνείς συμμετοχές:
120

Ντεμπούτο:
Ν. Φερόες – Ελλάδα 1-5 (7 Σεπτεμβρίου 1994)

Τελευταίο ματς:
Ελλάδα - Ισπανία 2-3 (22 Αυγούστου 2007)

Περισσότερα για τον Θοδωρή Ζαγοράκη στο: http://www.zagorakis.gr/

3 σχόλια:

Anonymous είπε...

ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ

Anonymous είπε...

ο ζαγορακης τι εχει προσφερει δηλαδη ?

επειδη κλοτσαγε ενα τοπι σημαινει οτι εχει προσφερει εργο και θα μεινει στην αιωνιοτητα ?

ο αρτος και το θεαμα του ποδοσφαιρου μαζι με την αποβλακωση της θρησκειας ειναι ο ορισμος της βλακειας σε αυτο το τοπο.

αντε πηγαιντε να πανηγυριζετε στα γηπεδα και να πλακωνεστε με αλλους χουλιγκαν σα μαλακες για ανωνυμες (ποδοσφαιρικες) εταιριες που ανηκουν σε μεγαλο επιχειρηματιες και μαφιοζους.
οι ποδοσφαιριστες και οι προεδροι εχουν βγαλει λεφτα για να ζησουν και τα τρισεγγονα τους χωρις να δουλεψουν....


εσυ μαλακα ελληνα που με 500 ευρω τα βγαζεις σκουρα δεν μπορεις να ξυπνησεις και να καταλαβεις οτι σε δουλευουν και εισαι μαλακας ?

αντι να αθλειστε και να ασχολειστε ερασιτεχνικα με τον αθλητισμο καθεστε απαθεις στο χαζοκουτι ηή πατε στο γηπεδο και βλεπετε αγωνες και φανατιζεστε ....


ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ

Andkand είπε...

Σεβαστές όλες οι απόψεις ;)
Συμφώνα με τη δική μου άποψη, πάντως, ο Ζαγοράκης έχει καταφέρει κάτι σημαντικό για τον Ελληνικό αθλητισμό και το όνομα του θα μένει στην ιστορία πλάι σε αυτό του Νίκου Γκάλι.