Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2007

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, η ΕΟΚΑΒ και η διαβολική συνεργασία του με το ΑΚΕΛ


Πάμε πίσω στο 2005...
Τότε που ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος είχε αγαστή συνεργασία με το ΑΚΕΛ και τον Δημήτρη Χριστόφια.

Το ΑΚΕΛ το διάστημα εκείνο, για δικούς του λόγους άρχισε να (ξανά) βγάζει στην επιφάνεια το θέμα των εκτελέσεων από την ΕΟΚΑ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Το ΑΚΕΛ χωρίς να παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία προσπάθησε να προσεταιριστεί όλους τους εκτελεσθέντες και να τους παρουσιάσει σαν αγωνιστές της αριστεράς που δολοφονήθηκαν για τα πολιτικά τους φρονήματα (άσχετα αν κάποιοι από αυτούς ήταν αποδεδειγμένα προδότες και συνεργάτες των άγγλων).

Ο Τάσσος , παλιό μέλος της ΕΟΚΑ, αλλά συνεργάτης πλέον του ΑΚΕΛ (με τη βοήθεια του οποίου ανέβηκε στην εξουσία και με το οποίο συγκυβερνούσε) αποφάσισε να βοηθήσει στην διαλεύκανση κάποιων από αυτές τις υποθέσεις (μισό αιώνα μετά). Συγκάλεσε σύσκεψη όλων των παλιών συναγωνιστών του τομεαρχών της ΕΟΚΑ που βρίσκονται στη ζωή. Μάλιστα, σύμφωνα και με παραδοχή των ίδιων των τομεαρχών έγινε πρώτα σύσκεψη μεταξύ τους (των τομεαρχών) στο οίκημα των αγωνιστών για να προετοιμάσουν την συνάντηση τους με τον πρόεδρο.

Η συνάντηση όμως μεταξύ τομεαρχών και Τάσσου δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!
Σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, 2 χρόνια μετά ο Τάσσος Παπαδόπουλος, δεν προχώρησε στη συνάντηση διότι μέσα στη λίστα με τους παλιούς συναγωνιστές του - τομεάρχες της ΕΟΚΑ, υπήρχαν και στελέχη της μετέπειτα ΕΟΚΑΒ.

Παρόλα αυτά το εκλογικό επιτελείο του ΑΚΕΛ σήμερα, κατηγορεί τον Τάσσο Παπαδόπουλο για αυτές του τις επαφές με την μέλη της ΕΟΚΑΒ (οι οποίες τελικά δεν έγιναν)!!!! Ο ίδιος ο Δημήτρης Χριστόφιας όταν ρωτήθηκε, δήλωσε ότι δεν θέλει να σχολιάσει ο ίδιος προσωπικά το θέμα αφήνοντας τις κατηγορίες του επιτελείου του να αιωρούνται. “Το επιτελείο μου να απαντήσει που έκαμε τις καταγγελίες" είναι η εκπληκτική απάντηση του Χριστόφια! . Αλλά ούτε και το εκλογικό επιτελείο του ΑΚΕΛ δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις παραπέμποντας τους δημοσιογράφους να ψάξουν στο 2005!

Κάποιες γνωστές ανιτι-Τασσικές εφημερίδες, δημοσίευσαν μάλιστα και ονόματα προσώπων της ΕΟΚΑΒ τους οποίους συνάντησε ο Τάσσος. Αναφέρονται στον Σταύρο Σταύρου Σύρο, και στον Φώτη Παπαφώτη. Ο Σύρος πάντως σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή, επιβεβαίωσε την πρόσκληση των τομεαρχών της ΕΟΚΑ και την ακύρωση της συνάντησης με τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Δήλωσε πάντως ότι δεν συνάντησε ποτέ στη ζωή του τον Τάσσο Παπαδόπουλο ούτε πριν ούτε μετά την εκλογή του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το ΑΚΕΛ κατάφερε να μείνει για ακόμα μια φορά εκτεθειμένο αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το ήθος του αφού κατηγορεί κάποιον για μια ενέργεια που (θα) έκανε απλά και μόνο για να το βοηθήσει!

Ας υποθέσουμε ότι είναι αλήθεια αυτές οι κατηγορίες και ο Τάσσος Παπαδόπουλος διαβουλευόταν (για δικούς του λόγους) με άτομα της ΕΟΚΑΒ το 2005, γιατί το ΑΚΕΛ δεν το κατήγγειλε τότε;;; Μήπως για να μην συγκρουστεί μαζί του και χάσει τα υπουργεία;;; Γιατί το θυμήθηκε 2 χρόνια μετά, που διεκδικεί και αυτό την προεδρία;;;; Τότε που έγιναν οι επαφές, αυτές δεν ήταν μεμπτές επειδή το ΑΚΕΛ μοιραζόταν την εξουσία με τον Τάσσο και σήμερα επειδή είναι συν-διεκδικητές για την προεδρία είναι καταδικαστέες;;;

Μάλλον υπάρχει πρόβλημα συσπείρωσης στο μεγάλο κόκκινο κόμμα! Για’ αυτό έκαναν το παλιό καλό κόλπο: ανέσυραν από το μανίκι τoν Μπαμπούλα της ΕΟΚΑΒ!

Όσο για τον Τάσσο, τι να πούμε; Όταν κάποιος συμμαχεί με τον διάβολο για να εκλεγεί πρέπει όλα να τα περιμένει…
Ας πρόσεχε!

2 σχόλια:

kyriakos είπε...

Όταν δολοφονείς 207 ανθρώπους με την κατηγορία της προδοσίας τότε εσύ πρέπει να παραδώσεις τα στοιχεία τις ενοχής τους και όχι οι νεκροί. Τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν και οι σύνδεσμοι αγωνιστών το ξέρουν. Αν είχαν θα τα έδιναν προ πολλού.
Ο Γρίβας προερχόταν από τον ελληνικό εμφύλιο και το αντικομουνιστικό του μίσος ήταν γνωστό ανα την επικράτεια.
Στο ημερολόγιο του ο Γρίβας σημειώνει χαρακτηριστικά ότι πρέπει να εξοντωθεί το Ακέλ

Όλοι οι προδότες κρησφύγετων ηρώων της Εόκα είναι γνωστοί από καιρό και κανείς από αυτούς δεν ήταν Αριστερός και τους καταγράφει και ο Γρίβας στο ημερολόγιο του
Πως είναι δυνατόν οι Αριστεροί να ήξεραν τα εσωτερικά της Εοκα για να προδώσουν όταν οι ίδιοι δεν είχαν πρόσβαση στην ΕΟΚΑ? Για να προδώσεις πρέπει να ξέρεις Επιπλέων πολλά μέλη της Εοκα τώρα ζουν στο ΗΝ Βασίλειο υπό την προστασία του στέμματος.

Η Εοκα έχει σκοτώσει περισσότερους αριστερούς παρά Άγγλους και Τούρκους μαζί..

ManoWAR είπε...

Κυριάκο, το θέμα του άρθρου είναι άλλο και σε αυτό δεν τοποθετείσαι καθόλου (ούτε καν το αγγίζεις)!

Το θέμα είναι οι άδικες και προπαγανδιστικές κατηγορίες του ΑΚΕΛ απέναντι στον Τάσσο για επαφές του με στελέχη της ΕΟΚΑ Β.

Όσο για το εντελώς διαφορετικό θέμα που θίγεις:

Φυσικά και είναι δύσκολο να βρεθούν στοιχεία για γεγονότα που γινόντουσαν σε συνθήκες ανταρτοπόλεμου πριν 50+ χρόνια.

Ούτε οι ΕΑΜίτες δίκαζαν τους προδότες τους ή έδωσαν ποτέ εξηγήσεις στους συγγενείς των νεκρών, ούτε ο IRA, ούτε κανένας!

Σε συνθήκες πολέμου είναι παράλογο να ζητάς τέτοια στοιχεία…

Όσο για τους ΑΚΕΛικούς που γράφεις, μήπως δέχεσαι εκ των προτέρων πως όσοι εκτελέστηκαν σαν προδότες ήταν ΑΚΕΛικοί; (Εγώ λέω πως όχι! προδότες υπάρχουν σε όλους τους χώρους, απλός το ΑΚΕΛ προσπάθησε να τους προσεταιριστεί και να εκμεταλλευτεί τις εκτελέσεις τους..).

Δεν λέω ότι η ΕΟΚΑ δεν σκότωσε και κάποιους άδικα ή από λάθος πληροφορίες ή ακόμα και μέλη της επιλύοντας προσωπικές διαφορές! Αυτό πιθανόν να συνέβηκε και συμβαίνει πάντα σε τέτοιες καταστάσεις! Όπως συνέβηκε και το να δολοφονηθούν άτομα από τον υπόκοσμο (ο οποίος συνεργαζόταν με τους Άγγλους), και να κατηγορηθούν σαν προδότες που εκτελέστηκαν από την ΕΟΚΑ (βλέπε Βεντέτα στη Λεμεσό).

Αν η ΕΟΚΑ ήθελε να κτυπήσει το ΑΚΕΛ δολοφονώντας στελέχη του, θα το έκανε σκοτώνοντας ηγέτες του κόμματος και όχι απλούς ψηφοφόρους (οι περισσότεροι από τους οποίους βαφτίστηκαν ΑΚΕΛικοί μετά θάνατον)!