Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

Τουρκικά σχολικά βιβλία


Ενώ το βιβλίο Ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στη ΣΤ' Δημοτικού εξυμνεί τις «προοδευτικές» προσπάθειες των Οθωμανών να ενισχύσουν την εκπάιδευση των Ελλήνων κατά την Τουρκοκρατία και ξεχνάει το κρυφό σχολειό- το αντίστοιχο εγχειρίδιο της γείτονος διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:

-Σελίδα19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».

-Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)

-Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».

-Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930.Έτσι η Χίος,η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας. Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».

Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης.Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (Ege Denizinde Turk Haklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του
Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.

Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας,όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου -μεταξύ αυτών και ο ελληνικός - ήταν τουρκικής προέλευσης![Athina] Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναίους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες,οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!

Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunan iliskileri ve filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο,ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το...2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής. Η εργασία του εγκρίθηκε απ' το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. ..

Εφημερίδα ΤΟ ΘΕΜΑ - Νίκος Χειλαδάκης

2 σχόλια:

Anonymous είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!
ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΦΑΚΕΛΛΟ ΤΗΣ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΤΗ ΣΕΛΕΤΕ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΠΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ!!

ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΘΑ ΔΟΞΑΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ !!

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΑΤΗΣ ...ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ !!!
ΑΡΑ ΚΥΡΙΑ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ!!
ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ χα χα χα !!!

Anonymous είπε...

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ ΜΟΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ "ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ???
ΚΥΡΙΑ ΕΥΗ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΑΥΤΑ!!! ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.....ΤΟ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ !!! ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΜΑΦΙΑΣ !!!