Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

And the winner is Gristofias and KKK-Akel !!!

Κατ' αρχήν συγχωρέστε με για τα εγγγλέζικα, αλλά τώρα που θα έχουμε Πρόεδρο τον καλό άνθρωπο Gristofia, που γειώνει μόνον για να βοηθήσει τον απλό, καταπονημένο και κατατρεγμένο λαό, θα πρέπει να τα συνηθίσετε !!! Για να μην σας πω από τώρα να γραφτείτε και να μάθετε και τουρκικά, για να συνεννοάστε με τα αδέλφια μας...

Ε τελικά, ο Gristofias and KKK-Akel and New Powers, έμαθα ότι προτάθηκαν για πάνω από δέκα όσκαρ ηθοποιίας και κοροϊδίας !!!

Γιατί, τελικά δεν μας είπανε οι του Ακέλ:

1. Συναντήθηκε ή δεν συναντήθηκε ο Τάσσος με στελέχη της ΕΟΚΑ Β' ? Ή μήπως τώρα δεν τους κόφτει?

2. Είναι ή δεν είναι τελικά ψεύτες οι κύριοι Τάσσος, Τζιονής και Τσιέλεπος?

3, Είναι ή δεν είναι τελικά ο Τάσσος ένας ξεροκέφαλος (που τον εκλιπαρούσε ο Gristofias τεσσεράμιση χρόνια να δώσει τις κόκκινες γραμμές, και δεν εδέχετουν με τίποτε-έστησεν πόδι), εθνικιστής, που δεν διαπραγματεύτηκε το Ανάν, που επούλησεν την Καρπασία (ο Βασιλείου και Ιακώβου αυτά του καταμαρτυρούσαν μέχρι προχθές) και που τσιμεντώνει την διχοτόμηση?

4. Τελικά το Ακέλ, δεν μας ξεκαθάρισε: είπε ή δεν είπε ότι δεν συνεργάζεται ποτέ με τον ΔΗΣΥ? Γιατί όσο οι δημοσκοπήσεις έπαιζαν Τάσσο-Χριστόφια, μας τα μασούσαν κανονικά.

5. Τελικά κατέβηκαν εκλογές για να διώξουν τον Τάσσο από την εξουσία, ή απλώς για να την πάρουν αυτοί και να του δώσουν Προεδρία Βουλής, ΥΠΕΞ, ΥΠΕΣ κ.α. αλλά και την επόμενη 5ετία ?

Είναι πάρα πολλά αλλά δεν χρειάζεται να σας κουράζω...

Ε λοιπόν, άμαν τους ακούσεις τωρά, είναι σαν να μην έγινεν τίποτε !!! "Σαν να μην πέρασε μια μέρα" που λέει και το τραγούδι !!! Είναι όλα όμορφα κι ωραία όπως παλιά !! Σαν ερωτευμένοι πιγκουΐνοι !!!

Τελικά όμως, πόσα ψέματα θα μας πούνε οι του Ακέλ? Πόσο κουτόχορτο τρώει ο κόσμος τους και ο κόσμος των κομμάτων ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ?

Υ.Γ.: Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στους πανηγυρισμούς το βράδυ της Κυριακής, θα παρελάσει στην πλατεία ελευθερίας απόσπασμα του Κόκκινου στρατού.

Επίσης, από Δευτέρας θα καταστραφούν δια πυρός όλες εθνικιστικές ελληνικές σημαίες, ενώ αλφάβητο μας θα είναι πλέον το λατινικό (που έχουν και οι Τουρκοκύπριοι). Πιθανότατα επίσης να κατασχεθεί ολόκληρη η περιουσία της εκκλησίας και να ανασταλούν επ' αόριστον οι λειτουργίες, οι γάμοι και τα βαφτίσια...Όστις παρανομεί, θα φυλακίζεται στο Κιόνελλι για να πήξει η βάκλα του...

9 σχόλια:

Anonymous είπε...

Λογικά τώρα, οι Αντί-Τάσσος ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ στρέφονται προς Κασουλίδη !!!

Anonymous είπε...

Για όλα φταίει ο Αναστασιάδης και η αλαζονεία του! Έσπειρε ανέμους, τώρα θα θερίσει θύελλες! Είναι επικίνδυνος! Απομακρύνετε τον!

Epsilon

Λεωνίδας Φιλόκυπρος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα για το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που έχει ο Αναστασιάδης, για τους χειρισμούς, πριν και μετά το δημοψήφισμα. Αλλά για μένα το θέμα δεν είναι ο Αναστασιάδης, που στο κάτω κάτω δεν συγκυβερνούσαν με τον Τάσσο. Το θέμα είναι πως απέναντι μας, έχουμε εκείνον που ενώ χαμογελούσε στον Τάσσο, του ροκάνιζε εντέχνως την καρέκλα του. Έχουμε απέναντι μας έναν θίασο, κακής υποκριτικής και με την χειρότερη φαρσοκωμωδία όλων των εποχών...

Κωνσταντίνος είπε...

Με πολύ βαριά καρδιά θα διαφωνήσω με το προηγούμενο άρθρο. Η απόρριψη του Λευκού από εμένα είναι γνωστή. Δυστυχώς όμως η ήττα της Κυριακής σημαίνει και την απαρχή της ήττας της Κύπρου, η αντίστροφη μέτρηση έχει πια αρχίσει. Η επερχόμενη λύση τύπου Ανάν σε εξωραϊσμένο version δύσκολα θα αποφευχθεί.

Σε αυτό το παιχνίδι λοιπόν εγώ δεν θα παίξω. Κατανοώ ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία αφελληνοποίησης της Κύπρου λλίαν συντόμως. Άκρως σημαντικό για κάποιους από εμάς. Λιγότερο όμως σημαντικό από το ξεπούλημα της Κύπρου που και οι δύο θα κάνουν. Με την ψήφο μου σε οποιονδήποτε από τους δύο θα συνυπογράφω αυτό το ξεπούλημα. Και αυτό δεν μπορώ να το κάνω.

stefanos είπε...

προς Κωνσταντίνο:

Το ότι και οι δύο επιλογές είναι σκατά δεν το αμφιβάλλω με τίποτε. Όμως το ένα από τα δύο είναι ακόμη χειρότερο από το άλλο. Δεν μπορείς να το παραγνωρίσεις. Ακόμη κι αν πιστεύεις ότι στο Κυπριακό είναι ακριβώς το ίδιο (που δεν είναι), σκέψου τουλάχιστον την εσωτερική διακυβέρνηση. Το ΑΚΕΛ θα μας πάρει 30 χρόνια πίσω. Ήταν που ήταν ένα μάτσο σκατά η τριμερής, τώρα με το ΑΚΕΛ στο τιμόνι προσπαθώ να μην σκέφτομαι τι μας περιμένει.

Κωνσταντίνος είπε...

Δεν μπορώ φίλε μου. Επιμένω ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την οριστική διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ότι ο λαός απέδειξε ότι ένεν αρκετά ώριμος ώστε να σώσει την Κύπρο. Και ότι όταν έρθει συμφωνημένη λύση την οποία θα υποστηρίξει ενεργά και φανατικά το δίπολο το έργο μας θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και οι ελπίδες μας ελάχιστες. Με τούτα τα δεδομένα δεν μπορώ να μπω στην λογική του πως θα περάσουμε τα επόμενα 2-3 χρόνια, μετά που τα οποία η ψήφος μου θα αξίζει το 1/8 της ψήφου των Τ/Κ και θα δουλεύω εγώ για να τους ζω εκείνους (για να θυμήσω κάποια που τα λίγα κακά που επανέρχονται).

Συνυπογράφω και τούτα που έγραψε η Αριάδνη στο Δεν Ξεχνώ αφού τα λέει καλύτερα από εμένα:

Η δική μας ψήφος θα είναι ψήφος συνείδησης ώστε να έχουμε ΛΕΥΚΟ ποινικό μητρώο στο δικαστήριο που θα στήσει η ιστορία και που όλοι θα δικαστούν για την συμβολή τους σε αυτά που πρόκειτε να ρθούν χάριν της ψήφου τους. Ρίχνουμε λευκό γιατί πλέον είμαστέ θύματα (αφού δημοκρατικά η πλειοψηφία μας πήρε στο λαιμό της) αλλά δεν δείχνουμε καμία συνοχή και συνγχώρεση στους υπαίτιους και στα σχέδια της ηγεσίας τους , ώστε όταν κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας μετά απο κάποια χρόνια να μπορούμε να πούμε οτι εμείς δεν λάβαμε μέρος σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι.

Λεωνίδας Φιλόκυπρος είπε...

Το να ψηφίζεις λευκό κατά τη γνώμη, δεν είναι ώριμη πολιτική θέση και δεν σου εξασφαλίζει λευκό ποινικό μητρώο. Το λευκό είναι μισός ψήφος στον έναν και μισός στον άλλο. Κατ' ακρίβειαν είναι σε ποσοστό, όσο θα είναι και το τελικό ποσοστό των δύο.

Παρ' ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ότι η στάση του Κυπριακού Ελληνισμού και ο εκτροχιασμός του Τάσσου αποδεικνύει ότι τελικά δεν μας αξίζει μια καλύτερη λύση, ΔΕΝ μπορώ να συμφωνήσω ότι και οι δύο είναι το ίδιο. Και έχεις χρέος να το συνειδητοπιήσεις, και να σώσεις οτι σώζεται.

Έχεις απέναντι σου, από τη μιά έναν χαμηλών τόνων, μετριοπαθή πολιτικό, με προσβάσεις στο μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης, στο οποίο επίσης ανήκουν και οι κυβερνήσεις των περισσότερων και των ισχυρότερων κρατών της Ευρώπης.

Από την άλλη, έχεις τον απολύτως υπαίτιο της εξολόθρευσης Τάσσου, εκείνον που αφού εγάλεψεν κανονικά 4 1/2 χρόνια, εκατασηκωφάντησε τον Πρόεδρο, και έστρεψε το κλίμα εναντίον του. Ο "εχθρός" (η αντιπολίτευση) είχε κάθε λόγο και δικαίωμα (παρ' ότι πιστεύω ότι το παράκανε πολλές φορές), να αντιπολιτεύεται και να λέει ότι θέλει. Ο "σύμμαχος" και "φίλος" σου όμως ΟΧΙ. Αυτό λέγεται ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Παλαιότερα, τους προδότες τους κρεμμάγανε, ή τους τουφεκίζανε. Και αυτό που κάνουν τώρα ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ, να προσκυνούν κατουρημένες ποδιές, και να υποκλείνονται δουλοπρεπώς στον ΝΙΚΗΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ είναι ο ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ.
Επιπλέον, ο Χρίστοφιας, ένας δηλωμένα άθεος και αποδεδειγμένα ανθέλληνας (μη πιστεύεται τώρα που μας πουλά φούμαρα), έχει δίπλα στην Ευρώπη, το πιο μικρό και από όλους απομονωμένο Κομμουνιστικό κόμμα. Από άραγε θα βρούμε συμμάχους??? Ή μήπως πιστεύεις κι εσύ τα κουρουφέξαλλα με τους Τούρκους-Κυπρίους ???

Όσο οδυνηρή κι αν είναι η απόφαση, είναι ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ. ΑΝΤΙ-ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. ΑΝΤΙ-ΦΑΡΣΟΚΟΜΜΩΔΙΑΣ.

Άρα κασουλίδης...

Anonymous είπε...

Οφείλω να ομολογήσω, πώς στην τελευταία τηλεμαχία, όσο κι αν τα πολλά πιθανώς ελέχθησαν προς άγρα ψήφων, η στάση και τα λεχθέντα του Κυρίου Χριστόφια, κυρίως σε ότι αφορά την ΕΟΚΑ όσο και σε ότι αφορά την ελληνική εθνική μας καταγωγή με άφησαν αρκετά ικανοποιημένο. Πιστεύω, πώς το ΑΚΕΛ έκανε σ' αυτό το θέμα ένα πολύ θετικό βήμα μπροστά. Εύχομαι κι ελπίζω, να μην κάνει ούτε μισό πίσω μετά τις εκλογές.

Επιπλέον, παρ' ότι ουδείς διαφωνεί ότι ιστορικά η Κύπρος ήταν ελληνική, υπό τις παρούσες συνθήκες της πατρίδας μας, το να φωνάζεις "Η Κύπρος είναι ελληνική" δεν είναι καθόλου διπλωματικά σοφόν. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, και πιθανότατα επιφέρει και ζημιά στους διπλωματικούς μας χειρισμούς.

Κατά τον ίδιο τρόπο, και η κατάχρηση της ελληνικής σημαίας, δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Σε αντίθεση με την Κυπριακή, που επισφραγίζει την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, απ' άκρη εις άκρη, και στέλνει σωστά και διπλωματικά μηνύματα, τόσο στους Τουρκοκύπριους όσο και στους ξένους.

Andkand είπε...

Λες ο Χριστόφιας να εννοούσε αυτά που έλεγε για την ΕΟΚΑ;

Λες να ξέχασε τα περί τρομοκρατικής οργάνωσης;

Θυμήθηκε ξαφνικά ότι ήταν και αυτοί κάποτε Ενωτικοί και τιμά σήμερα τους ήρωες της ΕΟΚΑ;

Δε νομίζω…

Προεκλογικός ελιγμός ήταν για να μαζέψει τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι πρόεδρος και το ΑΚΕΛ στην εξουσία!

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Προβλέπω μεγάλες πλάκες την επόμενη 5αετία!