Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία!



Εδώ και χρόνια το (Κουμουνιστικό Κόμμα Κύπρου) ΚΚΚ ΑΚΕΛ φέρνει στις καλλιτεχνικές του εκδηλώσεις (και ειδικά πριν από εκλογικές αναμετρήσεις) τον γνωστό αριστερό τραγουδιστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Δηλώνω φανατικός θαυμαστής του εν λόγω καλλιτέχνη και τον έχω παρακολουθήσει πάρα πολλές φορές σε συναυλίες του σε Ελλάδα και Κύπρο. Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια είναι το «Χαιρετίσματα» το οποίο ο Βασίλης τραγούδησε επανειλημμένα σε συναυλίες του ΚΚΕ.

«Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία» λένε οι στίχοι του τραγουδιού και οι Κνίτες αλλά και διάφοροι άλλοι αντιεξουσιαστές χτυπιούνται στο ρυθμό του ροκ κομματιού αφού τους εκφράζει πλήρως! Η εξουσία είναι για αυτούς κάτι ξένο, κάτι το οποίο απαξιούν… «Εγώ δεν θέλω στη ζωή να κυβερνήσω…» λέει το τραγούδι και συνεχίζει: «Εγώ δεν θέλω να με κάνετε Σατράπη, ούτε συνένοχο σε κόλπα ομαδικά…».

Πάντα αναρωτιόμουν γιατί το συγκεκριμένο τραγούδι ακουγόταν στις συναυλίες του ΑΚΕΛ, αλλά περισσότερο έσπαγα το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί τα ΕΔΟΝόπουλα εκστασιάζονταν σαν και το τραγούδι αυτό γράφτηκε για αυτούς!

Το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα που από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν στην Κυβέρνηση του πρώτου προέδρου Μακαρίου, ήταν αυτοί που έβγαλαν στην εξουσία και συγκυβέρνησαν με τον 2ρο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας,Σπύρο Κυπριανού. Αυτοί από μόνοι τους ανακάλυψαν έφεραν στη Κύπρο και εξέλεξαν τον 3το πρόεδρο της Κύπρου, Γιώργο Βασιλείου. Στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη ήταν η μόνη κυβέρνηση που δεν συμμετείχαν. Τον Τάσσο Παπαδόπουλο τον υποστήριξαν και συγκυβέρνησαν μαζί του ενώ τώρα είναι οι ίδιοι εξουσία με τον Δημήτρη Χριστόφια!

Παρόλο που το ΑΚΕΛ ήταν πάντα μέσα στη συνδιαλλαγή και το βόλεμα, κατάφερε να καλλιεργήσει στον κόσμο του το αίσθημα ότι αδικείται και κατατρέχεται! Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί άλλοθι και δικαιολογεί τα ρουσφέτια και τις ατασθαλίες υπέρ των «δικών του» αφού τα κάνει όπως ισχυρίζεται, όταν αυτά αποκαλυφθούν, για να αποκαταστήσει την (δήθεν) αδικία!!!

Το ΑΚΕΛ όμως, προκειμένου να εκλεγεί έχει ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών του κόσμου πολύ! Από το ΑΚΕΛ λοιπόν περιμένουμε αυτά που μας έχει υποσχεθεί:

1. Να τα βρει με τους τουρκοκύπριους και να λύσει το κυπριακό (μακριά από το σχέδιο Ανάν).

2. Να δώσει πλουσιοπάροχα οικονομικές παροχές στον κόσμο και ειδικότερα στις ασθενέστερες τάξεις.

3. Να εξαλείψει την φτώχια! (ναι, το υποσχέθηκε και αυτό)!

4. Να μειώσει την στρατιωτική θητεία.

5. Και άλλα πολλά (βλέπε: http://akelwatch.blogspot.com/)
Θα σας παρακολουθούμε κύριοι του ΑΚΕΛ και θα σας κρίνουμε, τώρα που είστε κυβέρνυση ακόμα αυστηρότερα.

Όσο για το γνωστό άσμα, άστε κάποιους σαν μας εμάς που δεν ανήκουμε πουθενά και που δεν φλερτάραμε ποτέ με την εξουσία, να το τραγουδούμε,
«Χαιρετίσματα λοιπόν στη εξουσία» κύριοι του ΑΚΕΛ, «εγώ κρατάω την ουσία κι ονειρεύομαι, παίρνω την κιθάρα μου και τραγουδάω, σας αγαπάω μα δεν παντρεύομαι».

ΥΓ: Άκουγα την επομένη των εκλογών τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη να μιλά και έβγαλα το εξής συμπέρασμα: Ο άνθρωπος δεν στεναχωρήθηκε καθόλου που έχασε ο υποψήφιος του κόμματος του Ιωάννης Κασουλίδης! Φαινόταν πολύ ικανοποιημένος που έφυγε ο Τάσσος και που κατάφερε να έχει υψηλή συσπείρωση το κόμμα του!

ΥΓ2: Ουσιαστική αντιπολίτευση την ερχόμενη πενταετία ,προβλέπω να κάνει μόνο το 5% του ΕΥΡΩΚΟ (και αυτοί, εάν και όσο αντέξουν…).

ΥΓ3: Επιμένουν ακόμα να μας λένε ότι δεν πρόκειται για επανασύσταση της τριμερούς! Λένε ακόμα ότι δεν έχουν συμφωνήσει για τα Υπουργεία…:)

4 σχόλια:

Anonymous είπε...

Agapite mou den vrikes kati allo na asxolitheis kai asxolithikes me to tragoudi tou Papakostantinou?
Tha thelate na eisaste stin exousia alla den sas perna giafto xespathonete se oti sas katevei sto nou.
THA SAS PERASEI.
Xairetismata loipon stin exousia.

Andkand είπε...

@ανώνυμε, Αγαπητέ μου, επέτρεψε μου στο δικό μου το blog να ασχολούμαι με ότι θέλω.

Γράφεις: “Tha thelate na eisaste stin exousia alla den sas perna” Αλήθεια, ποιους εννοείς; ποιοι είμαστε εμείς, ξέρεις;

Εμείς είμαστε οι ανένταχτοί, αυτοί που δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, που δεν φλερτάρουν με καμία εξουσία, οι μόνοι δηλαδή που δικαιούνται να τραγουδούν το συγκεκριμένο τραγούδι του Παπακωνσταντίνου!

Ξεσπούμε σε κάθε τι παράλογο που συμβαίνει γύρω μας και δεν έχουμε τίποτα για να μας περάσει.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Anonymous είπε...

an den eisastan entagmenoi se kanena komma den tha milousate me toso axti gia to akel.min kryveste pisw apo to daxtylaki sas.xeroume poly kala kai pioi eiste kai me pio komma eiste.
exallou edw mesa den eida na katigorate to D.Y.S.H KANENAS SAS.
Ara ti kanei niaou niaou sta keramidia?
kati skliropyrinikoi san ki esas.

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΗ είπε...

ΑΤΕ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΑΡΕΤΑ ΜΑΣ, ΠΕΖΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΑΤΟΜΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΄ΣΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.

ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΝΑ ΑΡΝΙ ΤΕΣΤ ΠΡΙΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.