Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

300 Σερβοι από το Κοσσοβο, θανατώθηκαν στην Αλβανία για εμπόριο οργάνων


Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την τύχη δεκάδων αγνοούμενων Σέρβων από το Κόσσοβο,
αλλά και πληροφορίες για τις επιχειρήσεις σύλληψης των καταζητούμενων πολέμου, περιέχει το βιβλίο της πρώην εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου για τα εγκλήματα στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, Κάρλα Ντελ Πόντε, το οποίο έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις στο Βελιγράδι.

Στο βιβλίο της με τίτλο «Caccia» (κυνήγι) που θα κυκλοφορήσει στις 3 Απριλίου στην Ιταλία, η Ντελ Πόντε αναφέρει ότι 300 Σέρβοι από το Κόσσοβο και μέλη άλλων εθνοτήτων , εκτός της αλβανικής, μεταφέρθηκαν το καλοκαίρι του 1999 με φορτηγό στη Βόρειο Αλβανία και θανατώθηκαν με στόχο την πώληση των οργάνων τους.

Η εισαγγελική Αρχή της Σερβίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση αυτή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για μαζικούς τάφους Σέρβων στην Αλβανία.

Οι κρατούμενοι από το Κόσσοβο φέρεται ότι μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα κράτησης στο Κούκες και το Τροπόγιε της Αλβανίας. Η αφαίρεση των οργάνων τους γινόταν σε ένα σπίτι κοντά στην πόλη Μπουρέλ, 36 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Τιράνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της σερβικής «Vecerenje Novosti», ερευνητές από τη Χάγη και την πολιτική διοίκηση του ΟΗΕ στο Κόσοβο (UNMIK) επισκέφθηκαν το σπίτι αυτό το 2003 και είδαν από κοντά αποδείξεις των φρικαλέων πράξεων.

Για συγκάλυψη εγκλημάτων κατηγορούν την Πόντε οι Σέρβοι του Κοσόβου
Η Ένωση των Οικογενειών Απαχθέντων και Δολοφονηθέντων Σέρβων του Κοσσόβου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά της Ντέλ Πόντε, για συγκάλυψη εγκλημάτων κατά Σέρβων του Κοσσόβου, ενώ την Τετάρτη χιλιάδες Σέρβοι διαμαρτυρήθηκαν στην Μιτρόβιτσα, ζητώντας από το Βελιγράδι να διακόψει τις σχέσεις με την Αλβανία.

Πηγή:Κόσμος του Επενδυτή
Αρ. φυλ.280
Σάββατο 29 – Κυριακή 30 Μαρτίου 2008
Σελ. 31

αναδημοσίευση από το http://hellenicrevenge.blogspot.com/

2 σχόλια:

Απόστολος είπε...

συγκλονιστικό...

είναι τυχαίο που το βιβλίο κυκλοφορεί αυτή την χρονική περίοδο;

Πάνος είπε...

Τα μυαλά των Αλβανών έχουν πάρει αέρα, και με την στήριξη των Αμερικανών, έχουν προβεί σε φρικαλεότητες. Όπως έπραξαν οι Τούρκοι στην Κύπρο το 1974, επίσης με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Σημειώστε επίσης ότι οι Αλβανοί έχουν ξεθαρρέψει τόσο πολύ που διεκδικούν εδάφη από την Ελλάδα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα, της κοντόφθαλμης και ανόητης πολιτικής των Αθηνών, ότι τάχα "η Ελλάς δεν διεκδικεί τίποτα από κανέναν".

Όταν η ΕΛΛάς δεν διεκδικεί αυτά που δικαιούται (Κύπρο, Βόρειο Ήπειρο, Μοναστήρι, Ρωμυλία, Κωνσταντινούπολη, Πόντο και Μικρά Ασία), είναι επόμενο να ξεθαρρέψουν οι γείτονες της (αφού σε θεωρούν πλέον άτολμο και υποχωρητικό) και να διεκδικούν από αυτήν...

=> Στήριξη στον φίλο Σερβικό λαό και άμεση διεκδίκηση της Βορείου Ηπείρου από την Ελλάς.