Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Θεόφιλος Γεωργιάδης: Ο "Λόρβος Βύρων" του Κουρδικού Λαού.


20 Μαρτίου 1994: Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης, πέφτει νεκρός μετά από άνανδρη δολοφονική επίθεση των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ) έξω από το σπίτι του στην ελεύθερη Κύπρο.
Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης, γεννήθηκε στις 09 Σεπτεμβρίου 1957 στο χωριό Ευρύχου και ήταν γόνος ενός γνήσιου αγωνιστή της ΕΟΚΑ και της αντίστασης κατά της Τουρκανταρσίας του 1963-1964, του Χαράλαμπου Γεωργιάδη. Η βάρβαρη Τουρκική Εισβολή που άφησε πίσω της 200.000 πρόσφυγες, περίπου 6.000 εκτελεσθέντες, σφαγιασθέντες, πεσόντες και αγνοούμενους, τον βρίσκει στον κατεχόμενο σήμερα Τράχωνα, προάστιο της Λευκωσίας.
Υπολοχαγός Καταδρομών, στέλεχος την Υπηρεσίας Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, άριστος γνώστης της Τουρκικής γλώσσας, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής Αλληλεγγύης προς το Κουρδιστάν και στενός φίλος του Αρχηγού του ΡΚΚ, Αμπτουλάχ Οτσαλάν.
Γνήσιο τέκνο και ιδανική ενσάρκωση της δόξας του Προμηθεϊκού Γένους των Ελλήνων πολεμιστών και ελευθερωτών, ανέπτυξε πολυποίκιλη δράση που προφανώς ενόχλησε έντονα το βαθύ κράτος της αιμοσταγούς Τουρκίας, που αποφάσισε να κόψει βίαια το νήμα της ζωής του.
Στις 12 και 13 Μαρτίου 1994, διοργάνωσε Διεθνές Συνέδριο στις Βρυξέλλες, όπου οι αποκαλύψεις του σχετικά με το Κουρδικό και το Κυπριακό είχαν πανευρωπαϊκή απήχηση και προκαλούν τρόμο και πανικό στην Τουρκία. Όλοι οι παρευρισκόμενοι (επίσημοι, δημοσιογράφοι κλπ) καταδικάζουν την Τουρκία για φασισμό, ρατσισμό, τρομοκρατία, εθνικό ξεκαθάρισμα, εισβολή και κατοχή στην Κύπρο. Αυτό αποτέλεσε για τους Τούρκους η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι...Δολοφονήθηκε μια βδομάδα αργότερα.
Ο Θεόφιλος αγωνίστηκε επίσης έντονα για την ανεύρεση αγνοουμένων της Τουρκικής Εισβολής του 1974 εντός της Τουρκίας αλλά και την εντόπιση και στήριξη ελληνικών πληθυσμών που έχουν εγκλωβιστεί στα κατεχόμενα εδάφη της Μικράς Ασίας.
Ο Κουρδικός λαός τιμά τη μνήμη του και δεν θα ξεχάσει ποτέ το δικό του "Λόρδο Βύρωνα"...

1 σχόλιο:

Andkand είπε...

"Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του κουρδικού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία καθώς και το δικαίωμά του να αποκτήσει το δικό του κράτος, όπως το κάνουμε για κάθε λαό της υφηλίου, ανεξάρτητα από το ποιος κατευθύνει τον αγώνα αυτό. Τον υποστηρίζουμε σαν θέμα αρχής, όπως υποστηρίζουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων, των Πολισάριος, των Λατινοαμερικάνων και κάθε άλλου λαού χωρίς να κοιτάζουμε την ιδεολογική τους τοποθέτηση, όπως συνηθίζουν να κάνουν τα πολιτικά κόμματα. Τον υποστηρίζουμε και τον προβάλλουμε με τον ίδιο τρόπο που εμείς ζητούμε από τους άλλους λαούς να κάνουν για το δικό μας αγώνα ενάντια στην τουρκική κατοχή. Υποστηρίζουμε τον αγώνα του κουρδικού λαού στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, γιατί το ΡΚΚ πολεμά ενάντια στους δικούς μας κατακτητές. Η νίκη του κουρδικού λαού θα θέσει τέρμα στην τουρκική κατοχή της Κύπρου. Υποστηρίζουμε τον αγώνα αυτό γιατί οι Κούρδοι αντάρτες πολεμούν και για την Κύπρο. Ο τουρκικός στρατός κατοχής, είτε βρίσκεται στο Κουρδιστάν, είτε στην Κύπρο, συνεχίζει να παραμένει στρατός κατοχής. Ας μην ξεχνάμε τα λόγια του Βιετναμέζου στρατηγού Γκιαπ : Μέτωπο δεν υπάρχει. Το μέτωπο είναι μόνο εκεί που βρίσκεται ο εχθρός"

(Θεόφιλος Γεωργιάδης)