Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Η Υποστολή της ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗΣ στο ΡΙΚ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗ
ΠΡΟΣ ΘΕΜΗ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΡΙΚ:
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην μεγάλη πλειοψηφία των Ελλαδιτών κε Γεν.Διευθυντή του ΡΙΚ Θέμη Θεμιστοκλέους η εντολή σας προς υποστολή της Γαλανόλευκης εκ των ιστών του κρατικού ΡΙΚ. Για την προκλητική αυτή σας πράξη αφελληνισμού, επικαλεστήκατε το άρθρο 4 του Συντάγματος της Ζυρίχης, που προβλέπει την «ανάρτηση του εθνικού συμβόλου, μόνο σε γιορτές και αργίες».
Κοπιάσατε ίσως, αλλά βρήκατε την πολυπόθητη πρόφαση.
Οι ερωτήσεις είναι σαφείς κε Θεμιστοκλέους:
1. Οφείλετε κατόπιν τούτου να διατάξετε και την έπαρση της τουρκικής σημαίας στο ΡΙΚ σε κάθε τουρκική εθνική επέτειο, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;. Διότι αυτό απαιτεί το άρθρο 4 του Συντάγματος: «Αι αρχαί της Δημοκρατίας και οιονδήποτε νομικόν πρόσωπον δημοσίου δικαίου ή οργανισμός κοινής ωφελείας ιδρυόμενος διά ή συμφώνως τω νόμω της Δημοκρατίας [….] αναρτώσι κατά τας εορτάς ταυτοχρόνως ομού μετά της σημαίας της Δημοκρατίας την ελληνικήν και την τουρκικήν σημαίαν» (Άρθρο 4,2).
2. Με βάση το ίδιο άρθρο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και η ανάρτηση της σημαίας της Ε.Ε. στο ΡΙΚ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Κε Δ/ντά του ΡΙΚ με το ελληνοπρεπέστατο επώνυμο (προλαβαίνετε να το αλλάξετε και αυτό, αν το απαιτήσει η επαναπροσέγγιση με τους απογόνους του Βαγιαζήτ και του Ταμερλάνου), η Γαλανόλευκη αντιμετώπισε πολύ σκληρότερους πολέμιους από του λόγου σας.
Την πήραν στα χέρια κάτι εκατοντάδες συμπατριώτες σας το 1821 και αγωνίστηκαν ως Κύπριοι Έλληνες πλάι στον Κολοκοτρώνη και τον Νικηταρά. Η σημαία εκείνη βρίσκεται σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Άραγε οι Κύπριοι εθελοντές του 1821 την ύψωσαν για να την κατεβάζετε τώρα εσείς; Και με ποιο ηθικό δικαίωμα;
Την Γαλανόλευκη που υποστείλατε, οι Κύπριοι την δόξασαν και την πότισαν με αίμα σε κάθε εθνική εξόρμηση, από το 1897 μέχρι το 1940.
Την Γαλανόλευκη που υποστείλατε, ο εύζων Κώστας Κουκίδης την τύλιξε πάνω του, πέφτοντας από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως, για να μην την βεβηλώσουν οι ΝΑΖΙ κατακτητές το 1941.

Κανείς στην Ελλάδα κε Θεμιστοκλέους (άραγε τι να έλεγε ο Σαλαμινομάχος Θεμιστοκλής…) δεν σας γνώριζε μέχρι πρότινος. Να είστε όμως σίγουρος πως το «άστρο σας» ήδη ανατέλλει! Σε λίγο καιρό θα έχετε γίνει πάλι άγνωστος! Θα μείνει όμως η πράξη σας να θυμίζει το πέρασμά σας…
Η Γαλανόλευκη, σύμβολο διαχρονικό του εθνικού μας ΕΙΝΑΙ, έχει αντέξει πολλούς και πολλά, ιδίως εν Κύπρω. Απείρως ισχυρότερους και επικινδυνέστερους. Δεν την νίκησαν Άγγλοι και Τούρκοι και κάθε λογής δυνάστες. Μάλλον είστε λίγος για να την νικήσετε εσείς….
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΛΑ.Ο.Σ.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ-ΚΥΠΡΙΟΛΟΓΟΣ

8 σχόλια:

ελλας-κυπρος-ενωσις είπε...

ολα οσα θελουμε να πουμε την αγανακτιση μας για αυτη την απαραδεκτη ανθελληνικη πραξη περιεχονται ολα στην επιστολη.
ετσι ειναι "κυριε" θεμιστοκλεους. Ειστε πολυ λιγος για να νικησετε την Ελληνικη μας σημαια παρα πολυ λιγος!
κατεβαστε την κατεβαστε την απο παντου απο ολα τα κτιρια της "δημοκρατιας" σας. Εμεις θα συνεχισουμε να την εχουμε στα μπαλκονια μας και στα σπιτια μας για να σας θυμιζουμε οτι ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και ειδικα εσυ και οι ομοιοι σου δεν μπορειτε να το αλλαξετε αυτο! ΠΡΟΔΟΤΗ

σωτήρης είπε...

Προσωπικά σέβομαι και τιμώ την γαλανόλευκη ως σημαία του έθνους μας αλλά σέβομαι και την κυπριακή σημαία ως σημαία του κράτους μας. Καλώς ή κακώς έτσι έχουν τα πράγματα.

Ως Έλληνες-Κύπριοι, δώσαμε το αίμα μας για να ενωθούμε με την μητέρα Ελλάδα. Από την άλλη όμως, όλες οι Ελλαδικές κυβερνήσεις, μας γύρισαν την πλάτη (με εξαίρεση εκείνη του Γεωργίου Παπανδρέου που απέστειλε την Μεραρχία) και ποτέ δεν διεκδίκησαν την Κύπρο. Κάπως έτσι φθάσαμε εδώ που φθάσαμε σήμερα.

Πέραν του ότι η Κυπριακή σημαία συμβολίζει το ισχυρότερο χαρτί που μας απέμεινε προς αποτροπή της διχοτόμησης, την Κυπριακή Δημοκρατία, το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:
Τι είναι καλύτερο, να έχουμε στις ελεύθερες περιοχές την Κυπριακή σημαία μαζί με την γαλανόλευκη και στα κατεχόμενα τη σημαία του Ψευδοκράτους και την Τουρκική, ή να έχουμε όλοι μας μόνο την Κυπριακή (αυτή που έχουμε σήμερα ή αυτή που δυστυχώς μάλλον θα προκύψει σε περίπτωση διευθέτησης) ? Προσωπικά, με πόνο ψυχής, επιλέγω το δεύτερο.

Βέβαια, εάν αυτό ήταν το σκεπτικό του κύριου Θεμιστοκλέους, προτού υποστείλει την Γαλανόλευκη, θα έπρεπε να περιμένει να υποστείλει ο κατακτητής την Τουρκική καθώς και εκείνην που μολύνει τόσο χρόνια τον Πενταδάκτυλο...

Υ.Γ.: Η Γαλανόλευκη, για εμάς του Έλληνες Κύπριους δεν αποτελεί απλά την σημαία του Ελλαδικού κράτους. Αποτελεί την σημαία με την οποία και για την οποίαν, έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες συμπατριώτες μας, συμμετέχοντας σε όλους ανεξαιρέτως του εθνικούς αγώνες. Συμβολίζει την αγωνιστικότητα, την μαχητικότητα, την αυτοθυσία και την διεκδικητικότητα.

Και όσο η διακυβέρνηση Ακέλ την υποστέλλει είτε από το ΡΙΚ είτε από το Αεροδρόμιο είτε από οπουδήποτε αλλού (ελπίζουμε μόνον να μην τις καίνε κιόλας), τόσο πιο ψηλά ανεβαίνει στις καρδιές μας...

Andkand είπε...

Από χτες 3/6/2008 η γαλανόλευκη κυμματίζει ξανά στο ΡΙΚ!!!

(και ο άγιος φοβέρα θέλει...)

ελλας-κυπρος-ενωσις είπε...

Οχι φιλε μου δεν παει ετσι! Δεν θα πουμε στους τουρκους ενταξει κατεβαστε εσεις την τουρκικη να κατεβασουμε και εμεις την Ελληνικη!
Εμεις παντα θα εχουμε την Ελληνικη γιατι απλως ζουμε σε ενα ελληνικο νησι, εκεινοι ειναι οι παρισακτοι εδω μεσα.

σωτήρης είπε...

Δεν διαφωνώ καθόλου ότι αυτοί είναι οι παρείσακτοι όπως λες. Αλλά ποιος θα τους διώξει? Εγώ κι εσύ?
Πόσοι είναι οι Έλληνες-Κύπριοι που το λέει η ψυχή τους να θυσιαστούν για να ελευθερώσουμε τα σκλαβωμένα χωριά μας?
Ακόμα χειρότερα: Πόσοι πιστεύεις είναι οι Ελλαδίτες που θα σπεύσουν να πολεμήσουν στο πλευρό μας? Όσοι ήρθαν και το 1955-1959, το 1963-1964 ή το 1974 ???

Thessaloniki Fighter είπε...

Δεν μπορώνα ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ για το παρελθόν και για την εγκατάλλειψη της Κύπρου από τους πολιτικούς που μας κυνερνούσαν (όταν έγινε η Τουρκική εισβολή ήμουν μόλις 3 ετών και μετά βίας θυμάμαι 1-2 σκηνές από την αντίδραση συγγενών μου στο άκουσμα του πολέμου).

Μπορώ όμως να σε βεβαιώσω φίλε Σωτήρη ότι ως Ελλαδίτης και συνεπώς ως αδερφός σου, τα επόμενα 4-5 χρόνια που (πρώτα ο Θεός) ελπίζω να είμαι ακόμη γερός και δυνατός,αν δεν βρίσκομαι σε μάχημη μονάδα στην Ελλάδα, ΘΑ ΣΠΕΥΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ.

Και άσχετα φυσικά από την απόφαση που θα πάρουν οι πολιτικοί που θα κυβερνούνε τότε την Ελλάδα.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια γνωρίζω Κύπριους φοιτητές που αγαπάνε και αγωνίζονται για την ένωση με τη μάνα Ελλάδα.
Σε αντίθεση ίσως με την πλειοψηφία των υπόλοιπων Κυπρίων φοιτητών που κυρίως κοιτάνε πως θα "περάσουν καλά".

Γι αυτά τα λίγα αλλά γνήσια παλικάρια που γνώρισα έως τώρα και που έχουν ακόμη ΨΥΧΗ, ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΙΣΩ.

Anonymous είπε...

Βασικά Σωτήρη να σου υπενθυμίσω ότι η δημιουργία του κυπριακού κράτους αποτελεί βιασμό της ελεύθερης βούλησης του λαού όπως την έκφρασε στο Ενωτικό Δημοψήφισμα τον Ιανουάριο του 1950. Δηλαδή φανταστείτε να εφάρμοζαν το σχέδιο Ανάν παρά το αποτέλεσμα του εδώ δημοψηφίσματος, για το καλό μας!!!!!!!!!!!!!.
Το σημαντικότερο που δόθηκε για την Ένωση δεν ήταν το αίμα αλλά ο όρκος ο οποίος συνεχίζει να βαραίνει και τις επόμενες γενιές μέχρι την ολοκλήρωση του. Σημαντικότερο χαρτί για την επιβίωση μας δεν είναι η κυπριακή σημαία. Αυτή είναι το χαρτί για την εξαφάνιση μας. Είναι το σύμβολο του ενδοτισμού και τις ουδετερότητας. Είναι μια δοτή σημαία που επιβλήθηκε έναντι της ένωσης με την Ελλάδα γιατί κάποιοι λύγισαν και δεν στάθηκαν άξιοι των περιστάσεων. Είναι η σημαία που μας κράτα μακριά από την καταγωγή μας και η οποία αποτελεί σύμβολο των νεοκύπριων. Σημαντικότερο χαρτί σήμερα είναι η καταγωγή μας η ιστορία μας και κατεπέκταση η γαλανόλευκη, σύμβολο το έθνους ώστε να μας θυμίζει τον όρκο και την πορεία μας.

Φίλε Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει λόγος απολογίας. Ουδέποτε οι Έλληνες εγκατέλειψαν την Κύπρο, το μαρτυρούν οι 29 νεκροί καταδρομείς τις Α Μοίρας Καταδρομών. Ας μην συχύζουμε τους πολιτικάντιδες με τα ιδανικά και αξίες του Γένους και γενικότερα με την Ελλαδα.

Συγχαρητήρια για το ιστολόγιο

ελλας-κυπρος-ενωσις είπε...

οι Ελλαδιτες αδελφοι παντα ηταν και παντα πιστευω οτι θα ειναι στο πλευρο μας οπως και εμεις στο δικο τους. Ελλας Ελλας σκεπασε και εμας της Κυπρου τα Ελληνοπουλα ποτε μην τα ξεχνας!