Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Από πού κι ως που ???

Ακούμε ολοένα και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό ορισμένους ελαφρόμυαλους, να αποκαλούν την αναμέτρηση μεταξύ της Ανόρθωσης Αμμοχώστου με την ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακος, ως "τοπικό ντέρμπι". Κι αυτό διότι η Ανόρθωση, διατηρεί την προσωρινή της έδρα στη Λάρνακα, μέχρι την ώρα της επιστροφής της στην Αμμόχωστο.

Το αναφέρω, εξ΄αφορμής της κλήρωσης του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν που διεξήχθει σήμερα, και που ανέδειξε ως ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής, αυτό μεταξύ της Ανόρθωσης Αμμοχώστου με την ΑΕΚ Λάρνακος. Και δυστυχώς, ορισμένοι πανέξυπνοι μας αθλητικογράφοι, έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν ως "τοπικό ντέρμπι" !!!

Αλήθεια, από που κι ως πού κύριοι ??? Και με ελαφρά την καρδία ??? Η Ανόρθωσις, μετά την βάρβαρη εισβολή του 1974 και την εθνοκάθαρση των κατεχομένων, δυστυχώς διατηρεί οπαδούς σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο. Από την άλλη, η ΑΕΚ, είναι μια τοπική ομάδα της Λάρνακας, που προήλθε από παραδοσιακά σωματεία της Λάρνακας (Πεζοπορικός και ΕΠΑ).

Είναι πικρό, αλλά ο πιο επικίνδυνος μας εχθρός πλέον εντός των πυλών. Η πέμπτη φάλαγγα εργάζεται συστηματικά και αλλοτριώνει συνειδήσεις και πεποιθήσεις...

Αντισταθείτε στην βλακεία που κουβαλούν και που τους δέρνει...

2 σχόλια:

Possidon είπε...

Φυσικά η αλλοτρίωση και η παραπλάνηση δεν σταματάει εδώ. Είναι γνωστός ο όρος που εισήχθηκε τα τελευταία χρόνια «εθνική Κύπρου» (παλαιότερα ήταν μεικτή Κύπρου), εθνικό τάδε Κύπρου» κτλ. Με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του ΡΙΚ για κάποιο παιδικό διαγωνισμό όπου προϋπόθεση συμμετοχής θα ήταν τα παιδία να είχαν «Κυπριακή Εθνικότητα». Είναι ξεκάθαρό ότι οι νεοκύπριοι έχουν ανέλθει σε θέσεις κλειδιά για αυτό θα πρέπει να αναμένουμε και συνέχεια.

αναστάσιος είπε...

πολύ φοβάμαι πως έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε possidon...