Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ???

Τετάρτη 25/6/2008 κατατίθεται έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ενημερώνοντας ότι "την ερχόμενη Παρασκευή 27/6/2008 σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσ/νίκη ΓΥΜΝΗ ποδηλατοδρομία". Αναφέρονται οι διοργανωτές της και καλείται η αστυνομία να παρέμβει και να συλάβει όσους τελέσουν το ΑΥΤΟΦΟΡΟ αδίκημα της ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΙΔΟΥΣ. Η αστυνομία απαντάει ότι η ΓΥΜΝΗ ποδηλατοπορεία είναι σε γνώση της και "έχει λάβει μέτρα τάξης".

Πέμπτη 26/6/2008. Εκπρόσωποι φορέων της Θεσσαλονίκης παρίστανται στην Εισαγγελεία Θεσσαλονίκης ενημερώνουν για την προαναφερθείσα ΓΥΜΝΗ ποδηλατοδρομία και ζητάνε την άμεση επέμβαση της Εισαγγελείας-Αστυνομίας σε περίπτωση που τελεστεί το πραναφερθέν αυτόφορο αδίκημα.

Παρασκευή 27/6/2008. Μεσημέρι. Το δημοτικό ραδιόφωνο fm 100 ανακοινώνει ότι η αστυνομία έχει εντολή από την εισαγγελεία να συλλάβει όποιον πραγματοποιήσει ΓΥΜΝΟΣ την ποδηλατοδρομία.

Παραθέτουμε τις παρακάτω φωτογραφίες (που τραβήξανε φίλοι μας).










Στην 1η φωτογραφία, ο "κύριος" με το κόκκινο μαντίλι και τα γυαλιά και το σύνθημα στην πλάτη φαίνεται
από το πλάι.













Στην 2η φωτογραφία ο ίδιος "κύριος" φαίνεται από πίσω, σηκώνοντας το ποδήλατό του.

Η αστυνομία παρά την πολυάριθμη παρουσία της ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ.





















Στην 3η φοτογραφία ο ίδιος "κύριος",νωρίτερα ενώ ποδηλατεί. (Η φοτο από το διαδίκτυο).

Φαίνεται πως το κορδονάκι στη μέση αποτελεί για την αστυνομία "ένδυση" και συνεπώς ο συγκεκριμένος "κύριος" ΔΕΝ είναι γυμνός...












Στην 4η φωτογραφία δύο από τους "επικεφαλείς" της ποδηλατοδρομίας (ο δεξιά έχει δημοσιεύσει ο ίδιος επανελημένα το όνομά του με συνεντεύξεις σε εφημερίδες και κανάλια: Κώστας Τερζόπουλος.

Τον αναφέρουμε ως υπεύθυνο σύμφωνα με το νόμο για την διοργάνωση της πορείας)










Στην 5η φωτογραφία έτερος εκ των "επικεφαλείς" της πορείας συνομιλεί με υψηλόβαθμο στέλεχος της Αστυνομίας.

Παρά τις συστάσεις του αξιωματικού οι "προκλητικά γδυμένοι" ποδηλάτες παρέμειναν για μία ώρα περίπου στη συμβολή Αριστοτέλους Τσιμισκή- προκαλώντας πέρα από την κυκλοφοριακή συμφόριση κατάφωρη παραβίαση του πολιστικού , ηθικού, κοινωνικού και δημοκρατικού επιπέδου της Συμπρωτεύουσας.





Ερωτήματα :
1) Με ποια λογική μπορεί μια ομάδα 50 ατόμων να περιφέρεται για πάνω από 2 ώρες (8:30-10:30) στο κέντρο της πόλης κλείνοντας δρόμους και διαλύοντας την κυκλοφορία στην πόλη? Ποιο ρόλο έχουν στην περίπτωση αυτή οι πλέον των 7 περίπου κλούβες αστυνομικών και τα δεκάδες περιπολικά, τροχονόμοι, ασφαλίτες κ μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας? Γιατί δεν επενέβησαν??


2) Γιατί παρά την προκλητική τους εμφάνιση προσβλητική για την πλειοψηφία των πολιτων της Θεσσαλονίκης δεν διώχθηκε τελικά κανένας ποδηλάτης ούτε και υπήρξε κάποια επίπτωση στους διοργανωτές?


3) Όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ, "ένας ξένος που επιχείρησε να παρελάσει τελείως γυμνός συνελήφθη (100-200m μετά την έναρξη της πορείας), δεν παρέλασε, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος".
Γιατί ενώ διαπράχθηκε το αυτόφορο αδίκημα δεν ασκήθηκε η προβλεπόμενη ποινική δίωξη ως οφειλόταν?


Μπορεί οι ποδηλάτες να μην παρέλασαν τελείως γυμνοί αλλά αυτές οι εικόνες προσβάλουν και προκαλούν τους Θεσσαλονικείς.

Φίλοι της Αντιπαρακμής ήταν εκεί και αποδοκίμασαν όπως και δεκάδες άλλοι Θεσσαλονικείς την εξευτελιστική αυτή πράξη.
Μήπως όμως για μια ακόμη φορά η Πολιτεία "προκάλεσε με την ατολμία της να επέμβει" ???

ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ:
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ



ΝΕΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Δυστυχώς η ξεφτίλα συνεχίστηκε κ τα επόμενα χρόνια. Και η ξεφτίλα δεν αφορά μόνον τους διοργανωτές αλλά και τις κρατικές/δικαστικές αρχές που την ανέχονται -έστω κ ανεπίσημα.
Διαβάστε την νεότερη ανάρτησή μας:

Η (αυτο) γελοιποίηση της ΕΛ.ΑΣ. μέσα από την 3η γυμνή ποδηλατοδρομία

4 σχόλια:

Ηρόδοτος είπε...

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η σαπίλα και η διαφθορά έχει διεισδύσει σε όλα σχεδόν τα στρώματα της κοινωνίας μας. Έχουν αποκτήσει βήμα και δύναμη, και μας παρουσιάζουν το μαύρο-άσπρο. Και το αστείο, όποιος τολμήσει να αντιδράσει, κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί και "ρατσιστής", "ακραίος" κοκ.
Ο κάθε ένας μας ας κάνει το δικό του αγώνα απ' όπου μπορεί. Αντίσταση στην παρακμή και στην βλακεία.

Anonymous είπε...

Παιδιά, έχετε ξεφύγει τελείως! Ακούς εκεί, σαπίλα και διαφορά. Ηρόδοτε, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι (που είμαι βέβαιος ότι προσκυνάς) μόνον αιδώ δεν ένιωθαν με το γυμνό σώμα, αλλά το δόξαζαν ως ιερό. Η σαπίλα και η διαφθορά δεν βασιλεύουν στο γυμνό σώμα, αλλά στα ακάθαρτα μυαλά.

Η γυμνή ποδηλατοδρομία έχει ως στόχο να τραβήξει, με ακραίο τρόπο, την προσοχή στην ανάγκη να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε *ποδήλατα*, γιατί πλέον η κατάσταση στις πόλεις είναι ασφυκτική! Γιατί ο κόσμος σκοτώνεται με τα αυτοκίνητα! Δεν διαλύει την κυκλοφορία, ΕΙΝΑΙ η κυκλοφορία! Είναι σαν να ρωτάς, συντάκτη του άρθρου, με ποιο δικαίωμα 50 αυτοκίνητα μόνο με τον οδηγό μέσα λαμβάνουν τόσο χώρο στις πόλεις μας. Γιατί δεν το αναρωτιέσαι όμως αυτό; Τι είναι παρακμή τελικά; Να αναρωτιέσαι, να αμφισβητείς και να επιχειρείς το καινούριο, το καλύτερο, όπως κάναν οι προγόνοι μας; Ή να αναμασάς τα ίδια και να φρίττεις σε κάθε ιδέα αλλαγής; Ενώ παράλληλα να χρησιμοποιείς αγγλικό ερωτηματικό...

Παιδιά, λέγεστε 'Αντιπαρακμή', αλλά προσωπικά μου φαίνεστε απολιθωμένοι...

Μετά τιμής,

Χαρίλαος Κοντινός

Κύπριος είπε...

Δίκαιο έχει ο Χαρίλαος! Τι έχει το γυμνό σώμα;; Γεννηθήκαμε με ρούχα νομίζετε;; Πολύ κλειστόμυαλοι και συντηριτικοί στην Κύπρο..

Το ΠΑΘΟΣ για τις πεταλιές είναι δυνατότερο από τις μηχανές!!

Thessaloniki Fighter είπε...

Χαρίλαε (μας έγραψες και ένα επίθετο για να δόσεις κύρος στα γραφόμενά σου, λες και θα το εξακριβώσουμε)

πρέπει να καταλάβεις ότι οι εποχές αλλάζουν οπότε δεν μπορείς να επικαλείσαι τι έκαναν οι Αρχαίοι όπως και όταν σε βολεύει. Στην κοινωνία μας υπάρχουν κανόνες πολιτισμού και ηθικής. Μήπως θέλεις να σου πω και τι έκαναν οι κανίβαλοι; τι λες; Να γυρίσουμε λίγο ακόμη πιο πίσω ή δεν σε βολεύει αυτό;


Κανένας δεν κατηγορεί το ποδήλατο ή τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των ποδηλατιστών.
Αυτό είναι προφανές.
Κατηγορούμε κάτι "λούγκρες" σαν κι σένα που χρησιμοποιείτε το ποδήλατο σαν αφορμή για να βγείτε γυμνοί στους δρόμους (και να μας προκαλείτε την αναγούλα με τις κοιλιές και τους κώλους σας).


Αφού λοιπόν είναι τόσο αγνά τα κίνητρα και οι ποδηλάτες απλά ήθελαν να προκαλέσουν δεν θα είχες αντίρρηση πχ να έκαναν παρέλαση με ελληνικές σημαίες.
ε;; τι λες;;
Να προκαλέσουν δεν είπες ότι θέλουν;;;

Είδες λοιπόν που η παρακμή βρίσκεται μόνο στην υποκρισία σου;

όσο για σένα "Κύπριε",
εκτός από το να παπαγαλίζεις συνθήματα,δεν σε βλέπω να μπορείς να συντάσεις άλλες προτάσεις. Σαν πολύ δεν χαλάρωσε την διαπαιδαγώγιση στην νεολαία του το ΑΚΕΛ;