Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

Φασισμός μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια



Εγκλωβισμένοι από τις 10 το πρωί παραμένουν ο πρύτανης, Ηλίας Κουσκουβέλης, αντιπρυτάνεις και μέλη της Συγκλήτου από ομάδες φοιτητών που διέκοψαν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στη συνέχεια απέκλεισαν την είσοδο.

Σύμφωνα με τον πρύτανη, πρόκειται για ομάδα φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά να δοθούν τα πρακτικά, προκειμένου να ακυρωθεί η απόφασή τους για τον τετραετή οικονομικό προγραμματισμό του ιδρύματος που ψηφίστηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

"Η Σύγκλητος δεν πρόκειται να ανακαλέσει την απόφασή της", δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Ηλίας Κουσκουβέλης, προσθέτοντας ότι "η πολιτική ομηρία έχει μετατραπεί πλέον σε ομηρία του κοινού ποινικού δικαίου", καθώς -όπως είπε- είναι χωρίς τροφή και νερό, ενώ δεν τους επιτρέπεται η πρόσβαση ούτε στους χώρους υγιεινής
από το www.skai.gr 4/6/2008

Τι να σχολιάσει κανείς??
στην Ελλάδα μια ομάδα 40 "φοιτητών" τη μια μέρα στέλνουν τον πρύτανη του ΑΠΘ στο νοσοκομείο για νοσηλεία 3-4 ημερών διακόπτωντας τη συνεδρίαση της Συγκλήτου ,

την άλλη μέρα ισάριθμη ομάδα "φοιτητών" εγκλωβίζει και κρατάει όμηρους τον πρύτανη και τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στερώντας τους τροφή και νερό και τη δυνατότητα να πάνε στην τουαλλέτα

(από τις 8 το πρωι που ξεκίνησε η Σύγκλητος μέχρι τις 5-6 το απόγευμα ... που έληξε η ομηρία τους από αριστερούς και προοδευτικούς που κατά τα άλλα ... που αγωνίζονται για ανθρώπινα δικαιώματα οι υποκριτές)

και προχωράμε στα πιο πρόσφατα θλιβερά γεγονότα:

5. Ιουνίου 2008

Οι ροπαλοφόροι της Παντείου

Δελτίο Τύπου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού


Εχθές το μεσημέρι μέλη της Φοιτητικής Οργάνωσης Συναγερμού μαζί με τον πρόεδρο της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννη Παναγιωτακόπουλο που βρέθηκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για διανομή φυλλαδίων και ενημέρωση των φοιτητών, δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση ροπαλοφόρων μελών των ΕΑΑΚ και του ΔΙΚΤΥΟΥ. Αποτέλεσμα ο τραυματισμός του προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ. και ενός φοιτητού μέλους της Φ.Ο.Σ.

Η άνανδρη επίθεση 30 πλήρως εξοπλισμένων τραμπούκων εναντίον φυσικά άοπλων φοιτητών, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το πώς αντιλαμβάνονται τις έννοιες της δημοκρατίας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών οι ομάδες της Άκρας Αριστεράς, που λυμαίνονται τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα. (...)

οι αναρχικοί και οι αριστεροί λοιπόν επιτίθενται με ρόπαλα και κράνη σε άοπλους που μοιράζουν φυλλάδια
(ένα τραγούδι μιλούσε για "επαναστάτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπα" ...)


για να καταλήξουμε χθές απόγευμα ... στο κέντρο της Αθήνας ... όπου συνέβει το παρακάτω θλιβερό περιστατικό


Οι τραμπούκοι των Εξαρχείων και του πανεπιστημιακού "ασύλου"...

pelasgos 1 Μέσα σε λίγες μόνο ώρες μετά το ξεμπρόστιασμα της διασύνδεσης των ανθελλήνων, τόσο απο τον "Στόχο" όσο και μέσα στη Βουλή απο τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, "απάντησαν" με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν οι τραμπούκοι των Εξαρχείων και του πανεπιστημιακού "ασύλου", που λυμαίνονται το κέντρο της Αθήνας με τις πλάτες των πολιτικών προϊσταμένων τους. Περίπου 30 άτομα όρμησαν (...) στο βιβλιοπωλείο του εκδότη Γιάννη Γιαννάκενα (...) του επιτέθηκαν και έβαλαν φωτιά ΠΕΡΙΧΥΝΟΝΤΑΣ στο χώρο βενζίνη που είχαν μαζί τους σε μπιτόνια!

Από θαύμα γλίτωσε ο Γιάννης Γιαννάκενας, αλλά το βιβλιοπωλείο του κάηκε ολοσχερώς.
από το http://www.stoxos.gr/
και σε άλλο άρθρο:
Λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στην Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το θέμα που αποκαλύπτει σήμερα ο "ΣΤΟΧΟΣ" και αφορά την απροκάλυπτη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ουράνιου Τόξου, με την ερώτηση Κοροβέση, οι δυνάμεις κρούσης του αριστερού παρακράτους -που ελέγχονται και καθοδηγούνται από κύκλους της Κουμουνδούρου- επιτέθηκαν και έκαψαν ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ αυτή τη φορά, το βιβλιοποπωλείο "Γεωργιάδη.
από το http://www.stoxos.gr/


Οι ακροαριστεροί συμμορίτες κυκλοφορούσαν επί ώρα στο κέντρο της Αθήνας με ρόπαλα, βόμβες μολότωφ, μπιτόνια με βενζίνη, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη από τις αρχές. Είναι προφανές πως οι ενέργειές τους έχουν την ανοχή, αν όχι την ενεργή κάλυψη, του ίδιου του κράτους. http://www.e-grammes.gr/article.php?id=3254

Από τη μία ο Αλαβάνος καλεί τον πρωθυπουργό να σέβεται τους νόμους, όσον αφορά στην ερμηνεία του άρθρου 16. Και από την άλλη ο ίδιος αλλά και ο Τσίπρας μας λένε ότι «αυτός ο νόμος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ».
Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί

αν ακροδεξιοί ΕΚΑΙΓΑΝ κάποιο μαρξιστικό/αναρχικό βιβλιοπωλείο ο Συνασπισμός θα κανε λόγο για "ΜΕΣΑΙΩΝΑ" και "βιβλία στην πυρά" ...
τώρα???
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΣ??
ΦΤΟΥ ΣΑΣ:
προδότες του Συνασπισμού
που διαδηλώνεται παρέα με την υπερασπίστρια της 17 Ν Κούρτοβικ στα Σκόπια
και δεν ντρέπεστε να αποκαλείτε αυτό το "τεχνητό μόρφωμα" Μακεδονία
ΦΤΟΥ ΣΑΣ



11 σχόλια:

ελλας-κυπρος-ενωσις είπε...

αισχος και ντροπη μονο αυτο. Αφηνουν τους αναρχικους να αλωνιζουν και να καταστρεφουν και προσπαθουν να βαλουν "βετο στον εθνικισμο"!! τελικα τα πραγματα στην Ελλαδα ειναι πολυ χειροτερα. Αλητες προδοτες πολιτικοι

Έψιλον είπε...

Αυτοί είναι οι πραγματικοί φασίστες!
ΑΙΣΧΟΣ!

Anonymous είπε...

Ξεχασες να αναφέρεις τους 2 άτυχους υπαλλήλους φύλαξης του ΑΠΘ, που τους επιτέθηκαν 30 ροπαλοφόροι/κράνοφόροι κλπ και κατέληξαν σχεδόν ετοιμοθάνατοι στο νοσοκομείο. Μάλιστα τον έναν τον ξεγύμνωσαν τελείως (αφού τους λήστεψαν και τους δύο και τους πήραν όλα τα προσωπιά αντικείμενα).

Θυμάμαι έναν πρωτοετή φοιτητή Ιατρικής πριν 2 χρόνια. Μέρα μεσημέρι , τον πλησίασαν δύο άτομα (ένας από μπροστά και ένας από πίσω) έξω ακριβώς πό το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (που θεωρείται πανεπιστημιακός άσυλο ! αν είναι δυνατόν!) και του πήραν αρχικά τα γυαλιά (ο φίλος μου είχε εμφανώς πολύ μεγάλη μυωπία) και στη συνέχεια τον αναγκασαν να τους φέρει στη βιβλιοθήκη και άλλα χρήματα για να του δώσουν τα γυαλιά πίσω.

Οι δύο αυτοί αλήτες (ο ένας ιδιαίτερα ψηλός) όπως είπαν κάποιοι Αλβανοί εργάτες που είδαν όλο το περιστατικό κατευθύνθηκαν στα "λυώμενα του Παιδαγωγικού" (δημόσια κτήρια που έχουν καταλάβει εδώ και χρόνια οι κατά τα άλλα "Ρομπέν των δασών" αναρχικοί.

Καταλαμβάνουν δημόσια ή ιδιωτικά κτήρια, κλέβουν από ψηλικατζίδικα μέχρι σούπερ μάρκετ(όπου δεν έχουν κάμερες ασφαλείας),και ποιος να τολμίσει να τους αντισταθεί όταν μπαίνουν 5-6 μέσα στο μαγαζί του, κλέβουν τσάντες από φοιτήτριες και κινητά από πιτσιρικάδες, επιτίθενται σε οτιδήποτε εθνικό και θρησκευτικό (μέχρι παρεκλήσια βεβηλώνουν τα καθάρματα) και η ελληνική αστυνομία / Πολιτεία επιλέγει να τους ανέχεται. Έως πότε?

Ντέμης είπε...

Αχ Θεέ μου, δεν έχει τέλος αυτή η κατρακύλα; Τι άλλο θα δούμε σ' αυτόν τον τόπο;!

γιώργης είπε...

Δυστυχώς η Ελλάς, και ακολουθεί κατά πόδας η κόρη Κύπρος, πάνε από το κακό στο χειρότερο...

Thessaloniki Fighter είπε...

απ τη μια αναρχικοί, υποκριτές της πολιτικής(ΣΥΡΙΖΑ) και μοδάτοι φλούφληδες στις καφετέριες,

και από την άλλη,
στην ίδια πόλη (τη Θεσσαλονίκη)

σε κάθε γωνιά του κέντρου θα δεις και έναν ακόμη ναό (προφανώς κάθε γειτονιά ήθελε να χει τον δικό της Άγιο) με έντονη την παρουσία των νέων.
Είναι εντυπωσιακό σ αυτή την πόλη πόσοι καλοί ιερείς υπάρχουν, πόσος κόσμος και κυρίως νέοι εξομολογούνται αναζητώντας μια πιο στενή σχέση με το Θεό...

Εξάλλου τέτοια ήταν και τα αμούστακα παλικάρια της ΕΟΚΑ που βάδισαν το δρόμο μέχρι την αγχόνη και βλάστησε το δέντρο της Λευτεριάς!

Ο ελληνικός(ελλαδικός κ κυπριακός) λαός όπως τόσες φορές στην ιστορία, όταν αισθάνεται ότι δεν πάει άλλο, σηκωνει ξανά το λάβαρο προχωρά!!
Και δεν θα τον σταματήσει κανείς αναρχικούλης ή πολιτικάντης!

ελλας-κυπρος-ενωσις είπε...

περασαμε πολυ χειροτερα ως Εθνος απο 10-20 αναρχιδια και προδοτες πολιτικαντηδες.

Thessaloniki Fighter είπε...

"Η ανακοίνωση .... συνιστά ευθεία πολιτική παρέμβαση και αναβιώνει εποχές σκοταδισμού. Δίνει πράσινο φως σε ακραίους κύκλους φανατικών που προωθούν ... κάψιμο βιβλίων.
Τέτοιες τυφλές πράξεις δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και την Ευρώπη του 2000.
Αυτές οι ενέργειες στρέφονται εναντίον της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, εκθέτουν την χώρα μας διεθνώς και ταυτόχρονα δυσφημούν τις ουμανιστικές αξίες (...)
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σιωπά. Ο κ. πρωθυπουργός και οι αρχηγοί όλων των κομμάτων οφείλουν να τοποθετηθούν ευθέως γιατί πρόκειται για μείζον θέμα πολιτισμού.
Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού"

....


Όχι! Δεν πρόκειται για ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το κάψιμο του βιβλιοπωλείου του Άδωνι Γεωργιάδη! Πρόκειται για δήλωση του πρώην αρχηγού του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου της 7/3/2000, με αφορμή το κάψιμο ΠΕΝΤΕ (-5-) μόνο αντιτύπων του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη "Μι εις την Νι" , από τον Κυριάκο Βελόπουλο κ.λ.π. στη Θεσσαλονίκη.


Σήμερα; Όσο κι αν ψάξαμε στο site του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βρήκαμε λέξη για το κάψιμο δύο βιβλιοπωλείων -βιβλιοπωλείων ολόκληρων, όχι βιβλίων! (ΠΕΛΑΣΓΟΣ και ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ).

ManoWAR είπε...

Επιλεκτικές ευαισθησίες, επιλεκτική ελευθερία έκφρασης λόγου και επιλεκτική δημοκρατία…

blogger είπε...

ΑΝΑΡΧΙΑ…

…ίσως η πιο παρεξηγημένη θεωρία



Τη λέξη αναρχία την χρησιμοποιούν οι Κρατιστές για να περιγράψουν μια κατάσταση χάους και αταξίας, μια κατασταση εκτός ελέγχου. Έτσι ένας άνθρωπος απληροφόρητος επι του θέματος, μπορεί να νομίζει πως αναρχία σημαίνει χωρίς αρχές. ΛΑΘΟΣ! Η λέξη αναρχία προέρχεται απο το στερητικό “α” και τη λέξη “αρχή” που σημαίνει εξουσία. Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε πως αναρχία σημαίνει “χωρίς εξουσία”. Η αναρχία είναι η θεωρία η οποία προτείνει μια κοινωνία απαλλαγμένη απο τα δεσμά της εξουσίας, μια κοινωνία όπου η κυρίαρχη ηθική αρχή είναι το να κάνεις στον άλλον ό,τι θα ήθελες να σου κάνει και αυτός υπο τις ίδιες περιστάσεις, μια κοινωνία με αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια που είναι αναγκαία για την επιβίωση και την εξέλιξη του ανθρώπου καθώς είναι κοινωνικό ον.

Σαν αναρχικοί αρνούμαστε το Κράτος, σαν κύριο εκπρόσωπο της εξουσίας και γιατι έχει δημιουργηθεί για να διασφαλίζει με νόμους, βία και προπαγάνδα τα συμφέροντα και την ιδιοκτησία των Καπιταλιστών. Αρνούμαστε την εξουσία ανθρώπου απο άνθρωπο και πιστεύουμε πως η μόνη εξουσία στην οποία ο άνθρωπος πρέπει να υποτάσεται είναι αυτή της φύσης, δηλαδή να ζει μαζί της αρμονικά γιατί δεν μπορεί να επιβιώσει ανεξάρτητα απο αυτή όντας κομμάτι της. Επιδιώκουμε μια κοινωνία με απόλυτη ελευθερία γιατι την θεωρούμε το μεγαλύτερο και πολυτιμότερο αγαθό. Θέλουμε μια κοινωνία με αυτοδιεύθυνση και άμεση δημοκρατία όπου κάθε κοινότητα θα είναι αυτόνομη και οι άνθρωποι θα συναποφασίζουν και θα αλληλοβοηθειούντε για να προοδεύουν υλικά και πνευματικά. Θέλουμε τα μέσα παραγωγής να ανήκουν στις κοινότητες και οι άνθρωποι να τα χρησιμοποιούν προς όφελος τους και όχι προς όφελος των αφεντικών. Δεν πιστεύουμε σε σύνορα και πατρίδες γιατί πιστεύουμε στην αδελφοσύνη όλων των αθρώπων. Τα σύνορα δημιουργήθηκαν στους αιώνες απο τους κεφαλαιοκράτες και τους κρατιστές για να χωρίσουν τις ιδιοκτησίες και την κυριαρχία τους. Εμείς θεωρούμε πατρίδα μας ολόκληρη τη γη γιατι πάνω σε αυτή ζούν όλοι οι άνθρωποι και έχουμε για ιστορία μας την ιστορία όλων των πολιτισμών γιατί τους θεωρούμε όλους ισάξιους και μας αρέσει να παίρνουμε θετικά απ’ όλους. Εφόσον οι μισθωτοί δούλοι όλης της γης έχουν τα ίδια συμφέροντα θα πρεπει να είναι αδελφομένοι για να τα ικανοποιήσουν. Τα Κράτη για να διχάζουν τους ανθρώπους ώστε να μην ξεσηκώνονται εναντίον τους και για να τους χρησιμοποιούν για τους πολέμους τους, θέτουν όλα σαν πρόσχημα την εθνική ενότητα, δηλαδη την συμφιλίωση εκμεταλευτών με τους εκμεταλευόμενούς τους λέγοντας οτι είναι ένα έθνος και πως έχουν εθνικούς εχθρούς να αντιμετωπίσουν. Έτσι αρνούμαστε τους ιμπεριαλιστικούς και τους εθνικούς πόλεμους και υποστηρίζουμε μόνο τον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο. Θέλουμε την καταστροφή κάθε μορφή ιεραρχίας, κοινωνικών ανισοτήτων και όλων των τάξεων, θέλουμε δηλαδή πραγματική ισότητα και δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Στον αγώνα μας για την αναρχία χρησιμοποιούμε σαν όπλα μας την αλληλεγγύη, την πολύμορφη δράση και την αυτοοργάνωση. Είμαστε κατά της άσκοπης βίας. Την χρησιμοποιούμε μόνο ενάντια στην Κρατική βία. Η αναρχία θα επικρατήσει ενάντια σε Κράτος και Κεφάλαιο μόνο με Κοινωνική Επανάσταση, η οποία θα συντρίψει όλους τους αστικούς θεσμούς και θα ανοίξει το δρόμο προς την ελευθερία.

Thessaloniki Fighter είπε...

εντάξει;;

τό έμαθες το copy -paste (αντιγραφή -επικόλληση);

Φίλε,
ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος αξιολόγησης. Στις θεωρίες και ο κομμουνισμός "καλός" έμοιαζε. Όπως "καλός" μοιάζει και ο λύκος όταν πάει να φάει το πρόβατο.

Όσο κι αν συνεχίζεις να αντιγράφεις το κείμενο σε κάθε ανάρτηση, τους αναρχικούς τους ζήσαμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να τους ζούμε. Και γι αυτό και αποκαλύπτουμε την υποκρισία και το αληθινό τους πρόσωπο.

Ένα γρανάζι της Νεας Τάξης πραγμάτων είστε.