Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Αλβανία: Λουκέτο στο ΙΕΚ Αργυροκάστρου - Απαγόρευση χτισίματος ορθόδοξου καθεδρικού ναού στην πόλη


ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΙΕΚ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ


Νέα πρόκληση των Αλβανών
Έβαλαν λουκέτο στο ΙΕΚ της Μητρόπολης Αργυροκάστρου
Μέσα στην περίοδο των εξετάσεων έκλεισαν το ΙΕΚ Αργυροκάστρου, το οποίο ιδρύθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και ανήκει στην Εκκλησία, με το πρόσχημα ότι δεν καταβλήθηκαν κάποιοι δημοτικοί φόροι, τους οποίους ο Δήμος δεν είχε ζητήσει!
Δεκάδες σπουδαστές και σπουδάστριες κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους, εξαιτίας του αδικαιολόγητου αντιορθόδοξου μένους του Δημάρχου Αργυροκάστου Φλιαμούρ Μπίμε. Το ΙΕΚ είναι υπερσύγχρονο, με άριστους εκπαιδευτικούς και φοιτούν σ’ αυτό νεαροί και νεαρές ανεξάρτητα από καταγωγή και θρήσκευμα.


ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ

Εξάλλου ο Δήμος Αργυροκάστρου και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αρνείται, εδώ και χρόνια, να δώσει άδεια για την ανέγερση Καθεδρικού Ναού, καθώς και Νηπιαγωγείου σε οικόπεδο που αγοράστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο Γιαννουλάτο. Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών του Πολεοδομικού Συμβουλίου που ελέγχεται απόλυτα από τον Δήμαρχο, απορρίφθηκε χωρίς να υπάρξει σοβαρή αιτιολογία η αίτηση της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου.

Είναι αξιοσημείωτο ότι σ’ αυτή τη συνεδρίαση δεν επιτράπηκε η είσοδος όχι μόνο στην μηχανικό της Μητροπόλεως, αλλά και στο κλιμάκιο του ΟΑΣΕ που εδρεύει στην πόλη.
Ο σοσιαλιστής Δήμαρχος δεν άνοιξε καθόλου τον φάκελο της Μητροπόλεως, ο οποίος είναι πλήρης, και εισηγήθηκε το θέμα με πολιτικά και όχι με τεχνικά κριτήρια.

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι παρά τις πιέσεις που δέχεται από πολιτικά πρόσωπα της Αλβανίας και της Ελλάδας, δεν μπορεί να προχωρήσει σε έκδοση άδειας, γιατί έχει υποσχεθεί έξι φορές στους ψηφοφόρους του πως τον συγκεκριμένο χώρο θα τον μετατρέψει σε πάρκο πρασίνου! Δηλαδή ένα ιδιωτικό οικόπεδο, που έχει αγορασθεί με κάθε νομιμότητα, ο Δήμαρχος Αργυροκάστρου σχεδιάζει να το κάνει πάρκο!


Το περίεργο είναι ότι στην ψηφοφορία τάχθηκαν υπέρ της απόρριψης της αίτησης ακόμη και Ορθόδοξα στο θρήσκευμα μέλη του Πολεοδομικού Συμβουλίου, για να μην διαταράξουν την καλή σχέση τους με τον Δήμαρχο! Αλλά και ο Ελληνικής καταγωγής Πολεοδόμος που είχε υπογράψει την πολεοδομική μελέτη, ψήφισε αρνητικά! Προφανώς τα άτομα αυτά, όπως ισχυρίζονται στελέχη της Ελληνικής Μειονότητας, έπεσαν θύματα εκβιασμών.
Ενώ οι Έλληνες, μέλη του Πολεοδομικού Συμβουλίου δείλιασαν, αντίθετα ο Πρόεδρος στο Αργυρόκαστρο του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος και Διευθυντής του Πολεοδομικού Γραφείου της Περιφέρειας, ζήτησε από τον Δήμαρχο να εξετασθεί ο φάκελος!

Στελέχη της Ελληνικής Μειονότητας επισημαίνουν ότι η Αλβανική Κυβέρνηση θα πρέπει να εγκαλέσει τον Δήμαρχο και να τον ελέγξει πειθαρχικά, γιατί παραβιάζει κατάφορα τους νόμους.
Οι κληρικοί της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου σε ψήφισμα που εξέδωσαν καλούν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μπεσνίκ Σέχου να «επιστρέψει την υπόθεση στο Πολεοδομικό Συμβούλιο και να επαναληφθεί η συζήτηση του θέματος».
Mάλιστα υπογραμμίζουν ότι «η επένδυση της οποίας απαιτούμε να ανοίξετε το πράσινο φως υλοποίησης, δεν αποτελεί προνόμιο μόνο για την Ορθόδοξη Κοινότητα. Προβλέπουμε σ’ αυτό την κατασκευή Νηπιαγωγείου, παιδικής χαράς, κτιρίου συνάξεων, μουσειακών χώρων κ.ά. Βασικό παραμένει επίσης η διαχείριση και βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου και η δημιουργία δημόσιου πράσινου πάρκου που λείπει τόσο πολύ από το Αργυρόκαστρο».


ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Ενώ ο νόμος προβλέπει πως «για την ονομασία των δρόμων αποφασίζει η τοπική Κοινότητα ή ο Δήμος», εν τούτοις οι Αλβανικές αρχές δεν δίνουν το δικαίωμα αυτό στις Κοινότητες και στους Δήμους με ελληνικό πληθυσμό.
Είναι γνωστή η δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του Δημάρχου Χιμάρας και Προέδρου της Ομόνοιας Βασίλη Μπολάνου, γιατί κατέβασε τις αλβανόγλωσσες πινακίδες από την περιοχή του.
Το θέμα αυτό είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2007, όταν οι τοπικοί άρχοντες της Χιμάρας είχαν προτείνει η τοποθέτηση τουριστικών και πολιτισμικών πινακίδων να γραφτούν σε τρεις γλώσσες: Αλβανική, Αγγλική και Ελληνική. Το αίτημα απορρίφθηκε και όταν τοποθετήθηκαν οι γραμμένες μόνο στα Αλβανικά πινακίδες ξηλώθηκαν.
Δίγλωσσες πινακίδες δεν υπάρχουν και στην εθνική οδό Γεωργουτσάτες-Δέλβινο-Άγιοι Σαράντα.
Οι Αλβανικές Αρχές αποφεύγουν τις δίγλωσσες πινακίδες στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου, γιατί γνωρίζουν καλά ότι δεν είναι μόνο εργαλεία επικοινωνίας, αλλά κυρίως κομμάτι της ταυτότητας του πληθυσμού.

Εκτός από τα μαφιόζικα κυκλώματα, την άρνηση για ελληνικές πινακίδες, τώρα έρχεται έντονα στο προσκήνιο και ο ύπουλος πόλεμος εναντίον της Ορθοδοξίας και ειδικότερα εναντίον της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου. Όπως τονίζουν οι ιερείς και οι πιστοί της Μητροπόλεως «η υπόθεση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, καθώς καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελεύθερη άσκηση της θρησκευτικής ελευθερίας».

Ο. - Η.

Πηγη Π.Λ.

http://www.neb.gr/node/484

Σχόλιο Αντιπαρακμής : Είναι γνωστό ότι οι ελληνικής καταγωγής ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, οι οποίοι επί Χότζα
  • κατέδιδαν τους Έλληνες πατριώτες (δεν δίσταζαν μάλιστα να καταδίδει αδερφός τον αδερφό)
  • τους έστελναν σε πολυετείς φυλακές (με καταναγγαστικά έργα) ή εξορίες
  • καταδίκαζαν τις οικογένειες των βορειοηπειρωτών φυγάδων (βορειοηπειρωτών που στα χρόνια του κομμουνισμού έκαναν απόπειρα ή πετύχαιναν να δραπετεύσουν στην Ελλάδα) σε απομόνωση και κοινωνική και υλική εξόντωση

όταν το 1990 άνοιξαν επιτέλους τα σύνορα, όχι μόνο δεν ζήτησαν ποτέ συγνώμη για τα εγκλήματα εις βάρος των συμπατριωτών τους αλλά και φρόντισαν να καταλάβουν πρωτοκλάσσάτες θέσεις και να το παίζουν και ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ (ούτε τον όρο Βόρειο Ήπειρο δεν χρησιμοποιούνε οι ανθέλληνες).

Επιπλέον είναι ντροπή, να συμμετέχουν Έλληνες μειονοτικοί στο σοσιαλιστικό (πρώην κομμουντιστικό κόμμα του Χότζα) ή να παραβρίσκονται μειονοτικοί στο συμβούλιο για την ορθοδοξη εκκλησία και να απορρίπτουν την αίτηση για την ανέγερση του ναού.


5 σχόλια:

Anonymous είπε...

Κομμουνιστής ή πρώην κουμμουνιστής, σημαίνει πρόσωπο χωρίς εθνική συνείδηση, σημαίνει βδελυρός προδότης της πατρίδας.

Όσοι Έλληνες συνεργάστηκαν με το καθεστώς Χότζα, πρέπει να δουν τα ονόματά τους και τις διευθύνσεις τους δημοσιοποιημένα.

Τέρμα τα χάδια στους προδότες. Τέρμα ο οίκτος και η λήθη. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

Thessaloniki Fighter είπε...

Όποιος βρει ας διαβάσει το βιβλίο "Οι ξεχασμένοι ήρωες" και "Ελεύθερος Φυλακισμένος" του Κωνσταντίνου Κυριακού. Ενός βορειοηπειρώτη που πέρασε ατελείωτα βάσανα στις φυλακές της Αλβανίας.

Οι περιγραφές του ειλικρινά ΣΟΚΑΡΟΥΝ και αποτελούνε σίγουρα ιστορικό ντοκουμέντο για τις επόμενες γενεές. Εκεί αναφέρονται και ονόματα , επιστήθιων φίλων του, ατόμων που έχασαν τελικά τη ζωή τους αλλά περιγράφονται και οι ανακρίσεις και οι παγίδες και οι πιέσεις που τους έστηναν τα άτομα του κομμουνιστικού καθεστωτος της Αλβανίας, ανάμεσά τους και προδότες της Ελλάδας. Επίσης δεν λείπουν αναφορές στις προσπάθειες που έκαναν να επικοινωνήσουν με την Ελληνική Βουλή (με σημειώματα μέσα σε πακέτομε τσιγάρα κλπ που τα έδιναν σε έλληνες τουρίστες) επιστολές που έφθασαν τελικά στην ελληνική βουλή (επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ) αλλά θεωρήθηκαν πλαστά και αγνοήθηκαν (για να μην χαλάσουν το κλίμα φιλιάς με το σοσιαλιστικό μοντέλο...)

Τα δύο παραπάνω βιβλία είναι εκδόσεις της ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ ενός ακόμη ελληνικού βιβλιοπωλείου που δέχθηκε μολότωφ και έπαθε μεγάλες ζημιές μόλις προχθές (το 4ο ελληνικό βιβλιοπωλείο τον τελευταίο μήνα σε αθήνα/θεσσαλονίκη που καίγεται με την ανοχή της ελληνικής αστυνομίας ... δυστυχώς....)

Anonymous είπε...

Διαβάστε επίσης το πολύ καλό βιβλίο του Αθανάσιου Καλουδιώτη "Η αιχμαλωσία μου στην Αλβανία του Χότζα (1947-1956)", εκδόσεις Ζαχαρόπουλος, Αθήνα 2003. Θα σας συγκλονίσει.

ΥΓ Ευχαριστώ το φίλο από τη Θεσσαλονίκη για τη βιβλιογραφική επισήμανσή του. Θα τα αναζητήσω.

Anonymous είπε...

ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


28.6.08
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΟΙΚΙΖΕΙ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 7:30 Μ.Μ. ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ

Δε φαίνεται να έχουμε συνειδητοποιήσει στην Κύπρο το μέγεθος του ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ που μαζικά εισέρχονται από τα τουρκοκατεχόμενα σήμερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ελεύθερες περιοχές. Κι αυτό παρά την καθημερινή σχεδόν αναφορά που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και τα Μ.Μ.Ε. για την είσοδο συνεχώς και νέων παράνομων μεταναστών στο νησί μας.

Οι αριθμοί τους προκαλούν φόβο, δέος και ανείπωτη αγωνία σε όλους για τη ραγδαία αύξησή τους σε τέτοιο βαθμό που σε πολύ λίγο καιρό ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Η αδράνεια μπροστά στον ΝΕΟ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΑΤΤΙΛΑ που ορέγεται το νησί μας χρησιμοποιώντας φτωχούς και δυστυχισμένους συνανθρώπους μας που αναζητούν μια καλύτερη ζωή, ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ – ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ να ολοκληρώσει το ανόσιο έργο του που η τελευταία φάση του άρχισε με τη στρατιωτική εισβολή και κατοχή των εδαφών της Κύπρου το 1974.

Τα αδιάψευστα στοιχεία και αριθμοί που παρατίθενται πιο κάτω θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΤΤΙΛΑ που απειλεί το νησί μας.

Σήμερα στα κατεχόμενα εδάφη αριθμούν πάνω από 300.000 οι έποικοι από την Τουρκία. Ο τουρκικός στρατός κατοχής είναι γύρω στις 45.000, οι συμπατριώτες μας τουρκοκύπριοι ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ 70.000 και οι λαθρομετανάστες είναι γύρω στις 80.000. Οι πλείστοι απ’ αυτούς, έρχονται μέσω Τουρκίας και των τουρκοκρατούμενων εδαφών της Κύπρου. Συνολικά είναι γύρω στις 500.000 δηλαδή το 40% περίπου του πληθυσμού της Κύπρου και είναι καλά γνωστοί σε όλους οι αυξητικά ραγδαίοι ρυθμοί γεννητικότητας των μουσουλμάνων.

Στο μεταξύ η κατοχική Τουρκία και το παράνομο διεθνώς ψευδοκράτος που συντηρεί στην Κύπρο, όχι μόνο οικειοποιήθηκαν τα κλοπιμαία σπίτια και περιουσίες των

Τηλέφωνα/Telephone. 00357-22375935, 22376046, 22376347
Φαξ/Fax 00357-22375935, E-mail: kinisi.efc@cytanet.com.cy

εκδιωχθέντων Ελληνοκυπρίων, αλλά ανεγείρουν συνέχεια και νέους οικισμούς και πωλούν και σε ξένους αγοραστές, έτσι που να μην επιστραφεί ούτε ένα σπίτι και σπιθαμή γης στους Ελληνοκυπρίους ιδιοκτήτες σε περίπτωση κάποιας λύσης του Κυπριακού.

Επισημαίνεται ότι την ίδια μέθοδο κατάληψης ξένων εδαφών εφάρμοσε η Τουρκία και στην περίπτωση της μεγαλούπολης της Αλεξανδρέττας που απέσπασε από τη γείτονα χώρα της Συρίας.

Με αυτά τα δεδομένα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ προκειμένου να ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΤΤΙΛΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Κάτω απ΄ αυτές τις σκέψεις δε ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ οργανώνουν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, 2008, στις 7:30 μ.μ., στον «Αρχάγγελο» μεγάλη εκδήλωση ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ για ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ της Τουρκίας για επέκταση του εποικισμού της και στις ελεύθερες περιοχές του Κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γι΄ αυτό καλείται ο λαός μαζικά να συμμετάσχει στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ και να στείλει ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΜΝΕΙ, ΔΕΝ ΚΑΜΠΤΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΑΓΟΝΑΤΙΣΤΟΣ ΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ

Γ. Νικολάου
Υπεύθυνος Τύπου

Για άμεση επικοινωνία 99 628227

Thessaloniki Fighter είπε...

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Χειμαρριωτών


Δέκα συμπατριώτες μας βρίσκονται αυτήν την στιγμή κατηγορούμενοι από τις αλβανικές αρχές για την διαμαρτυρία που έλαβε χώρα στις 10 Απριλίου 2008, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Χειμάρρας.

Αφορμή της διαμαρτυρίας η οποία ήταν ειρηνική από πλευράς του πλήθους, αλλά σημαδεύτηκε από πυροβολισμούς στον αέρα και εκβιαστικές απειλές από τα «όργανα της τάξης», είχε σταθεί ο παράνομος ξυλοδαρμός και η άδικη κράτηση δύο νέων Χειμαρραίων από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής επειδή μίλησαν ελληνικά μπροστά τους.

Η κλήση αναφέρει ότι κατηγορούνται για συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση κατά την οποία μέσω συνθημάτων ζητήθηκε η απομάκρυνση της αστυνομίας από την Χειμάρρα και αντικατάστασή της από Έλληνες αστυνομικούς.

Η Αλβανία, χώρα που επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ με τις ευλογίες και της Ελλάδος, δείχνει για άλλη μια φορά ότι δεν δικαιούται να συμμετέχει στις ευρωατλαντικές δομές καταπατώντας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά της ελευθερίας έκφρασης, αυτοπροσδιορισμού και του δικαιώματος στην ιδιοκτησία.

Υπενθυμίζουμε ότι:

* Από το 2003 εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις πέντε συμπατριωτών μας επειδή διαδήλωσαν υπέρ νομίμων εκλογών.
* Από το 2006 εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις δύο συμπατριωτών μας επειδή διαδήλωσαν κατά των παρανόμων διακοπών στην ηλεκτροδότηση.
* Φέτος ο δήμαρχος Χειμάρρας είναι υπόδικος επειδή άσκησε τα νόμιμα καθήκοντά του στα όρια του δήμου του.
* Το επί της παρούσης αναφερόμενο περιστατικό έρχεται σαν λογική συνέχεια της πρακτικής τρομοκράτησης και καταπάτησης του ηθικού του λαού της Χειμάρρας.

Είναι προφανές ότι όλες αυτές οι κινήσεις αποτελούν μέρος ευρύτερου σχεδίου που μέσω της τρομοκρατίας, καταπάτησης του ηθικού και της μεθοδευόμενης οικονομικής παράλυσης, μοναδικό σκοπό έχει την αρπαγή της γης των Χειμαρραίων και χρήση της για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων. Κάτι τέτοιο βέβαια πέραν της προφανούς αδικίας θα συνεπαγόταν και πλήρη εξαφάνιση του ελληνικού στοιχείου από τις πατρογονικές του εστίες.

Η Ένωση Χειμαρριωτών στέκεται στο πλευρό των αδίκως κατηγορουμένων συμπατριωτών μας και καλεί:

* το αλβανικό κράτος να τιμήσει τις υπογραφές του και να τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συνθήκες που έχει υπογράψει σεβόμενο τα ανθρώπινα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας.
* την ελληνική πολιτεία να πράξει άμεσα ότι είναι απαραίτητο για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία.
* τους διεθνείς οργανισμούς να προβούν σε συστάσεις και να βοηθήσουν ούτως ώστε η Αλβανία να εξελιχθεί σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.
* τον ελληνικό λαό να σταθεί στο πλευρό των Χειμαρριωτών για να μην επιτραπεί ο ξεριζωμός του ελληνισμού από την Βόρειο Ήπειρο.