Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Αντικατοχικές Εκδηλώσεις - Δεν ξεχνώ & αγωνίζομαι

Όλοι παρόντες εκεί που ματώνει η Πατρίδα.
Δεν ξεχνώ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ


2 σχόλια:

σωκράτης είπε...

Ο δρόμος είναι μονόδρομος:
"Αγώνας μέχρις εσχάτων-Απελευθέρωση"
Όσο πιο νωρίς το κατανοήσουμε τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες μας να επιβιώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας σ' αυτή τη γη. Γιατί ας μην επαναπαυόμαστε στην πρόσκαιρη "σιωπή" και "ηρεμία" των Τούρκων. Όταν θα τους δοθεί η ευκαιρία, μετά χαράς θα μας πνίξουν στη θάλασσα...

Thessaloniki Fighter είπε...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (από τις αντικατοχικές 2008):

Δυναμικό παρόν έδωσαν οι νέοι της Κύπρου στο μεγάλο συλλαλητήριο στο οδόφραγμα «Λήδρα Παλλάς» το βράδυ της Κυριακής 20 Ιουλίου. Στο σημείο-σύμβολο της Κατοχής, εκατοντάδες άνθρωποι, νέοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, διαδήλωσαν την επιμονή, πόθο και δικαίωμα σε Κύπρο ελεύθερη και ελληνική.

Διαβάστηκε χαιρετισμός εκ μέρους του απουσιάζοντος στο εξωτερικό Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και μίλησε εκ των διοργανωτών ο Ανδρέας Αποστόλου, πρόεδρος του ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ.

Ο ιστορικός και συγγραφέας Σταύρος Καρκαλέτσης ξεσήκωσε το πλήθος, καταγγέλλοντας τον ραγιαδισμό και την υποτέλεια των συστημικών πολιτικών χώρων Αθηνών και Λευκωσίας. Στηλίτευσε την «πολιτική του καφέ» που αφελώς (;) ακολουθεί ο πρόεδρος Χριστόφιας, αλλά και την απάθεια των Αθηνών, που παρακολουθούν εκ του μακρόθεν και εκ του ασφαλούς. Ο Σταύρος Καρκαλέτσης πρότεινε συγκεκριμένη και σε βάθος χρόνου εφαρμόσιμη πολιτική προοπτικής, που εδράζεται στην βάση Απεγκλωβισμός-Επανατοποθέτηση-Αντίσταση-Επανένωση Κύπρου-Εθνική Αποκατάσταση-Ένωση. Διευκρίνισε πως βεβαίως τέτοια δυναμική και εθνική πολιτική δεν αναμένεται από τα χρεωκοπημένα κόμματα του χθες, αλλά από ηγέτες και ηγεσίες με εθνικά χαρακτηριστικά, που η ιστορική νομοτέλεια θα φέρει κάποτε στην επιφάνεια. «Τελευταίος και αμετάκλητος στόχος, στο τέρμα του δρόμου, ακόμη κι αν τον βιώσουν τα παιδιά μας και όχι εμείς, η ΕΝΩΣΗ της Κύπρου με την υπόλοιπη Ελλάδα», κατέληξε ο ομιλητής εν μέσω γενικού ενθουσιασμού και εθνικής ανάτασης.

Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.