Δευτέρα 28 Ιουλίου 2008

Αλλάζουν τα βιβλία ιστορίας στην Κύπρο

Πνευμα συμφιλίωσης στα σχολεία της Κύπρου

Ο υπουργός Παιδέιας Κύπρου ανέφερε ότι τα βιβλία της Ιστορίας θα αλλάξουν και σε αυτά θα προστεθούν τα γεγονότα των τελευταίων 50 χρόνων στην Κύπρο.

Η προώθηση της κουλτούρας της συμφιλίωσης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αποτελεί στόχο της κυπριακής κυβέρνησης για τη νέα σχολική χρονιά, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Δημητρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, η αλλαγή των σχολικών βιβλίων θα γίνει σε διάστημα ενός χρόνου.
Ανέφερε ακόμη ότι στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σεμινάρια, στα οποία θα μιλούν ειδικοί για τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Νίκος Τορναρίτης, δήλωσε ότι η Επιτροπή στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για προώθηση της κουλτούρας της συμφιλίωσης.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (28/7/2008)



ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗΣ:
κάποιοι αποφασίζουν να ξαναγράψουν την Ιστορία της μαρτυρικής μεγαλονήσου.
Ουσιαστικά όμως δεν την ξαναγράφουν. Απλά την αλλάζουν.

Την Ιστορία της Κύπρου όμως
  • την έγραψαν τα παλικάρια της ΕΟΚΑ,
  • την έγραψαν οι νέοι που πέθαιναν στην αγχόνη,
  • την έγραψαν οι Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι στρατιώτες που πέθαιναν υπερασπιζόμενοι την ελληνική γη από την βάρβαρη εισβολή,
  • την έγραψαν οι σύζυγοι (αλά κόμη και οι αρραβωνιαστικιές) των αγνοουμένων που δεν ξαναπαντρεύτηκαν αλλά συνεχίζουν να τους περιμένουν
  • την έγραψαν οι λεηλασίες στις εκκλησιές στα νεκροταφεία και στα μοναστήρια της Κύπρου και οι πωλήσεις στο εξωτερικό της πολιτιστικής κληρονομιάς που έπεσε στα χέρια τους.


ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ, ΠΟΥ ΖΗΣΑΜΕ,
ΔΕΝ ΘΑ ΤΗ ΣΒΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΟΤΕ




2 σχόλια:

Possidon είπε...

Η ιστορία δεν ξεχνιέται και δεν ξεχνά. Το μόνο που θα καταφέρουν οι κ. Χριστόφιας και Δημητρίου είναι να περάσουν και αυτοί στην ιστορία ως ριψάσπιδες μαζί με τον Εφιάλτη και τους λοιπούς του σιναφιού. Όσον και να προσπαθήσουν ότι και να κάνουν δεν θα καταφέρουν να διαγράψουν από το νησί το πεπρωμένο του να είναι Ελληνικό.
Επομένως περαστικά τους για άλλη μια φορά.

Anonymous είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ