Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΠΟΡΕΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΜΝΗΜΗ ΙΣΑΑΚ & ΣΟΛΩΜΟΥ- ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟΥΣ

Την καλύτερη απάντηση στην πολιτική συνδιαλλαγής του Χριστόφια, και σε όσους την στηρίζουν σε Ελλάδα και Κύπρο έδωσαν οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι την Κυριακή 10 Αυγούστου στο ετήσιο μνημόσυνο για την μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πληθώρα πατριωτικών φορέων, περισσότεροι από 500 νέοι της Κύπρου παρευρέθησαν στην εκδήλωση η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν η μαζικότερη των τελευταίων χρόνων.


Μετά το θρησκευτικό μνημόσυνο ακολούθησε πορεία προς την πράσινη γραμμή και στα σημεία στα οποία δολοφονήθηκαν οι δύο σύγχρονοι εθνομάρτυρες του Κυπριακού Ελληνισμού.

Μεγάλες δυνάμεις της Κυπριακής αστυνομίας εμπόδισαν τους διαδηλωτές να περάσουν στην ευρύτερη ζώνη και προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια.


Τα «πνεύματα ηρέμησαν» όταν μετά από διαπραγματεύσεις επετράπη σε αντιπροσωπεία των πατριωτών της Κύπρου να περάσει στην ουδέτερη ζώνη και να καταθέσει στεφάνι στο σημείο της άγριας δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ.


Η εκδήλωση έλαβε τέλος με την επιστροφή των διαδηλωτών στο Παραλίμνι όπου όπως και κάθε χρόνο, το φιλόξενο σπίτι της οικογένειας Σολωμού ήταν ανοιχτό για όσους ήθελαν να το επισπευτούν.


Η μεγάλη συμμετοχή στο μνημόσυνο των δύο εθνομαρτύρων όπως και αυτή της ανατικατοχικής εκδήλωσης της 20ης Ιουλίου δείχνει ότι στην Κύπρο τα πράγματα αλλάζουν.
Μία νέα γενιά Ελληνοκύπριων Πατριωτών έχει ανδρωθεί, χωρίς να βρίσκεται εγκλωβισμένη στις παλαιοπολιτικές δεσμεύσεις του παρελθόντος.

Αυτή τη γενιά θα βρει απέναντι του ο Χριστόφιας και όσοι τον στηρίζουν στον συμβιβασμό και στο ξεπούλημα των εθνικών συμφερόντων σε τούρκους και παγκοσμιοποιητές.


Πηγή:elkosmos.gr και http://hellenicrevenge.blogspot.com/2008/08/blog-post_3552.html

4 σχόλια:

Thessaloniki Fighter είπε...

Διαβαστε : Το χρονικό της Πορείας Μοτοσικλετιστών το 1996

http://cyprus.novopress.info/?p=112#more-112

Thessaloniki Fighter είπε...

Αφού συγχαρούμε τους νέους της Κύπρου και ειδικά τους δεκάδες μοτοσυκλετιστές που έδωσαν ΔΥΝΑΜΙΚΟ το παρόν τους, προωθούμε ένα Δελτίο Τύπου που λάβαμε από τους διοργανωτές (Πρωτοβουλία μνήμης και τιμής- Κίνηση Μοτοσυκλετιστών)

Δελτίο τύπου

Αγαπητοί Κύριοι,
Επικοινωνούμε μαζί σας με σκοπό να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με την εκδήλωση μας της περασμένης Κυριακής. Λόγω του ότι μέσα από τα δημοσιεύματα και την προβολή που έτυχε η εκδήλωση από τα ΜΜΕ ακούστηκαν και κάποιες ανακρίβειες νιώθουμε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
Η εκδήλωση μας κατά την ημέρα του μνημόσυνου των ηρωομαρτύρων Ισαάκ και Σολωμού, είχε συμβολικό χαρακτήρα και στόχο να αναδείξει τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνώντες όλο αυτό το διάστημα. Την εκδήλωση μας την είχαμε προαναγγείλει με δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες. Όπως είχε προγραμματιστεί και με αρκετά μεγάλη συμμετοχή μεταβήκαμε με μηχανοκίνητη πομπή προς το κοιμητήριο και ήμασταν παρών στο τρισάγιο. Ακολούθως προχωρήσαμε προς το οδόφραγμα όπου και αντιπροσωπεία μελών μας κατέθεσε στεφάνι στο σημείο που έπεσε ο Τάσος Ισαάκ.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι όποιες τυχόν εκδηλώσεις είχαν καλεστεί για την ίδια μέρα ουδεμία σχέση έχουν με την πρωτοβουλία μνήμης και τιμής. Δικαίωμα είναι σε όποιον φορέα το επιθυμεί να τιμήσει τους ήρωες μας και δεν διεκδικούμε πατερναλισμό της θυσίας τους. Η κίνηση μας να πραγματοποιήσουμε 12 χρόνια μετά πορεία με μοτοσικλέτες προς το κοιμητήριο ήθελε να θυμίσει σε πολλούς που τυχόν ξέχασαν πόσο ενεργό ρόλο στον αντικατοχικό μας αγώνα μπορούν να διαδραματίσουν οι κινήσεις μοτοσικλετιστών, όπως έγινε και τότε. Είναι πραγματικά τραγική η παρατήρηση μας ότι έπρεπε να περάσουν 12 ολόκληρα χρόνια μέχρι να οργανωθεί κάτι παρόμοιο και δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Κυπριακό. Ως πρωτοβουλία μνήμης και τιμής θεωρούμε ότι τα μηνύματα μας είναι ξεκάθαρα και πέρασαν στους παρευρισκομένους σωστά. Ως εκ τούτου η εκδήλωση μας κρίνετε απόλυτα επιτυχημένη.
Δεν θα θέλαμε να ασχοληθούμε με τον τρόπο που ορισμένα ΜΜΕ παρουσίασαν τη χθεσινή εκδήλωση. Όμως η σωρεία λασπολογίας και κατηγοριών δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο δυστυχώς. Η πρωτοβουλία μνήμης και τιμής είναι υπεύθυνη για τα μέλη της και μόνον. Αυτά όπως είχε ανακοινωθεί μετέβησαν στο χώρου του κοιμητηρίου με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Με κανένα άλλο τρόπο δεν κατέφθασαν εκεί μέλη μας. Τονίζουμε με ακόμα μια φορά ότι η κίνηση μας στόχο είχε να τιμήσει τους ήρωες μας και δεν μπορεί να είναι υπόλογη για άλλες οργανώσεις που βρέθηκαν εκεί για το ίδιο ή άλλους σκοπούς.
Στο οδόφραγμα της Δερύνειας ελαφρά ένταση προκλήθηκε όταν οι δυνάμεις των ΜΜΑΔ που ήταν εκεί μας αρνήθηκαν το αίτημα να μεταβούμε στο σημείο που έπεσε ο Τάσος Ισαάκ για να καταθέσουμε στεφάνι. Αλλά και αυτό το θέμα επιλύθηκε νωρίς αφού τελικά επετράπη η είσοδος σε 2 μέλη μας όπου με την συνοδεία μελών της ειρηνευτικής δύναμης μπήκαν στη νεκρή ζώνη.
Αυτά ήταν τα γεγονότα και έτσι διαδραματίστηκαν. Καλό θα ήταν να μέναμε προσηλωμένοι στο σκοπό αλλά και την αριθμητική επιτυχία της εκδήλωσης μας αλλά κάποια γεγονότα δεν μας το επέτρεψαν. Ελπίζουμε να μην αντιμετωπίσουμε τις ίδιες παραλείψεις στο τρόπο παρουσίασης μελλοντικών μας εκδηλώσεων.

Φιλικά,

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ – ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ

Anonymous είπε...

Επιτελους αρχισαν να ξυπνουν ολο και περισσοτεροι οι Ελληνες Κυπριοι. Εξαιτιας αυτου του μεγαλου αριθμου πατριωτων που εδωσαν το παρων τους και ολοενα αυξανεται, καποιοι εκαναν τη συνηθισμενη προπαγανδα τους αμαυρωνοντας οι ιδιοι το μνημοσυνο των δυο ηρωων. Η ανακοινωση της εδον δειχνει το φοβο τους για τους Ελληνες που ξυπνουν καθε χρονο και παραπανω.

Xwrikos είπε...

“Η κίνηση μας να πραγματοποιήσουμε 12 χρόνια μετά πορεία με μοτοσικλέτες προς το κοιμητήριο ήθελε να θυμίσει σε πολλούς που τυχόν ξέχασαν πόσο ενεργό ρόλο στον αντικατοχικό μας αγώνα μπορούν να διαδραματίσουν οι κινήσεις μοτοσικλετιστών, όπως έγινε και τότε.”

Με 2 νέους ανθρώπους νεκρούς δεν ξεχνιέται εύκολα ο ενεργός ρόλος που διαδραματίσατε στον αντικατοχικό αγώνα τότε.