Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Η υποκρισία και οι γκεμπελικές μεθόδοι ορισμένων ανθελλήνων στην Κύπρο


Παρότι το blog αυτό δεν είναι αθλητικό, είναι αδύνατον να μην αναφερθούμε στη πολιτική πτυχή του θέματος που προέκυψε από τα διαδραματιζόμενα εντός και εκτός Καραϊσκάκη, πριν, κατά και μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού-Ανόρθωσης.

Για όσους γνωρίζουν έστω και λίγο από ελλαδικό πρωτάθλημα, ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι τα έκτροπα που έγιναν εις βάρος ποδοσφαιριστών και φιλάθλων της Ανόρθωσης, είναι δυστυχώς «ρουτίνα» για τέτοιας σημασίας αγώνες στην Ελλάδα. Κατ’ ακρίβεια αποτελούν πταίσματα μπροστά σε όσα έγιναν και γίνονται σε αγώνες μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού ή ΠΑΟΚ-Άρης κ.α..

Είναι επίσης ξεκάθαρο, πως τα όσα διαδραματίστηκαν, δεν έχουν καμία σχέση με δήθεν έχθρα των Ελλαδιτών προς τους Κύπριους. Αλλά έχουν να κάνουν με κάφρους και ανεγκέφαλους οπαδούς μιας ομάδας, τους πιο φανατικούς της Ελλάδος, που η ομάδα τους κινδύνευε (όπως και έγινε) να αποκλειστεί από τους χρυσοφόρους ομίλους του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης (Τσάμπιονς Λινκ), μετά από μια δεκαετία συνεχούς παρουσίας.

Το δυστύχημα είναι, πως την όλη αυτή κατάσταση, εκμεταλλεύθηκαν και εκμεταλλεύονται άμεσα και εν χορώ, μεγάλη μερίδα οπαδών συγκεκριμένης ομάδας στην Κύπρο με ένα και μόνο σκοπό. Συγκεκριμένα, οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας, οι οποίοι διακατέχονται με αρρωστημένα ανθελληνικά συναισθήματα, βρήκαν την ευκαιρία να τα εκφράσουν απροκάλυπτα και να ρίξουν δηλητήριο κατά της Ελλάδος και των αδελφών Ελλαδιτών, και έτσι να σπείρουν ακόμη περισσότερο τον σπόρο της διχόνοιας μεταξύ Ελλαδιτών και Κυπρίων, που είναι και ο τελικός τους στόχος.

Δυστυχώς, και δεν αντιλέγει κανείς, ότι στην Ελλάδα συναντάς συχνά, αδέλφια Ελλαδίτες, που διακατέχονται με αρνητικά ή και εχθρικά συναισθήματα προς την Κύπρο και του Κυπρίους. Το ευτράπελο όμως είναι ότι, τη μεγαλύτερη αν όχι και εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για το γεγονός αυτό φέρουν κάτι τέτοιοι, σαν τη μερίδα οπαδών της συγκεκριμένης ομάδας. Αυτοί δηλαδή που μεταβαίνουν στην Ελλάδα, και είτε φροντίζουν να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους επιδιδόμενοι σε πάσης φύσεως παιδιαρίσματα, βλακίες, αισχρό καμάκι, επίδειξη πλούτου, είτε, και κυρίως, φροντίζουν να υπερτονίσουν ότι αυτοί «δεν είναι Έλληνες αλλά Κύπριοι».

Απόψε το βράδυ και μετά τη λήξη του αγώνα της Ανόρθωσης, 40-50 οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας, συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο της Λεωφόρου Μακαρείου στη Λευκωσία, και επιτέθηκαν με λύσσα και με μένος κατά οπαδών της Ανόρθωσης και άλλων ομάδων, που πανηγύριζαν τη νίκη-πρόκριση της Ανόρθωσης. Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας βιαιοπραγίας κατά γυναικοπαίδων και βίαιας απόσπασης Ελληνικών σημαιών, τις οποίες φυσικά και βεβήλωσαν αισχρά. Όπως δε πληροφορήθηκα από την Αστυνομία , στα φώτα τροχαίας της Αγοράς Αγίου Αντωνίου, επίσης οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας («Ω, τι σατανική σύμπτωση» !!!), προέβησαν οργανωμένα, σε ακόμη χειρότερα επεισόδια. Εύχομαι κι ελπίζω, οι τηλεοπτικοί μας σταθμοί (μπορούν να επιβεβαιώσουν τα γεγονότα από την Αστυνομία) να μην κάνουν «γαργάρα» τα εν λόγω γεγονότα…

Αυτοί λοιπόν που δεν θέλουν να λέγονται «Έλληνες», και που επιτέλους πρέπει να μας πουν τι είναι (π.χ. Άραβες, Πακιστανοί, Κογκολέζοι) και όχι από πού είναι (π.χ. Κύπρο, Κρήτη, Ρόδο, Λευκωσία, Λεμεσό κτλ), είναι οι ίδιοι που από τη μια στρέφουν τους Ελλαδίτες αδελφούς μας κατά των Κυπρίων, και τώρα τους Κύπριους κατά των Ελλαδιτών.

ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ (σε Ελλάδα και Κύπρο): Αντισταθείτε στην Παρακμή και στην Βλακεία και μην αφήσετε κανένα να πλήξει την ενότητα του Ελληνισμού.



-Μαθήματα ιστορίας έδωσαν οι Σέρβοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα αναρτώντας πανό (βλέπε φωτό).

8 σχόλια:

Andkand είπε...

1992 – ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ, Γήπεδο Νέας Φιλαδέλφιας, Αθήνα.

Οι προσκείμενες στην ΑΕΚ εφημερίδες έκαναν και πάλι εμπρηστικό το κλίμα γράφοντας ακόμα και ψέματα με στόχο να φανατίσουν τους οπαδούς τους αφού έβλεπαν ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε ομάδα που μπορούσε να τους κάνει τη ζημιά.

Μέσα στο γήπεδο ήταν κόλαση. Απ’ έξω έπεφταν βροχή οι πέτρες ενώ οι φανατικοί οπαδοί της ΑΕΚ έβριζαν τους κύπριους φίλαθλους αποκαλώντας τους «τούρκους» (το αστείο είναι ότι λόγω της Κωνσταντινουπολίτικης καταγωγής των ΑΕΚτζίδων, τούρκους τους αποκαλούν κοροϊδευτικά οι φίλαθλοι των άλλων Ελλαδικών ομάδων…).

Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, όμως, έδωσαν την καλύτερη απάντηση μέσα στο γήπεδο. Ανοίγοντας μια τεράστια Ελληνική σημαία και φωνάζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα «Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ανάγκασαν την πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων ΑΕΚτζίδων να τους χειροκροτήσουν και να αρχίσουν τις αποδοκιμασίες προς τους ανεγκέφαλους φιλάθλους της δικής τους ομάδας που έβριζαν από την «Σκεπαστή»…

Αυτή πρέπει να είναι η μόνη αποστομωτική απάντηση! Όταν έχει μπροστά σου ανεγκέφαλους δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις επιχειρήματα…

Thessaloniki Fighter είπε...

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια αναρχικοί φρόντισαν να ενταχθούν σε πυρήνες οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων ώστε αφενός να "ψαρεύουνε πιτσιρικάδες" που εύκολα θα προβαίνουν σε έκτροπα (αρχικά με οπαδούς άλλων ομάδων στη συνέχεια με την αστυνομία) και αφετέρου να περνάνε μέσα από συγκεκριμένους συνδέσμους κλπ ανθελληνικά πανό και συνθήματα.

Το τραγικό είναι ότι δεν είναι μόνο αναρχικοί αλλά απ ότι διαβάζω και κομματική νεολαία στην Κύπρο που προωθεί αντίστοιχα ανθελληνικά πανό και σημαίες.

Η Κύπρος και τα αδέρφια μας οι Κύπριοι θα είναι πάντα στην καρδιά μας, όσο κι αν κάποιοι πετυχαίνουν να καθοδηγήσουν μερίδες ανώριμων νεαρών οπαδών σε πράξεις ανοησίας ή και εθνικής προδοσίας.

ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ είπε...

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΦΡΙΛΕΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ" ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΛΕΞ (ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ) ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΣΥΝ-ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ) ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΟΡΘΩΣΙΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ;

Anonymous είπε...

Συμφωνω με το αρθρο σου φιλε αλλα τον τιτλο επρεπε να τον εμπλουτισεις με ακομα μια λεξη "Η υποκρισια και οι γκεμπελικες μεθοδοι ορισμενων ανθελληνων στην Κυπρο και στην Ελλαδα"
Την καλυτερη απαντηση την εδωσε η ανορθωση με τις αναριθμητες Ελληνικες σημαιες.

ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ

Λεωνίδας Φιλόκυπρος είπε...

Φίλε "ανώνυμε", δυστυχώς έχεις δίκαιο. Υπάρχει και στην Ελλάδα αντι-Κυπριακό λόμπι το οποίο στοχεύει στη δημιουργία αντι-Κυπριακού κλίματος στην Ελλάδα και το οποίο επίσης πολύ θα ήθελε να δεί την πλήρη διάσπαση του μετώπου Ελλάδος-Κύπρου.

Το λόμπι και κατ' επέκταση το κλίμα αυτό, τροφοδοτείτε και γιγαντώνετε από συμπεριφορές και στάσεις Κυπρίων που είτε όταν επισκέπτονται την Ελλάδα είτε όταν Ελλαδίτες επισκέπτονται την Κύπρο, συμπεριφέρονται ως ΓΑΡΟΙ και φροντίζουν να αναμασήσουν το σλόγκαν τους "ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΚΥΠΡΙΟΣ !!!.

Από την άλλη, η ύπαρξη του αντι-Κυπριακού λόμπι-κλίματος τροφοδοτεί το ανθελλαδικό λόμπι-κλίμα στην Κύπρο, το οποίο εκμεταλλεύεται τώρα και τις κάφρικες συμπεριφορές οπαδών όπως αυτών του Ολυμπιακού.

Συνεπώς, ο τελικός στόχος και κατάληξη, είναι να δημιουργήσουν έναν φαύλο κύκλο κόντρας και μίσους μεταξύ Ελλαδιτών και Κυπρίων.

Εμείς, και είμαστε πολλοί, αντιστεκόμαστε στην Παρακμή και στη Βλακεία που κουβαλούν και ΔΕΝ θα τους αφήσουμε να επιτύχουν. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους και θα ανατρέπουμε τα ξενοκίνητα σχέδια τους.

Οι Ελλαδίτες είναι αδέλφια μας, "οστούν εκ των οστέων και σαρξ εκ της σαρκός" και είμαστε στο ίδιο χαράκωμα μαζί, από πάππου ως πάππου και από εγγονό σε εγγονό.

Anonymous είπε...

Φιλε Λεωνιδα τα ειπες ολα, δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Οντως καποιοι ΓΑΡΟΙ δαμε στην Κυπρο εκμεταλλευτηκαν το επεισοδιο απο τους ΓΑ(Υ)ΡΟΥΣ στην Ελλαδα για να πουν τα δικα τους και να δικαιολογησουν το αψυχολογητο μισος τους εναντιον των Ελλαδιτων λεγοντας την επισης γνωστη νεοκυπριακη κουβεντα "εν μας θελουν οι καλαμαραες". Προβλημα τους Γαυρους αν δεν αντεχει το ματι τους την Ελληνικη σημαια η οποια εκπροσωπει ολους τους Ελληνες και σε Κυπρο και σε Ελλαδα.

Andkand είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ στους αλήτες οπαδούς του ολυμπιακού (σε εκείνους - τις χιλιάδες αλήτες- που φώναζαν στους συμπατριώτες μας Π..... γ...... Οθωμανοί!!!!)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟ

Anonymous είπε...

Ενα μεγαλο ευχαριστω στους αδελφους Σερβους! Τι ειρωνεια οι "ξενοι" να λενε οτι η Κυπρος ειναι Ελληνικη ενω οι συνΕλληνες να μας λενε τουρκους...