Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Ο Ν. Αναστασιάδης δέχεται τις τουρκικές εγγυήσεις;

ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ
TΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ απαιτούν από τους πολιτικούς να υπερασπίζονται τα ευρύτερα συμφέροντα του τόπου, να είναι διεκδικητικοί, αταλάντευτοι σε θέματα αρχών και να μη προβαίνουν σε εκπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την επιβίωσή μας ως Ελληνισμός. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ν. Αναστασιάδης, επιδεικνύει μιαν ευεξήγητη πολιτική στάση, από το Φεβρουάριο και εντεύθεν. Υποστηρίζει «και με τα 20 του» το Δ. Χριστόφια, στα πλαίσια μιας πολιτικής, που θυμίζει μνήμα του Αγίου Νεοφύτου. Είναι δημοκρατικό του δικαίωμα. Όταν, όμως, η πολιτική του τεχνοτροπία έχει ευθεία σχέση με την ασφάλεια του τόπου, δεν δικαιούται να υποσκάπτει ξεκάθαρες θέσεις της πλευράς μας. Αναφερόμαστε στο μέγα ζήτημα των εγγυήσεων. Αυτές επεβλήθησαν με τις Συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου.
Πενήντα χρόνια αργότερα και με την Κυπριακή Δημοκρατία ολόκληρη ενταγμένη στην Ε.Ε., είναι πρωτοφανές και έκδηλα εξοργιστικό να ακούει κάποιος τον Ν. Αναστασιάδη να δηλώνει ετοιμότητα να συζητήσει όχι πλήρη τερματισμό αλλά διεύρυνση των εγγυήσεων «και ιδιαίτερα τρόπους άσκησης των επεμβατικών, αν μπορούν να λεχθούν έτσι, δικαιωμάτων»! Ποιος τα λέγει αυτά; Ένας νομικός, που όφειλε να γνωρίζει ότι η Νομική Υπηρεσία του ΟΗΕ, ξένοι νομικοί και συνταγματολόγοι έχουν από χρόνια αποφανθεί για το άκυρο και εξωφρενικό, πλέον, ξένων εγγυήσεων, σε μια χώρα που είναι κυρίαρχη, ανεξάρτητη, μέλος του ΟΗΕ και της Ε.Ε. Τα λέγει ο Πρόεδρος ενός κόμματος, που έδωσε μάχες για να ενταχθούμε στην Ε.Ε., να επιδιώξουμε λύση στη βάση των αρχών της Ένωσης και να διασφαλιστούμε έναντι της τουρκικής επιθετικότητας. Σήμερα, ο Ν. Αναστασιάδης συνταυτίζεται πλήρως με την Τουρκία, η οποία απαιτεί εγγυήσεις στο διηνεκές, σε μελλοντική λύση.
Η θέση Αναστασιάδη συγκρούεται με την πολιτική Χριστόφια, που διατείνεται ότι υποστηρίζει. Ο Πρόεδρος, σε δηλώσεις του (15.10.2008), στις Βρυξέλλες, είπε ότι το θέμα των εγγυήσεων αποτελεί για την τουρκική πλευρά κόκκινη γραμμή. Το ίδιο, είπε, ισχύει και για την ε/κ πλευρά. Ο λαός, πρόσθεσε, έχει κάθε λόγο να μη θέλει να συνεχιστούν οι εγγυήσεις, «πολύ περισσότερο όταν η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί εξ ολοκλήρου στην Ε.Ε.». Τι απαντά ο Ν. Αναστασιάδης; Για χρόνια, είπε, η πολιτική ηγεσία διακήρυττε «όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Σταδιακά αρχίσαμε να αποκαλυπτόμαστε», πρόσθεσε. Αν οι πολιτικές ηγεσίες δεν είχαν πολιτική και βούληση για να υλοποιήσουν τον πιο πάνω στόχο, φταίει ο στόχος; Οι Έλληνες της Κύπρου δεν θέλουν ούτε κατά διάνοια τουρκικές εγγυήσεις επειδή καταλαβαίνουν αυτό, που επιτηδείως αποκρύπτει ο Αναστασιάδης: Με τουρκικές εγγυήσεις ο κυπριακός Ελληνισμός είναι τελειωμένος!
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποβάλλει: Αν αύριο, λέγει, έρθουν οι Τ/κ και πουν ότι δέχονται το Σύνταγμα της Ζυρίχης ως είχε, η ελληνική πλευρά θα αρνηθεί το ενιαίο κράτος; Πρόκειται για πολιτικές κουτοπονηριές, που αγγίζουν τα όρια προκλητικής κωμικότητας. Πρώτον, επειδή ο Αναστασιάδης υποτιμά την τουρκική πολιτική και στοχοθεσία. Δεύτερον, επειδή προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Γι' αυτό, τρίτον, ερωτάται: Δέχεται συνολική επιστροφή στο '60 και όχι επιλεκτικά, όπως ακριβώς κάνουν οι Τούρκοι; Να ξεκαθαρίσουμε προς το Ν. Αναστασιάδη, προς το Δ. Χριστόφια και προς την πολιτική ηγεσία: Οι Έλληνες της Κύπρου δεν δέχονται ούτε ως υποβολιμαία σκέψη, τουρκικές εγγυήσεις. Είμαστε στην Ε.Ε. και δεν δεχόμαστε κανέναν άλλο εγγυητή της ελευθερίας, της ασφάλειας και της επιβίωσής μας. Αυτά οφείλει να υπερασπίζεται ο Ν. Αναστασιάδης, όχι να υποβάλλει νέα υποχώρηση προς τις τουρκικές θέσεις.

2 σχόλια:

Anonymous είπε...

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ??!! ......δεν στο στέλνει ο γιός του Ταχυδρόμου!

ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ...ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ...ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

ΑΦΟΡΑ ΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ "ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ"?

ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ!!

ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ...ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ??

ΠΟΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΠΑΣΟΚ
(ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΗΔΗΞΕΙ ΠΟΛΛΑ...ΚΟΜΜΑΤΑ)
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ...ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ ΝΔ" ??

ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ...ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ...ΣΕ ΞΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!


ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

1. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΕΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ!!
2. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ ΜΔ"
3. ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ"
4. ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ" (ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΑΛΑ!! ΑΦΟΟΥ ΜΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ...)
5. ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο...ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ (ΝΑΙ...ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ)
6. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
7. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ "ΤΡΕΛΛΟ" ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑ
8. ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ "ΒΙΖΙΤΑ" Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ = ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
9. ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ...ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 'ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΝΔ" ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ!
10. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΩΣ ΔΗΘΕΝ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ" ΑΣ ΤΑ ΒΡΕΙ Η ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ..ΚΛΠ...
11. ΔΕΝ ΕΧΕΙ EENTΕΚΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ...ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ!!

ΚΟΠΑΝΑΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ...ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ...ΓΕΙΤΟΝΑΚΙΑ ΜΟΥ..ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΑΥΤΑ...

ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΗΝΥΣΕΙΣ...ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ...ΣΕ ΞΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ...ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!
ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ...ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!!
ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΣΤΙΕΥΟΝΤΑΙ...
ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ....


ΦΙΛΑΚΙΑ
ΝΙΝΑ ΑΠΟ ΡΙΑΛΥΤΙ ΣΟΟΥ!!

Υ.Γ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΝΑ ΣΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ!!

29 Οκτώβριος 2008 6:59 μμ

Anonymous είπε...

TIN MYRJAM DAMANAKI ???