Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

επαναστάτες του "ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ"

κάποτε οι αναρχικοί έκαιγαν και ρήμαζαν ότι έβρισκαν (όποτε "τους έπερνε"- όταν δηλαδή έβλεπαν ότι η αστυνομία είχε εντολές να μην αντιδράσει). Συνήθως σε κάθε επέτειο του Πολυτεχνείου κλπ. Συχνά και ξημερώματα μετά από πάρτι στα στέκια τους στα πανεπιστήμια (και μετά προσπαθούνε να μας πείσουν ότι το χασίς δεν κάνει κακό).

Κάθισαν και σκέφτηκαν όμως ότι δεν ήτανε και πολύ "trendy" οι επιλογές τους!
Αποφάσισαν λοιπόν να αντικαταστήσουν τα κλασσικά (μολότωφ-γκαζάκια) με κινήσεις που θα τους δώσουν πιο φιλικό προφίλ (να ξεχαστούν και οι κλοπές στα ψιλικατζίδικα- τα οποία μέχρι τότε είχαν ρημάξει στις γειτονιές τους).

Οι κοπελίτσες των σούπερ-μάρκετ ήταν ο πιο "εύκολος" αντίπαλος για να πολεμίσουν (ας μην τα βάζουμε με τα δύσκολα! νέα παιδιά είμαστε, μην πάθουμε και τίποτε!!) Έτσι αυτοπροσδιορίστηκαν "Ρομπέν των πόλεων" και άρχισαν να μπαίνουν 20-30 μαζί σε σουπερ-μάρκετ για να μοιράζουν απ έξω τα τρόφιμα. Φυσικά ειδοποιούσαν πάντα τα κανάλια έγκαιρα ώστε να έχουν την κατάλληλη διαφήμιση. Τα χτυπήματα βέβαια σε μαγαζιά κινητής τηλεφωνίας και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών τα αποσιωπούσαν αφού τα ακριβά λάφυρα τα κρατούσαν για την πάρτι τους!!

Πριν κανά μήνα (Σάββατο βράδυ) στο (αναρχικό) στέκι του Βιολογικού (ΑΠΘ), είχαν πάρτι οι "επαναστάτες". Κάποια στιγμή αποφάσισαν (όπως φαίνεται τους τέλειωσε πάλι το χασίς) να φτιαχτούν με κανα σπασιματάκι και καμιά μολότωφ. Άρχισαν λοιπόν να πετάνε μάρμαρα (από αυτά που πληρώνει ο κακόμοιρος ελληνικός λαός και με τα οποία είναι επενδυμένες οι πλατείες του ΑΠΘ) στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα άτυχων θεσσαλονικέων. Λίγα μέτρα έξω από την πλατεία Χημείου είναι το περίπτερο μιας γριούλας. Αφού το λήστεψαν το έβαλαν και φωτιά. Επίσημος απολογισμός: 34 αυτοκίνητα και 1 πυροσβεστικό όχημα καταστραμένα.

5 εβδομάδες αργότερα (με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου) οι ίδιοι επαναστάτες έκαψαν και έσπασαν δεκάδες μαγαζιά της πόλης μας, έσπασαν δεκάδες σηματοδότες (είναι στ' αλήθεια ιδιαίτερα "φασιστικό" να διευθύνουν την κυκλοφορία φανάρια!) και φυσικά διαπιστώσαμε ότι ένα ακόμη περίπτερο είχε σχεδόν καταστραφεί (και λεηλατηθεί φυσικά προηγουμένως). Γωνία Αριστοτέλους-Εγνατία.

Μόλις οι Ρομπέν των πόλεων είδαν ότι ο κόσμος εξοργιζόταν μαζί τους σταμάτησαν να καίνε και να σπάνε μαγαζιά και περιορίστηκαν στις τράπεζες. Πάντα ειδοποιούνται κανάλια για να διαφημίζουν κάθε τους δράση και επιπλέον κάνουν ότι μπορούν για να διαφημιστούν στην tv (από το κλέψιμο της κούκλας-ομοίωμα του Χριστού στη φάτνη, μέχρι την εισβολή στην ΕΡΤ-παρεμπιπτόντως δεν έπρεπε να συληφθούνε, έστω και μετά από την πραγματοποίηση της δράσης τους? Για ποιο σκοπό βρίσκεται η κλούβα των ΜΑΤ απέξω αν δεν συλλαμβάνει όποιους παράνομα εισβάλουν στο κρατικό ραδιομέγαρο??)

Ο καιρός περνάει, οι κινήσεις μάρκετινγκ συνεχίζονται.
Για κακή τους τύχη όμως η γερόντισσα που έχει το περίπτερο απέναντι από τη Φιλοσοφική δεν έχει την δυνατότητα να το φτιάξει. Και όποιος περνάει από κει θέλοντας και μη, αναθεματίζει τους αναρχικούς!

Επίσης για κακή τους τύχη , ούτε το περίπτερο Αριστοτέλους-Εγνατία επιδιορθώθηκε ακόμη.

Ανακοίνωσαν μάλιστα ακόμη και ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ οι αθεόφοβοι για να μαζέψουν χρήματα για τα περίπτερα!! Κατά τ άλλα είναι ενάντια στις τράπεζες!! Τώρα σε ποιον θα καταλήξουν τα χρήματα ... ένας θεός ξέρει!

Επαναστάτες της "πορδής" με τα "λεφτά του μπαμπά" ακολουθώντας πλήρως τις επιταγές του σύγχρονου "μάρκετινγκ". Αν τώρα τύχει και περάσετε από τους απελπισμένους καταστηματάρχες του κέντρου της πόλης ή συναντήσετε κάποτε τους ιδιοκτήτες των 2 περιπτέρων πες τε τους ότι ήταν "επαναστατημένα παιδιά" που ήθελαν να τα αλλάξουν όλα ... και προσέξτε πως θα σας κοιτάξουν.

Ο κακομαθημένος τεμπέλης θα μπορεί να επικαλείται πάντα κάτι σαν άλλοθι.

Οι 2 πρώτες φωτο είναι από το περίπτερο έξω από την πλ.Χημείου (Μελενίκου) και οι 2 επόμενες
από το περίπτερο γωνία Εγνατία-Αριστοτέλους. Οι φωτο τραβήχθηκαν μόλις χθες (16/12/2008)

4 σχόλια:

Anonymous είπε...

Αλήθεια, οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης τα επισήμαναν αυτά ρε παίδες, ή έκαναν το θεματάκι γαργάρα;

Thessaloniki Fighter είπε...

ο μόνος σταθμός που μίλησε για τα περίπτερα (που παραμένουν ακόμη "λεηλατημένα και καμμένα) ήταν ο Alpha.
Όχι φυσικά για να κατηγορήσει τους κουκουλοφόρους-αναρχικούς.
Αλλά ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙ!
ΝΑΙ!!!! διαφήμιζε ότι πήραν λέει πρωτοβουλία να μαζέψουν χρήματα με τραπεζικό λογαριασμό για να βοηθήσουν την γριούλα! (πρέπει να δημιουργούμε στον κόσμο την εντύπωση ότι οι αναρχικοί είναι καλά παιδιά. Διαφορετικά πως θα υλοποιήσουν τα σχέδια της Νέας τάξης)

Προφανώς είναι μια ακόμη κίνηση στα πλαίσια του μάρκετινγκ (αν τελικά υλοποιηθεί).

Για τα 34 αυτοκίνητα που δέχθηκαν από πέτρες μέχρι μολότωφ (κάποια μάλιστα κάηκαν ολοσχερώς) πότε θα ανοίξουν λογαριασμό??

η Κύπρος είναι Ελληνική είπε...

Έτσι είναι παίδες...Εγώ τα σπάω, εγώ πληρώνω δε δίνω λόγο σε κανένα!!

Κατάφρακτος είπε...

Ακούστηκε ότι για το περίπτερο που κάηκε πριν ένα μήνα, έχει αναλάβει τα έξοδα αποκατάστασης η νομαρχία Θεσσαλονίκης. Αληθεύει;