Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ο Χασάπης της ιστορίας...


Οι σκοτεινές δυνάμεις που έχουν ως στόχο την αλλοίωση της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων της Κύπρου με την ανακατασκευή της ιστορίας επιστράτευσαν και έβαλαν μπροστάρη τον καθηγητή (αμερικανικού πανεπιστημίου) Ανδρέα Μ. Καζαμία τον οποίο μάλιστα έχρησαν και ονομάζουν και "σοφό"

Ο εν λόγω κύριος λοιπόν, ο οποίος παρουσιάζεται στα ΜΜΕ ως ειδήμονας για θέματα ιστορίας εκτέθηκε ανεπανόρθωτα όταν:

1. Σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή (του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα) δεν γνώριζε την ακριβή ημερομηνία έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ (είπε ότι ο αγώνας άρχισε το 1956 αντί στο 1955)

2. Ισχυριζόταν ότι τα σχολικά βιβλία της ιστορίας παρουσιάζουν με εθνικιστικό και μεροληπτικό τρόπο τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Όταν όμως ρωτήθηκε να πει σε ποια ακριβώς σημεία εστιάζει τις διαφωνίες του, παραδέχτηκε ότι ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!!

3. Του ζητήθηκε να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα για τα σημεία που τα σχολικά βιβλία της ιστορίας παρουσιάζουν λανθασμένα τα γεγονότα, έφερε σαν παράδειγμα τον όρο «τουρκοκρατία» που χρησιμοποιούμε αντί του ορθού (όπως ο ίδιος υποστηρίζει) «οθωμανοκρατία»!

Πέρα από την αμάθεια του, ο "σοφός" ο κ. καθηγητής θέλει να απενοχοποιήσει την Τουρκία, η οποία πάντως εντάσσει στη δική της ιστορία την οθωμανική αυτοκρατορία. Εξάλλου αυτό το γεγονός (την κατοχή της Κύπρου από τους τούρκους-Οθωμανούς χρησιμοποίησε για να έχει ερείσματα στην Κύπρο).

Μα αν οι Οθωμανοί που κατείχαν την Κύπρο δεν ήταν τούρκοι, κ. Καζαμία, σήμερα δεν θα είχαμε τουρκική μειονότητα στο νησί, αλλά οθωμανική!!! Και αν συμβαίνει αυτό, τότε η Τουρκία δεν έχει καμία θέση (και δεν πρέπει να την δεχόμαστε) ούτε ως εγγυήτρια ούτε ως συζητητή για το κυπριακό…

(Σε άλλη εκπομπή, σε άλλο κανάλι - το ΡΙΚ αυτή τη φορά - προσπαθεί να μας πείσει να διδάσκουμε στα σχολεία μας ότι το 1974 έγινε ειρηνευτική επιχείρηση στη Κύπρο!!!):

6 σχόλια:

THEPOS είπε...

Συνέλληνα
Δυστυχώς αυτό είναι το μόνιμο και καθημερινό φαινόμενο μιας γελοίας αλλά και επικίνδυνης ταυτόχρονα πραγματικότητας.Όλοι μαζί να ξεσκεπάσουμε τους εντολοδόχους των εχθρών του έθνους μας που με τις σοφιστίες τους και την επικίνδυνη άγνοιά τους προσπαθούν να αλλοιώσουν, προφανώς έναντι τιμήματος,την αυταπόδεικτη πραγματικότητα.Είμαστε όμως πολλοί και εμείς και δεν θα περάσουν τόσο εύκολα τις "Θερμοπύλες".

Andkand είπε...

Συνέλληνα blokaki, να είσαι σίγουρος ότι αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για να τους ξεσκεπάζουμε και να τους αντιμετωπίζουμε! Ο αγώνας είναι δύσκολος αλλά ανυποχώρητος!

@ΕΝΩΤΙΚΟΣ13 χαίρομαι που έχουν και άλλοι την ίδια αντίληψη και τις ίδιες απόψεις. Είμαστε πολύ περισσότεροι από όσο νομίζουν και θα μας βρουν μπροστά τους!

Anonymous είπε...

Μα αυτός δεν είναι που προβλέπει τα ... μελλούμενα;

ManoWar είπε...

Καλά, σε τι διαφέρουν οι απόψεις του «κυρίου» αυτού από τον Ταλάτ και τον Ερτογάν?

Anonymous είπε...

ιδού η απορία

E είπε...

Ανδρέας Μ. Καζαμίας. Όπως λέμε Πήλιος Γούσης, όπως λέμε Εφιάλτης…