Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Στο γρασίδι της θεολογικής. Σταυρούλα Σ. ΝΕΚΡΗ από ναρκωτικά

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 και στις 8μιση το απόγευμα περνούσα μπροστά από τη Θεολογική Σχολή (ΑΠΘ). Παρά την υγρασία που υπήρχε, βλέπω στο γρασίδι δύο νέους "ξαπλωμένους". Τελείως ακίνητοι και οι δύο. Παρατηρώ λίγο. Λέω μήπως είναι αναρχικοί ή μεθυσμένοι ή ναρκομανείς ή κάτι τέτοιο. Ο ένας είχε τα πόδια του πάνω στον άλλο. Πλησιάζω στα 6-7 μέτρα, η μία μορφή έμοιαζε με γυναίκα αλλά λόγω του σκοταδιού δεν μπορώ να διακρίνω καλά.

Ειδοποιώ τον φύλακα της Θεολογικής Σχολής. Προχωράει με δισταγμό προς αυτούς. Τον ακολουθώ. Ειδοποιούνται και άλλοι φύλακες.

Ο ένας από τους δύο "ξαπλωμένους" (άντρας) αντιλαμβάνεται την παρουσία μας και σιγά-σιγά σηκώνεται. Τρεκλίζει και πάει πέρα-δόθε. Λέει ότι η φίλη του μπέρδεψε χάπια με ηρωίνη. Ειδοποιείται το "166". Ξαναειδοποιώ και εγώ. Με ρωτούν αν η κοπέλα που είναι στο έδαφος αναπνέει και αν έχει σφυγμούς. Βάζω το χέρι μου στη μύτη και στο στόμα. Τίποτε. Δοκιμάζω για σφυγμούς, δεν διακρίνω τίποτε, τους λέω «μάλλον όχι».

Έρχονται δύο του ΕΚΑΒ. Με οξυγόνο, με μάσκα, με μετρητή σφυγμών. Οι σφυγμοί πάντα στο "0-0", παρά το οξυγόνο που διοχετεύεται με ειδική φούσκα και παρά το ΚΑΡΠΑ. (πιέσεις στο στήθος για επαναλειτουργία καρδιάς). Ο ναρκομανής άντρας που σηκώθηκε αγωνιά, ρωτά τη γίνεται με τη σύντροφό του, αν έχει σφυγμούς, αν επανέρχεται.

Οι δύο του ΕΚΑΒ καλούν και την «μονάδα». Έρχεται το ασθενοφόρο σε 10 λεπτά περίπου. Βάζουν καρδιογράφο. Καμία καμπύλη, όλο ΙΣΙΑ ΓΡΑΜΜΗ.

Τέλος για τη Σταυρούλα Σ.(Σταυρούλα ήταν το όνομά της) από την Καλαμαριά. Ετών 26.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στο υγρό γκαζόν της θεολογικής σχολής.



Αναρωτιέμαι, ποιος να φταίει άραγε..

Οι έμποροι των ναρκωτικών, οι γονείς της, το «σύστημα», η ίδια, ή μήπως ΕΓΩ???

Έχω την αίσθηση ότι ευθύνομαι ΚΑΙ ΕΓΩ. Τι άραγε έκανα για να μην καταλήξει η Σταυρούλα στο θάνατο?

Έχω την εντύπωση ότι όλοι φταίμε για τον θάνατο της Σταυρούλας.

Ειδικά όσοι επιχειρούν "εργολαβικά" να βγάλουν από τις καρδιές των νέων μας τα ιδανικά. Την ανθρωπιά, το δίκαιο, την αγάπη, την εγκράτεια, τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Κάποιοι ίσως γελάσουν με αυτά. Δεν θα γελούσαν όμως αν έβλεπαν την νεκρή κοπέλα. Κάποιοι της «σύγχρονης εποχής μας», μας αποκτενώνουν ψυχικά σαν νέους.Αποκτενώνουν την κάθε Σταυρούλα. Και αφού σκοτώσεις κάποιον πνευματικά και ψυχικά, ακολουθεί και ο σωματικός θάνατος. Γενίτσαροι στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αγωνίζονται να επιβάλλουν νόμους για να γκρεμίζουν το έθνος μας.

Ας μην ξεχνάμε

συνυπεύθυνος στο θάνατο της Σταυρούλας είναι ο καθένας μας. Όσο δεν ανοίγει το στόμα του να μιλήσει για αληθινά ΙΔΑΝΙΚΑ. Όσο δεν ανοίγει το στόμα του ΝΑ ΤΑ ΦΩΝΑΞΕΙ. Μήπως προλάβει και γλιτώσει η επόμενη Σταυρούλα.

Γιάννης Δ., μεταπτυχιακός φοιτητής.



(λίγο μετά το περιστατικό, ο Γιάννης πέρασε από το σπίτι μου, φανερά συγκλονισμένος. Προχθές μου έφερε σε χαρτί την εμπειρία του. Με την άδειά του φυσικά το αναρτώ.)

7 σχόλια:

Anonymous είπε...

Πολύ σωστά μιλάς φίλε Γιάννη και ας κινδυνεύεις,όταν μιλάς για αξίες του Ελληνισμού και Ορθοδοξία, να χαρακτηριστείς φασίστας.

Anonymous είπε...

Αξίες του καταναλωτισμου και της μισαλλοδοξίας. Προφανώς και φταις και εσύ κι όλοι οι παρασαλεμένοι σαν κ σένα που απλώς αναρρωτιούνται αλλά απο προτάσεις 0 τζάμπα τα μεταπτυχιακά.Ζήτω ζήτω η Ελλάδα(ρα) ζήτω η θρησκεία ζήτω η Νέα Δημοκρατία (ζητω κ ο ΜΠΑΟΚ)!!!

Anonymous είπε...

Φίλε αν το σκεφτείς λίγο η Ορθοδοξία κάνει πολύ μεγάλο κακό και βοηθάει τους νέους σε καταχρήσεις και σε μια τάση φυγής. Από την στιγμη που μας θέλει βαγονάκια σε μία ράγα.
Είναι δυνατόν η Εκκλησία να θεωρεί ανάπηρία την ομοφυλοφιλία; Δηλαδή ο άλλος που γεννήθηκε έτσι είναι από την στιγμή της γεννησής του στο περιθώριο. Και μιλάμε για ένα 10%.
Επίσης είναι κατά της πολυγαμίας και των προγαμιαίων σχέσεων. Ενώ ο άνθρωπος θέλει εμπειρίες στη ζωή του, αυτή μας θέλει ευνουχισμένους και στερημένους.
Όσο για τον ελληνισμό, κλα'φτα φίλος. Στείλ'τον φαντάρο να σκοτώσει κάνα Τούρκο αλλά ναρκωτικά μην πάρει. Στείλτον στη Μέση Ανατολή να υπηρετήσει το Έθνος να σκοτώσει παιδάκια, αλλά ναρκωτικά μην πάρει. Κάνε τον να έχει πρότυπο τον Μεγαλέξανδρο που σκότωσε και κατέστρεψε ζωές, αλλά ναρκωτικά μην πάρει.
Όσα περισσότερα σύνορα μπαίνουν στο μυαλό κάποιου τόσο κάποια στιγμή θέλει να τα σπάσει.

Κρίμας στα μεταπτυχιακά σου. Εσύ μόνο το δίπλωμα του κατηχητικού που είχες σου φτάνει. Άντε τώρα να διαβάσεις να πάρεις το πτυχίο, να βρεις μια καλή κοπέλα, να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, να αγοράσεις ένα σπίτι, να αγοράσεις ένα μεγάλο αυτοκίνητο και να πεθάνεις.

Anonymous είπε...

Πατριώτες πρόσεξα ότι είστε απο Μακεδονία μεριά για αυτό σας παραθέτω πληροφορίες για μια εκδήλωση που διάβασα σε ένα μπλόκ και μου προκάλεσε ενδιαφέρον

ην Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 μμ, εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη (αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών) με τίτλο "ΚΥΠΡΟΣ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ - Το σχέδιο Ανάν επιστρέφει;" και ομιλιτές τους:

* Βάσσο Λυσσαρίδη, Επίτιμο πρόεδρο ΕΔΕΚ

* Γεράσιμο Αρσένη, Πρώην Υπουργό

* Γιώργο Κολοκασίδη, Αναπλ. Πρόεδρο του ΔΗΚΟ

* Λάζαρο Μαύρο, Δημοσιογράφο

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης


Καλό θα ήταν να παρεβρεθούν όσοι μπορούν

Thessaloniki Fighter είπε...

Ανώνυμε Νο2:
το πως σχετίζονται οι μεταπτυχιακές σπουδές του φοιτητή με το "ζήτω η Νέα δημοκρατία" και τον 'ΜΠΑΟΚ', δυστυχώς μόνο η μονολιθικότητα της σκέψης σου και η έλλειψη επιχειρημάτων μπορεί να εξηγήσει.


Ανώνυμε Νο3:
Εσύ (χωρίς καν να γνωρίζεις τον συγκεκριμένο φοιτητή) έκανες τον συνειρμό: σπουδές, δουλειά, αυτ/το, γάμος, μεγάλο αυτ/το και θάνατος στο τέλος. Αυτό καταλαβαίνεις εσύ από το "μεταπτυχιακές σπουδές"?

Ρε μήπως παίρνετε και εσείς τίποτε χαπάκια και έχουν ξεφύγει οι συνειρμοί σας??



Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέαση τους.

Τα υλικά αγαθά ή οι στόχοι στη ζωή δεν είναι κακό. Αρκεί να μην γίνονται ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ και να μην ελπίζει κάποιος ότι αυτά θα του δώσουν ΕΥΤΥΧΙΑ.

Σκοπός του ανθρώπου στη ζωή σύμφωνα με την Πίστη μου είναι ο Παράδεισος. Η αιώνια ζωή. Αυτό ήρθε να πει ο Χριστός και να το αποδείξει με τα θαύματά Του (με έναν λόγο Του λεπροί γιατρεύτηκαν, τυφλοί είδαν για πρώτη φορά, νεκροί αναστήθηκαν, παράλυτοι περπάτησαν).


Στην εκκλησία υπάρχουν φυσικά άνθρωποι, με εγωισμό, πλεονεξία κλπ, όπως όλοι μας. Γι αυτό ας κοιτάξει ο καθένας τα δικά του ελαττώματα.

Όσο για την ομοφυλοφιλία και την πολυγαμία και τις εξωσυζυγικές σχέσεις, εξαρτάται από τι πρίσμα βλέπει τι ζωή του ο καθένας. Αν το νόημα της ζωης σου είναι οι σαρκικές απολαύσεις , τότε ναι, η εκκλησία είναι αντίθετη, και στο λέει στα ίσια, γιατί δεν θα σου δώσουν αυτά τη λύτρωση και δεν θα βρεις ποτέ στη ζωή σου τον Παράδεισο. Αν διαφωνείς συνέχισε να ζεις όπως θέλεις. Ίσως κάποτε διαπιστώσεις ότι δεν βρίσκεις έτσι την ΕΥΤΥΧΙΑ. (Για να μην ξεχνιόμαστε, εσύ δεν ειρωνευόσουν τα υλικά αγαθά και τους "υποτιθέμενους" στόχους του Γιάννη??το γυρίσαμε στην ηδονή τώρα???)


Όσο για το πόσο αληθινά εξαρτημένος από υλικά αγαθά είναι ο καθένας, αρκετούς αναρχικούς γνώρισα στη ζωή μου. Τα παραμύθια για την "περιουσία που είναι δυστυχία" και τη "δουλειά που είναι δυστυχία" και τα "σχολεία που είναι δυστυχία" τα 'φαγα στη μάπα. "Όλα είναι δυστυχία", εκτός από το να μαστουρωνομαστε στα καταλημένα στέκια έτσι?

αναρχικοί με το Malboro , ή τον εισαγόμενο καπνό και την CocaCola στο χέρι.

Που περιμένουν το μηνιάτικο του μπαμπά και κυκλοφορούν με το γαλλικό αμάξι του.

Και όταν καμιά φορά μας συλλάβουν (όταν λέμε ... ) κατευθείαν το κινητό, στον "φίλο του μπαμπα", τον βουλευτή ή τον "δημ.σύμβουλο" να μας βγάλει.

Επαναστάτες για ΛΥΠΗΣΗ (και για ΚΛΑΜΑΤΑ)!
Σας έζησα ρε φίλε.

Μόνο εκείνα τα περίπτερα και τα ψιλικταζίδικα, σταματήστε ρε σεις να τα ρημάζετε. Κρίμα, μεροκαματιάρηδες, και ζούνε μέσα στο φόβο. Δεν σας φτάνουν τα κινητά που κλέβετε στα πανεπιστήμια από τις κοπελίτσες?

Όσο για την πατρίδα μου.
Την κληρονόμησα ελεύθερη και έτσι θα την παραδώσω.
Και πολύ περήφανα θα τιμώ όσους έχυσαν το αίμα της για την ελευθερία της.

Δεν νομίζω να ναι και τόσο δύσκολο να το καταλάβεις.
Φιλικά

Χορευταρής Ηλίας είπε...

Πολύ "κρυστάλλινο" το κείμενο+η συμπεριφορά του Γιάννη Δ.+κάθε Γιάννη Δ.

Κύριος Της Δόξης
ελεήσει πάντας ημάς,
απο το σκότος,
στο Φώς.

ΥΓ. Βρίσκω δε+πολλά πετυχημένα σχόλια στο κείμενο του Thessaloniki Fighter...
Καλώς ή κακώς για τους όποιους...,
εντός+εκτός της 'κοινής' μας παραζάλης...

Λήμνος είπε...

Μπράβο στον ή στην Thessaloniki Fighter. Ξεκάθαρη μαρτυρία! Δυστυχώς όσοι είναιέξω απότην Εκκλησία βρίσκουν να πουν πολλά και να κατηγορήσουν τους Χριστιανούς γιατί μπερδεύουν την ανθρώπνη αδυναμία των πιστών με την απόλυτη καθαρότητα και αγάπη του Θεού. Μακάρι κάποτε να γευθούν λίγα ψήγματα αληθινής γνώσης και χαράς. Τότε θα καταλάβουν πόσα χάνει ο άνθρωπος όντας μακριά από το Θεό.Πάντως η ευθύνη όλων όσοιισχυρόμαστεπως είμαστε πιστοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι είναι τεράστια.