Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Η Ελένη Φωκά μίλησε και πάλι…


Φίλες και φίλοι, υπάρχει ακόμα η Ελληνική αξιοπρέπεια! Η ηρωίδα Ελένη Φωκά η δασκάλα που εκδιώχτηκε από τους τούρκους επειδή προσπάθησε να διδάξει ελληνική ιστορία στα εγκλωβισμένα ελληνόπουλα στο Ριζοκάρπασο, τόλμησε και τα είπε στους πολιτικούς κατάμουτρα, χωρίς να φοβηθεί κανένα, και μπράβο της γιατί έτσι τους αξίζει.
Αυτό θα πει αξιοπρέπεια!

(Αντιφώνηση σε εκδήλωση ΓΟΔΗΚ που την τίμησε, Λευκωσία, 4 Μαρτίου 2009):


«Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας, για την τιμή που αποφασίσατε για την ταπεινότητά μου. Για όσα έπραξα καθηκόντως, όταν υπηρετούσα, σκλαβωμένη δασκάλα, των υποδούλων Ελληνοπαίδων, στην Αγία Τριάδα της τουρκοκρατούμενης Καρπασίας.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι Τουρκοκύπριοι συνεργάτες των κατακτητών, το Ψευδοκράτος του Αττίλα, με έδιωξαν από το χωριό μου. Από το σπίτι μου στην Αγία Τριάδα. Από το σχολείο μου. Και απαγόρευσαν την επιστροφή μου.

Γνωρίζετε ότι εδώ στην Προσφυγιά, η μεταχείριση, όσων επιμένουμε να λέμε Κατοχή την Κατοχή, είναι εξευτελιστική και προσβλητική. Διέγνωσαν, στα πληρωμένα από τις ξένες πρεσβείες σεμινάρια, ότι έχουμε, δήθεν ψυχολογικά προβλήματα. Μας παρόπλισαν. Μας πέταξαν στο περιθώριο. Λες και τους ενοχλεί που ακόμα ζούμε!

Η Κυβέρνηση, στην οποία το κόμμα σας συμμετέχει, αποφάσισε την “καλλιέργεια κουλτούρας συμφιλίωσης” με τους Τουρκοκυπρίους. Δεν ξεχώρισε ποιοι Τουρκοκύπριοι είναι όργανα των Κατακτητών.

• Ποιοι είναι συνεργάτες των Κατακτητών;

• Ποιοι είναι πιο αιμοβόροι από τους Κατακτητές;

• Ποιοι έποικοι, σαν το δολοφόνο του Σολάκη Σολωμού, θα πάρουν τη νομιμοποίηση των 50 χιλιάδων του Προέδρου, στην Κυβέρνηση του οποίου κι εσείς μετέχετε;

• Με ποιους Τούρκους Έποικους και με ποιους συνεργάτες και όργανα των Κατακτητών, καλούνται τα παιδιά μας στο Ριζοκάρπασο να καλλιεργήσουν “Κουλτούρα Συμφιλίωσης”;

Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε. Επιτρέψτε μου να τη μεταβιβάσω σε ΕΚΕΙΝΕΣ, που σήμερα αντιστέκονται στο σκλαβωμένο Ριζοκάρπασο. Και, σας παρακαλώ, ζητήστε από τον πρόεδρο του κόμματός σας, τον κύριο Μάριο Καρογιάν, να μεταφέρει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κύριο Δημήτρη Χριστόφια, από τη βίαια εκτοπισμένη Δασκάλα Ελένη Φωκά, τρεις μόνο στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη:

“Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως την
θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο
μπορείς: μην την εξευτελίζεις”».

2 σχόλια:

gregoris είπε...

ksekolla reeeeeeee

Thessaloniki Fighter είπε...

gregoris

* Φύλο: Άντρας
* Τόπος: Lefkosia : Κύπρος

Για Μένα

Το όνομα μου Γρηγόρης Ιωάννου. Γεννήθηκα στη Λευκωσία το 1979. Ενδιαφέρει με η ιστορία τζιαι η κοινωνιολογία τζιαι ερευνώ το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στην Κύπρο έτσι ώστε να κατανοήσω την ταξική σύνθεση της κοινωνίας στην οποίαν ζιώ. Έκαμα τούτο το μπλογκ με στόχο να δημοσιοποιώ σκέψεις, προβληματισμούς τζιαι κομμάθκια που τες έρευνες μου.Γρηγόρη παιδί μου
πάνε πλύσου, διάβασε και κανα μαρξιστικό κείμενο για να κατανοήσεις την "ταξική σύνθεση της κοινωνίας", κάνε και κανα μαύρο με την παρέα σου

την επόμενη φορά που θα ασχοληθείς με άτομα που σ όλη την ζωή τους ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ όπως η ηρωϊκή δασκάλα φρόντισε να μην έχεις πιει/καπνίσει πολύ.